Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, σήμερα Σαββατιάτικα ήρθε και το 5το δέμα με acs και έμεινε μόνο το κολλημένο που δεν κάνει βήμα μπρος. Δείτε εδώ κατάσταση.. 😄 καλή πρωτοχρονιά να έχετε! ελπίζω ο καινούριος χρόνος εκτός απο υγεία και τα υπόλοιπα να φέρνει και τα δέματα πιο γρήγορα οπως στο εξωτερικό! 

Screenshot 2023-12-30 122630.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εμένα, το 25/11 τίποτα μετά τις 22/12 αν και δεν είχα ελπίδα λόγω εορτών. 

Πλέον από Τρίτη ότι γίνει.. 

Δημοσ.
Στις 29/12/2023 στις 6:14 ΜΜ, radiotv είπε

σήμερα μου συγχώνευσε δύο παραγγελίες και τις στέλνει με AliExpress standard shipping και τρακινγκ 10ψηφιο που ξεκινάει από 7,το βάζω στο parcelapp και δεν φαίνεται με ποια κούριερ θα έρθει (βγάζει διάφορες), μήπως ξέρετε ποια κούριερ είναι;

Δεν ξέρω αν το έβγαλε σε εσένα, εμένα σήμερα έβγαλε το "Παραλήφθηκαν τα δεδομένα της αποστολής" και ειναι της dpd. Για να άλλαξε ο αριθμός θέλω να πιστεύω ότι θα έχει αλλάξει και κάτι άλλο. Το μυαλό μου πάει στο να υπάρχει ενημέρωση από την dpd. Θα φανεί όταν περπατήσουν τα δέματα.

Επισης και μια παραγγελία που έκανα εχθές με "Cainiao standard for special goods" και αυτό πήρε 10ψηφιο 758*******.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δεν ξέρω αν το έβγαλε σε εσένα, εμένα σήμερα έβγαλε το "Παραλήφθηκαν τα δεδομένα της αποστολής" και ειναι της dpd. Για να άλλαξε ο αριθμός θέλω να πιστεύω ότι θα έχει αλλάξει και κάτι άλλο. Το μυαλό μου πάει στο να υπάρχει ενημέρωση από την dpd. Θα φανεί όταν περπατήσουν τα δέματα.

Επισης και μια παραγγελία που έκανα εχθές με "Cainiao standard for special goods" και αυτό πήρε 10ψηφιο 758*******.

το έδειξε και σε εμένα, είναι dpd

Στις 29/12/2023 στις 4:07 ΜΜ, User7890 είπε

Μόλις παρέλαβα το δέμα από FedEx χωρίς εξτρά χρέωση για την μεταφορά (ήταν ήδη πληρωμένη από τον αποστολέα). Όμως μετά από επικοινωνία με την εταιρεία κούριερ με ενημέρωσαν ότι το δέμα πέρασε από έναν απλό έλεγχο τελωνείου και υπάρχουν δασμοί και φόροι που θα μου έρθει χαρτάκι μέσω ΕΛΤΑ για την πληρωμή του σε κανένα 10ημερο. Ο κινέζος είχε δηλώσει μια πολύ μικρή αξία 3,65 δολάρια. Μήπως γνωρίζετε τι θα ακολουθήσει;

ψάξε λίγο στο ίντερνετ, υπάρχει ένα θέμα με την Fedex, πρώτα εκτελωνίζει, μετά σου στέλνει το δέμα και αργότερα σου έρχεται ο λογαριασμός.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, radiotv είπε

το έδειξε και σε εμένα, είναι dpd

ψάξε λίγο στο ίντερνετ, υπάρχει ένα θέμα με την Fedex, πρώτα εκτελωνίζει, μετά σου στέλνει το δέμα και αργότερα σου έρχεται ο λογαριασμός.

Μου φανηκε και εμένα περίεργο γι αυτό επικοινώνησα με την FedEx. Περασε από εναν απλουστευμένο έλεγχο μου είπαν καθώς το βλέπουν σκαναρισμένο και δεν χρειάστηκε εκτελωνιστής. Ίσως να μην μου έρθει κάποια έξτρα χρέωση αλλά μπορεί να έχω κάποια επιπλέον μικρή χρέωση που θα έρθει χαρτάκι από τα ΕΛΤΑ σε 10-15 μέρες και θα πρέπει να πληρώσω ηλεκτρονικά. Το θέμα είναι ότι το δέμα το έχω παραλάβει. Που μπορώ να βρω παραπάνω πληροφορίες;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, wasd είπε

Και εμένα, το 25/11 τίποτα μετά τις 22/12 αν και δεν είχα ελπίδα λόγω εορτών. 

Πλέον από Τρίτη ότι γίνει.. 

εμένα το τελευταίο μια χαρά περπατούσε και μέσα στις γιορτές οπως φαίνεται και παρακάτω,  το κολλημένο δεν ξέρω γιατί οχι..

Screenshot 2023-12-31 113115.jpg

Δημοσ.

Κάλεσα την ACS για να ρωτήσω κ εγώ για δέμα που "σκάλωσε" από τις 27/12. Μια, ομολογουμένως, πολύ ευγενική κυρία μου είπε ευθέως πως είναι θέμα dpd και με παρέπεμψε εκεί. Η dpd ΔΕΝ έχει κάποιο αριθμό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης παρά μόνο ένα email, έστειλα και φυσικά δεν περιμένω να απαντήσουν

ΥΓ: παραδόξως 2 ακόμα παραγγελίες που έγιναν την ίδια ημέρα παραδόθηκαν αρχές Δεκέμβρη 

😂

Screenshot_2023-12-31-13-19-23-211_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιώργος Κάππα είπε

Κάλεσα την ACS για να ρωτήσω κ εγώ για δέμα που "σκάλωσε" από τις 27/12. Μια, ομολογουμένως, πολύ ευγενική κυρία μου είπε ευθέως πως είναι θέμα dpd και με παρέπεμψε εκεί. Η dpd ΔΕΝ έχει κάποιο αριθμό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης παρά μόνο ένα email, έστειλα και φυσικά δεν περιμένω να απαντήσουν

ΥΓ: παραδόξως 2 ακόμα παραγγελίες που έγιναν την ίδια ημέρα παραδόθηκαν αρχές Δεκέμβρη 

😂

Εδώ έχει τηλ. από Αθήνα και Θεσσαλονίκη https://dpd.gr/home/siteutilities/contact.html

• Like 1
Δημοσ.

Υπενθυμίζω (από δική μου εμπειρία και "ψάξιμο"):

Arrive at transit country or facility ή Arrive at transit country/region είναι η "ενδοιάμεση" χώρα που συνήθως τα εκτελωνίζουν. Δεν τα έχει ακόμα η DPD για να γνωρίζει που, πως και γιατί

Στις 19/12/2023 στις 12:16 ΠΜ, specre είπε

Εγώ περιμένω 3 δέματα από 30/11. Το ένα έχει να "κινηθεί" από τις 14/12 (δεν έφτασε ακόμα "Arrive at transit country or facility") και τα άλλα 2 από 17/12 (είναι στο "Arrive at transit country or facility"). Πάλι καλά. 

Τα 2 (17/12) δέματα μου ήρθαν μαζί. Στις 21/12 τα παρέλαβε η DPD Θεσσαλονίκη και στις 27/12 μου τα έφερε η ACS σε νησιωτικό προορισμό. Το άλλο (14/12) έδειξε σήμερα "Arrive at transit country or facility". Όλα είχαν φύγει από Ali στις 30/11. Υπομονή. :P

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, specre είπε

Υπενθυμίζω (από δική μου εμπειρία και "ψάξιμο"):

Arrive at transit country or facility ή Arrive at transit country/region είναι η "ενδοιάμεση" χώρα που συνήθως τα εκτελωνίζουν. Δεν τα έχει ακόμα η DPD για να γνωρίζει που, πως και γιατί.

Ναι το Arrive at transit country or facility ή Arrive at transit country/region όντως ειναι η ενδιάμεση χώρα. Όμως τα δέματα αυτά περνάνε από 2 ενδιάμεσες χώρες, Ουγγαρια και Βουλγαρία.

Στην περίπτωση μας δεν νομίζω να ειναι η  χώρα που γίνεται ο εκτελωνισμός (Ουγγαρια) Γιατι αυτό το μήνυμα θα το δούμε μετά το "Arrived at linehaul office" (που εμφανίζεται όταν το δέμα φτάσει Ουγγαρια) και μετά το "Departed from customs" αφού έχει γίνει ο εκτελωνισμός.

Εγώ πιστεύω ότι το  Arrive at transit country or facility ή Arrive at transit country/region φαινεται όταν τα δέματα φτάσουν Βουλγαρία, και για αυτό μάλλον υπεύθυνη ειναι η dpd. Το λέω αυτό γιατι πριν την συνεργασία με την dpd τα δέματα ερχόντουσαν από Ουγγαρια κατευθείαν Ελλαδα.

Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά γιατι από την dpd δεν φαινεται τπτ, μόνο απ΄ότι φαινεται έχει τις ίδιες ενημερώσεις με την ACS αφού το δέμα έχει φτάσει Ελλαδα.

Επισης η dpd ποτέ δεν ξέρει. Αν τους ρωτήσεις πριν φτάσει Ελλαδα, δεν ξέρουν, αν τους ρωτήσεις αφού έχει φτάσει Ελλαδα σου λένε ρώτα την ACS 😂

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sakisgri είπε

Ναι το Arrive at transit country or facility ή Arrive at transit country/region όντως ειναι η ενδιάμεση χώρα. Όμως τα δέματα αυτά περνάνε από 2 ενδιάμεσες χώρες, Ουγγαρια και Βουλγαρία.

Στην περίπτωση μας δεν νομίζω να ειναι η  χώρα που γίνεται ο εκτελωνισμός (Ουγγαρια) Γιατι αυτό το μήνυμα θα το δούμε μετά το "Arrived at linehaul office" (που εμφανίζεται όταν το δέμα φτάσει Ουγγαρια) και μετά το "Departed from customs" αφού έχει γίνει ο εκτελωνισμός.

Εγώ πιστεύω ότι το  Arrive at transit country or facility ή Arrive at transit country/region φαινεται όταν τα δέματα φτάσουν Βουλγαρία, και για αυτό μάλλον υπεύθυνη ειναι η dpd. Το λέω αυτό γιατι πριν την συνεργασία με την dpd τα δέματα ερχόντουσαν από Ουγγαρια κατευθείαν Ελλαδα.

Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά γιατι από την dpd δεν φαινεται τπτ, μόνο απ΄ότι φαινεται έχει τις ίδιες ενημερώσεις με την ACS αφού το δέμα έχει φτάσει Ελλαδα.

Επισης η dpd ποτέ δεν ξέρει. Αν τους ρωτήσεις πριν φτάσει Ελλαδα, δεν ξέρουν, αν τους ρωτήσεις αφού έχει φτάσει Ελλαδα σου λένε ρώτα την ACS 😂

οντως ετσι ειναι, και εγώ που το έψαξα μου είπε η dpd δεν ξέρει ποτέ τίποτα, σε στέλνει στην acs και η acs στην dpd απο οσο ειχα διαβάσει λίγο πιο παλιά για τα στάδια σε αυτό το στάδιο που ειμαστε τώρα ειναι Βουλγαρία μετά το τελωνείο στην διαλογή πριν φύγει για Ελλάδα να παραδοθεί στην acs κατα την γνώμη μου εφόσον πληρώνεις κουριερ θα έπρεπε η να αλλάξουν την dpd η να την υποχρεώσουν να αναγνωρίζει το τρακινκ και να ειναι πιο σύντομη. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, dimitrisd87 είπε

οντως ετσι ειναι, και εγώ που το έψαξα μου είπε η dpd δεν ξέρει ποτέ τίποτα, σε στέλνει στην acs και η acs στην dpd απο οσο ειχα διαβάσει λίγο πιο παλιά για τα στάδια σε αυτό το στάδιο που ειμαστε τώρα ειναι Βουλγαρία μετά το τελωνείο στην διαλογή πριν φύγει για Ελλάδα να παραδοθεί στην acs κατα την γνώμη μου εφόσον πληρώνεις κουριερ θα έπρεπε η να αλλάξουν την dpd η να την υποχρεώσουν να αναγνωρίζει το τρακινκ και να ειναι πιο σύντομη. 

Οι τελευταίες παραγγελίες που έκανα με Aliexpress standard shipping και Cainiao standard for special goods πήραν 10ψηφιο με dpd αλλά όχι το γνωστό 409******* αλλά 758*******.

Θέλω να πιστεύω το Aliexpress μετά από αυτό αναγνώρισε το πρόβλημα και ίσως να δούμε περισσότερες ενημερώσεις από την dpd.

Επισης παρατήρησα ότι η πρώτη παραγγελία πήρε το tracking number 758856**** η άλλη πήρε tracking number μόνο μια μέρα μετά και ήταν 758860****. δλδ μιλάμε σε μια μέρα περίπου 40,000 tracking number/δέματα! Δεν πιστεύω σε ένα 24ωρο 40,000 δέματα (μόνο τα συστημενα) να ειναι μόνο για Ελλαδα. Με αυτά μάλλον το κόλλημα να γίνεται στην διαλογή. Θέλω να πιστεύω με τα 758******* ότι κάτι θα αλλάξει. Απομένει να δούμε όταν περπατήσουν τα δέματα αν θα έχει αλλάξει κάτι.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
Δημοσ.

Τελικά τα δέματα 25/11 κόλλησαν ξανά έχει 11 ημέρες στο ίδιο στάδιο.. Ξανά ενημέρωση στις 25/1 μας βλέπω.. 🤣🤣

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον οι 25/11 έφτασαν στο στάδιο που παραλαμβάνει η dpd ουσιαστικά, λέω να προσπαθήσουμε πάλι με ενα ντού να στείλουμε e-mail στην dpd όσοι έχουμε δέματα μπας και γίνει κάτι. Ηδη γράφω το δικό μου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...