KostasTade Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Καλησπέρα μάγκες μου. Πρωτάρης με αγορά πάνω από 150 ευρώ (250 excl VAT). Είναι σε φάση Customs update, We're inspecting your order εδώ και 5 μέρες. Από όσο καταλαβαίνω και από τα προηγούμενα posts λόγω Αliexpress Standard Shipping όποτε τελειώσουν με το ψάξιμο θα το παραδοθούν στα ΕΛΤΑ. Για Φ.Π.Α., VAT και δασμούς πώς θα ενημερωθώ και μπορώ σε οποιοδήποτε ΕΛΤΑ να τα πληρώσω? Αν ναι, μετά περιμένω κούριερ? Ή θα το έχουν στείλει στο πλησιέστερο ΕΛΤΑ και μαζί με την πληρωμή θα γίνει και η παραλαβή? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, KostasTade είπε Καλησπέρα μάγκες μου. Πρωτάρης με αγορά πάνω από 150 ευρώ (250 excl VAT). Είναι σε φάση Customs update, We're inspecting your order εδώ και 5 μέρες. Από όσο καταλαβαίνω και από τα προηγούμενα posts λόγω Αliexpress Standard Shipping όποτε τελειώσουν με το ψάξιμο θα το παραδοθούν στα ΕΛΤΑ. Για Φ.Π.Α., VAT και δασμούς πώς θα ενημερωθώ και μπορώ σε οποιοδήποτε ΕΛΤΑ να τα πληρώσω? Αν ναι, μετά περιμένω κούριερ? Ή θα το έχουν στείλει στο πλησιέστερο ΕΛΤΑ και μαζί με την πληρωμή θα γίνει και η παραλαβή? Ευχαριστώ! Καλησπέρα, Θα σου στείλε μήνυμα τα ΕΛΤΑ (πιο πιθανό) η θα αφήσει χαρτάκι στο σπίτι με το ποσό που πρέπει να πληρωσεις για να το παραλαβεις από το κέντρο διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristarhos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Αγορά δύο μικρά αντικείμενα 25 Σεπτεμβρίου με αριθμό αποστολής UCxxxxxxxxxHU έχουν κολλήσει από 1/10/2024 και 4/10/2024. Στα ΕΛΤΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/10/2024 Περιοχή ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αποστολή αντικειμένου. Στο tracking του parcelapp λέει αποστολή με Cainiao 2024-10-08 Carrier note: Arrived at local delivery center [Delivering (27 days)] και 2024-10-18 Carrier note: Arrived at local delivery center [Delivering (26 days)] Δεν έχω λάβει κάποια ειδοποίηση από ΕΛΤΑ Που μπορεί να βρίσκονται; Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου από aristarhos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, aristarhos είπε Αγορά δύο μικρά αντικείμενα 25 Σεπτεμβρίου με αριθμό αποστολής UCxxxxxxxxxHU έχουν κολλήσει από 1/10/2024 και 4/10/2024. Στα ΕΛΤΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/10/2024 Περιοχή ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αποστολή αντικειμένου. Στο tracking του parcelapp λέει αποστολή με Cainiao 2024-10-08 Carrier note: Arrived at local delivery center [Delivering (27 days)] και 2024-10-18 Carrier note: Arrived at local delivery center [Delivering (26 days)] Δεν έχω λάβει κάποια ειδοποίηση από ΕΛΤΑ Που μπορεί να βρίσκονται; Το πρώτο λογικά θα ειναι στο κέντρο διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. Πήγαινε να το αναζητήσεις με το όνομα σου και όχι το tracking number, γιατι με το tracking number θα κοιτάξουν στο pc και θα σου πούνε οτι να ναι. Το δεύτερο λογικά ειναι στο δρόμο, δλδ 18/10/24 έφυγε για το κέντρο διανομής της περιοχής σου. Και ούτε λα λάβεις ειδοποίηση, ειναι απλή αποστολη (semitrackable). https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα). Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristarhos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Το πρώτο λογικά θα ειναι στο κέντρο διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. Πήγαινε να το αναζητήσεις με το όνομα σου και όχι το tracking number, γιατι με το tracking number θα κοιτάξουν στο pc και θα σου πούνε οτι να ναι. Το δεύτερο λογικά ειναι στο δρόμο, δλδ 18/10/24 έφυγε για το κέντρο διανομής της περιοχής σου. Και ούτε λα λάβεις ειδοποίηση, ειναι απλή αποστολη (semitrackable). https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα). Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Σήμερα πήγα στα ΕΛΤΑ και μου έλεγαν ότι στο site των ΕΛΤΑ θα δω ενημέρωση ότι μπήκε λέει στη θυρίδα ή κάτι τέτοιο. Τους ρώτησα πολλές φορές αν είναι σίγουροι, μου είπαν σίγουρα θα εμφανιστεί αλλαγή στο tracking των ΕΛΤΑ που δείχνει ότι έφυγε από Ουγγαρία. Στο κέντρο διανομής δεν είναι φιλικοί δεν θέλουν πολίτες να πηγαίνουν και να ρωτάνε. Έχω πάει μερικές φορές και δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου από aristarhos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 6 ώρες πριν, aristarhos είπε Σήμερα πήγα στα ΕΛΤΑ και μου έλεγαν ότι στο site των ΕΛΤΑ θα δω ενημέρωση ότι μπήκε λέει στη θυρίδα ή κάτι τέτοιο. Τους ρώτησα πολλές φορές αν είναι σίγουροι, μου είπαν σίγουρα θα εμφανιστεί αλλαγή στο tracking των ΕΛΤΑ που δείχνει ότι έφυγε από Ουγγαρία. Στο κέντρο διανομής δεν είναι φιλικοί δεν θέλουν πολίτες να πηγαίνουν και να ρωτάνε. Έχω πάει μερικές φορές και δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε και τις απλές αποστολές τις βάζουν σε θυρίδα και μάλιστα θα το δεις και στο tracking, ούτε διάβασα να γράφει κάποιος κάτι τέτοιο, μάλλον ότι να ναι είπαν για ακόμα μια φορά.... Έχω πάρα πολύ καιρό να πάρω δέμα με απλή αποστολη και καλά ειναι να τα αποφεύγεις και εσύ είτε παίρνοντας προϊόντα από προσφορά Choice η αν δεν υπάρχουν με Choice κοιτάς να γίνουν combined delivery για να έρθει συστημένο με την ACS πολύ πιο γρηγορα. Γράφω πως γίνεται στο λινκ που έβαλα πιο πάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, aristarhos είπε Αγορά δύο μικρά αντικείμενα 25 Σεπτεμβρίου με αριθμό αποστολής UCxxxxxxxxxHU έχουν κολλήσει από 1/10/2024 και 4/10/2024. Στα ΕΛΤΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/10/2024 Περιοχή ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αποστολή αντικειμένου. Στο tracking του parcelapp λέει αποστολή με Cainiao 2024-10-08 Carrier note: Arrived at local delivery center [Delivering (27 days)] και 2024-10-18 Carrier note: Arrived at local delivery center [Delivering (26 days)] Δεν έχω λάβει κάποια ειδοποίηση από ΕΛΤΑ Που μπορεί να βρίσκονται; Κατά 99% και τα 2 status που βλέπεις είναι πότε έφτασαν στην Ουγγαρία και όχι στην Ελλάδα. Το local delivery center είναι το status που βγάζει ΚΑΙ στην χώρα του shipping carrier. Το ίδιο συμβαίνει και στα traceable δέματα με ΕΛΤΑ, και αν τα συγκρίνεις θα δεις πρακτικά 2 φορές το status αυτό. Τα δικά σου είναι untracked και κατά 99% δεν θα πάρεις καμία άλλη ενημέρωση μέσα από τα ΕΛΤΑ. Γενικά επειδή παίρνω πολλά δεματάκια (ανταλλακτικά αξίας 0.2-2ευρώ οπότε δεν αξίζει choice), από το τελευταίο tracking αυτών συνήθως φτάνουν σε 5-20 μέρες. Ναι τόσο μεγάλη διασπορά, και στο λέω με πάνω από 100 παραλαβές τους τελευταίους 3 μήνες. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου από Billator 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Billator είπε Κατά 99% και τα 2 status που βλέπεις είναι πότε έφτασαν στην Ουγγαρία και όχι στην Ελλάδα. Το local delivery center είναι το status που βγάζει ΚΑΙ στην χώρα του shipping carrier. Δεν ειναι πότε έφτασε Ουγγαρια, όταν φτάνει Ουγγαρια βλέπουμε το "Arrived Budapest" η το "Arrived at linehaul office" Το "Arrived at local delivery center" Εμφανίζεται όταν τα ΕΛΤΑ ανοίξουν το σάκο και σκαναρουν το δέμα για πρώτη φορά, και πλέον έχει αρχίσει η διακίνηση του. Με τα συστημενα (L*********HU) φαινεται ότι με το που εμφανίζεται το "Arrived at local delivery center" αρχίζει η διακίνηση εντός Ελλάδος. Με τα U*********HU (semitrackable) ειναι το τελευταίο που θα δεις, αλλά όχι από τα ΕΛΤΑ tracking, μόνο από την Cainiao (Η στο Parcelsapp), αλλά ξέρεις ότι πλέον έχει αρχίσει η διακίνηση. Μπορεί όπως έγραψες να φαινεται και το "local delivery center" όταν το δέμα ειναι ακόμα Ουγγαρια. Αλλά στην περίπτωση του φίλου έγραψε ότι από τα ΕΛΤΑ έχει δει το "Αποστολή αντικειμένου ΟΥΓΓΑΡΙΑ" (Οι φώτο ειναι 2 διαφορετικά tracking) Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristarhos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Billator είπε Κατά 99% και τα 2 status που βλέπεις είναι πότε έφτασαν στην Ουγγαρία και όχι στην Ελλάδα. Το local delivery center είναι το status που βγάζει ΚΑΙ στην χώρα του shipping carrier. Το ίδιο συμβαίνει και στα traceable δέματα με ΕΛΤΑ, και αν τα συγκρίνεις θα δεις πρακτικά 2 φορές το status αυτό. Τα δικά σου είναι untracked και κατά 99% δεν θα πάρεις καμία άλλη ενημέρωση μέσα από τα ΕΛΤΑ. Γενικά επειδή παίρνω πολλά δεματάκια (ανταλλακτικά αξίας 0.2-2ευρώ οπότε δεν αξίζει choice), από το τελευταίο tracking αυτών συνήθως φτάνουν σε 5-20 μέρες. Ναι τόσο μεγάλη διασπορά, και στο λέω με πάνω από 100 παραλαβές τους τελευταίους 3 μήνες. Στο παρελθόν είχα χάσει δύο δεματάκια μη ανιχνεύσιμα γι' αυτό σε αυτή την παραγγελία επέλεξα και για τα δύο μέθοδο αποστολής traceable. Τα έβαλα στο καλάθι και στο ταμείο τα πλήρωσα μαζί . ¨Ένα ποσό το κόστος και των δύο και άλλο ποσό τα έξοδα αποστολής με tracking number. Αλλά από την Κίνα έφυγαν με διαφορά μίας εβδομάδας περίπου. Τα αγόρασα πληρώνοντας έξτρα έξοδα αποστολής και όχι free delivery για να μην τα χάσω Τώρα που τα βάζω στη σελίδα της Cainao λέει 1ο πακέτο Delivering (27 days) Carrier note: Arrived at local delivery center 2024-10-08 17:52:00 GMT+8 2ο πακέτο Delivering (28 days) Carrier note: Arrived at local delivery center 2024-10-18 17:05:00 GMT+8 Πήγα ξανά στα ΕΛΤΑ και μου είπαν ότι είναι untracable. Αυτό σημαίνει και το U μπροστά στον αριθμό. Το Arrived at local delivery center σημαίνει ότι από το Αεροδρόμιο πήγε στο αντίστοιχο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ της περιοχής που αντιστοιχεί στην διεύθυνση αποστολές. Φτάνει σε σάκους μαζί με εκατοντάδες πακέτα και από εκεί ανοίγονται οι σάκοι και το πακέτο παίρνει έναν άλλο αριθμό αποστολής (κρυφό) και δίνεται στον ταχυδρόμο. Μου συνέστησαν να πάρω τηλέφωνο τον διανομέα στο κέντρο διανομής και να τον ρωτήσω που είναι τα δέματα. Το εύλογο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί αυτός ο νέος αριθμός αποστολής δεν μπαίνει στο σύστημα ανίχνευσης των ΕΛΤΑ, αφού έτσι κι αλλιώς αποδίδεται στο δέμα για να μπορούν εσωτερικά να το διαχειριστούν και αν δεν παραδοθεί να το δρομολογήσουν για επιστροφή μετά από 20 ημέρες. EDIT Πήγα στα ΕΛΤΑ της περιοχής που ανήκει η διεύθυνση παράδοσης. Με βάση το ΤΚ μου είπαν σε ποιο Κέντρο Διανομής είναι τα δέματα. Μου έδωσαν το τηλέφωνο του διανομέα. Τον πήρα τηλέφωνο και ήταν ευγενικός. Μου ζήτησε αριθμούς αποστολής, όνομα και κινητό και μου είπε πως θα ψάξεi να τα βρει. Του ζήτησα το επίθετό του. Σε λίγες ώρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι βρήκε τα δέματά μου. Πήγα στο κέντρο διανομής, ζήτησα τον διανομέα και μου τα έδωσε ο ίδιος. The End🙂 Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από aristarhos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 9 ώρες πριν, aristarhos είπε Στο παρελθόν είχα χάσει δύο δεματάκια μη ανιχνεύσιμα γι' αυτό σε αυτή την παραγγελία επέλεξα και για τα δύο μέθοδο αποστολής traceable. Τα έβαλα στο καλάθι και στο ταμείο τα πλήρωσα μαζί . ¨Ένα ποσό το κόστος και των δύο και άλλο ποσό τα έξοδα αποστολής με tracking number. Αλλά από την Κίνα έφυγαν με διαφορά μίας εβδομάδας περίπου. Τα αγόρασα πληρώνοντας έξτρα έξοδα αποστολής και όχι free delivery για να μην τα χάσω Τώρα που τα βάζω στη σελίδα της Cainao λέει 1ο πακέτο Delivering (27 days) Carrier note: Arrived at local delivery center 2024-10-08 17:52:00 GMT+8 2ο πακέτο Delivering (28 days) Carrier note: Arrived at local delivery center 2024-10-18 17:05:00 GMT+8 Πήγα ξανά στα ΕΛΤΑ και μου είπαν ότι είναι untracable. Αυτό σημαίνει και το U μπροστά στον αριθμό. Το Arrived at local delivery center σημαίνει ότι από το Αεροδρόμιο πήγε στο αντίστοιχο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ της περιοχής που αντιστοιχεί στην διεύθυνση αποστολές. Φτάνει σε σάκους μαζί με εκατοντάδες πακέτα και από εκεί ανοίγονται οι σάκοι και το πακέτο παίρνει έναν άλλο αριθμό αποστολής (κρυφό) και δίνεται στον ταχυδρόμο. Μου συνέστησαν να πάρω τηλέφωνο τον διανομέα στο κέντρο διανομής και να τον ρωτήσω που είναι τα δέματα. Το εύλογο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί αυτός ο νέος αριθμός αποστολής δεν μπαίνει στο σύστημα ανίχνευσης των ΕΛΤΑ, αφού έτσι κι αλλιώς αποδίδεται στο δέμα για να μπορούν εσωτερικά να το διαχειριστούν και αν δεν παραδοθεί να το δρομολογήσουν για επιστροφή μετά από 20 ημέρες. EDIT Πήγα στα ΕΛΤΑ της περιοχής που ανήκει η διεύθυνση παράδοσης. Με βάση το ΤΚ μου είπαν σε ποιο Κέντρο Διανομής είναι τα δέματα. Μου έδωσαν το τηλέφωνο του διανομέα. Τον πήρα τηλέφωνο και ήταν ευγενικός. Μου ζήτησε αριθμούς αποστολής, όνομα και κινητό και μου είπε πως θα ψάξεi να τα βρει. Του ζήτησα το επίθετό του. Σε λίγες ώρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι βρήκε τα δέματά μου. Πήγα στο κέντρο διανομής, ζήτησα τον διανομέα και μου τα έδωσε ο ίδιος. The End🙂 Φίλε μου ποιον τρόπο αποστολής επέλεξες και ήταν συστημένο? Γιατι το tracking number που πήρες δεν ειναι