Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, με Fedex μου ηρθε δέμα απο Aliexpress, 13 του μηνα το έστειλε ο πωλητής και μου ηρθε 22 (χθες), έφυγε απο CHANGHAI airport στης 18 ιουλίου. Το δεμα πέρασε τελωνείο απ οτι κατάλαβα αλλα δεν πληρωσα κατι μου ειπαν θα μου το στειλουν ταχυδρομικά να πληρώσω ή μέσο email, ισχύει κατι τέτοιο? Επίσης μου είπαν οτι τα έξοδα κλπ της FEDEX ειναι συνήθως το 30% της συνολικής τιμής του προϊόντος (το προϊόν εχει μικρή αξια κάπου 70 δολαρια δηλωμένη)

Επεξ/σία από lafayetter
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, lafayetter είπε

Καλησπέρα, με Fedex μου ηρθε δέμα απο Aliexpress, 13 του μηνα το έστειλε ο πωλητής και μου ηρθε 22 (χθες), έφυγε απο CHANGHAI airport στης 18 ιουλίου. Το δεμα πέρασε τελωνείο απ οτι κατάλαβα αλλα δεν πληρωσα κατι μου ειπαν θα μου το στειλουν ταχυδρομικά να πληρώσω ή μέσο email, ισχύει κατι τέτοιο? Επίσης μου είπαν οτι τα έξοδα κλπ της FEDEX ειναι συνήθως το 30% της συνολικής τιμής του προϊόντος (το προϊόν εχει μικρή αξια κάπου 70 δολαρια δηλωμένη)

Καλησπέρα, Ναι ισχύει ότι στέλνουν μετά τον λογαριασμό.

• Like 2

Παρήγγειλα Poco Χ6 5G από Ισπανια (Plaza store) και ξεκίνησε 16/7, σήμερα έφτασε Βουλγαρία, υποθετικά αύριο θα φτάσει Ελλάδα; 

23/07/2024 11:36

The parcel has left the parcel center.

Bulgaria

The parcel has reached the parcel center.

Bulgaria

22/07/2024 20:15

Romania SELIMBAR

22/07/2024 20:12

Romania SELIMBAR

18/07/2024 20:24

Germany Neuenstein

18/07/2024 19:39

Germany Neuenstein

16/07/2024 22:23

Spain Madrid

The parcel was handed over to GLS.

Spain Madrid

16/07/2024 22:20

Spain Madrid

16/07/2024 07:20

The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS.

Spain Madrid

1 ώρα πριν, rostropol είπε

Παρήγγειλα Poco Χ6 5G από Ισπανια (Plaza store) και ξεκίνησε 16/7, σήμερα έφτασε Βουλγαρία, υποθετικά αύριο θα φτάσει Ελλάδα; 

Bulgaria

Bulgaria

22/07/2024 20:15

Romania SELIMBAR

22/07/2024 20:12

Romania SELIMBAR

18/07/2024 20:24

Germany Neuenstein

18/07/2024 19:39

Germany Neuenstein

Spain Madrid

The parcel was handed over to GLS.

Spain Madrid

16/07/2024 22:20

Spain Madrid

16/07/2024 07:20

The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS.

Spain Madrid

Μπορεί ναι. Αλλά θα μπει από Θεσσαλονίκη ανάλογα σε ποια πόλη μένεις μπορεί να πάρει και κάνα 2 μέρες ακόμα, δλδ μεχρι Παρασκευη αν είσαι τυχερός.

• Like 1

58 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Μπορεί ναι. Αλλά θα μπει από Θεσσαλονίκη ανάλογα σε ποια πόλη μένεις μπορεί να πάρει και κάνα 2 μέρες ακόμα, δλδ μεχρι Παρασκευη αν είσαι τυχερός.

Θέλω να ελπίζω για Πέμπτη όπως αρχικά ήταν και η εκτιμώμενη ημερομηνία που έδωσαν οι ίδιοι για παράδοση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα τον τελευταίο καιρό κάποιες παραγγελίες και παρατήρησα το εξης:

Οταν έρχεται το δέμα με acs μου στέλνουν μήνυμα viber, με link για να επαναπρογραμματίσω παράδοση, να τη στείλω σε γείτονα, locker κλπ. Επισης στην ιστοσελίδα τους που παρακολουθείς το tracking number εχει αντίστοιχες επιλογές.

Και ενώ μέχρι τώρα μου έρχονταν με acs, πηρα ένα tracking LA_HU και την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθε με ελτα. Καμμία ενημερωση/μήνυμα κλπ, απλώς εμφανιστηκε ο ταχυδρομος πρωινή ώρα και ευτυχώς ήταν κάποιος στο σπίτι να παραλάβει.

Δηλαδή με λίγα λόγια τα ελτα λειτουργούν όπως λειτουργούσαν πριν από 10-15 χρόνια? Μου έτυχε? Είναι θέμα τοπικού καταστματος? Τι εμπειρία έχετε εσείς με ελτα vs acs σε αυτό το κομματι της ενημέρωσης/εξυπηρέτησης?

Επεξ/σία από Engimek

Έχω μια παραγγελία της οποίας έχω το tracking number αλλά δε μπορώ να βρω με τίποτα σε ποιά αντιστοιχεί στο Aliexpress. Έχω την υποψία ότι έχει αλλάξει tracking από LA...HU σε 10ψήφιο αλλά τζίφος. Καμιά ιδέα;

4 λεπτά πριν, kitharas είπε

Έχω μια παραγγελία της οποίας έχω το tracking number αλλά δε μπορώ να βρω με τίποτα σε ποιά αντιστοιχεί στο Aliexpress. Έχω την υποψία ότι έχει αλλάξει tracking από LA...HU σε 10ψήφιο αλλά τζίφος. Καμιά ιδέα;

Βάλε το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ και θα φανεί.

4 ώρες πριν, Engimek είπε

Έκανα τον τελευταίο καιρό κάποιες παραγγελίες και παρατήρησα το εξης:

Οταν έρχεται το δέμα με acs μου στέλνουν μήνυμα viber, με link για να επαναπρογραμματίσω παράδοση, να τη στείλω σε γείτονα, locker κλπ. Επισης στην ιστοσελίδα τους που παρακολουθείς το tracking number εχει αντίστοιχες επιλογές.

Και ενώ μέχρι τώρα μου έρχονταν με acs, πηρα ένα tracking LA_HU και την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθε με ελτα. Καμμία ενημερωση/μήνυμα κλπ, απλώς εμφανιστηκε ο ταχυδρομος πρωινή ώρα και ευτυχώς ήταν κάποιος στο σπίτι να παραλάβει.

Δηλαδή με λίγα λόγια τα ελτα λειτουργούν όπως λειτουργούσαν πριν από 10-15 χρόνια? Μου έτυχε? Είναι θέμα τοπικού καταστματος? Τι εμπειρία έχετε εσείς με ελτα vs acs σε αυτό το κομματι της ενημέρωσης/εξυπηρέτησης?

Εμένα εδώ και 2 χρόνια+ πάντα έρχεται με την ACS. Από τοτε έχω να παραλάβω από τα ΕΛΤΑ αλλά δεν ερχόταν ποτέ ειδοποίηση το έβλεπα στο https://parcelsapp.com/ αλλά το parcelsapp έχει μια καθυστέρηση ως προς την ενημέρωση, πολλές φορές φτάνει και 2 - 3 ώρες απ' ότι έχω καταλάβει.

Από αυτό το app  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metalsoft.trackchecker_mobile&hl=en εχεις άμεση ενημέρωση δλδ μόλις σκαναρει μια courier το δέμα αμέσως το βλέπεις. Απλώς έχει λίγες παραπάνω κινήσεις όταν βάζεις το tracking number δλδ πρέπει να βάλεις εσύ τις courier.

Είχα ανεβάσει οδηγό πιο παλιά πως γίνεται αν σε ενδιαφέρει ειναι εδώ

• Like 2

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Εμένα εδώ και 2 χρόνια+ πάντα έρχεται με την ACS. Από τοτε έχω να παραλάβω από τα ΕΛΤΑ αλλά δεν ερχόταν ποτέ ειδοποίηση το έβλεπα στο https://parcelsapp.com/ αλλά το parcelsapp έχει μια καθυστέρηση ως προς την ενημέρωση, πολλές φορές φτάνει και 2 - 3 ώρες απ' ότι έχω καταλάβει.

Από αυτό το app  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metalsoft.trackchecker_mobile&hl=en εχεις άμεση ενημέρωση δλδ μόλις σκαναρει μια courier το δέμα αμέσως το βλέπεις. Απλώς έχει λίγες παραπάνω κινήσεις όταν βάζεις το tracking number δλδ πρέπει να βάλεις εσύ τις courier.

Είχα ανεβάσει οδηγό πιο παλιά πως γίνεται αν σε ενδιαφέρει ειναι εδώ

Σ' ευχαριστώ. Θα το δω. Η αλήθεια είναι εκτός από το parcelsapp υπάρχει και tracking στο site των ελτα όταν μπει το δέμα Ελλάδα οπότε το βλέπεις real time. Άρα μπορώ να δω λίγο πολύ τι γίνεται.

Πιο πολύ αναφέρομαι στο κομμάτι της εξυπηρέτησης του πελάτη που απ΄ ότι φαίνεται η acs είναι έτη φωτός μπροστά. Γνωρίζοντας καλά ότι το acs κατάστημα της κάθε περιοχής μπορεί να κάνει του κεφαλιού του (true story επ' ευκαιρίας) έχει βάλει πληροφοριακό σύστημα ώστε με το που σκανάρεται το πακέτο προς παράδοση να δίδονται στον παραλήπτη επιλογές σχετικά με αλλαγή ώρας/τοποθεσίας παράδοσης κλπ. Αυτό είναι διαδικασία που δεν παρακάμπτεται.

Πριν μπει αυτό το σύστημα βασιζόσουν στο "φιλότιμο" του εκάστοτε ανθρώπου ο οποίος αν ήθελε έκανε ένα τηλεφώνημα να κανονίσει ώρα παράδοσης ή εαν δεν ήθελε ερχόταν κάποια Χ ώρα και παρέδιδε αν σε έβρισκε κατά τύχη. Mετά ουρά στο κατάστημα. Τα ελτα απ' ότι φαίνεται είναι ακόμα έτσι προς το παρόν.

44 λεπτά πριν, Engimek είπε

Σ' ευχαριστώ. Θα το δω. Η αλήθεια είναι εκτός από το parcelsapp υπάρχει και tracking στο site των ελτα όταν μπει το δέμα Ελλάδα οπότε το βλέπεις real time. Άρα μπορώ να δω λίγο πολύ τι γίνεται.

Πιο πολύ αναφέρομαι στο κομμάτι της εξυπηρέτησης του πελάτη που απ΄ ότι φαίνεται η acs είναι έτη φωτός μπροστά. Γνωρίζοντας καλά ότι το acs κατάστημα της κάθε περιοχής μπορεί να κάνει του κεφαλιού του (true story επ' ευκαιρίας) έχει βάλει πληροφοριακό σύστημα ώστε με το που σκανάρεται το πακέτο προς παράδοση να δίδονται στον παραλήπτη επιλογές σχετικά με αλλαγή ώρας/τοποθεσίας παράδοσης κλπ. Αυτό είναι διαδικασία που δεν παρακάμπτεται.

Πριν μπει αυτό το σύστημα βασιζόσουν στο "φιλότιμο" του εκάστοτε ανθρώπου ο οποίος αν ήθελε έκανε ένα τηλεφώνημα να κανονίσει ώρα παράδοσης ή εαν δεν ήθελε ερχόταν κάποια Χ ώρα και παρέδιδε αν σε έβρισκε κατά τύχη. Mετά ουρά στο κατάστημα. Τα ελτα απ' ότι φαίνεται είναι ακόμα έτσι προς το παρόν.

Όπως όλες οι courier έτσι και τα ΕΛΤΑ ειναι ανάλογα το κατάστημα και τον/την ταχυδρόμο. Σε εμένα όσο τα έφερνε τα ΕΛΤΑ δεν είχα κανένα παράπονο. Η ταχυδρόμος ερχόταν standard 8:30 το πρωί και αν δεν ήταν συστημένο πάλι ανέβαινε στον πρώτο όροφο και χτυπούσε το κουδούνι και αν δεν ήμασταν εκεί το άφηνε απέξω από την πόρτα. Επισης έχω παραλάβει όσο δέματα έχω παραγγείλει με απλή αποστολη (UA**********HU) ποτέ δεν χάθηκε δέμα μου και έχω πάρει πολλά. Έχει πάρα πολύ καιρό να έρθει δέμα μου με απλή αποστολη διότι είτε τα παίρνω σε Choice όταν υπάρχουν η αλλιώς φροντίζω να παραγγέλνω με άλλα προϊόντα και να γίνει ενοποίηση, έτσι έρχεται συστημένο με την ACS.

Η ACS ειναι μακράν η καλύτερη courier (τουλάχιστον στην Λάρισα που μένω) με ενημέρωση στο Viber με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης (μέσα σε ένα 2ωρο) παράδοση και απόγευμα (απόγευμα δεν έρχεται ενημέρωση στο Viber, το βλέπω από το tracking app) και Σαββάτο παράδοση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι αυτό ακριβώς που λες: κανονικά εξαρτάται από το τοπικό κατάστημα. Απλά το σύστημα της ACS παρακάμπτει σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό τον παράγοντα.

Δηλαδή π.χ. στην περιοχή μου το κατάστημα ACS δεν είναι και το τυπικότερο. Παλαιότερα έπαιζαν κατα κόρον τα μηνύματα "δε σας βρήκαμε". Με το σύστημα αυτό και να μην είναι καλοί δεν υπάρχει θέμα! Μου έρχεται δέμα? Redirect σε locker. Ε το Locker δεν παίζει να "μην το βρει", θα παραδώσει!!! Δεν έχω χάσει ούτε ένα δέμα!

Και για μένα πάντως παλαιότερα το Ελτα της περιοχής ήταν το καλύτερο κατάστημα. Ο ταχυδρόμος σε παρόμοια φάση με τη δική σου περιγραφή (έπαιρνε τηλέφωνα για τα πάντα, ακόμα και τα μη συστημένα δέματα να δει ότι είμαστε εκεί να παραδώσει. Εφόσον συνταξιοδοτήθηκε... τώρα πλέον είμαστε τυχεροί εαν η αλληλογραφία βρεθεί εντός της πολυκατοικίας και όχι σε κανα πεζουλάκι τριγύρω!

Για να πούμε και κάτι εντός θέματος: με choice έκανα την τελευταία παραγγελία που ήρθε με ελτα. Δεν έρχονται συνήθως με acs τα choice?

Επεξ/σία από Engimek

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Engimek είπε

Για να πούμε και κάτι εντός θέματος: με choice έκανα την τελευταία παραγγελία που ήρθε με ελτα. Δεν έρχονται συνήθως με acs τα choice?

Συνήθως ναι. Αλλά τώρα τελευταία στέλνουν και με τα ΕΛΤΑ. Δεν ξέρω αν το επιλέγουν ανάλογα με την πόλη που μένεις, εγώ π.χ που όπως έγραψα μένω Λάρισα πάντα με ACS έρχονται. Ίσως σε άλλες πόλεις με παραπάνω δέματα να τα μοιράζουν και στα ΕΛΤΑ.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Είμαι από τους τυχερούς θεωρώ 

Παραγγελία 12/7

μπηκε linehaul office 21/7 , customs clearance σε μια μέρα και από ότι κατάλαβα από Ουγγαρία πάνε Βουλγαρία ( 23/7 transit country/region) που δεν ξερεις πόσες μέρες θα μεινει εκεί 

Εεε λοιπόν Σήμερα 25/7 βρίσκετε Θεσσαλονίκη με acs βλέπω !!! Άρα θα το περιμένω σε 1-2 μέρες 😁ακριβώς στην εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης 27/7-8/8

και νόμιζα θα περιμένω άλλον έναν μήνα 😂

Στις 22/7/2024 στις 10:28 ΜΜ, roudama.s είπε

Έχει περάσει το τελωνείο και έχει φύγει από την "ενδιάμεση" χώρα. Στην αναμονή τώρα δηλαδή 🥱

IMG_2465.jpeg.363e37cba8d3cc104f1c173c7ecb2ede.jpegIMG_2464.png.02c534441223e5be3d8b322faa54aa8d.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...