Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 hours ago, costas_ said:

Στα ΕΛΤΑ ένας μόνο διανομέας να υπήρχε και ένα μόνο δέμα στο ράφι να το κοιτάει, θα έκανε πάνω από 10 μέρες να το κουνήσει. Η θα λήγει η σύμβαση, η κάνει απεργία, η έχει στάση εργασίας.. ή ληπει ο συνάδελφος η θα έχει.πέσει το σύστημα.. πάντα κάτι πάει μόνιμα λαθος. Τι να πω? παει κατά διαόλου αυτή η εταιρεία 

δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν έχουμε ΠΑΣΟΚ και ήμαστε στο 1985 όπου "κακοί" ΔΥ δεν κάνουν την δουλειά τους.

Τα ΕΛΤΑ τα έχουν διαλύσει από άνωθεν (με συστηματικές αποφάσεις διοίκησης που υπαγορεύονται από κυβερνήσεις με συγκεκριμένους σκοπούς (δλδ την ανάπτυξη του ακριβότερου ιδιωτικού μεταφορικού έργου των γνωστών courier. Που όταν λειτουργούσαν τα ΕΛΤΑ σου έδινε μεταφορά δέματος με 3€ με tracking οταν οι ιδιώτες το είχαν 13€).

Σήμερα δεν υπάρχουν καταστήματα/αποθήκες ΕΛΤΑ όπως παλιά (τα έκλεισαν τα περισσότερα, δλδ έπαψαν να υφίστανται πχ από μικρές πόλεις ή είναι ελάχιστα στις μεγάλες), δεν υπάρχουν άτομα (ταχυδρόμοι, αποθηκάριοι, ταμίες. Στις κωμοπόλεις ακόμα δεν παιρνάει ποτέ ταχυδρόμος, δεν μιλάμε για μικρά χωριά) και γενικά τα έκαναν να (υπο)λειτουργούν σαν ζόμπι. Για αυτό επειδή δεν έχεις κρατικό φορέα να είναι ρυθμιστής της αγοράς και να ωθεί τον ανταγωνισμό έχεις από τα ακριβότερα ταχυδρομικά τέλη λόγω του ολιγοπωλίου των 3-4 ιδιωτικών courier. 

• Like 1
  • Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτά είναι τα άσχημα που συμβαίνουν εσωτερικά στα ΕΛΤΑ με τα γνωστά αποτελέσματα. Όπως συνέβει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έτσι και με τα ΕΛΤΑ θα έλθει συρρίκνωση μέχρι εξαφάνισης από την αγορά. 

Δημοσ.

εεεε ναι, ελεύθερη αγορά δεν θέλουμε? ε, ας πληρώνουμε παραπάνω για να βάλουμε μυαλό.

ον τοπικ τώρα

έκανα την πρώτη μου παραγγελία από τον Αλή, άντε να δούμε τώρα τί και πότε θα παραλάβουμε....

η πλάκα είναι ότι έβαλα παραγγελία για τον θείο μου και όχι για μένα

θα ενημερώσω για περισσότερα

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, τελευταία υπάρχει έντονο θέμα και με το shein ,με πολλές καθυστερήσεις.ο λόγος; Συνεργασία με speedex πλέον .Ενώ δέματα πχ φτάσαν στην Ελλάδα 23 Δεκεμβρίου,δεν έχουν φτάσει στις αντίστοιχες διευθύνσεις, επικαλούνται φόρτο πολύ.Με acs φτάνει γρήγορα.Εγω πιστεύω και με το aliexpress το ίδιο γίνεται.Σε πολλές περιπτώσεις να φτάσει δέμα στις 15 ημέρες Ελλάδα ,και να κολλάει αλλού το θέμα με τα κουριερ

Δημοσ.

Σήμερα έγινε ενοποίηση αποστολών μου, όπως ακριβώς έχει περιγράψει ο sakisgri στην σελίδα 425. Αγόρασα κατι μικροπράγματα από διαφορετικούς πωλητές και όταν βρέθηκαν στην κεντρική αποθήκη αυτά ενοποιήθηκαν σε μια αποστολή. Πραγματικά απορώ για το πως κάνουν πρακτικά κάτι τέτοιο μέσα σε χιλιάδες παραγγελίες. Οι κινέζοι πρέπει στα Logistics να είναι αετοί   

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, costas_ είπε

Σήμερα έγινε ενοποίηση αποστολών μου, όπως ακριβώς έχει περιγράψει ο sakisgri στην σελίδα 425. Αγόρασα κατι μικροπράγματα από διαφορετικούς πωλητές και όταν βρέθηκαν στην κεντρική αποθήκη αυτά ενοποιήθηκαν σε μια αποστολή. Πραγματικά απορώ για το πως κάνουν πρακτικά κάτι τέτοιο μέσα σε χιλιάδες παραγγελίες. Οι κινέζοι πρέπει στα Logistics να είναι αετοί   

Λογικά έχουν φτιάξει πολύ καλό λογισμικό και κάνει όλη την δουλειά. Φαντάζομαι το λογισμικό με βάση τον κωδικό πελάτη αν δει εχεις κάνει πάνω από μια παραγγελία μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα δίνει εντολή σε αυτά τα δέματα να πάνε στην αποθήκη που θα γίνει η ενοποίηση, παράλληλα η αποθηκη ενημερώνεται στο δικό τους σύστημα οτι τα τάδε δέματα πρέπει να γίνουν ενοποίηση. Και λογικά με τόσα δέματα την διαλογή θα την κάνουν ρομποτακια, αν ψάξεις "Ελτα διαλογή με ρομποτακια" θα καταλάβεις τι εννοώ.