συστημένο. Αν επέλεξες Aliexpress saver shipping δεν ειναι συστημενα. Γιατι όπως έγραψα και πιο πάνω και γράφω στο link που είχα βάλει σε απάντηση σου τα U*********HU δεν ειναι συστημενα ειναι απλή αποστολη (semitrackable), τα LA********HU ειναι συστημενα. Από το link: Τα "trackable" ειναι συστημενα και τα "semitrackable" ειναι απλή αποστολη. Aliexpress Selection Saver (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Aliexpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Aliexpress Selection Standard (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Aliexpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy For Special goods (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Standard For Special Goods (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Heavy Parcel Line (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristarhos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 20 λεπτά πριν, sakisgri είπε Φίλε μου ποιον τρόπο αποστολής επέλεξες και ήταν συστημένο? Γιατι το tracking number που πήρες δεν ειναι συστημένο. Αν επέλεξες Aliexpress saver shipping δεν ειναι συστημενα. Γιατι όπως έγραψα και πιο πάνω και γράφω στο link που είχα βάλει σε απάντηση σου τα U*********HU δεν ειναι συστημενα ειναι απλή αποστολη (semitrackable), τα LA********HU ειναι συστημενα. Από το link: Τα "trackable" ειναι συστημενα και τα "semitrackable" ειναι απλή αποστολη. Aliexpress Selection Saver (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Aliexpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Aliexpress Selection Standard (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Aliexpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy For Special goods (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Standard For Special Goods (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Heavy Parcel Line (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Είχα επιλέξει Aliexpress standard shipping για ένα αντικείμενο και AliExpress Saver Shipping (free) για ένα άλλο. Αλλά μάλλον στο ταμείο μου το άλλαξε χωρίς να το προσέξω. Μου τα έβγαλε και τα δύο σε ένα πακέτο με χαμηλότερα μεταφορικά. Οπότε υποθέτω ότι τα έκανε και τα δύο untraceable όταν θα έμπαιναν στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, aristarhos είπε Είχα επιλέξει Aliexpress standard shipping για ένα αντικείμενο και AliExpress Saver Shipping (free) για ένα άλλο. Αλλά μάλλον στο ταμείο μου το άλλαξε χωρίς να το προσέξω. Μου τα έβγαλε και τα δύο σε ένα πακέτο με χαμηλότερα μεταφορικά. Οπότε υποθέτω ότι τα έκανε και τα δύο untraceable όταν θα έμπαιναν στην Ελλάδα. Δες τι τρακινγκ σου έδωσε, αν είναι μόνο αριθμοι έρχεται συστημένο με Acs, αν έχει το γράμμα U στην αρχή είναι απλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user27 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 14/10/2024 στις 7:58 ΜΜ, sakisgri είπε Βάλε π.χ τα 6 χωρίς αυτό με την κόλα και πάρε αυτό με την κόλα από το ίδιο κατάστημα που το πήρες την άλλη φορά και αν ειναι φτηνό και έχει τρόπο αποστολής semitrackable (απλή αποστολη) βάλε και κάτι άλλο που να μη ειναι Choice (δλδ να ειναι από global seller) στο καλάθι και παράγγειλε τα μαζί για να ενοποιηθούν αυτά τα 2 και να έρθουν συστημενα. Αν ειναι standard shipping μπορεις να το πάρεις και μόνο του, χωρίς κάτι άλλο. Επισης τα Choice με τα μη Choice δλδ αυτά που ειναι από global seller δεν γίνονται ενοποίηση. Λοιπόν για την ιστορία έκανα αυτό ακριβώς. Αυτό με την κόλλα, μιας και δεν είχα πολλές επιλογές, το παρήγγειλα από έναν global πωλητή που το έστελνε με cainiao super economy global (semitrackable). Επίσης με σκοπό να πετύχω την ενοποίηση και τη συστημένη αποστολή παρήγγειλα και ένα από τα υπόλοιπα 6 αντικείμενα από global πωλητή επίσης με cainiao super economy global. Τα εναπομείναντα 5 αντικείμενα τα παρήγγειλα κανονικά ως choice. Όλα σε μια παραγγελία. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: αυτό με την κόλλα άλλαξε αποστολή σε cainiao super economy for special goods και αυτή τη στιγμή είναι έτοιμο να σταλεί από Κίνα (Export customs clearance complete), το άλλο παρέμεινε cainiao super economy global και έχει φύγει από Κίνα (Departed from departure country/region) και τα 5 choice είναι στο Arrived at linehaul office. Δυστυχώς λοιπόν δεν πέτυχε το κόλπο για ενοποίηση και τα δύο πρώτα φύγανε ανεξάρτητα μη συστημένα (U...HU) και τα 5 choice εννοείται συστημένα με δεκαψηφιο. Πάντως το σημαντικό είναι ότι προχώρησε η παραγγελία. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από user27 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, user27 είπε Λοιπόν για την ιστορία έκανα αυτό ακριβώς. Αυτό με την κόλλα, μιας και δεν είχα πολλές επιλογές, το παρήγγειλα από έναν global πωλητή που το έστελνε με cainiao super economy global (semitrackable). Επίσης με σκοπό να πετύχω την ενοποίηση και τη συστημένη αποστολή παρήγγειλα και ένα από τα υπόλοιπα 6 αντικείμενα από global πωλητή επίσης με cainiao super economy global. Τα εναπομείναντα 5 αντικείμενα τα παρήγγειλα κανονικά ως choice. Όλα σε μια παραγγελία. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: αυτό με την κόλλα άλλαξε αποστολή σε cainiao super economy for special goods και αυτή τη στιγμή είναι έτοιμο να σταλεί από Κίνα (Export customs clearance complete), το άλλο παρέμεινε cainiao super economy global και έχει φύγει από Κίνα (Departed from departure country/region) και τα 5 choice είναι στο Arrived at linehaul office. Δυστυχώς λοιπόν δεν πέτυχε το κόλπο για ενοποίηση και τα δύο πρώτα φύγανε ανεξάρτητα μη συστημένα (U...HU) και τα 5 choice εννοείται συστημένα με δεκαψηφιο. Πάντως το σημαντικό είναι ότι προχώρησε η παραγγελία. Ναι δεν έγινε διότι άλλαξε αυτό με την κόλα σε Cainiao super economy for special goods, που κανονικά θα έπρεπε να ειναι ο τρόπος αποστολής εξαρχής. Επισης γιαυτό δεν το δεχόταν και στα Choice. Τα Choice ποτέ δεν έχουν προϊόντα κατηγορίας ειδικά υλικά (και τα διαχειρίζεται το ίδιο το Aliexpress). Δεν θα σου το είχα προτείνει αλλά εφόσον έγραψες πως ο φίλος σου το είχε πάρει με Aliexpress standard shipping (που δεν ειναι για ειδικά υλικά) και πέρασε, γιαυτό πρότεινα να το πάρεις από το ίδιο κατάστημα πάλι. Αλλά φαινεται αυτή τη φορά δεν πέρασε. Και νομίζω κατάλαβα γιατι Λογικά αυτή τη φορά θα πήγε για ενοποίηση (και αυτά τα διαχειρίζεται το ίδιο Aliexpress) και γιαυτό άλλαξε ο τρόπος αποστολής. Την πρώτη φορά λογικά ήταν ένα δέμα με Aliexprees standard shipping και δεν πήγε από αποθήκη για να γίνει ενοποίηση και γιαυτό δεν το πήραν χαμπάρι και ξέφυγε. Τελικά προτιμότερο θα ήταν να το πάρεις με Cainiao standard for special goods που ειναι συστημένο και θα ερχόταν με την ACS αλλά δεν ξέρω αν θα συνέφερε. Έχει τύχη να θέλω ένα φτηνό προϊόν κατηγορίας ειδικά υλικά και έβλεπα μεγάλο κόστος για να έρθει με Cainiao standard for special goods (σε σχέση με την τιμή του προϊόντος) αλλά ψάξε ψάξε σε διάφορα καταστήματα το βρήκα σε κάποιο κατάστημα με Cainiao standard for special goods και με ελάχιστα μεταφορικά. Επισης είχα δοκιμάσει δυο φορές να πάρω δυο προϊόντα κατηγορίας ειδικά υλικά από διαφορετικά καταστήματα να δω αν γίνουν ενοποίηση, αν και έφυγαν σχεδόν μαζί, καμία φορά δεν έγιναν ενοποίηση. Μάλλον δεν θέλουν διάφορα υλικά στο ίδιο δέμα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user27 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:12 μμ Share Δημοσ. Πέμπτη στις 03:12 μμ 14 ώρες πριν, sakisgri είπε Ναι δεν έγινε διότι άλλαξε αυτό με την κόλα σε Cainiao super economy for special goods, που κανονικά θα έπρεπε να ειναι ο τρόπος αποστολής εξαρχής. Επισης γιαυτό δεν το δεχόταν και στα Choice. Τα Choice ποτέ δεν έχουν προϊόντα κατηγορίας ειδικά υλικά (και τα διαχειρίζεται το ίδιο το Aliexpress). Δεν θα σου το είχα προτείνει αλλά εφόσον έγραψες πως ο φίλος σου το είχε πάρει με Aliexpress standard shipping (που δεν ειναι για ειδικά υλικά) και πέρασε, γιαυτό πρότεινα να το πάρεις από το ίδιο κατάστημα πάλι. Αλλά φαινεται αυτή τη φορά δεν πέρασε. Και νομίζω κατάλαβα γιατι Λογικά αυτή τη φορά θα πήγε για ενοποίηση (και αυτά τα διαχειρίζεται το ίδιο Aliexpress) και γιαυτό άλλαξε ο τρόπος αποστολής. Την πρώτη φορά λογικά ήταν ένα δέμα με Aliexprees standard shipping και δεν πήγε από αποθήκη για να γίνει ενοποίηση και γιαυτό δεν το πήραν χαμπάρι και ξέφυγε. Τελικά προτιμότερο θα ήταν να το πάρεις με Cainiao standard for special goods που ειναι συστημένο και θα ερχόταν με την ACS αλλά δεν ξέρω αν θα συνέφερε. Έχει τύχη να θέλω ένα φτηνό προϊόν κατηγορίας ειδικά υλικά και έβλεπα μεγάλο κόστος για να έρθει με Cainiao standard for special goods (σε σχέση με την τιμή του προϊόντος) αλλά ψάξε ψάξε σε διάφορα καταστήματα το βρήκα σε κάποιο κατάστημα με Cainiao standard for special goods και με ελάχιστα μεταφορικά. Επισης είχα δοκιμάσει δυο φορές να πάρω δυο προϊόντα κατηγορίας ειδικά υλικά από διαφορετικά καταστήματα να δω αν γίνουν ενοποίηση, αν και έφυγαν σχεδόν μαζί, καμία φορά δεν έγιναν ενοποίηση. Μάλλον δεν θέλουν διάφορα υλικά στο ίδιο δέμα. Καλά για το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι φανερό ότι έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους. Δεν υπήρχε πωλητής που να στέλνει με Cainiao standard for special goods. Ο πρώτος που είχαμε πάρει παλιά έχει εξαφανιστεί. Μόνο ένας υπήρχε με standard shipping αλλά έβγαινε ακριβά. Και υπάρχουν ακόμη δύο πωλητές που στέλνουν με choice. Ίσως συνέφερε να έπαιρνα από αυτούς ξεχωριστά αφού φεύγανε τα υπόλοιπα από Κίνα. Μπορεί να το κάνω και τώρα μιας και βαριέμαι 2 μήνες αναμονή... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα