Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Viviandg said:

Παραλάβατε τελικά ; 

Ναι! Μου ήρθε σπίτι στις 10/1/24, σχεδόν 2 μήνες πήρε εκείνο το δέμα.
Περιμένεις ακόμα δέμα από αυτά που είχαν περάσει τελωνείο 25/11/23 και είχαν κολλήσει μετά?

6 hours ago, Babis1098 said:

Πάμε 10 μέρες που έχει κολλήσει . Είναι συνηθισμένο αυτο ή να αρχίσω να ανησυχώ???

Screenshot_20240126-152505_Dolphin.jpg

Είναι μακρύυυς ο δρόμος από Ουγγαρία ως το hub Thessaloniki :lol:
Αλλά εσένα είναι ήδη στο δρόμο, άρα από μέρα σε μέρα θα φτάσει Ελλάδα ακόμα και με μουλάρι να έρχεται.

Πάντως μην ανησυχείς, αφού, ακόμα  και 1-1,5 μήνα να κολλήσει όπως μας είχε τύχει με παραγγελίες από Νοέμβριο που εμφανίστηκαν να κινούνται πάλι τον Ιανουάριο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Μόνο υπομονή!

Επεξ/σία από ptaf
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, eri77 είπε

ειναι λογική αυτη η καθυστερηση ??image.jpeg.1110167c3c37417b598cb9b349e8225e.jpeg

Δυστυχώς με τα ΕΛΤΑ η καθυστέρηση σε κάθε περίπτωση ειναι λογική.

Είναι τελωνειο το δέμα. Ήταν πάνω από τα 186€?

EDIT: Άκυρο είδα ότι ειναι πάνω από το όριο. Περίπου 23 μέρες είσαι τώρα, καλά πήγε μεχρι εδώ. Δεν νομίζω να αργήσει και πολύ μεχρι να παραλάβεις.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

5 minutes ago, sakisgri said:

Δυστυχώς με τα ΕΛΤΑ η καθυστέρηση σε κάθε περίπτωση ειναι λογική.

Είναι τελωνειο το δέμα. Ήταν πάνω από τα 186€?

Ναι.. Πλήρωσα 300 ευρό περίπου (χωρίς vat).. Εντωμεταξύ ο πωλητής το έσπασε σε 2 δέματα (λόγο βάρους από τι είπε)... Δεν μού είναι ξεκάθαρο το τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω και για τα 2 δέματα?? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, eri77 είπε

Ναι.. Πλήρωσα 300 ευρό περίπου (χωρίς vat).. Εντωμεταξύ ο πωλητής το έσπασε σε 2 δέματα (λόγο βάρους από τι είπε)... Δεν μού είναι ξεκάθαρο το τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω και για τα 2 δέματα?? 

Δεν νομίζω γιατι αν πλήρωσες 300€ δεν γίνεται και τα 2 να ειναι πάνω από το όριο. Αλλά αν δεν πληρώθηκε ο Φ.Π.Α για κανένα από τα 2, μάλλον ναι.

Η διαφορά ειναι αν περάσουν και τα 2 θα σου βγει 10-20€ παραπάνω από το να ερχόταν σαν ένα. Γιατι με 2 δέματα θα πληρωσεις 2 φορές Τέλη εκτελωνισμού, τα υπόλοιπα το ίδιο βγαίνει είτε ειναι ένα δέμα είτε 2.

Όταν παραλαβεις αν θες γράψε πόσα πλήρωσες.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Ναι, θα ενημερώσω. Κανένα πρόβλημα.. Πώς λειτουργεί όλη η φάση?? Πώς ξέρουν τα ΕΛΤΑ τήν αξία του δέματος?? Το γράφει από πάνω ο πωλητής?? Η θα πρέπει να στείλω εγώ κάποια απόδειξη?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

• Like 1

3 λεπτά πριν, eri77 είπε

Ναι, θα ενημερώσω. Κανένα πρόβλημα.. Πώς λειτουργεί όλη η φάση?? Πώς ξέρουν τα ΕΛΤΑ τήν αξία του δέματος?? Το γράφει από πάνω ο πωλητής?? Η θα πρέπει να στείλω εγώ κάποια απόδειξη?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Όχι συνήθως δεν στέλνεις τπτ, μόνο αν έχουν αμφιβολίες και ζητηθεί.

Αν ειναι με πληρωμένο Φ.Π.Α ο πωλητής (Aliexpress στην περίπτωση μας) καταβάλει τον Φ.Π.Α μέσω μιας πλατφόρμας που λέγεται IOSS, έτσι ξέρουν αν έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α.

Την τιμή και τι περιέχει το δέμα το δηλώνει ο πωλητής. Πολλές φορές βάζουν χαμηλότερη τιμή, έτσι πληρώνεις λιγότερο Φ.Π.Α, δασμοί και τέλη εκτελωνισμού.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/1/2024 στις 5:50 ΜΜ, sakisgri είπε

Δεν έπρεπε να ρωτήσεις τπτ αφού ήταν κάτω από 186€ χωρίς τα μεταφορικά και ήταν Vat Included στο checkout και τρόπος αποστολής ήταν "Aliexpress standard shipping" που ειναι ασφαλής, τοτε ήσουν οκ.

Τζάμπα σου έφαγε το 1€ εντάξει λίγο το κακό, αλλά φοβάμαι μη άλλαξε τρόπο αποστολής και έρθει με άλλον τρόπο και καθυστερήσει πολύ.

Αν θέλεις τον ρωτάς αν ο τρόπος αποστολής παραμένει Aliexpress standard shipping. Αν σου πει άλλαξε σε κάτι άλλο, δες μετά στην σελίδα 425 σε πόσο καιρό θα έρθει.

Βέβαια αν άλλαξε τρόπο αποστολής και δεν έχει στείλει το δέμα ακόμα (δεν εχεις πάρει tracking number), μπορεις να ακυρώσεις την παραγγελία και να την ξανά κάνεις με τρόπο αποστολής Aliexpress standard shipping.

Αν έγινε shipped τοτε από την εφαρμογή στο κινητό πατάς τέρμα κάτω δεξιά στο ανθρωπάκι μετά πάτα εκεί που γράφει "Shipped" και θα δεις το προϊόν, πατάς πάνω στο προϊόν και μετά πατάς κάτω στο "Track order", εκεί κάτω από το "Logistics info" θα δεις τον τρόπο αποστολής. Αν δεν το έχει στείλει ακόμη δεν θα ειναι στο "Shipped" αλλά στο "To ship"

Δεν θέλω να σε τρομάξω απλώς γράφω τι μπορεί να έχει συμβεί, μακάρι να έστειλε με standard να παραλάβεις γρήγορα και χαλάλι του το ευρώ.

Δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό, αφού ειναι κάτω από 186€ και Vat Included εισαι οκ.

Να γράψω και εγώ τα καλά. Παραγγελία Flux με τρόπο αποστολής "Cainiao standard for special goods" που παλιά με τα ΕΛΤΑ κάνανε 70+ μέρες, ήρθε σε 26 μέρες με την ACS.

Επειδή βλέπω ειναι κάμποσα τα άτομα που ασχολούνται με ηλεκτρονικά εδώ, θα βάλω και link από το Flux, 10 σήραγγες μόνο 12€ και πολύ καλή ποιότητα.  https://www.aliexpress.com/item/1005002325704522.html

Καλημέρα.Τελικά το έστειλε με global.cainiaio.com.Standard shipping έχει στο tracking όμως.Καλά είμαστε;

Επεξ/σία από keyman2000

13 ώρες πριν, ptaf είπε

Ναι! Μου ήρθε σπίτι στις 10/1/24, σχεδόν 2 μήνες πήρε εκείνο το δέμα.
Περιμένεις ακόμα δέμα από αυτά που είχαν περάσει τελωνείο 25/11/23 και είχαν κολλήσει μετά?

Είναι μακρύυυς ο δρόμος από Ουγγαρία ως το hub Thessaloniki :lol:
Αλλά εσένα είναι ήδη στο δρόμο, άρα από μέρα σε μέρα θα φτάσει Ελλάδα ακόμα και με μουλάρι να έρχεται.

Πάντως μην ανησυχείς, αφού, ακόμα  και 1-1,5 μήνα να κολλήσει όπως μας είχε τύχει με παραγγελίες από Νοέμβριο που εμφανίστηκαν να κινούνται πάλι τον Ιανουάριο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Μόνο υπομονή!

Όχι η παραγγελια που είχα κάνει ήταν 15 Νοεμβρίου ακόμα τίποτα 

Τα φώτα σας γίνεται να έχει χαθεί ; Το τοπικό κατάστημα τον ΕΛΤΑ δεν έχει τίποτα λέει τα κεντρικά τον ΕΛΤΑ λένε έχει φύγει ρωτήστε την περιοχή σας 

IMG_8188.png

16 minutes ago, Viviandg said:

Τα φώτα σας γίνεται να έχει χαθεί ; Το τοπικό κατάστημα τον ΕΛΤΑ δεν έχει τίποτα λέει τα κεντρικά τον ΕΛΤΑ λένε έχει φύγει ρωτήστε την περιοχή σας 

IMG_8188.png

Στο κατάστημα δυστυχώς δεν θα έχουν ιδέα για τα απλά, και στα κεντρικά επίσης βλέπουν μόνο ότι έφτασε νομίζω. Αν θέλεις ρώτησε απευθείας στη μονάδα διαλογής που είναι οι ταχυδρόμοι, εγώ μόνο έτσι είχα βγάλει άκρη με τα απλά παλαιότερα. 

• Like 1

5 ώρες πριν, keyman2000 είπε

Καλημέρα.Τελικά το έστειλε με global.cainiaio.com.Standard shipping έχει στο tracking όμως.Καλά είμαστε;

Καλημέρα, Λογικά ναι, το tracking number θα ειναι 10ψηφιο της μορφής 758*******.

53 λεπτά πριν, Viviandg είπε

IMG_8188.png

Δεν νομίζω να χάθηκε, πάρα πολύ σπάνια χάνονται δέματα από τα ΕΛΤΑ.

Το τελευταίο UA*******HU που παρέλαβα είχα το "Arrived at local delivery center" στις 19/12/23 και παρέλαβα στις 17/1/24.

Ισχύει ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω.

• Like 3

1 λεπτό πριν, iliata2410 είπε

παιδιά στην σελίδα σο facebook εμφνιστηκε αυτο.ειναι μουφα να φανταστώ;

Απόκρυψη περιεχομένων

2024-01-27124701.png.5a773856112785f6d55ae3455a916583.png

Ναι απάτη ειναι, υπάρχουν και άλλα για skroutz κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...