aristarhos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στη φόρμα επικοινωνίας των ΕΛΤΑ. Και τους ενημέρωσα πως έχω κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ. 35 ημέρες έχουν τα ΕΛΤΑ τα δέματα. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2024 από aristarhos 1
Viviandg Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 42 λεπτά πριν, aristarhos είπε Στη φόρμα επικοινωνίας των ΕΛΤΑ. Και τους ενημέρωσα πως έχω κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ. 35 ημέρες έχουν τα ΕΛΤΑ τα δέματα. Σύμφωνα με τον υπάλληλο που μίλησα έχουν χαθεί γιατί θα έπρεπε να τα είχαμε παραλάβει
kitharas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 21 λεπτά πριν, Viviandg είπε Σύμφωνα με τον υπάλληλο που μίλησα έχουν χαθεί γιατί θα έπρεπε να τα είχαμε παραλάβει Το θεωρώ αδιανόητο τα δέματα να χάνονται. Απλά θα παραδοθούν σε πολύ μετέπειτα χρόνο. Να χαθούν το βλέπω στην περίπτωση που τα φέρνει ο ταχυδρόμος και χάνονται από την πολυκατοικία για διάφορους λόγους. Κάποια στιγμή, ακόμα και να παράπεσαν στην αποθήκη, θα φτάσουν στον προορισμό τους. Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογώ τα ΕΛΤΑ, αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και ένδειξη ότι δεν έχουν πάρει σοβαρά τον ρόλο τους. Αλλά και 'γω που κάποτε νόμιζα ότι χάθηκε δέμα, έφτασε μετά από 4 μήνες γιατί είχε παραπέσει. 1
aristarhos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Viviandg είπε Σύμφωνα με τον υπάλληλο που μίλησα έχουν χαθεί γιατί θα έπρεπε να τα είχαμε παραλάβει Μου απάντησαν με email από τα ΕΛΤΑ με τα γνωστά πως δεν υπάρχει τρόπος να ανιχνευτούν και άλλες απίθανες δικαιολογίες. Περιμένω απάντηση και από την ΕΕΤΤ. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2024 από aristarhos
NikosKallithea Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Viviandg είπε Σύμφωνα με τον υπάλληλο που μίλησα έχουν χαθεί γιατί θα έπρεπε να τα είχαμε παραλάβει Θα παραλαβεις, δεν χάνεται τιποτα, με τα ελτα πλεον πρεπει δυστυχώς να εχουμε τεραστια υπομονη, μπορει να ξεπεράσει και το τριμηνο.
Drake27 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 54 minutes ago, kitharas said: Το θεωρώ αδιανόητο τα δέματα να χάνονται. Απλά θα παραδοθούν σε πολύ μετέπειτα χρόνο. Να χαθούν το βλέπω στην περίπτωση που τα φέρνει ο ταχυδρόμος και χάνονται από την πολυκατοικία για διάφορους λόγους. Κάποια στιγμή, ακόμα και να παράπεσαν στην αποθήκη, θα φτάσουν στον προορισμό τους. Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογώ τα ΕΛΤΑ, αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και ένδειξη ότι δεν έχουν πάρει σοβαρά τον ρόλο τους. Αλλά και 'γω που κάποτε νόμιζα ότι χάθηκε δέμα, έφτασε μετά από 4 μήνες γιατί είχε παραπέσει. Μην το θεωρεις καθολου απιθανο,χαθηκε δικο μου δεμα ενω εφτασε ελλαδα απο ιαπωνια πριν απο 4 χρονια,το καλο ηταν οτι πηρα refund απο τον πωλητη αλλα με το tracking φαινοταν οτι ηταν στο κεντρο δεματων και δεν εφτασε ποτε στο τοπικο ταχυδρομειο.
ptaf Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 15/02/2024 at 11:17, aristarhos said: Στα ΕΛΤΑ ένας υπάλληλος μου άφησε υπονοούμενα ότι στο ελληνικό τελωνείο κατάλαβαν την κομπίνα με το τελωνείο Ουγγαρίας αλλά δεν τον πίστεψα. Δεν έδειξε διατεθειμένος να με εξυπηρετήσει να μάθω που χάθηκε το δέμα. Αν τα γύρισαν πίσω μάλλον δεν θα το μάθουμε γιατί θα πάρουν άλλο αριθμό αποστολής. Πάντως από Ουγγαρία παραλαμβάνουν δέματα αυτοί που παράγγειλαν μετά από εμάς. Καλώς δεν τον πίστεψες. Καμία κομπίνα δεν υφίσταται! Είναι νομοθεσία της Ε.Ε. από το καλοκαίρι του 2021. Μέχρι 150€ (χωρίς ΦΠΑ) εισπράττει τον ΦΠΑ από εσένα ο Κινέζος κατά την αγορά και τον καταβάλει ηλεκτρονικά στη Ε.Ε.. Όταν φτάσει σε ευρωπαϊκό τελωνείο, Ουγγαρία στην προκειμένη, ελέγχουν στο σύστημα και εφόσον έχει καταβληθεί ο σωστός φπα, περνάει χωρίς πρόσθετα τέλη. Ο φπα που πληρώνεις εξαρχής είναι αυτός που ισχύει στην Ελλάδα (χώρα κατανάλωσης), όχι πχ Γερμανίας, Ουγγαρίας κλπ... btw σήμερα παρέλαβα δέμα που πέρασε από Ουγγαρία 8/2. Άλλο δέμα που πέρασε Ουγγαρία στις 11/2, από χθες βρίσκεται στο στάδιο λίγο πριν μπει Ελλάδα (left transit country). Αλλά με dpd-acs (choice), όχι ελτά. Είναι τραγικές οι καθυστερήσεις σε ελληνικό έδαφος με ελτα, προσωπικά τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι, δεν βγάζεις άκρη. Αλλά και με choice (dpd-acs), έχουν υπάρξει καθυστερήσεις μηνών στο κομμάτι της διαδρομής Ουγγαρία μέχρι να μπει Ελλάδα (και πάλι δεν βγάζεις άκρη, κανείς δεν ξέρει τίποτα σε αυτό το στάδιο), ενώ κατά κανόνα μου τρώει 4-6 μέρες στο στάδιο αυτό της διαδρομής, που και πάλι το βρίσκω πολύ, συγκριτικά με την ταχύτητα των Κινέζων αλλά και της acs όταν μπει σε ελληνικό έδαφος. Από Κίνα μέχρι και το Ευρωπαϊκό τελωνείο συνήθως πάνε όλα ρολόι , όπως και στο τελευταίο στάδιο που παραλαμβάνει η acs το δέμα. Ανάμεσα είναι το χάος, όπως και όταν το διακινούν τα ελτα. Καλό κουράγιο, μακάρι να έχεις σύντομα νεότερα, μετά τις κινήσεις που έκανες με ΕΕΤΤ, ελτα, κλπ. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2024 από ptaf 1
konstantinos77g Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Σε προηγούμενο μου post για 3 δέματα, με τις "οικονομικές" αποστολές, ενώ πιο παλιά δεν συνέβαινε, τελικά τα παρέλαβα και τα 3 μαζί!! Το ένα με διαφορετική ημερομηνία παραγγελίας! Άρα έχει να κάνει με τα ΕΛΤΑ και το ότι είναι τελείως διαλυμένα είναι γνωστό!! Αυτά... 1
BlackRose56 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2024 Λοιπόν, 2 παραγγελίες 24 Ιανουαρίου που μετά έγινα 1 δέμα, παραδοθήκαν σε έμενα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου απο ACS! το tracking number ηταν 10ψιφιος. Σας εύχομαι να κουνηθούν οσα δέματα εινα κολλημένα! 1
TeoRossi Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Έμενα παιδιά εκεί που ήταν κολλημένα τις 3/2 και ξεκολλήσαν τις 15/2 πάνε μπάλα....ήρθαν Ελλάδα και Δευτέρα παραλαμβάνω.... Πάλι καλα
omokas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 3 hours ago, TeoRossi said: Έμενα παιδιά εκεί που ήταν κολλημένα τις 3/2 και ξεκολλήσαν τις 15/2 πάνε μπάλα....ήρθαν Ελλάδα και Δευτέρα παραλαμβάνω.... Πάλι καλα Παρομοίως !! Μου έβγαλε και εμένα ενημέρωση στην ACS σήμερα Καλές παραλαβές !!
