Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Όταν λες έπρεπε να έρθει στις 13/1 εννοείς το Estimated delivery by ; Αν ναι, αυτό ειναι εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης.

Για δέματα από τα ΕΛΤΑ (semitrackable) τύπου UA********HU ισχύει αυτό που θα κάνω copy paste κάτω από την σελίδα 425 που θα σε συνιστούσα να ρίξεις μια ματιά αν δεν το εχεις κάνει.

Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Αν βλέπεις το "Arrived at local delivery center" στο parcelsapp η στην cainiao τοτε τα ΕΛΤΑ έχουν σκαναρει το δέμα σου και έχει πάρει τον δρόμο προς την τοπική μονάδα διαλογής της περιοχής σου. Από εκεί και πέρα μπορεί να κάνει από 10 μέρες έως και μήνα να παραλάβεις.

Το μήνυμα εστάλη με GMT+8, στην Ελλαδα έχουμε GMT+2. Είναι 6 ώρες μπροστά από εμάς.

Ναι ήταν ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης! 

Και επειδή είχα κάνει άλλες δύο παραγγελίες οι οποίες ήρθαν κανονικά στον χρόνο που μου είχαν δώσει με αυτήν την παραγγελία απογοητεύτηκα! Βέβαια δεν είχαν tracking μορφής UA...

Και μάλιστα μόλις τώρα είδα πως από 9/01 σήμερα προχώρησε 

Ευχαριστώ! 

IMG_20240129_173734.jpg

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Babis1098 είπε

Νομίζω ότι πέρασε και Ουγγαρία κ Βουλγαρία 

Screenshot_20240129-173510_Brave.jpg

Screenshot_20240129-173454_Brave.jpg

Ναι έτσι ειναι. Αν το έχει παραλάβει η ACS θα φαινεται και στο site τους και στο parcelsapp Αν δεν φαινεται στην ACS το έχει η dpd και όπου να ναι θα το παραδώσει στην ACS.

4 λεπτά πριν, manana είπε

Ναι ήταν ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης! 

Και επειδή είχα κάνει άλλες δύο παραγγελίες οι οποίες ήρθαν κανονικά στον χρόνο που μου είχαν δώσει με αυτήν την παραγγελία απογοητεύτηκα! Βέβαια δεν είχαν tracking μορφής UA...

Και μάλιστα μόλις τώρα είδα πως από 9/01 σήμερα προχώρησε 

Ευχαριστώ! 

IMG_20240129_173734.jpg

Δες αναρτηση μου η μια σελίδα πίσω η στην σελίδα 425 που εξηγώ πως μπορεις να αποφύγεις τα ΕΛΤΑ με τα semitrackable και να έρθουν συστημενα πολύ πιο γρήγορα με την ACS.

• Like 1

Στις 27/1/2024 στις 3:14 ΜΜ, sakisgri είπε

Όταν δεν βρίσκουν κάποιον σπίτι μετά υπάρχει επιλογη να επιλεξεις μέρα παράδοσης, δεν θυμάμαι πως το είχα κάνει, αν δεν κάνω λάθος μου είχαν στείλει κάποια ειδοποίηση ότι δεν μας βρήκαν σπίτι και εκεί είχε την επιλογη να επιλέξω μέρα παράδοσης. Εγώ είχα βάλει την επόμενη μέρα και ήρθαν κανονικά. 

Αν δεν το βρεις δες και μια από το site η το app της ACS.

15 day delivery guarantee ειναι όταν έρχεται από Ευρώπη, από Κίνα ειναι 90μερες.

Σε καμία περίπτωση μη αφήνεις να φύγει πίσω το δέμα στην Κίνα, 15 μέρες το κρατάει η ACS. Δύσκολα θα βγάλεις άκρη μετά για να πάρεις τα χρήματα πίσω, θα τρέχεις στην ACS να σου δώσουν χαρτί ότι δεν το παρέδωσαν, και άμα δώσουν, θα πάρει καιρό και μπορεί να μη βγάλεις άκρη. Μετά θα πρέπει να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής από την τράπεζα σου, πάλι παίρνει καιρό να ολοκληρωθεί

Έτσι ειναι. Transit country ειναι η ενδιάμεση χώρα.

λοιπόν σε δική μου περίπτωση που όντως ήρθε ο διανομέας αλλά έλειπα,  ήρθε μήνυμα στο viber για επιλογές παραλαβής και είχε νέα ημερομηνία, αλλά και την επιλογή να μπει σε θυρίδα της ACS, επέλεξα θυρίδα που έχουν βάλει σε σουπερμάρκετ και μου έστειλαν πιν στο viber την επόμενη μέρα

είναι σαν το box now, άνοιξε η θυρίδα και πήρα το δέμα από ali

• Like 2

3 ώρες πριν, sakisgri είπε

Ναι έτσι ειναι. Αν το έχει παραλάβει η ACS θα φαινεται και στο site τους και στο parcelsapp Αν δεν φαινεται στην ACS το έχει η dpd και όπου να ναι θα το παραδώσει στην ACS.

Δες αναρτηση μου η μια σελίδα πίσω η στην σελίδα 425 που εξηγώ πως μπορεις να αποφύγεις τα ΕΛΤΑ με τα semitrackable και να έρθουν συστημενα πολύ πιο γρήγορα με την ACS.

Όντως εμφανίστηκε αλλά δυστυχώς στα elta και από ότι βλέπω εδώ μέσα αργούν.....

SmartSelect_20240129-205220_Dolphin.jpg

55 λεπτά πριν, Babis1098 είπε

Όντως εμφανίστηκε αλλά δυστυχώς στα elta και από ότι βλέπω εδώ μέσα αργούν.....

SmartSelect_20240129-205220_Dolphin.jpg

Δεν διευκρίνισες ποτέ τι tracking number εχεις. Αν ειναι UA**********HU ειναι απλή αποστολη και ισχύει ότι απάντησα στον φίλο manana στην προηγούμενη σελίδα.

Αν ειναι LA*********HU τοτε ειναι συστημένο, θα έχει ενημέρωση μεχρι την παράδοση και θα έρθει πιο γρήγορα.

• Like 1

27 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Δεν διευκρίνισες ποτέ τι tracking number εχεις. Αν ειναι UA**********HU ειναι απλή αποστολη και ισχύει ότι απάντησα στον φίλο manana στην προηγούμενη σελίδα.

Αν ειναι LA*********HU τοτε ειναι συστημένο, θα έχει ενημέρωση μεχρι την παράδοση και θα έρθει πιο γρήγορα.

Το δεύτερο LA και HU είναι.....ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2024 στις 5:23 ΜΜ, mariakous είπε

εχω μονιμως αυτο το μηνυμα οταν παω να αγορασω απο aliexpress ενωπριν λαιρο αγοραζα χωρις προβλημα...ξερει κανεις κατι μαυτο?? εχω μιλησει με serrvice δε βρισκω ακρη ειναι ασχετοι,εχω κανει appeals παλι τιποτα...ξερει κανεις τι ειναι αυτο??επισης απο online agent μου ειπε για τις καρτες που δεχονται(εγω εχω debit mastercard kai preipad ,που παλια αγοραζα μαυτες εκει)ενω καποιος μου πε οτι μια χαρα αγοραζει με prepaidScreenshot_2024-01-28-16-24-52-111_com.alibaba.aliexpresshd.jpg.081135c05a4066fbcbbc84bcfce87d60.jpg

Screenshot_2024-01-28-15-33-29-902_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Δες μια εδώ https://bugfreesoft.com/error-code-csc_7200026/

Δοκίμασε αυτό (copy paste και μετάφραση από το λινκ πάνω) Έχει και άλλα που μπορεις να δοκιμάσεις στο λινκ.

Επαληθεύστε την κάρτα.
Μπορώ να σας βοηθήσω να επαληθεύσετε την κάρτα σας στο AliExpress. Εδώ είναι τα βήματα για να το κάνετε αυτό:

Μεταβείτε στον ιστότοπο της AliExpress και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
Κάντε κλικ στο κουμπί "My Alipay".
Κάντε κλικ στην καρτέλα "Κάρτες".
Κάντε κλικ στο κουμπί "Επαλήθευση κάρτας" δίπλα στην κάρτα που θέλετε να επαληθεύσετε.
Εισαγάγετε τον αριθμό της κάρτας, τον κωδικό CVV, την ημερομηνία λήξης και τη διεύθυνση χρέωσης. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επαλήθευση".

Εάν η κάρτα σας επαληθεύτηκε με επιτυχία, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα "Η κάρτα επαληθεύτηκε επιτυχώς". Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας για αγορές στο AliExpress.

Θα δείτε ένα μήνυμα "Αποτυχία επαλήθευσης κάρτας" εάν η κάρτα σας δεν επαληθευτεί με επιτυχία. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η κάρτα σας ενδέχεται να μην επαληθευτεί με επιτυχία, όπως:

Ο αριθμός της κάρτας πρέπει να διορθωθεί Ο κωδικός CVV δεν είναι σωστός. Η ημερομηνία λήξης πρέπει να διορθωθεί, η διεύθυνση χρέωσης πρέπει να ενημερωθεί. η τράπεζα έχει μπλοκάρει την κάρτα.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια για τη χρονολόγηση της κάρτας σας, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη πελατών της AliExpress.

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές για την επαλήθευση της τραπεζικής σας κάρτας στο AliExpress:

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή κάρτα. Ελέγξτε τον αριθμό της κάρτας, τον κωδικό CVV, την ημερομηνία λήξης και τη διεύθυνση χρέωσης για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή κάρτα.

Χρησιμοποιήστε μια ασφαλή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο προτού εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις πληροφορίες που μοιράζεστε στο διαδίκτυο. Μην κοινοποιείτε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας με κανέναν που δεν εμπιστεύεστε.
Επεξ/σία από sakisgri

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με unregistered Cainio super economy που ανέφερα τις προάλλες:

- 3 μήνες αναμονή, άφαντη η παραγγελία

- Όταν το πακέτο ήταν Ουγγαρία για εκτελωνισμό, το tracking το έδειχνε λανθασμένα πως είναι τελωνείο στην Ελλάδα. Όταν το πακέτο έφτασε Ελλάδα, το tracking δείχνει λανθασμένα πως έφτασε στο τοπικό υποκατάστημα (και σ'αυτό το λανθασμένο tracking βασίζονται οι ηλίθοι agents.

- Aνοίγω dispute, ανεβάζω ως evidence το παραπάνω λάθος στο tracking και απάντηση των EΛΤΑ ότι δεν υπάρχει τρόπος να αναζητήσουν unregistered δέματα. Έγραψα επίσης πολλές φορές ότι πήγα στο τοπικό υποκατάστημα να αναζητήσω το δέμα και δεν υπήρχε.

- Χάνω το dispute μετά από διαμεσολάβηση του Αli, με αιτιολογία insufficient evidence, και με προτρέπουν να πάω στο τοπικό υποκατάστημα να παραλάβω το δέμα!

- Ανοίγω appeal, το ίδιο πράγμα. Δε διαβάζουν τίποτα απ'όσα γράφουμε, απλά βλεπουνε το λανθασμένο tracking και παίζουν την ίδια κασέτα.

- Πριν λιγο σκέφτηκα να παραπονεθώ στο chat... πατάω τη παραγγελία, με ρωτάει το robot αν παρέλαβα... πατάω όχι. Με ρωτάει αν έχω ανεβάζει evidence απ'το ταχυδρομείο, πατάω ναι. Μου λέει περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και πατήστε να δείτε αν έχει εγκριθεί η επιστροφή χρημάτων. Ως δια μαγείας εγκρίθηκε το appeal... να'ναι καλά η Eva το ρομπότ, γιατί οι agents είναι ζωντόβολα.

1.jpg.32740490ac71ac4aa5bdee49c28d9302.jpg

3.jpg.5ea063bf7f56ba36d731ee63fba6dec9.jpg

Ποτέ ξανά unregistered... ούτε καν συνδιαστικά γιατί αν αργήσει ο πωλητής να κάνει την αποστολή, πάλι μόνο του θα έρθει. Από μικροδέματα με χαμηλό κόστος, μόνο τα choice είναι εμπιστοσύνης... έρχονται με courier.

Για οποιοδήποτε άλλο μικροδέμα των 2-3 ευρώ θα δοκιμάσω με Τemu από δω και στο εξής.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1

41 λεπτά πριν, ekrepali είπε

- Όταν το πακέτο ήταν Ουγγαρία για εκτελωνισμό, το tracking το έδειχνε λανθασμένα πως είναι τελωνείο στην Ελλάδα. Όταν το πακέτο έφτασε Ελλάδα, το tracking δείχνει λανθασμένα πως έφτασε στο τοπικό υποκατάστημα (και σ'αυτό το λανθασμένο tracking βασίζονται οι ηλίθοι agents.

- Aνοίγω dispute, ανεβάζω ως evidence το παραπάνω λάθος στο tracking και απάντηση των EΛΤΑ ότι δεν υπάρχει τρόπος να αναζητήσουν unregistered δέματα. Έγραψα επίσης πολλές φορές ότι πήγα στο τοπικό υποκατάστημα να αναζητήσω το δέμα και δεν υπήρχε.

- Χάνω το dispute μετά από διαμεσολάβηση του Αli, με αιτιολογία insufficient evidence, και με προτρέπουν να πάω στο τοπικό υποκατάστημα να παραλάβω το δέμα!

- Ανοίγω appeal, το ίδιο πράγμα. Δε διαβάζουν τίποτα απ'όσα γράφουμε, απλά βλεπουνε το λανθασμένο tracking και παίζουν την ίδια κασέτα.

- Πριν λιγο σκέφτηκα να παραπονεθώ στο chat... πατάω τη παραγγελία, με ρωτάει το robot αν παρέλαβα... πατάω όχι. Με ρωτάει αν έχω ανεβάζει evidence απ'το ταχυδρομείο, πατάω ναι. Μου λέει περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και πατήστε να δείτε αν έχει εγκριθεί η επιστροφή χρημάτων. Ως δια μαγείας εγκρίθηκε το appeal... να'ναι καλά η Eva το ρομπότ, γιατί οι agents είναι ζωντόβολα.

Ποτέ ξανά unregistered... ούτε καν συνδιαστικά γιατί αν αργήσει ο πωλητής να κάνει την αποστολή, πάλι μόνο του θα έρθει. Από μικροδέματα με χαμηλό κόστος, μόνο τα choice είναι εμπιστοσύνης... έρχονται με courier.

Για οποιοδήποτε άλλο μικροδέμα των 2-3 ευρώ θα δοκιμάσω με Τemu από δω και στο εξής.

τα πλεονεκτήματα του Temu είναι ότι για τα χαμηλής αξίας προϊόντα που θα έρθουν είτε χαλασμένα είτε δεν είναι όπως στην περιγραφή σου δίνει το refund άμεσα χωρίς να μεσολαβήσει agent, επίσης αν πέσει η τιμή ενός προϊόντος σου επιστρέφει την διαφορά (price adjustment), επίσης αν αργήσει το δέμα να έρθει 48 ώρες μετά την καταληκτική ημερομηνία σου δίνει πίστωση 5€,προσωπικά το προτιμώ από το Aliexpress. 

• Like 1

4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το temu δεν στελνει τιποτα κατω απο 15€ στο σύνολο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Το temu δεν στελνει τιποτα κατω απο 15€ στο σύνολο.

Τα τάλιρα θα κοπούνε και τα refund δεν θα τα δίνουν τόσο εύκολα, ειναι έτσι τώρα στην αρχή να μαθευτεί και να μαζέψουν πελατεία.

6 ώρες πριν, ekrepali είπε

Χαίρομαι που έβγαλες άκρη και πήρες τα χρήματα σου πίσω.  @keysmithμήπως να δοκίμαζες και εσύ αυτό που έκανε ο φίλος.

Το κακό ειναι ότι δεν θα βρεις τα πάντα στα Choice.

Μια λύση αν καθυστερήσει να το στείλει ένας πωλητής (θα πρέπει να εχεις τουλάχιστον 3 προϊόντα) ειναι ακυρώνεις την συγκεκριμένη παραγγελία (για να ενοποιηθούν τα υπόλοιπα) και την ξανά βάζεις άλλη στιγμή από διαφορετικό κατάστημα.

Επισης έχω καταλάβει ότι με Aliexpress saver shipping  ειναι σχεδόν σίγουρο θα γίνει ενοποίηση. Αξίζει τα λίγα λεπτά παραπάνω.

Επεξ/σία από sakisgri

23 ώρες πριν, sakisgri είπε

Ευχαριστώ πολύ! 🙏

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Δύο παραγγελίες από τέλη Νοεμβρίου 2023 αγνοούνται στην Ουγγαρία. Το dispute απορρίφθηκε και μου έκλεισαν τις παραγγελίες ως Complete. Αφού μίλησα με την Eva μου άλλαξε κάτι στο dispute και μου είπε να περιμένω 2-3 ημέρες να εξετάσουν την υπόθεση οι προϊστάμενοί της. Αλλά ύστερα διάβασα την απάντησή σου και το έκανα κι εγώ. Και έπιασε!🙂
We are happy to inform you that your appeal has been accepted. We have reviewed your case and as result we will proceed refund to your original payment method .Refund processing takes 3-20 business days, depending on customer's bank.We apologize for any inconvenience caused.

3.jpg

4.JPG

Επεξ/σία από aristarhos
  • Like 3

Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Και σιγουρο ειναι ότι θα παραλαβεις καποτε και τα δέματα 😁

Ελπίζω πριν το Πάσχα γιατί θα έχω ξεχάσει και τι παράγγειλα😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...