sakisgri Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, grip είπε Ευχαριστώ. Έχω στο parcelsapp απο 20 Απριλίου status received by local delivery company και στα ΕΛΤΑ την 21 Απριλίου ως status αποστολή αντικείμενου από Ουγγαρία και δεν ξέρω αν χάθηκε ή δεν ανοίχτηκε καθόλου από Αθήνα. Τπτ να σαι καλά. Το "Received by local delivery company" φαινεται όταν το δέμα φτάνει στα ΕΛΤΑ, όταν θα το σκανάρουν και πλέον θα πάρει σιγά σιγά το δρόμο προς εσένα θα φανεί το "Arrived at local delivery center", όπως γράφω και πιο πάνω. Δες φώτο κάτω για παράδειγμα. Υπομονή, έτσι ειναι τα ΕΛΤΑ. Για να μη εχεις τέτοια πάρε παραπάνω από ένα προϊόν (από διαφορετικά καταστήματα) για να γίνει ενοποίηση και να έρθει με την ACS σε 2 βδομάδες το πολύ η επέλεξε προϊόντα Choice που με πάνω από τα 10€ ειναι free shipping και επίσης έρχονται με την ACS. Αν θες παραπάνω πληροφορίες δες ανάρτηση μου στην σελίδα 424. Επεξ/σία 30 Μαϊου από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 30 Μαϊου Share Δημοσ. 30 Μαϊου Να ενημερώσω και εγώ με τη σειρά μου πως παράγγειλα σύνολο 19 προϊόντα, 6 Choice και 13 από το Choice 3 from $4.49 (συνολική αξία 125.71€). 1 προϊόν Choice αξίας 3,62€ έφυγε μόνο του, 3 προϊόντα από Choice 3 from $4.49 έγιναν 1 δέμα και όλα τα υπόλοιπα δλδ 10 προϊόντα από Choice 3 from $4.49 και 5 Choice όλα έγιναν ένα δέμα, και τα 3 δέματα πήραν 10ψηφιο tracking number και έρχονται με dpd-ACS. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostis_13 Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια, μολις εκανα μια παραγγελια απο Aliexpress και η τελικη αξια του πακετου ειναι οπως φαινεται στην εικονα παρακατω ειναι 120.77 ΕΥΡΩ με VAT Included. Διαβασα σε προηγουμεα σχολια οπως εχει γραψει και ο @sakisgri πως η παραγγελια πρεπει να ειναι 186 ΕΥΡΩ με VAT included για να μην μου χρεωσουν εξτρα δασμο. Συμφωνα με τα προηγουμενα λεγομενα πρεπει να ειμαι καλυμμενος. Θα ηθελα να ρωτησω αν οντως ειμαι καλυμμενος απο παραπανω δασμους γιατι καπου διαβασα πως το ποσο ειναι μεχρι 150ΕΥΡΩ (εννοουν χωρις τον φορο;). Επισης ηθελα να ρωτησω, οταν λενε 150 ή 186 ευρω, εννοουν απο την αρχικη τιμη που φαινεται (166.16) ή απο την τελικη που θα πληρωσω εγω (120.77); Οταν θα παει το δεμα στο τελωνειο, ποια τιμη απο τις δυο βλεπουν; Επεξ/σία 31 Μαϊου από kostis_13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 31 Μαϊου Share Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostis_13 είπε Καλησπερα παιδια, μολις εκανα μια παραγγελια απο Aliexpress και η τελικη αξια του πακετου ειναι οπως φαινεται στην εικονα παρακατω ειναι 120.77 ΕΥΡΩ με VAT Included. Διαβασα σε προηγουμεα σχολια οπως εχει γραψει και ο @sakisgri πως η παραγγελια πρεπει να ειναι 186 ΕΥΡΩ με VAT included για να μην μου χρεωσουν εξτρα δασμο. Συμφωνα με τα προηγουμενα λεγομενα πρεπει να ειμαι καλυμμενος. Θα ηθελα να ρωτησω αν οντως ειμαι καλυμμενος απο παραπανω δασμους γιατι καπου διαβασα πως το ποσο ειναι μεχρι 150ΕΥΡΩ (εννοουν χωρις τον φορο;). Επισης ηθελα να ρωτησω, οταν λενε 150 ή 186 ευρω, εννοουν απο την αρχικη τιμη που φαινεται (166.16) ή απο την τελικη που θα πληρωσω εγω (120.77); Οταν θα παει το δεμα στο τελωνειο, ποια τιμη απο τις δυο βλεπουν; Καλησπέρα. Ναι φίλε μου είσαι καλυμμένος. Η τελική τιμή μετράει, και αυτή φαινεται. Το όριο ειναι 150€ καθαρή αξία δλδ μόνο η τιμή του προϊόντος, χωρίς τον Φ.Π.Α. Από τη στιγμή που το Aliexpress έχει τον Φ.Π.Α μέσα στην τιμή το όριο με τον Φ.Π.Α ειναι 186€ (150€ * 24% = 186€ ) Επισης αυτό ειναι χωρίς τα μεταφορικά, όταν αναγράφονται ξεχωριστά στο τιμολόγιο δλδ όπως κάνει το Aliexpress, παράδειγμα: αν πάρουμε κάτι που κοστίζει 186€ και έχει 100€ μεταφορικά πάλι είμαστε καλυμμένοι και η τελική τιμή θα ειναι Vat Included. Κάνω copy paste και από ανάρτηση μου στην σελίδα 424 (καλά ειναι να την ρίξεις μια μάτια) Το όριο 186€ αφορά μόνο την τιμή του προϊόντος με τον Φ.Π.Α. και όχι με τα μεταφορικά. Για να μη μπω σε λεπτομέρειες τα πράγματα ειναι απλά, όταν στο checkout δούμε "Vat Included" (δλδ μεχρι 186€ τιμή προϊόντος με Φ.Π.Α) δεν περνάει τελωνείο στην Ελλαδα. Όταν στο checkout δούμε "price adjustment" (η τιμή του προϊόντος με τον Φ.Π.Α θα ειναι πάνω από τα 186€) και μας αφαιρεί ένα ποσό (τον Φ.Π.Α) τοτε θα περασει τελωνείο στην Ελλαδα. Επεξ/σία 31 Μαϊου από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliata2410 Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου μηπως γνωριζει καποιος αν η pazy της cosmote περναει για αγορες η οχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geofak Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Έχει κάποιος business λογαριασμό στο Ali να μου πει που έχει δηλώσει VAT για να μη τον χρεώνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billyg599 Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου Καλημέρα, Πρώτη φορά σκέφτομαι να παραγγείλω απο το ali οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες. Θέλω να παραγγείλω ένα monitor stand που κοστίζει περί τα 30 ευρώ. Μου βγάζει μεταφορικά 50 και κάτι ευρώ. Βλέπω ότι αρκετοί έχετε λιγότερα μεταφορικά ή και καθόλου. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μειώσω το κόστος; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, billyg599 είπε Καλημέρα, Πρώτη φορά σκέφτομαι να παραγγείλω απο το ali οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες. Θέλω να παραγγείλω ένα monitor stand που κοστίζει περί τα 30 ευρώ. Μου βγάζει μεταφορικά 50 και κάτι ευρώ. Βλέπω ότι αρκετοί έχετε λιγότερα μεταφορικά ή και καθόλου. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μειώσω το κόστος; Ευχαριστώ. Καλησπέρα, Μπορεί να ειναι λόγο όγκο η βάρος, τρόπος αποστολής ποιος ειναι? Επισης αφού λες ειναι πρώτη φορά που θες να παραγγείλεις θα σε συνιστούσα να κοιτάξεις ανάρτηση μου στην σελίδα 424. Η πάτα εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 Δες και μια αν υπάρχει το προϊόν σε προσφορά Choice που έχει δωρεάν μεταφορικά αν το προϊόν η τα προϊόντα Choice ξεπερνούν τα 10€ όπως στην περίπτωση σου. Για να το κάνεις αυτό από την αρχική σελίδα πατάς στο Choice στο κάτω μέρος της οθόνης και πάνω στο search θα βάλεις την ονομασία από το προϊόν, η στην σελίδα με το προϊόν που είδες κατέβα πιο κάτω και θα έχει το ίδιο προϊόν από άλλα καταστήματα, δες αν σε κάποιο γράφει Choice. Αλλιώς αν θες βάλε το λινκ εδώ να δω αν βρω κάτι να σε βοηθήσω. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
omokas Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου Καλησπέρα σε όλους, την τελευταία παραγγελία μάλλον θα την παραλάβω σε χρόνο ρεκορ σε 9 μέρες απο την παραγγελία και έφτασε Ελλάδα σήμερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 7 ώρες πριν, billyg599 είπε Καλημέρα, Πρώτη φορά σκέφτομαι να παραγγείλω απο το ali οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες. Θέλω να παραγγείλω ένα monitor stand που κοστίζει περί τα 30 ευρώ. Μου βγάζει μεταφορικά 50 και κάτι ευρώ. Βλέπω ότι αρκετοί έχετε λιγότερα μεταφορικά ή και καθόλου. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μειώσω το κόστος; Ευχαριστώ. Για βάλε το λινκ γιατί πολλά ακούγονται 50€ μεταφορικα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billyg599 Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 hours ago, sakisgri said: Καλησπέρα, Μπορεί να ειναι λόγο όγκο η βάρος, τρόπος αποστολής ποιος ειναι? Επισης αφού λες ειναι πρώτη φορά που θες να παραγγείλεις θα σε συνιστούσα να κοιτάξεις ανάρτηση μου στην σελίδα 424. Η πάτα εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 Δες και μια αν υπάρχει το προϊόν σε προσφορά Choice που έχει δωρεάν μεταφορικά αν το προϊόν η τα προϊόντα Choice ξεπερνούν τα 10€ όπως στην περίπτωση σου. Για να το κάνεις αυτό από την αρχική σελίδα πατάς στο Choice στο κάτω μέρος της οθόνης και πάνω στο search θα βάλεις την ονομασία από το προϊόν, η στην σελίδα με το προϊόν που είδες κατέβα πιο κάτω και θα έχει το ίδιο προϊόν από άλλα καταστήματα, δες αν σε κάποιο γράφει Choice. Αλλιώς αν θες βάλε το λινκ εδώ να δω αν βρω κάτι να σε βοηθήσω. Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντησή σου! Θυμούμουν κάτι όπως αυτό που είπες για τα choice αλλα δεν το είχα καταλάβει καλά. Υπάρχουν πολλά τρικ. (BTW εξαιρετικό το ποστ στην 424!) Το λινκ είναι αυτό (δεν και κάτι σοβαρό φυσικά αλλά ίσως λόγω βάρους): https://a.aliexpress.com/_EyYqR1F 1 hour ago, Ukforthemoment said: Για βάλε το λινκ γιατί πολλά ακούγονται 50€ μεταφορικα Το έβαλα επάνω το λινκ. Δεν βλέπω να επιλέγω κάτι λάθος. Αν είναι θα δώ οπως είπε ο sakis πιο πάνω ή θα ψάξω και κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ και τους δύο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, billyg599 είπε Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντησή σου! Θυμούμουν κάτι όπως αυτό που είπες για τα choice αλλα δεν το είχα καταλάβει καλά. Υπάρχουν πολλά τρικ. (BTW εξαιρετικό το ποστ στην 424!) Το λινκ είναι αυτό (δεν και κάτι σοβαρό φυσικά αλλά ίσως λόγω βάρους): https://a.aliexpress.com/_EyYqR1F Το έβαλα επάνω το λινκ. Δεν βλέπω να επιλέγω κάτι λάθος. Αν είναι θα δώ οπως είπε ο sakis πιο πάνω ή θα ψάξω και κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ και τους δύο. 37£ το βγάζει σε εμένα οποτε όντως έχει ακριβα μεταφορικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου έχω κάνει μια παραγγελία με μερικά πραγματάκια ολα choise (AliExpress Selection Standard). Από τις 22/5 μου λέει οτι εχει επιστραφεί στο local warehouse λόγω "prossesing problem". Λεφτά πίσω δεν πήρα και η παραγγελία είναι ακόμα ανοικτή αλλά ΔΕΝ προχωράει. Τι είναι πάλι αυτό; Εντωμεταξύ το contact courier το tracking που δίνει λέει ΔΕΝ είναι εγκύρου!! Τι πράγμα είναι αυτό και τι κάνουμε; Αν το έχει ξαναδεί κάποιος και έχει κάποια συμβουλή ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
omokas Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 21 minutes ago, keysmith said: έχω κάνει μια παραγγελία με μερικά πραγματάκια ολα choise (AliExpress Selection Standard). Από τις 22/5 μου λέει οτι εχει επιστραφεί στο local warehouse λόγω "prossesing problem". Λεφτά πίσω δεν πήρα και η παραγγελία είναι ακόμα ανοικτή αλλά ΔΕΝ προχωράει. Τι είναι πάλι αυτό; Εντωμεταξύ το contact courier το tracking που δίνει λέει ΔΕΝ είναι εγκύρου!! Τι πράγμα είναι αυτό και τι κάνουμε; Αν το έχει ξαναδεί κάποιος και έχει κάποια συμβουλή ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ωχ όντως επεστράφη πίσω πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Μήπως να επικοινωνήσεις με το AliExpress στο chat τους αλλά να μιλήσεις με εκπρόσωπο, νομίζω αν δεν επιλέξεις μια από τις επιλογές που σου προτείνει μετά σου βγάζει κάπου speak with agent η το γράφεις εσύ και στο βγάζει δεν θυμάμαι. Λογικά όταν τελειώνει ο χρόνος της παραγγελίας θα μπορείς να κάνεις refund στέλνοντας screenshot του tracking που φαίνεται να επέστρεψε. Μήπως περιέχει κάποιο απαγορευμένο υλικό και απορρίφθηκε ? Πχ μπαταρίες κλπ τα στέλνουν με άλλη κούριερ τη Meest γιατί είναι "ειδικά" υλικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, omokas said: Ωχ όντως επεστράφη πίσω πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Μήπως να επικοινωνήσεις με το AliExpress στο chat τους αλλά να μιλήσεις με εκπρόσωπο, νομίζω αν δεν επιλέξεις μια από τις επιλογές που σου προτείνει μετά σου βγάζει κάπου speak with agent η το γράφεις εσύ και στο βγάζει δεν θυμάμαι. Λογικά όταν τελειώνει ο χρόνος της παραγγελίας θα μπορείς να κάνεις refund στέλνοντας screenshot του tracking που φαίνεται να επέστρεψε. Μήπως περιέχει κάποιο απαγορευμένο υλικό και απορρίφθηκε ? Πχ μπαταρίες κλπ τα στέλνουν με άλλη κούριερ τη Meest γιατί είναι "ειδικά" υλικά δεν εχει τπτ "απαγορευμένο". 5 πραγματάκια έχει (ενα φακ;o, ενα μικρόφωνο κινητού, κάτι καλώδια αντάπτορες, ενας μετρητής usb mAh/V/A κτλ), και μάλιστα δεν τα πήρα μαζί (αλλά σε 2 ή 3 παραγγελίες με διαφορά ημέρας) μάλλον εκανε συγχώνευση μονο του. Επρεπε να περιμένω μια - δύο μέρες τουλάχιστον η πρώτη παραγγελία θα είχε φτάσει. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Από την άλλη ψάχνω μια ώρα να βρω chat και δεν ξέρω που το έχουν κρύψει ΑΝ υπάρχει τέτοιο πράγμα.. Γιατί ό,τι κανω με βγάζει σε "συχνές ερωτήσεις" που είναι ασχετa για το θεμα. Μετά από ψάξιμο διαπιστώνω ότι μέσα από το app και όχι από το laptop (που συνήθως μπαίνω) ίσως έχει τέτοιο πράγμα όπως chat Πήγα εκεί και βλέπω αλλα πράγματα όπως ότι μερικά από τα είδη που είχα παραγγείλει (2) μου έγιναν ήδη refund και η παραγγελία έκλεισα. Τα περισσότερα όμως είναι ανοικτά και δεν τρέχει τπτ για το aliexpress. Δλδ το ali ή οι πωλητές επέστρεψαν χρήματα 2 πραγμάτων από την "κοινή" αποστολή και οι άλλοι (ή για τα άλλα είδη) δεν επέστρεψαν και δεν είναι πουθενά!!! Μου λέει ότι σε 72 μερες θα θεωρηθεί ότι έφτασαν!!! Ο,τι να ναι. Συγχίζομαι γατί τόσο άχρηστη εξυπηρέτηση και αδυναμία επικοινωνίας να μην μπορώ να μιλήσω με κανέναν δεν εχω ξαναδεί!! Πφφφ... UPDATE: βρήκα ένα chat (o θεός να το κάνει chat αφού διαλέξεις από predefined quotes) διάλεξε ΜΙΑ-ΜΙΑ τις παραγγελίες και για κάθε μία α) ρώτησα "δεν την παρέλαβα", με ρώτησε "την θέλεις ή να ανοιξω refund". είπα refund, έκανε check και είπε είναι abnormal αυτό που συμβαίνει στην παραγγελία θα issue a refund. Το έκανα το ίδιο για κάθε μικροπράγμα αυτής της αποστολής. Πήρε λίγη ώρα και τώρα ελπίζω να τα επιστρέψει. Από το desktop δεν βλέπω να μπορείς να λύσεις τέτοια θέματα παρά μόνο από το APP διοτι εκεί υπάρχει το "chat" (ας πούμε). Επεξ/σία 4 Ιουνίου από keysmith 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα