Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από παραλαβή παραγγελιών choice από ελτά

τα LAxxxxxHU κάνουν γύρω στις 20 μέρες μέσω ουγγαρίας

τα LSxxxxxNL κάνουν γύρω στις 25 μέρες μέσω Ολλανδίας

Τα 76xxxxxxxx με acs  κάνουν γύρω στις 15 μέρες

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 18/6/2024 στις 1:05 ΜΜ, Mr_Terror είπε

Περιμενω απο αλι πραγματα.Τα εχει η acs και θα μπουν σε  Smartpoint Locker χωρις να το εχω ζητησει εγω.Πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν ειναι εντολη πλεον οσα ερχονται απο αλι να μπαινουν σε Smartpoint Locker.Ισχυει οντως?

Μάλλον έχει αλλάξει πολιτική η Acs ,και σε εμένα παραγγελία από Banggood την έστειλε σε κοντινό locker χωρίς να το έχω ζητήσει,τις προηγούμενες από το ίδιο κατάστημα τις παρέδιδε στο σπίτι μου, περιμένω και δύο Choice από AliExpress με Acs, θα δω που θα τις πάνε τελικά.

• Like 1

Ετσι μου ειπε η κοπελα οτι ειναι οδηγια απο τα κεντρικα.Πλεον οτι ερχεται απο κινα θα μπαινουν σε locker.

Εγω παρελαβα ολες τις παραγγελιες.Οι μισες ηρθαν με acs οι υπολοιπες με ελτα.Παρελαβα πολυ γρηγορα σε 20 μερες.

• Like 1

Καλησπέρα,μου έτυχε και εμένα μια απο τις 2 παραγγελίες μου να έχει αριθμό LAxxxxxxxxHU,όταν λέτε έρχεται με ΕΛΤΑ,εννοούμε πρέπει να πάω να το πάρω εγώ απο το ταχυδρομείο ή έρχεται με κουριερ;;

Ρε παιδιά ισχύει για το 22 ευρώ δεν περνάνε τελωνείο; Θέλω να κάνω μια αγορά αλλά είμαι στο όριο βασικά 45 πάει αλλά θα κάνω 2 ξεχωριστές αν είναι.. μίλησα με τον πωλητή και δεν έχει ευρωπαϊκές αποθήκες.. μήπως γενικά έχει αλλάξει κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Ρε παιδιά ισχύει για το 22 ευρώ δεν περνάνε τελωνείο; Θέλω να κάνω μια αγορά αλλά είμαι στο όριο βασικά 45 πάει αλλά θα κάνω 2 ξεχωριστές αν είναι.. μίλησα με τον πωλητή και δεν έχει ευρωπαϊκές αποθήκες.. μήπως γενικά έχει αλλάξει κάτι;

Μέχρι 186ευρώ (τιμή που φαίνεται στο site) δεν περνάει τελωνείο, λόγω IOSS προπληρωνεις το ΦΠΑ για παραγγελίες κάτω των 150 (+ΦΠΑ) στο aliexpress. Θέλει προσοχή για να σταλεί με Aliexpress Shipping method, αλλιώς θα πρέπει την διαδικασία IOSS να την ακολουθήσει ο ίδιος ο πωλητής και μερικές φορές υπάρχουν προβλήματα.

Αλλά πρακτικά αγοράζεις έως 186 ευρώ (150 + ΦΠΑ) άφοβα, στο checkout σε ενημερώνει ότι συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ, αλλιώς θα δεις μήνυμα "Adjust price" και θα δεις ότι αφαιρείται το ΦΠΑ και μετά πηγαίνεις με τα προβλεπόμενα για το τι θα πληρώσεις. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1

