Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα ΕΛΤΑ ένας μόνο διανομέας να υπήρχε και ένα μόνο δέμα στο ράφι να το κοιτάει, θα έκανε πάνω από 10 μέρες να το κουνήσει. Η θα λήγει η σύμβαση, η κάνει απεργία, η έχει στάση εργασίας.. ή ληπει ο συνάδελφος η θα έχει.πέσει το σύστημα.. πάντα κάτι πάει μόνιμα λαθος. Τι να πω? παει κατά διαόλου αυτή η εταιρεία 

Επεξ/σία από costas_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Να πω κι εγώ, εδώ και μια εβδομάδα έχουν παραλάβει τα ΕΛΤΑ (αν το έχω καταλάβει σωστά) υποτίθεται (UA......HU κωδικός), από Δευτέρα πρωί είναι κάπου προς "παράδοση" κι ακόμα ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Παραγγελία από 15/12, είχαν δώσει εκτίμηση παράδοσης 2-12/01.

Να δούμε, θα είναι αύριο η τυχερή μέρα?

Τα ΕΛΤΑ, εν τω μεταξύ, είναι 3' από το σπίτι. Χωρίς κανονικό tracking number, δεν νομίζω να υπάρχει νόημα να πάω από 'κει, ε?

Δεν ξέρω τι ακριβώς διάβασες, Για τα UA******HU (semitrackable) ισχύει αυτό που θα βάλω κάτω.

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Με αυτά, αν βλέπεις το "Arrived at local delivery center" στο parcelsapp η στην cainiao την ήμερα αυτή τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα σου στην Αθήνα και πλέον έχει πάρει τον δρόμο προς την τοπική μονάδα διαλογής που σε εξυπηρετεί. Υπό κανονικές συνθήκες συνήθως κάνει καμιά 10 μέρες να παραλαβεις από τοτε (τουλάχιστον για εμένα). Από μέσα του Νοέμβρη μεχρι και τώρα υπάρχει μια αρκετή μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις, αλλά μπορεις εύκολα να αποφύγεις τα ΕΛΤΑ και να έρθει συστημένο πολύ πιο γρήγορα (περίπου 12-16 μέρες) με την ACS το δέμα. Το μόνο που κάνεις ειναι παίρνεις και κάτι ακόμα από διαφορετικό κατάστημα, τα πληρώνεις ταυτόχρονα και πιο πιθανό θα γίνει ενοποίηση δεμάτων (Combined Delivery) έτσι θα αναβαθμιστεί σε "Aliexpress standard shipping" και θα έρθει συστημένο με την ACS.

Αυτά που έγραψα πιο πάνω (αν δεν τα γνώριζες) και άλλες πληροφορίες για το Aliexpress όπως ασφαλής τρόποι αποστολής έχω φτιάξει λίστα στην σελιδα 425 αν σε ενδιαφέρει.

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, sakisgri είπε

Δεν ξέρω τι ακριβώς διάβασες, Για τα UA******HU (semitrackable) ισχύει αυτό που θα βάλω κάτω.

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Με αυτά, αν βλέπεις το "Arrived at local delivery center" στο parcelsapp η στην cainiao την ήμερα αυτή τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα σου στην Αθήνα και πλέον έχει πάρει τον δρόμο προς την τοπική μονάδα διαλογής που σε εξυπηρετεί. Υπό κανονικές συνθήκες συνήθως κάνει καμιά 10 μέρες να παραλαβεις από τοτε (τουλάχιστον για εμένα). Από μέσα του Νοέμβρη μεχρι και τώρα υπάρχει μια αρκετή μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Ναι, μια χαρά τα κατάλαβα πριν, απλά τα έγραψα στα γρήγορα από κινητό.

Από το parcelsapp μου έβγαλε ότι παραληφθηκε από την courier την Παρασκευή και το σκαναρισμα που αναφέρεις φαίνεται να έγινε την Κυριακή.

Από τότε, προφανώς, σιγή και αναμονή.

Δοκιμαστική αγορά ήταν, θα δείξει στο μέλλον για περισσότερα.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Ναι, μια χαρά τα κατάλαβα πριν, απλά τα έγραψα στα γρήγορα από κινητό.

Από το parcelsapp μου έβγαλε ότι παραληφθηκε από την courier την Παρασκευή και το σκαναρισμα που αναφέρεις φαίνεται να έγινε την Κυριακή.

Από τότε, προφανώς, σιγή και αναμονή.

Δοκιμαστική αγορά ήταν, θα δείξει στο μέλλον για περισσότερα.

Πιστεύω μέσα σε κάνα 2 βδομάδες το πολύ να εχεις παραλάβει, αφού φύγαμε πλέον από τις γιορτές.

Για αγορές μεχρι 186€ παράγγειλε άφοβα. Αλλα κοίτα στα πιο φτηνά να αποφεύγεις τα ΕΛΤΑ, γιατι θα σε σπάσουν τα νεύρα 😂

• Like 1

Καλησπέρα και καλή χρονιά. 

Πρώτη φορά σκέφτομαι να παραγγείλω από aliexpress και έχω κάποιες απορίες. Έχω βρει 3 προϊόντα από το ίδιο κατάστημα και συμβαίνει το εξής παράδοξο. Όταν τα βάζω μόνα τους στο καλάθι μου βγάζει την πραγματική τιμή, αλλά όταν τα βάζω όλα μαζί 2 από τα 3 έχουν αυξημένη τιμή στο καλάθι (στην αναζήτηση πχ είναι 2€ και στο καλάθι 5€). Γιατί συμβαίνει αυτό; Βέβαια έχουν free shipping οπότε μπορώ να κάνω 3 ξεχωριστές παραγγελίες. 

Το δεύτερο είναι αν πληρώνουμε τελωνείο.

Τέλος δεν μου έχει να επιλέξω κάποιο τρόπο αποστολής. Το κάνει αυτόματα μόνο του το σύστημα;

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, broxopios said:

Πρώτη φορά σκέφτομαι να παραγγείλω από aliexpress και έχω κάποιες απορίες. Έχω βρει 3 προϊόντα από το ίδιο κατάστημα και συμβαίνει το εξής παράδοξο. Όταν τα βάζω μόνα τους στο καλάθι μου βγάζει την πραγματική τιμή, αλλά όταν τα βάζω όλα μαζί 2 από τα 3 έχουν αυξημένη τιμή στο καλάθι (στην αναζήτηση πχ είναι 2€ και στο καλάθι 5€). Γιατί συμβαίνει αυτό; Βέβαια έχουν free shipping οπότε μπορώ να κάνω 3 ξεχωριστές παραγγελίες. 

Το δεύτερο είναι αν πληρώνουμε τελωνείο.

Τέλος δεν μου έχει να επιλέξω κάποιο τρόπο αποστολής. Το κάνει αυτόματα μόνο του το σύστημα;

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;

Λογικά έχεις κάποια προσφορά/κουπόνι που εφαρμόζεται σε ένα μόνο προϊόν.
Πιθανολογώ ότι αφού αγοράσεις το ένα και χρησιμοποιηθει το κουπόνι, μετα θα τα βλεπεις και τα αλλα ακριβα ακομα και ενα ενα στο καλαθι (εκτός αν έχεις κι άλλο κουπόνι/έκπτωση). Τώρα τα βλέπεις πιο φθηνά ενα-ενα γιατι έχεις το κουπόνι ενεργό οπότε σου το εφαρμόζει αυτόματα στην τιμή καλαθιου-προιόντος, αν μπορείς να το χρησιμοποιείς σε κάποιο προϊόν. Δεν πιστεύω να κάνει διαφορά με το να τα αγοράσεις μαζί σε μια παραγγελία (εκτός μεταφορικών πάντα).
Εν ολίγοις, τσέκαρε τί έκπτωση έχεις και βγαίνει η τιμή που βλέπεις. Στο κουπόνι/έκπτωση θα λέει πώς εφαρμόζεται, τί όρους έχει  κλπ.

Επεξ/σία από ptaf
  • Like 2

9 λεπτά πριν, ptaf είπε

Λογικά έχεις κάποια προσφορά/κουπόνι που εφαρμόζεται σε ένα μόνο προϊόν.
Πιθανολογώ ότι αφού αγοράσεις το ένα και χρησιμοποιηθει το κουπόνι, μετα θα τα βλεπεις και τα αλλα ακριβα ακομα και ενα ενα στο καλαθι (εκτός αν έχεις κι άλλο κουπόνι/έκπτωση). Τώρα τα βλέπεις πιο φθηνά ενα-ενα γιατι έχεις το κουπόνι ενεργό οπότε σου το δείχνει στην τιμή καλαθιου αν μπορείς να το χρησιμοποιείς σε κάποιο προϊόν. Δεν πιστεύω να κάνει διαφορά με το να τα αγοράσεις μαζί σε μια παραγγελία (εκτός μεταφορικών πάντα).
Εν ολίγοις, τσέκαρε τί έκπτωση έχεις και βγαίνει η τιμή που βλέπεις. Στο κουπόνι/έκπτωση θα λέει πώς εφαρμόζεται, τί όρους έχει  κλπ.

Welcome deal μου βγάζει. Μάλλον επειδή είναι η πρώτη παραγγελία μου δίνει για ένα μόνο προιόν. Έχεις δίκιο στην επόμενη δε θα έχει ξανά την ίδια έκπτωση. 

Κατά τ' άλλα προχωράω κανονικά; Δεν χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο;

Τελωνείο πληρώνουμε για ποσά κάτω των 150€;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, broxopios said:

Welcome deal μου βγάζει. Μάλλον επειδή είναι η πρώτη παραγγελία μου δίνει για ένα μόνο προιόν. Έχεις δίκιο στην επόμενη δε θα έχει ξανά την ίδια έκπτωση. 

To welcome deal αφορά σε ένα μόνο προϊόν, δυστυχώς.
Προσωπικά προτιμώ προιόντα που έχουν μεθόδους αποστολής που έρχονται με courier κλπ δηλαδή full trackable, και οχι ελτα.
Η διαφορά αν τα βάλεις σε μια παραγγελία είναι ότι θα έρθουν σε ένα δέμα και τα 3 αντι για 3 διαφορετικά δέματα, σε προιόντα με choice πχ κλπ.
Για τελωνείο και μεθόδους αποστολής δες την δημοσίευση του @sakisgri στην σελίδα 425. Τα εξηγεί ωραία:

Επεξ/σία από ptaf
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, broxopios είπε

2 ώρες πριν, broxopios είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Επειδή θέλεις να πάρεις 3 προϊόντα από το ίδιο κατάστημα, και βλέπω και τα 3 μάλλον ειναι φτηνά, ναι μεν έχουν free shipping αλλά αν κατάλαβα καλά ειναι και τα 3 κάτω από τα 8,5€ που λογικά θα έχουν semitrackable (απλή αποστολη) ως τρόπος αποστολής.

Αν κάνεις και τις 3 παραγγελίες από το ίδιο κατάστημα και ειναι και τα 3 semitrackable, τοτε πιο πιθανό θα έρθουν 3 διαφορετικά δέματα η και σαν ένα, αλλα με τα ΕΛΤΑ, δεν το θέλεις αυτό.

Αν ένα έχει τρόπο αποστολής trackable (συστημένο) και τα άλλα 2 ειναι semitrackable, πάλι θα έρθουν 3 δέματα, απλώς το ένα (το συστημένο) θα έρθει πολύ πιο γρήγορα από τα άλλα 2 που θα έρθουν με τα ΕΛΤΑ. (τα 2 semitrackable μπορεί και να γίνουν ένα δέμα, αλλά πάλι θα ειναι semitrackable)

Εκτός αν και τα 3 προϊόντα ειναι Choice, τοτε όπως πολύ σωστά έγραψε πιο πάνω ο φίλος @ptaf θα έρθουν και τα 3 σε ένα δέμα και συστημένο.

Προσωπικά αν δεν ειναι Choice θα έπαιρνα τα 3 προϊόντα από 3 διαφορετικά καταστήματα, έτσι πιο πιθανό θα αποφύγεις τα ΕΛΤΑ και θα έρθουν πιο γρήγορα με την ACS και συστημένο.

Στην χειρότερη αν κάποιο από τα 3 δεν γίνει ενοποίηση (πολύ σπάνια) τοτε το σίγουρο ειναι τουλάχιστον θα έρθουν τα 2 συστημενα και μόνο το ένα με ΕΛΤΑ.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, broxopios είπε

To choice τι ακριβώς είναι; 

Είναι προσφορές σε ειδική τιμή χωρίς μεταφορικά, απλώς για να αφαιρεθούν τα μεταφορικά θα πρέπει οι παραγγελίες/παραγγελία που θα κάνεις να περάσει τα 10 ευρώ. Και πάντα γίνονται ενοποίηση και πάντα έρχονται συστημενα με την ACS.

Τα βλέπεις στην αρχική σελίδα όταν μπεις στο Aliexpress, αλλά και όταν απλώς κοιτάς διάφορα προϊόντα αυτά που ειναι στην κατηγορία Choice το γράφουν με μεγάλα κίτρινα γράμματα κάτω από το προϊόν.

Επισης αν ψάξεις κάποιο προϊόν στο search και μόνο πατήσεις επάνω να το δεις, και δεν ειναι Choice,  μετά αν πας στην αρχική σελίδα και πατήσεις στα Choice πολύ πιθανό να στο βγάλει σαν Choice.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
  • Thanks 1

Εξαιρετικός @sakisgri. Σε ευχαριστώ. Νομίζω πρέπει να γίνει sticky το ποστ σου στην 425 σελίδα. Ή να γίνει νέο topic κλειδωμένο που να ανανεώνεις όταν υπάρχει κάτι νεότερο. Πολύ βοηθητικό για κάποιον νέο όπως εγώ και πολλοί άλλοι να φανταστώ. Μπράβο σου. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sakisgri δεν πιστεύω να είσαι κινέζος εμπορικός ακόλουθος στην Ελλάδα έ? Ουτε να σε λένε Ορέστη τσάνκ!

Επεξ/σία από costas_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...