sakisgri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, ptaf είπε Παραμένει κολλημένο 🎄 Μόλις επικοινώνησα μέσα από το ali εκεί που λέει στην παραγγελία για επικοινωνία με τον πωλητή (από εκεί την προηγούμενη φορά είχαν δώσει το τηλ των ΕΛΤΑ να καλέσω ). Πρακτικά με είπε να περιμένω και ότι αναμενόταν να έχει παραδωθεί ως 26/12/2023 και ότι στις 15/1/2024 είναι το on-time delivery date για να κάνω refund. Συγκεκριμένα έγραψε: "Thats your last day of buyers protection customer. OK customer? To open a dipsute, please follow this steps […]" Άρα σε περίπτωση που δεν φτάσει, resend δεν παίζει 100%, μόνο refund και μόνο πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Σωστά τα καταλαβαίνω? To refund δε με συμφέρει προσωπικά, εκτός αν δώσουν μαζί με το refund και κανα κουπονάκι ώστε να μου βγει η τιμή κοντά εκεί που ήταν όταν παρήγγειλα αρχικά. Ξέρετε αν συνηθίζουν κάτι τέτοιο, ή ονειρεύομαι? Αυτά τα δέματα 99% θα έρθουν, μάλλον το 2024. Και να μη εχεις παραλάβει μεχρι 15/1/24 και ανοίξεις dispute θα σου πούνε να περιμένεις άλλες 10 μέρες, αφού θα δουν ότι πρόσφατα έχει περπατήσει το δέμα. Απ' ότι φαινεται όσο τα δέματα ειναι στα χέρια των Κινέζων (Cainiao) περπατάνε γρήγορα. Μάλλον και η Dpd τα παίρνει από Ουγγαρια γρήγορα και τα πάει Βουλγαρία. Όλη η καθυστέρηση ειναι από την ACS. Και το χειρότερο ειναι ότι δεν απλώς καθυστερούν αλλά χάνουν την σειρά, αυτό δλδ που έγινε με τα δικά μας, έμειναν πίσω και περπάτησαν πιο καινούργια. Αν τα παίρνανε με την σειρά ναι μεν πάλι θα είχαν κάποια καθυστέρηση, αλλά όχι τόσο μεγάλη, και εμείς κατανοώντας των ημερών δεν θα είχαμε παράπονα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από sakisgri 2
Viviandg Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Καλημέρα παρέα ήθελα να ρωτήσω αυτό το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα ; Γιατί πήρα το τοπικό ταχυδρομείο αλλά δεν έχει κάτι
sakisgri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, Viviandg είπε Καλημέρα παρέα ήθελα να ρωτήσω αυτό το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα ; Γιατί πήρα το τοπικό ταχυδρομείο αλλά δεν έχει κάτι Καλημέρα. Μπορεί να μη έφτασε Ελλαδα ακόμα αλλά μπορεί και να έφτασε και να μη το έχει σκανάρει τα ΕΛΤΑ ακόμα.. Αυτό ειναι semitrackable, κάνω copy paste κάτω από την σελίδα 294 τι να περιμένεις με αυτό το δέμα. Τα semitrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα). Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Όταν θα δεις στο parcelsapp η cainiao το "Arrived at local delivery center" συνήθως κάνει καμιά 10αρια μέρες να σου το παραδώσουν, αλλά αυτό το διάστημα λόγο των ημερών μπορεί να κάνει και παραπάνω. 2
evts Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 23/12/2023 στις 12:36 ΜΜ, Billator είπε Και το "Cainiao Standard For Special Goods" όταν είναι τουλάχιστον μπαταρίες (γιατί αγοράζω συχνά) γίνεται παράδοση με box now. Όπου καλύτερα συγκριτικά με ΕΛΤΑ. Βασικά τα πάντα είναι καλύτερα συγκριτικά με τα ΕΛΤΑ Έχω πάρει μπαταρίες και είναι στο "Greece, