Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος και αν είμαι συγγνώμη. Είμαι έτοιμος να παραγγείλω κάτι ψιλοπραγματα από alie , έχω βάλει και αντίστοιχο κουπόνι και βλέπω ότι δεν μπορώ να πληρώσω με PayPal. Αν κατάλαβα καλά από ένα γρήγορο google μάλλον όντως δεν θα μπορέσω να κανω χρήση PayPal. Ξέρετε αν είναι ασφαλές με να πληρώσω με κάρτα που είναι συνδεδεμένη με την μισθοδοσία μου; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Έχω παραγγείλει από το Ali 2 αντικείμενα με διαφορά 4μέρες. Μόλις σήμερα ήρθε με ACS αυτό που είχα παραγγείλει δεύτερο. Tο πρώτο ακόμα τίποτα. Πώς μπορώ να μάθω πού μπορεί να βόσκει; Πήρα την ACS κ δεν βρίσκουν τίποτα με το κινητό ή το όνομά μου!
Τί γίνεται βρε παιδιά τώρα?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zoranb είπε

Έχω παραγγείλει από το Ali 2 αντικείμενα με διαφορά 4μέρες. Μόλις σήμερα ήρθε με ACS αυτό που είχα παραγγείλει δεύτερο. Tο πρώτο ακόμα τίποτα. Πώς μπορώ να μάθω πού μπορεί να βόσκει; Πήρα την ACS κ δεν βρίσκουν τίποτα με το κινητό ή το όνομά μου!
Τί γίνεται βρε παιδιά τώρα?

Πότε έλεγε παράδοση;Εχεις tracking number?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zoranb είπε

14.11.24  Your package has arrived at the local delivery center
Έχω

Το tracking number ειναι παρόμοιο με το πρώτο δέμα, δλδ 10ψηφιο της μορφής 76********, η κάτι διαφορετικό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο πρώτο δέμα της ACS που έλαβα, είχε ως αριθμό αποστολής κάτι τέτοιο: 76######## και το Ali για το ίδιο δέμα έδινε κάτι τέτοιο: UC########HU

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cvasilis7 είπε

Καλησπερα σας. Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος και αν είμαι συγγνώμη. Είμαι έτοιμος να παραγγείλω κάτι ψιλοπραγματα από alie , έχω βάλει και αντίστοιχο κουπόνι και βλέπω ότι δεν μπορώ να πληρώσω με PayPal. Αν κατάλαβα καλά από ένα γρήγορο google μάλλον όντως δεν θα μπορέσω να κανω χρήση PayPal. Ξέρετε αν είναι ασφαλές με να πληρώσω με κάρτα που είναι συνδεδεμένη με την μισθοδοσία μου; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Είναι ασφαλές, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Μπορείς να φτιάξεις μια revolut η στην Εθνική που ξέρω μέσα από το ibanking μπορεις να φτιάξεις μια εικονική προπληρωμένη (Virtual Prepaid Mastercard) για να την εχεις άμεσα (αν δεν κάνω λάθος) και να την φορτώνεις με όσα χρήματα θες, αλλά υπάρχει χρέωση 1€ για φόρτωμα μεχρι τα 100€, 2€ από 101€ μεχρι τα 200€ και μεχρι 3€ το μέγιστο για παραπάνω.

Προσωπικά έχω φτιάξει δεύτερο λογαριασμό με την Εθνική (που έχω και τον λογαριασμό για την μισθοδοσία) μέσα από το ibanking app και έχω ζητήσει ξεχωριστή χρεωστική κάρτα, στέλνω όσα χρήματα θέλω για τις αγορές μου χωρίς καποια χρέωση. Αλλά αν το κάνεις αυτό τώρα θα εχεις την κάρτα σε καμιά 15αρια μέρες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, sakisgri said:

Προσωπικά έχω φτιάξει δεύτερο λογαριασμό με την Εθνική (που έχω και τον λογαριασμό για την μισθοδοσία) μέσα από το ibanking app και έχω ζητήσει ξεχωριστή χρεωστική κάρτα, στέλνω όσα χρήματα θέλω για τις αγορές μου χωρίς καποια χρέωση. Αλλά αν το κάνεις αυτό τώρα θα εχεις την κάρτα σε καμιά 15αρια μέρες

Από το ebanking τον έφτιαξες τον δευτερο αυτόν λογαριασμό, τον οποίο φορτώνεις από το λογ μισθοδοσίας όταν, κ με όσα λεφτά θες κ αυτόν χρησιμοποιείς για αγορές με την κάρτα του ε;
Πολύ καλό, δεν ήξερα πως ο δεύτερος λογ αυτός μπορεί να πάρει κάρτα!

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zoranb είπε

Tο πρώτο δέμα της ACS που έλαβα, είχε ως αριθμό αποστολής κάτι τέτοιο: 76######## και το Ali για το ίδιο δέμα έδινε κάτι τέτοιο: UC########HU

Καλά κατάλαβα, αυτό ειναι με τα ΕΛΤΑ και ειναι απλή αποστολη (semitrackable) δλδ δεν ειναι συστημένο.

Κάνω copy paste από εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 τι γράφω για αυτά τα δέματα.

Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Εφόσον είδες το "Arrived at local delivery center"  σημαίνει τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα σου και έχει πάρει τον δρόμο προς την μονάδα διανομής της περιοχής σου, συνήθως κάνει από 5 έως 10 μέρες να παραδοθεί, κάποιες φορές και παραπάνω. Λογικά το δέμα σου ειναι εκεί τώρα.

Αν πας να το αναζητήσεις, καλά ειναι να μη δώσεις tracking number γιατι κατά 99% θα κοιτάξουν στο pc και θα σου πούνε ότι να ναι, καλύτερα να το αναζητήσεις με το όνομα σου και την διεύθυνση σου. 

2 λεπτά πριν, zoranb είπε

Από το ebanking τον έφτιαξες τον δευτερο αυτόν λογαριασμό, τον οποίο φορτώνεις από το λογ μισθοδοσίας όταν, κ με όσα λεφτά θες κ αυτόν χρησιμοποιείς για αγορές με την κάρτα του ε;
Πολύ καλό, δεν ήξερα πως ο δεύτερος λογ αυτός μπορεί να πάρει κάρτα!

Ναι έτσι ακριβώς.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, sakisgri said:

...καλύτερα να το αναζητήσεις με το όνομα σου και την διεύθυνση σου. 

Aυτό έκανα κ δεν το βλέπουν... με ACS είχε έρθει το πρώτο, υπέθεσα πως έτσι θα έρχεται κ το δεύτερο... λες να δω κ στα ΕΛΤΑ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zoranb είπε

Aυτό έκανα κ δεν το βλέπουν... με ACS είχε έρθει το πρώτο, υπέθεσα πως έτσι θα έρχεται κ το δεύτερο... λες να δω κ στα ΕΛΤΑ?

Ναι με τα ΕΛΤΑ ειναι το δεύτερο. Βάλε το tracking number εδώ https://www.elta.gr/ και θα το δεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, sakisgri said:

Ναι με τα ΕΛΤΑ ειναι το δεύτερο. Βάλε το tracking number εδώ https://www.elta.gr/ και θα το δεις

Ωχ λέει 11.11.24 Ουγγαρία... Κατάσταση: Αποστολή αντικειμένου

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

14.11.24  Arrived at local delivery center

Αλλά ποιός είναι η εταιρία delivery, ΕΛΤΑ ή ACS ή κάποια άλλη? K πώς θα βρώ σε τί κατάσταση είναι στην εταιρία delivery που βρίσκεται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...