Drake27 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Εμενα που ξεκολλησαν στης 15/2 οπως σε ολους δεν εφτασαν ελλαδα ακομα,ειναι στο σταδιο Departed from transit country/region Λογικα απο δευτερα θα φτασουν ελλαδα.
SY1DAT Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Στις 16/2/2024 στις 9:58 ΠΜ, kitharas είπε Κολλημένο δέμα στο "Arrived in Transit country" από τις 15/01 (ναι ναι σωστά...Γενάρη!). Καμιά ελπίδα να ξεκολλήσει σύντομα; Καλησπέρα! Έχεις κάνα νέο από το δέμα σού? Είσαι ακριβώς μια εβδομάδα πίσω από εμένα. Εμένα είναι από τις 23/1. Από ποια εταιρία περιμένεις? ΕΛΤΑ, DPD?
Fronimitis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αγόρασα έναν ssd από AliExpress ο οποίος δεν ήταν αυθεντικός WD,αλλά και τελικά δεν λειτουργούσε καν. Επέλεξα να επιστρέψω το προιόν αφού είχα το δικαίωμα,και τώρα μετά από τόσες μέρες μου απάντησε το Αλί αυτό.Τι φωτογραφίες ζητάει;Να τους γράψω στο κείμενο χωρίς φωτογραφίες μπορώ; Έμπλεξα μάλλον... Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2024 από Fronimitis
sakisgri Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 17 λεπτά πριν, Fronimitis είπε Αγόρασα έναν ssd από AliExpress ο οποίος δεν ήταν αυθεντικός WD,αλλά και τελικά δεν λειτουργούσε καν. Επέλεξα να επιστρέψω το προιόν αφού είχα το δικαίωμα,και τώρα μετά από τόσες μέρες μου απάντησε το Αλί αυτό.Τι φωτογραφίες ζητάει;Να τους γράψω στο κείμενο χωρίς φωτογραφίες μπορώ; Έμπλεξα μάλλον... Όταν άνοιξες dispute απέδειξες με κάποιο τρόπο ότι δεν ειναι αυθεντικός, π.χ με φώτο συγκρίνοντας το με ένα γνήσιο από το ίντερνετ, και βίντεο να δείχνει όπως λες δεν λειτουργεί; Αν το έκανες αυτό απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι η επιλογη ειναι εκεί αν θέλεις εσύ να αποδείξεις περαιτέρω αυτά που λες. Επισης πως πήρες την απόφαση και το έστειλες πίσω, τα έξοδα επιστροφής ποιος τα πληρώνει; Δεν ξέρω τι έκανες, αν θες ενημέρωσέ μας. Κανονικά ανοίγεις dispute ανεβάζεις αποδείξεις να καλύπτουν αυτά που λες και στην περίπτωση σου ζητάς 100% refund , χωρίς να επιστρέψεις το προϊόν. Λογικά θα το κέρδιζες, αφού δεν λειτουργεί καν. Μετά αποφασίζει το Aliexpress αν θα πάρεις refund χωρίς επιστροφή, στην χειρότερη θα σου έλεγε να το επιστρέψεις με έξοδα του πωλητή, αφού ειναι ξεκάθαρο δεν φταις εσύ σε κάτι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα