Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Τελευταία έχω κάνει αρκετές αγορές από Aliexpress, διαφόρων τιμών και μέχρι τώρα δεν είχα θέμα με τελωνείο ανεξάρτητα με την αξία. Όλα μου έρχονται κανονικά με ACS και τα shipping method είναι συνήθως Cainiao και Aliexpress Standard, Economy κλπ.

Παρ' όλα αυτά, θα ήθελα να αγοράσω ένα πιο ογκώδες σχετικά προιόν (όχι τρελά βέβαια) με αξία γύρω στα 100 ευρώ. Ο πωλητής δίνει 2 επιλογές με Free Shipping, η κύρια (που έχει και tracking) με China Post Air Parcel. Η άλλη αναφέρει πως δεν έχει tracking και είναι via Seller's Shipping Method (και πιο αργή).

Πιστεύετε πως αν προχωρήσω (και με ποια μέθοδο) θα έχω θέμα με τελωνείο και αν ναι πόσο θα είναι το επιπλέον κόστος?

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν, η δική μου περίπτωση έχει ως εξής: 18 Δεκεμβρίου έκανα  παραγγελία .

3 Ιανουαρίου "Arrive at transit country or facility"

9 Ιανουαρίου "Received by local delivery company"

26 Ιανουαρίου "Arrived at local delivery center"

Σήμερα 8 Ιανουρίου πεταμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας και άνετα θα μπορούσε να χαθεί! Ούτε καν παράδοση στην πόρτα ..

Εκτιμώμενη ημερομηνία που μου είχαν δώσει έως και 13 Ιανουαρίου. 

Να λέω ευτυχώς που το πήρα έστω και έτσι! 

3 ώρες πριν, VFerF1 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Τελευταία έχω κάνει αρκετές αγορές από Aliexpress, διαφόρων τιμών και μέχρι τώρα δεν είχα θέμα με τελωνείο ανεξάρτητα με την αξία. Όλα μου έρχονται κανονικά με ACS και τα shipping method είναι συνήθως Cainiao και Aliexpress Standard, Economy κλπ.

Παρ' όλα αυτά, θα ήθελα να αγοράσω ένα πιο ογκώδες σχετικά προιόν (όχι τρελά βέβαια) με αξία γύρω στα 100 ευρώ. Ο πωλητής δίνει 2 επιλογές με Free Shipping, η κύρια (που έχει και tracking) με China Post Air Parcel. Η άλλη αναφέρει πως δεν έχει tracking και είναι via Seller's Shipping Method (και πιο αργή).

Πιστεύετε πως αν προχωρήσω (και με ποια μέθοδο) θα έχω θέμα με τελωνείο και αν ναι πόσο θα είναι το επιπλέον κόστος?

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Θα επιλεξεις "China Post Air Parcel" θα έρθει με τα ΕΛΤΑ χωρίς εξτρά χρέωση, αλλά μπορεί να κάνει από 30 έως και 80 μέρες.

Με το "Seller's Shipping Method" επιλέγει ο πωλητής με ποιον τρόπο θα σταλεί και δεν θα ξέρεις αν ειναι ασφαλής, εκτός αν ρωτήσεις και σου πει ότι με "Seller's Shipping Method" θα σταλεί με "Cainiao Heavy Parcel Line".

Επισης μπορεις να κοιτάξεις αν το βρεις σε άλλο κατάστημα που να έχει "Cainiao Heavy Parcel Line" και αυτά έρχονται με τα ΕΛΤΑ αλλά συνήθως πιο γρήγορα 30-45 μέρες.

1 λεπτό πριν, manana είπε

Λοιπόν, η δική μου περίπτωση έχει ως εξής: 18 Δεκεμβρίου έκανα  παραγγελία .

3 Ιανουαρίου "Arrive at transit country or facility"

9 Ιανουαρίου "Received by local delivery company"

26 Ιανουαρίου "Arrived at local delivery center"

Σήμερα 8 Ιανουρίου πεταμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας και άνετα θα μπορούσε να χαθεί! Ούτε καν παράδοση στην πόρτα ..

Εκτιμώμενη ημερομηνία που μου είχαν δώσει έως και 13 Ιανουαρίου. 

Να λέω ευτυχώς που το πήρα έστω και έτσι! 

Δυστυχώς έτσι γίνεται με τις απλές αποστολές (semitrackable).

Κοίτα να μαζεύεις και να  παραγγέλνεις 2-3 προϊόντα μαζί από διαφορετικά καταστήματα για να αναβαθμιστεί σε standard shipping και να έρθει συστημένο. Και προτιμότερο να ειναι με saver shipping.

• Like 1
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Κοίτα να μαζεύεις και να  παραγγέλνεις 2-3 προϊόντα μαζί από διαφορετικά καταστήματα για να αναβαθμιστεί σε standard shipping και να έρθει συστημένο. Και προτιμότερο να ειναι με saver shipping.

Η αλήθεια είναι ότι σε προηγούμενη παραγγελία που είχα δύο προϊόντα δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα! Ήρθαν στην ώρα τους και με προσωπική παράδοση κι ας ήταν και από ξεχωρίσει πωλητή! Οπότε θα το κάνω όπως το λες! 

Ευχαριστώ πολύ! 

• Like 1

1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα. Θα επιλεξεις "China Post Air Parcel" θα έρθει με τα ΕΛΤΑ χωρίς εξτρά χρέωση, αλλά μπορεί να κάνει από 30 έως και 80 μέρες.

Με το "Seller's Shipping Method" επιλέγει ο πωλητής με ποιον τρόπο θα σταλεί και δεν θα ξέρεις αν ειναι ασφαλής, εκτός αν ρωτήσεις και σου πει ότι με "Seller's Shipping Method" θα σταλεί με "Cainiao Heavy Parcel Line".

Επισης μπορεις να κοιτάξεις αν το βρεις σε άλλο κατάστημα που να έχει "Cainiao Heavy Parcel Line" και αυτά έρχονται με τα ΕΛΤΑ αλλά συνήθως πιο γρήγορα 30-45 μέρες.

Α δεν το ξερα πως και το "China Post Air Parcel" είναι safe από extra κόστη τελωνείου. Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

• Like 1

22 λεπτά πριν, VFerF1 είπε

Α δεν το ξερα πως και το "China Post Air Parcel" είναι safe από extra κόστη τελωνείου. Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Ναι ειναι, ειναι το Κινέζικο κρατικό ταχυδρομείο και συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ.

Καλησπέρα ερώτηση σε αυτούς που έχουν περισσότερη πήρα που μπορώ να πάρω τηλ στα ΕΛΤΑ για απλή αποστολή έχει άφιξη στις 12/1 δεν έχει εμφανιστεί κάτι στο ταχιδρομειο και ο ταχυδρόμος δεν έχει λέει κάτι 

2 ώρες πριν, Viviandg είπε

Καλησπέρα ερώτηση σε αυτούς που έχουν περισσότερη πήρα που μπορώ να πάρω τηλ στα ΕΛΤΑ για απλή αποστολή έχει άφιξη στις 12/1 δεν έχει εμφανιστεί κάτι στο ταχιδρομειο και ο ταχυδρόμος δεν έχει λέει κάτι 

Και να πάρεις τηλ. δεν ξέρουν που βρίσκεται το δέμα σου, αφού ειναι απλή αποστολη (semitrackable)

Βάλε μια το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/, τι γράφει τέρμα επάνω;

27 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Και να πάρεις τηλ. δεν ξέρουν που βρίσκεται το δέμα σου, αφού ειναι απλή αποστολη (semitrackable)

Βάλε μια το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/, τι γράφει τέρμα επάνω;

IMG_8429.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Viviandg είπε

IMG_8429.png

Τελευταία βλέπουμε κάνει περίπου 75-80 μέρες με τα ΕΛΤΑ. Θα έλεγα αν δεν παραλάβεις μεχρι την επόμενη Πέμπτη την Παρασκευη να πας από την τοπική μονάδα διανομής να το αναζητήσεις.

Επεξ/σία από sakisgri

14 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Τελευταία βλέπουμε κάνει περίπου 75-80 μέρες με τα ΕΛΤΑ. Θα έλεγα αν δεν παραλάβεις μεχρι την επόμενη Πέμπτη την Παρασκευη να πας από την τοπική μονάδα διανομής να το αναζητήσεις.

Επειδή ο ταχυδρόμος είναι άφαντος έτσι και αλλιώς και συνήθως εμείς πηγαίνουμε από το ταχυδρομείο πήγα και εχθές αλλά δεν υπήρχε κάτι λέει 

1 λεπτό πριν, Viviandg είπε

Επειδή ο ταχυδρόμος είναι άφαντος έτσι και αλλιώς και συνήθως εμείς πηγαίνουμε από το ταχυδρομείο πήγα και εχθές αλλά δεν υπήρχε κάτι λέει 

Ναι λογικά κάπου έχει κολλήσει, πιστεύω σε λίγες μέρες θα φτάσει.

• Like 1

57 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Ναι λογικά κάπου έχει κολλήσει, πιστεύω σε λίγες μέρες θα φτάσει.

Μακάρι γιατί έχω αρχίσει και πιστεύω ότι έχει χαθεί γιατί άλλοι γράφουν ότι είχαν αφηξει στην Ελλάδα 12/1 και έχουν παραλάβει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Viviandg said:

Μακάρι γιατί έχω αρχίσει και πιστεύω ότι έχει χαθεί γιατί άλλοι γράφουν ότι είχαν αφηξει στην Ελλάδα 12/1 και έχουν παραλάβει 

Και εγώ είμαι στη ίδια φάση με εσένα, από 12 Ιανουαρίου ακόμα περιμένω, παραγγελία με AliExpress saver που έκανα 10 Δεκεμβρίου, 12 Ιανουαρίου έφτασε στην τοπική μονάδα και ακόμα δεν μου έχει έρθει 

Επεξ/σία από Vaggos18
  • Like 1

Εγώ περιμένω ακόμη πακέτο που από τις 4 Ιανουαρίου υποτίθεται πως είναι προς διανομή σύμφωνα με το μπαζο-tracking του ali και κάθε βδομάδα η ημερομηνία αυτή αλλάζει. Η αποστολή έγινε στις 4 Νοεμβρίου:

Screenshot2024-02-07140006.jpg.c1c4f3d3a01f330a57981d913c7a93b6.jpg

Δεν αγοράζω ξανά τίποτα από το AE. Άμα είναι να περιμένεις ένα εξάμηνο, να τις βράσω τις τιμές του (που σε πολλά έχουν τσιμπήσει τρελά)!

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...