Επισης βοηθάει και πολύ ότι η Cainiao και το Aliexpress ειναι θυγατρικές εταιρίες της Alibaba group.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.

ερώτηση και συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου όμως είναι η πρώτη μου παραγγελία από Αλή.

Για το παρακάτω μήνυμα να ανησυχώ ή όχι? δηλ αυτό που λέει για ελληνικό τελωνείο. Ευχαριστώ πολύ

spacer.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, zape είπε

ερώτηση και συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου όμως είναι η πρώτη μου παραγγελία από Αλή.

Για το παρακάτω μήνυμα να ανησυχώ ή όχι? δηλ αυτό που λέει για ελληνικό τελωνείο. Ευχαριστώ πολύ

spacer.png

Όχι φίλε μου. Στην μπάρα λείπουν οι ενδιάμεσες χώρες (Ουγγαρια-Βουλγαρια), Το δέμα σου θα περασει τελωνείο στην Ουγγαρια, τοτε θα δεις θα ειναι στο GR Customs. 

Αφού 100% θα περασει τελωνείο στην Ουγγαρια, θα έχει ήδη περασει σε Ευρωπαϊκό έδαφος και δεν μπορεί να ξανά περασει στην Ελλαδα.

Αλλά μη δίνεις βάση στην μπάρα, ειναι λίγο ότι να ναι, να το κοιτάς εδώ https://parcelsapp.com/

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους, θέλω να παραγγείλω ένα πράγμα από Αλί αξίας 200 και κάτι. Κανονικά από Κίνα θα περνούσε τελωνείο αλλά τρόπο αποστολής έχει from POLAND via CIANIAO WAREHOUSE EXPRESS. Φαντάζομαι θα το φέρει ιδιωτική εταιρεία τύπου DHL και Ελλάδα ίσως το αναλάβει ACS. Υπάρχει περίπτωση αυτό να περάσει τελωνείο παρόλο που έρχεται από Ευρώπη? Η μήπως ο Κινέζος να λέει ότι το στέλνει από Ευρώπη αλλά να το στείλει από Κίνα τελικά με ιδιωτική εταιρία και μετά να φάω χαστούκι?

Ευχαριστώ!

IMG_20240114_132338.jpg

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, fanis18557 είπε

Γεια χαρά σε όλους, θέλω να παραγγείλω ένα πράγμα από Αλί αξίας 200 και κάτι. Κανονικά από Κίνα θα περνούσε τελωνείο αλλά τρόπο αποστολής έχει from POLAND via CIANIAO WAREHOUSE EXPRESS. Φαντάζομαι θα το φέρει ιδιωτική εταιρεία τύπου DHL και Ελλάδα ίσως το αναλάβει ACS. Υπάρχει περίπτωση αυτό να περάσει τελωνείο παρόλο που έρχεται από Ευρώπη? Η μήπως ο Κινέζος να λέει ότι το στέλνει από Ευρώπη αλλά να το στείλει από Κίνα τελικά με ιδιωτική εταιρία και μετά να φάω χαστούκι?

Ευχαριστώ!

IMG_20240114_132338.jpg

Καλησπέρα. Από Ευρωπαικη χώρα σε Ευρωπαικη δεν υπάρχει τελωνείο.

Πριν κάνεις την παραγγελία στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή και ρώτα αν ειναι το προϊόν διαθέσιμο από Πολωνία για αποστολη. Λογικά θα ειναι, αλλά για να είσαι σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Όχι φίλε μου. Στην μπάρα λείπουν οι ενδιάμεσες χώρες (Ουγγαρια-Βουλγαρια), Το δέμα σου θα περασει τελωνείο στην Ουγγαρια, τοτε θα δεις θα ειναι στο GR Customs. 

Αφού 100% θα περασει τελωνείο στην Ουγγαρια, θα έχει ήδη περασει σε Ευρωπαϊκό έδαφος και δεν μπορεί να ξανά περασει στην Ελλαδα.

Αλλά μη δίνεις βάση στην μπάρα, ειναι λίγο ότι να ναι, να το κοιτάς εδώ https://parcelsapp.com/

Σε ευχαριστπω πολύ Σάκη, να σαι πάντα καλά

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά ολα αυτά τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις,δέματα που χάνονται κλπ,το aliexpress τα έχει υπόψη του,έτσι ώστε να βρεθεί μιά λύση να μην γινονται αυτά;θα μου πειτε τώρα τι΄φταίει το aliexpress άν οι δικές μεταφορικές εδώ αγρόν αγοράζουν,ειναι ένα ζήτημα

Δημοσ.
Στις 14/1/2024 στις 11:31 ΠΜ, costas_ είπε

Για να γίνει αυτό πρέπει οι πωλητές να είναι στην ίδια περιοχή. 

Εάν είναι μακριά δεν θα γίνει συνένωση των δεμάτων...

Σε εμένα από το καλοκαίρι μόνο 2 φορές μου συνέβη...

Τις υπόλοιπες οι πωλητές από όσο έβλεπα ήταν σε απόσταση αμω των 300km

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...