Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή έχω καιρό να αγοράσω από ali και βλέπω ότι έχουν αλλάξει οι delivery methods... τι ισχύει πλέον;

Μου έχει 2 επιλογές: choice-Shipped by AliExpress ή ορισμένα προιόντα από άλλους sellers.

Με το shipped by alie δεν περνάει τελωνείο;

• Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, The_Judas είπε

Επειδή έχω καιρό να αγοράσω από ali και βλέπω ότι έχουν αλλάξει οι delivery methods... τι ισχύει πλέον;

Μου έχει 2 επιλογές: choice-Shipped by AliExpress ή ορισμένα προιόντα από άλλους sellers.

Με το shipped by alie δεν περνάει τελωνείο;

Αν εχεις επιλογη τα Choice ειναι πάντα καλύτερα. Στέλνονται με Aliexpress Selection Standard και δεν περνάνε τελωνειο στην Ελλαδα όπως θα διαβάσεις και στο link πιο κάτω.

Διάβασε εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 Αν μετά εχεις καποια απορία ρώτα να σε απαντήσουμε.

Δημοσ.

Οποία αποστολή είναι έως 150 ευρώ(μαζί με τα μεταφορικά) και included vat δεν περνάει τελωνείο από κινα....από 150 και πάνω υπάρχουν φόροι και δασμοί....βεβεα φαντάζομαι μπορείς να πεις τον πωλητή να υποτιμολογισει το προϊόν.....λίγο δύσκολο με τέτοιο χάος στα ελληνικά τελωνεία να ψάχνουν δέματα...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, e1995kati είπε

Οποία αποστολή είναι έως 150 ευρώ(μαζί με τα μεταφορικά) και included vat δεν περνάει τελωνείο από κινα....από 150 και πάνω υπάρχουν φόροι και δασμοί....

Το όριο ειναι 150€ καθαρή αξία, δλδ μόνο η τιμή του προϊόντος χωρίς τον Φ.Π.Α. Επειδή στο Aliexpress η τιμή ειναι με τον Φ.Π.Α. υπολογίζουμε 186€ (150 x 24% = 186€) μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς όταν αναγράφεται ξεχωριστά στο τιμολόγιο (όπως κάνει το Aliexpress) 

δλδ αν πάρεις κάτι μεχρι 186€ Vat Included (μόνο τιμή του προϊόντος) όσα μεταφορικά και να έχει δεν θα περασει τελωνειο στην Ελλαδα.

Ένα παράδειγμα:

Δες τις φώτο κάτω θα δεις το ίδιο προϊόν στη μια περίπτωση ειναι πάνω από 186€ και περνάει τελωνειο στην Ελλαδα, αφού έχει αφαιρεθεί ο φ.π.α. στο price adjustment.

Στην άλλη περίπτωση πάλι ειναι πάνω από τα 186€ αλλά ειναι Vat Included και δεν περνάει τελωνειο στην Ελλαδα αυτό γιατι όπως γράφω και πιο πάνω δεν προσμετρούνται στο όριο τα μεταφορικά όταν υπάρχει άλλη τιμή για το προϊόν και άλλη για τα μεταφορικά.

4 ώρες πριν, e1995kati είπε

βεβεα φαντάζομαι μπορείς να πεις τον πωλητή να υποτιμολογισει το προϊόν.....λίγο δύσκολο με τέτοιο χάος στα ελληνικά τελωνεία να ψάχνουν δέματα...

Γίνεται αυτό και το κάνουν συνέχεια και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να το ζητησεις καν. Αλλά επειδή όταν το προϊόν κοστίζει πάνω από 186€ το Aliexpress αυτόματα θα έχει αφαιρέσει τον Φ.Π.Α. το δέμα σου δεν θα έχει πληρωμένο τον φόρο που σημαίνει θα περασει τελωνειο κανονικά αλλά θα πληρωσεις λιγότερα (για την τιμή που έβαλε ο πωλητής). Εκτός αν το ψάξουν στο τελωνειο (πάρα πολύ σπάνια) και πληρωσεις όσο η κανονική τιμή η όσο νομίζουν αυτοί αξίζει το προϊόν (ασχέτως πόσο το πήρες)

Screenshot_20230421_232030_AliExpress.jpg.11abd7c2dd3c1a70e3b10bfe2b2287f9.jpg

Screenshot_20230421_232221_AliExpress.jpg.6c924e827ed6164ed77b8423cd5a4780.jpg

• Thanks 3
Δημοσ.

Γιατί τόση καθυστέρηση από την Ουγγαρία ;; Είναι 5η μέρα που το παρέλαβε από εκεί η εταιρεία μεταφοράς !! Κάνει τόσες μέρες ; Είναι φυσιολογικό μέχρι να έρθει Ελλάδα ;  Ένα gadget είναι των 40 ευρώ ! 

IMG_0268.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, ChrisRhys είπε

Γιατί τόση καθυστέρηση από την Ουγγαρία ;; Είναι 5η μέρα που το παρέλαβε από εκεί η εταιρεία μεταφοράς !! Κάνει τόσες μέρες ; Είναι φυσιολογικό μέχρι να έρθει Ελλάδα ;  Ένα gadget είναι των 40 ευρώ ! 

IMG_0268.jpeg

Όταν ειναι LA*********HU που σημαίνει έρχεται με τα ΕΛΤΑ ναι κάνει τόσες μέρες.

Έχει φτάσει Ελλαδα το δέμα σου αλλά θα δεις την επόμενη ενημέρωση όταν τα ΕΛΤΑ αποφασίσουν να ανοίξουν το σάκο με το δέμα σου μέσα και να το σκαναρουν. Θέλω να πιστεύω θα γίνει μέσα στη βδομάδα που μας έρχεται.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Όταν ειναι LA*********HU που σημαίνει έρχεται με τα ΕΛΤΑ ναι κάνει τόσες μέρες.

Έχει φτάσει Ελλαδα το δέμα σου αλλά θα δεις την επόμενη ενημέρωση όταν τα ΕΛΤΑ αποφασίσουν να ανοίξουν το σάκο με το δέμα σου μέσα και να το σκαναρουν. Θέλω να πιστεύω θα γίνει μέσα στη βδομάδα που μας έρχεται.

Με καθησύχασες τώρα και εμπιστεύομαι την γνώμη σου !! Σε ευχαριστώ ! Το περιμένω πως και πως να έρθει λες και είμαι 5χρονο 😂😂 

• Like 1
Δημοσ.

Κλασικά ΕΛΤΑ. Όταν έρχεται με dpd  και acs κάνει 10-15 ημέρες.  Και όταν μπλέκουν τα ΕΛΤΑ απλά περιμένεις.  

Να σας πω οτι τελευταία φορά που περίμενα τέτοιο δέμα,  ειχε μείνει 4 μερες στο ταχυδρομείο μέχρι που αποφάσισα να παω να το πάρω εγώ γιατιδεν ψήνονται να τα μεταφέρουν. Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση μετά την Ουγγαρία, είναι και το ότι είναι τα ζώα μου αργά όταν ερθει στο τοπικό υποκατάστημα ή στο Δ.Μ.Τ.  Εννοείται το ψάχνανε κάνα 20λεπτο όταν πήγα από κει. Τα χουν χαμένα οι τύποι. 

Για πείτε ρε τσακάλια μου. Με 4px ξέρετε αν τα παραδίδει και αυτά τα ΕΛΤΑ;

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά χρειάζομαι λίγη βοήθεια γιατί μάλλον έκανα βλακεία, έκανα χθες παραγγελία σύνολο 140 ευρώ choice,όχι ένα προϊόν,8 προϊόντα σύνολο με το πιο ακριβό να κάνει 58 ευρώ,σε όλα τα προϊόντα μου λέει vat included.Σήμερα πήρα κάτι έξτρα πράγματα που ξέχασα χθες ένα 20ρικο πάλι choice,από ότι κατάλαβα τα έχει βάλει όλα μαζί μιας και η προηγούμενη παραγγελία έγινε χθες αργά βράδυ,σύνολο είναι 159 ευρώ και οι 2 παραγγελίες, υπάρχει κίνδυνος τελωνείου;να ακυρώσω μερικά πράγματα να πέσω κάτω από 150; ή το τελωνείο είναι μόνο για ένα προϊόν το οποίο κοστίζει από μόνο του πάνω από 150;

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, nikossof88 είπε

Καλησπέρα παιδιά χρειάζομαι λίγη βοήθεια γιατί μάλλον έκανα βλακεία, έκανα χθες παραγγελία σύνολο 140 ευρώ choice,όχι ένα προϊόν,8 προϊόντα σύνολο με το πιο ακριβό να κάνει 58 ευρώ,σε όλα τα προϊόντα μου λέει vat included.Σήμερα πήρα κάτι έξτρα πράγματα που ξέχασα χθες ένα 20ρικο πάλι choice,από ότι κατάλαβα τα έχει βάλει όλα μαζί μιας και η προηγούμενη παραγγελία έγινε χθες αργά βράδυ,σύνολο είναι 159 ευρώ και οι 2 παραγγελίες, υπάρχει κίνδυνος τελωνείου;να ακυρώσω μερικά πράγματα να πέσω κάτω από 150; ή το τελωνείο είναι μόνο για ένα προϊόν το οποίο κοστίζει από μόνο του πάνω από 150;

Καλησπέρα, Αν διαβάσεις ανάρτηση μου πιο πάνω σε αυτή την σελίδα θα δεις ότι δεν εχεις πρόβλημα γιατι το όριο ειναι 186€ Vat Included.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα, Αν διαβάσεις ανάρτηση μου πιο πάνω σε αυτή την σελίδα θα δεις ότι δεν εχεις πρόβλημα γιατι το όριο ειναι 186€ Vat Included.

Οκ το έπιασα.Γενικά σε όποια παραγγελία βλέπω vat included σημαίνει οτι δεν περνάει τελωνείο ή υπάρχουν και εξαιρέσεις;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nikossof88 είπε

Οκ το έπιασα.Γενικά σε όποια παραγγελία βλέπω vat included σημαίνει οτι δεν περνάει τελωνείο ή υπάρχουν και εξαιρέσεις;

Ναι αλλά παράλληλα ο τρόπος αποστολής ναι ειναι ασφαλή δλδ να μη επιλέξεις καποια ιδιωτική εταιρεία courier όπως dhl, fedex, ups κτλ. σχεδόν πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχουμε πληρώσει τον φπα.

Λεπτομέρειες για αυτό θα βρεις σε άλλη ανάρτηση μου εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Ναι αλλά παράλληλα ο τρόπος αποστολής ναι ειναι ασφαλή δλδ να μη επιλέξεις καποια ιδιωτική εταιρεία courier όπως dhl, fedex, ups κτλ. σχεδόν πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχουμε πληρώσει τον φπα.

σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,κατά 99% choice παίρνω μόνο άρα είμαι οκ

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Ένας φίλος μου κάνει μια παραγγελία με 7 πραγματακια, όλα choice, από διαφορετικά καταστήματα συνολικής αξίας περίπου 30 € με δωρεάν μεταφορικά. Αυτά σε λίγες μέρες φτάνουν στο sorting center, γίνονται ένα δεμα και μετά από λίγες μέρες στο στάδιο departure γυρίζουν πίσω και ακυρώνονται. Το ali κάνει refund όλα και γράφει μήνυμα λόγω λογιστικού λάθους (δικού του). Ξανά παραγγελία τα ίδια πράγματα και τελικά στο ίδιο στάδιο πάλι τα ιδια ακύρωση και refund. Τι γίνεται, έχει συμβεί σε κάποιον από σας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, user27 είπε

Καλησπέρα σας. Ένας φίλος μου κάνει μια παραγγελία με 7 πραγματακια, όλα choice, από διαφορετικά καταστήματα συνολικής αξίας περίπου 30 € με δωρεάν μεταφορικά. Αυτά σε λίγες μέρες φτάνουν στο sorting center, γίνονται ένα δεμα και μετά από λίγες μέρες στο στάδιο departure γυρίζουν πίσω και ακυρώνονται. Το ali κάνει refund όλα και γράφει μήνυμα λόγω λογιστικού λάθους (δικού του). Ξανά παραγγελία τα ίδια πράγματα και τελικά στο ίδιο στάδιο πάλι τα ιδια ακύρωση και refund. Τι γίνεται, έχει συμβεί σε κάποιον από σας;

Ο φίλος έχει ξανά παραγγείλει από το Aliexpress. Που θέλω να καταλήξω, η διεύθυνση που έχει βάλει ειναι στα λατινικά?

Αν ναι τοτε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι αν κάποιο προϊόν έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθιου και τρώει άκυρο στο sorting center.

EDIT: Η κάποιο προϊόν ειναι κατηγορία ειδικά υλικά δλδ σκόνες, υγρά , αλοιφές κτλ.

Αν όχι μίλα με το live support.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...