• Moderators
Στις 28/6/2024 στις 9:52 ΠΜ, panoskir είπε

Μετά από παραλαβή παραγγελιών choice από ελτά

τα LAxxxxxHU κάνουν γύρω στις 20 μέρες μέσω ουγγαρίας

τα LSxxxxxNL κάνουν γύρω στις 25 μέρες μέσω Ολλανδίας

Τα 76xxxxxxxx με acs  κάνουν γύρω στις 15 μέρες

Εχω και εγω δυστυχως 2 LAxxxHU

Το ενα παραγγελια 4 Ιουνιου, ακομα 26η ημερα σημερα 29-6 το περιμενω, ειναι 8 ημερες Ελλαδα και καπου 3-4 ημερες στην τοπικη ΜΔ χωρις να αλλαζει κατι. (απο αυτη την παραγγελια ενα item ειχε σπασει μονο του με 76... το οποιο το εχω παραλαβει απο 14 Ιουνιου)

Το αλλο παραγγελια καπου 20-6, δεν εχω ελπιδες οτι θα παει καλυτερα.

Τα 76 σε εμενα κανουν απο 9 μεχρι 14 ημερες. Ευτυχως μετα απο αυτες τις 2 που ετυχαν με LAHU, εχω αλλες 2 που ερχονται με 76, δεν θα ξαναριχνα παραγγελια στο αλι αν ηταν και αυτες με LAHU.

42 λεπτά πριν, Billator είπε

Μέχρι 186ευρώ (τιμή που φαίνεται στο site) δεν περνάει τελωνείο, λόγω IOSS προπληρωνεις το ΦΠΑ για παραγγελίες κάτω των 150 (+ΦΠΑ) στο aliexpress. Θέλει προσοχή για να σταλεί με Aliexpress Shipping method, αλλιώς θα πρέπει την διαδικασία IOSS να την ακολουθήσει ο ίδιος ο πωλητής και μερικές φορές υπάρχουν προβλήματα.

Αλλά πρακτικά αγοράζεις έως 186 ευρώ (150 + ΦΠΑ) άφοβα, στο checkout σε ενημερώνει ότι συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ, αλλιώς θα δεις μήνυμα "Adjust price" και θα δεις ότι αφαιρείται το ΦΠΑ και μετά πηγαίνεις με τα προβλεπόμενα για το τι θα πληρώσεις. 

Οπότε πρακτικά αν πληρώσω κανονικά συν ΦΠΑ που λέει στο τσεκ-αουτ για 50-60 ευρώ που θέλει είναι οκ σωστά; Η AliExpress shipoing method είναι το κλασικό ταχυδρομείο;;

Είδα ότι γράφει AliExpress standard shipping method  είναι το ίδιο;;

• Moderators
20 ώρες πριν, nikossof88 είπε

Καλησπέρα,μου έτυχε και εμένα μια απο τις 2 παραγγελίες μου να έχει αριθμό LAxxxxxxxxHU,όταν λέτε έρχεται με ΕΛΤΑ,εννοούμε πρέπει να πάω να το πάρω εγώ απο το ταχυδρομείο ή έρχεται με κουριερ;;

20 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Θα στο φέρει ο ταχυδρόμος σπίτι εκτός αν είναι πολύ μεγάλο πακέτο και αφήσει ειδοποίηση να παραλάβεις εσύ από τα ελτα

Mr, αυτο το εχεις δει ως ειδικη μεταχειριση σε πακετα του αλι; Αν ναι καλως, διαφορετικα φανταζομαι οτι θα συμβαινει ο,τι συμβαινει συνηθως και με  τα λοιπα που παραλαμβανει καποιος απο απλα (non ELTA courier) ΕΛΤΑ. Το οτι δηλαδη ειναι θεμα τοπικο. Σε εμενα εχουν 4-5 χρονια να φερουν κατι απο δεματακια, οσο μικρο και αν ειναι. Απο τοτε που αλλαξε ο ταχυδρομος που ειχαμε 20 χρονια. Τελευταια φορα που ειχα κατι απο Ελτα απο οσο θυμαμαι, πριν 1+χρονο, μικροτερο απο ενα πακετο τσιγαρα δεματακι που δεν ηταν ουτε συστημενο, μου ειχαν φερει χαρτακι και επρεπε να παω στο καταστημα να περιμενω κοντα μια ωριτσα για να το παρω. Η αξια του ηταν καπου στο 1€, ειχα σκεφτει να το αφησω εκει.

Αν δεν εχουν ειδικη (δυσκολο μου φαινεται) μεταχειριση λοιπον για ΑΛΙ, ειμαι σχεδον σιγουρος για την δικη μου περιοχη, οτι απλα περιμενω την στιγμη που θα μπορεσει να περασει για να αφησει το χαρτακι.

11 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Οπότε πρακτικά αν πληρώσω κανονικά συν ΦΠΑ που λέει στο τσεκ-αουτ για 50-60 ευρώ που θέλει είναι οκ σωστά; Η AliExpress shipoing method είναι το κλασικό ταχυδρομείο;;

Είδα ότι γράφει AliExpress standard shipping method  είναι το ίδιο;;

AliExpress standard shipping έρχεται με acs 

5 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

AliExpress standard shipping έρχεται με acs 

Το θέμα είναι να μην πληρώσω κάτι επιπρόσθετα! Αν είναι οκ έτσι το προχωράω είναι και free τα μεταφορικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Mr, αυτο το εχεις δει ως ειδικη μεταχειριση σε πακετα του αλι; Αν ναι καλως, διαφορετικα φανταζομαι οτι θα συμβαινει ο,τι συμβαινει συνηθως και με  τα λοιπα που παραλαμβανει καποιος απο απλα (non ELTA courier) ΕΛΤΑ. Το οτι δηλαδη ειναι θεμα τοπικο. Σε εμενα εχουν 4-5 χρονια να φερουν κατι απο δεματακια, οσο μικρο και αν ειναι. Απο τοτε που αλλαξε ο ταχυδρομος που ειχαμε 20 χρονια. Τελευταια φορα που ειχα κατι απο Ελτα απο οσο θυμαμαι, πριν 1+χρονο, μικροτερο απο ενα πακετο τσιγαρα δεματακι που δεν ηταν ουτε συστημενο, μου ειχαν φερει χαρτακι και επρεπε να παω στο καταστημα να περιμενω κοντα μια ωριτσα για να το παρω. Η αξια του ηταν καπου στο 1€, ειχα σκεφτει να το αφησω εκει.

Αν δεν εχουν ειδικη (δυσκολο μου φαινεται) μεταχειριση λοιπον για ΑΛΙ, ειμαι σχεδον σιγουρος για την δικη μου περιοχη, οτι απλα περιμενω την στιγμη που θα μπορεσει να περασει για να αφησει το χαρτακι.

Σε μένα ότι έχω πάρει από αλι και είναι συστημένα όλα τα έχει φέρει στην πόρτα μου ο ταχυδρόμος.οτι δεν είναι συστημένο από αλι και άλλα μικρά δεματακια τα αφήνει στην είσοδο.Ετσι λειτουργεί ο ταχυδρόμος της περιοχής μου.

Επεξ/σία από Mr_Terror

5 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Το θέμα είναι να μην πληρώσω κάτι επιπρόσθετα! Αν είναι οκ έτσι το προχωράω είναι και free τα μεταφορικά

Οτι σου είπε ο φίλος παραπάνω. Μέχρι 186€ δεν πληρώνεις τίποτα 

• Like 1

• Moderators
3 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Σε μένα ότι έχω πάρει από αλι και είναι συστημένα όλα τα έχει φέρει στην πόρτα μου ο ταχυδρόμος.οτι δεν είναι συστημένο από αλι τα αφήνει στην είσοδο.Ετσι λειτουργεί ο ταχυδρόμος της περιοχής μου.

Αρα επιβεβαιωνεις τους "φοβους" μου, δεν βλεπεις ειδικη μεταχειριση για το αλι, στα φερνει ολα. Οπως εκανε ο παλιος ταχυδρομος μου μεχρι καπου το 2018 που πηρε συνταξη δυστυχως για εμας και απο τοτε μονο λογαριασμους και χαρτακια βλεπουμε απο ελτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...