sakisgri Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, eri77 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Έκανα μία αγορά από aliexpress, αξίας πάνω από 150 ευρό. Η πλατφόρμα δεν μού κράτησε το vat οπότε είναι δεδομένο ότι θα πληρώσο τελωνείο.. Διαβάζω ότι εκτός από ΦΠΑ. πρέπει να πληρώσω και δασμούς.. Ξέρει κανείς για τι ποσό μιλάμε?? Επίσης αν ξέρει κανείς.. Το tracking number ειναι τής μορφής LS**********NL.. Πόσες μέρες θα κάνει να έρθει?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Καλησπέρα και Καλή Χρονιά. Οι δασμοί πάνε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους, δεν ειναι μεγάλο το κοστος. Τα πιο πολλά προϊόντα έχουν 3,5% κάποια ειναι ατελώς. Αν θες να δεις ακριβώς έχω οδηγό στην σελίδα 367 που θα σε βοηθήσει. Προσωπικά δεν θα το κοιτούσα, υπολόγισε 3,5%. Το LS***********NL δείχνει πως ο τρόπος αποστολής ήταν μάλλον "Cainiao standard for special goods" και ότι θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ, καλό αυτό γιατι με τα ΕΛΤΑ εχεις την χαμηλότερη χρέωση. Αυτά κάνουν περίπου 45-60 μέρες, αν είσαι τυχερός μπορεί να έρθει και λίγο πιο νωρίς. Στην Ελλαδα θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α που αφαίρεσε το Aliexpress δλδ το ποσό που μειώθηκε στο price adjustment, 20€ τέλος εκτελωνισμού ΕΛΤΑ, και οι δασμοί μάλλον 3,5%. 1
dimitrisd87 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο email επικοινωνίας με το alliexpres με εκπρόσωπο και όχι με μποτακι?
manolis940 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, dimitrisd87 είπε Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο email επικοινωνίας με το alliexpres με εκπρόσωπο και όχι με μποτακι? Νομίζω ότι πέραν του dispute δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. 1
wasd Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 9 ώρες πριν, dimitrisd87 είπε Καλημέρα, έλαβα την απάντηση απο την DPD που ρώτησα για το κολλημένο δέμα 25/11 και μετά 23/12 και η απάντηση ηταν η παρακάτω.Να στείλω λέτε και στον αποστολέα? εχει νόημα? Η εκπρόσωπος που σου απάντησε ομολογώ οτι απαντά πιο "αυστηρά". Σε εμένα ήταν πιο smooth το κείμενο. Το νόημα όμως ήταν ακριβώς το ίδιο. Μόνη διαφορά είναι οτι εμένα δεν αναφέρει για εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης.
dimitrisd87 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 11 λεπτά πριν, wasd είπε Η εκπρόσωπος που σου απάντησε ομολογώ οτι απαντά πιο "αυστηρά". Σε εμένα ήταν πιο smooth το κείμενο. Το νόημα όμως ήταν ακριβώς το ίδιο. Μόνη διαφορά είναι οτι εμένα δεν αναφέρει για εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης. εγώ πάντως έστειλα και στον πωλητή και του έστειλα και την εικόνα μεταφρασμένη τι μου είπαν. Να δώ τι θα απαντήσει αν ειναι να το ψάξω για επιστροφή χρημάτων για να το ξαναπαραγγείλω. 26 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε εγώ πάντως έστειλα και στον πωλητή και του έστειλα και την εικόνα μεταφρασμένη τι μου είπαν. Να δώ τι θα απαντήσει αν ειναι να το ψάξω για επιστροφή χρημάτων για να το ξαναπαραγγείλω. Για να δούμε αυτός θα βρεί ακρη?
john_shadow Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Παιδιά έχει ασχοληθεί κανείς με καταγγελία σε εταιρεία κούριερ; Μου ήρθε ένα δέμα που το aliexpress είχε κάνει ενοποίηση 8 παραγγελίες και μέσα ήταν μόνο οι 2.. Η συσκευασία φαινόταν ότι είχε ανοιχτεί και ξανακολληθεί(υπάρχει και βίντεο) και μάλιστα στο ένα κουτί μέσα στην συσκευασία υπήρχε αυτοκόλλητο της ACS και από πάνω το κινέζικο (κουλό;).. Με την ACS που μίλησα τηλεφωνικά μου είπαν να μιλήσω με DPD που προφανώς και δεν απαντάνε σε κανένα τηλέφωνο αλλά ούτε και στα μεηλ. Και σε μεηλ προς την ACS δεν μου απάντησαν ούτε αυτοί... Το aliexpress βλέπει τις παραγγελίες ότι έχουν παραδοθεί και μου λέει να τα βρω με την μεταφορική... Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από john_shadow
manolis940 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 22 λεπτά πριν, john_shadow είπε Παιδιά έχει ασχοληθεί κανείς με καταγγελία σε εταιρεία κούριερ; Μου ήρθε ένα δέμα που το aliexpress είχε κάνει ενοποίηση 8 παραγγελίες και μέσα ήταν μόνο οι 2.. Η συσκευασία φαινόταν ότι είχε ανοιχτεί και ξανακολληθεί(υπάρχει και βίντεο) και μάλιστα στο ένα κουτί μέσα στην συσκευασία υπήρχε αυτοκόλλητο της ACS και από πάνω το κινέζικο (κουλό;).. Με την ACS που μίλησα τηλεφωνικά μου είπαν να μιλήσω με DPD που προφανώς και δεν απαντάνε σε κανένα τηλέφωνο αλλά ούτε και στα μεηλ. Και σε μεηλ προς την ACS δεν μου απάντησαν ούτε αυτοί... Το aliexpress βλέπει τις παραγγελίες ότι έχουν παραδοθεί και μου λέει να τα βρω με την μεταφορική... Για καταγγελίες όσον αφορά τα Ελληνικά δεδομένα είναι η ΕΕΤΤ. Δεν ξέρω αν μπορεί να ασχοληθεί με την DPD. Πάντως και εμένα είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος γιατί πολλές φορές βλέπω τρύπες στα δέματα και μέχρι να δω ότι όλα είναι μέσα, κάνει διάφορα σενάρια το μυαλό μου για το πως θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
dimitrisd87 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 13 ώρες πριν, dimitrisd87 είπε εγώ πάντως έστειλα και στον πωλητή και του έστειλα και την εικόνα μεταφρασμένη τι μου είπαν. Να δώ τι θα απαντήσει αν ειναι να το ψάξω για επιστροφή χρημάτων για να το ξαναπαραγγείλω. Για να δούμε αυτός θα βρεί ακρη? Η απάντηση που πήρε ο πωλητής από την dpd ήταν η παρακάτω.. μας δουλεύει η dpd κανονικά.. μάλλον πρέπει να πάω από κει να τους πω τα κάλαντα
-WISE- Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Μόλις μου ρθε ειδοποίηση για παραγγελία που έγινε στις 12/11 (!!!) ότι παραλήφθηκε από local delivery company. Είναι κλασικα UA********HU που έχετε γράψει εδώ μέσα ότι παραδίδουν τα ΕΛΤΑ αλλά κάνοντας track στο site τους δεν βγαζει τίποτα. Παίζει να παραδώσει άλλη μεταφορική; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από -WISE-
User7890 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Στις 22/12/2023 στις 2:29 ΜΜ, evts είπε Εμένα έχει κολλήσει εδώ, έχει καμιά ελπίδα; 03 Δεκ 2023 00:19 Έφτασε στο κέντρο επεξεργασίας Greece SunYou - Sytrack 30 Νοε 2023 05:16 Έφτασε στο αεροδρόμιο της χώρας προορισμού Greece SunYou - Sytrack 26 Νοε 2023 07:12 Αναχώρησε από το λιμάνι αποστολής SunYou - Sytrack 26 Νοε 2023 05:05 Έφτασε στο λιμάνι αποστολής SunYou - Sytrack 25 Νοε 2023 06:00 Αναχώρησε από το κέντρο επεξεργασίας Sunyou Dongguan, China Εδώ είχες κάποιο update? Κι εμένα στο ίδιο σημείο βρίσκεται από αργότερη χρονικά παραγγελία.
sakisgri Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, -WISE- είπε Μόλις μου ρθε ειδοποίηση για παραγγελία που έγινε στις 12/11 (!!!) ότι παραλήφθηκε από local delivery company. Είναι κλασικα UA********HU που έχετε γράψει εδώ μέσα ότι παραδίδουν τα ΕΛΤΑ αλλά κάνοντας track στο site τους δεν βγαζει τίποτα. Παίζει να παραδώσει άλλη μεταφορική; Όχι, τα ΕΛΤΑ θα σου το παραδώσουν. Αφού τώρα σου ήρθε η ενημέρωση "Received by local delivery company" όπου να ναι θα φανεί και στα ΕΛΤΑ η μοναδική ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή Αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Μετά όταν δεις στο parcelsapp η στο cainiao το "Arrived at local delivery center" τοτε θα έχει σκανάρει το δέμα σου τα ΕΛΤΑ στην Αθήνα, και θα ειναι πλέον στο δρόμο προς το υποκατάστημα της περιοχής σου. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Στις 29/12/2023 στις 9:00 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Eχω βάλει και πίσω,ή σε άλλο θέμα; ,παράδειγμα απο παραγγελία στην Αγγλία. Παράδειγμα απο παραγγελία το βράδυ της 24-12-23 και έλεγε για παράδοση 2-1-24 ,ηδη έχει "τελειώσει" απο το Βρετανικό τελωνείο ,οπότε πρέπει να παραλάβω την Τρίτη. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Carrier note: Import customs clearance complete2023-12-30 00:01:00 GMT+8 Import customs clearance startedCarrier note: Import clearance start 2023-12-29 23:53:04 GMT+8 Arrived at customsCarrier note: Arrived at customs 2023-12-29 23:53:04 GMT+8 Arrived in transit country/regionCarrier note: Arrive attransit country or district. 2023-12-29 16:52:59 GMT+1 Arrived at linehaul officeCarrier note: Arrived at linehual office 2023-12-28 09:08:00 GMT+0 Departed from departure country/regionCarrier note: Left from departure country/region 2023-12-28 02:02:00 GMT+8 Leaving from departure country/regionCarrier note: Leaving from departure country/region 2023-12-27 17:30:00 GMT+8 Export customs clearance completeCarrier note: Export clearance success 2023-12-27 14:13:00 GMT+8 Export customs clearance startedCarrier note: Export customs clearance started 2023-12-27 14:00:00 GMT+8 Arrived at departure transport hubCarrier note: Arrived at departure transport hub 2023-12-27 01:30:05 GMT+8 Package shipped out from warehouseCarrier note: Leave the warehouse 2023-12-26 15:55:04 GMT+0800 [Mayong Town] Departed from sorting centerCarrier note: Outbound in sorting center 2023-12-26 22:43:16 GMT+8 Received by logistics companyCarrier note: Accepted by carrier 2023-12-26 22:40:11 GMT+8 [Mayong Town] Processing at sorting centerCarrier note: Inbound in sorting center 2023-12-26 22:40:11 GMT+8 Shipment information received by warehouse electronicallyCarrier note: Order received successfully 2023-12-25 14:44:23 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Η παράδοση άλλαξε σε 3-1-24 και τελικά το παρέλαβα σήμερα We're expecting it 06:44 - Mon Dec 25 We're expecting your parcel to arrive with us soon and we'll update your tracking once we've received it We've got it 17:50 - Sat Dec 30 We're processing your parcel at our hub 17:50 - Sat Dec 30 Parcel accepted by Evri gateway On its way 18:35 - Sat Dec 30 We've got your parcel and We're processing it for you 02:25 - Tue Jan 02 Your parcel is at the delivery depot and we'll let you know when it's out for delivery Out for delivery 08:47 - Thu Jan 04 Your local courier will deliver your parcel between 10:30 and 12:30 today Delivered 11:38 - Thu Jan 04 We've delivered your parcel through your letterbox
-WISE- Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Πάντως ρε παιδιά αυτό το χάλι με το Ali δεν το χω ξαναδεί. Από Shein παρέλαβα σε 20 ημέρες, από Temu σε 10 (!). Και εν μέσω Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς. 1
Nnoutas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, -WISE- είπε Πάντως ρε παιδιά αυτό το χάλι με το Ali δεν το χω ξαναδεί. Από Shein παρέλαβα σε 20 ημέρες, από Temu σε 10 (!). Και εν μέσω Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς. Δεν έχει να κάνει με το Αλί αλλά με τις μεταφορικές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα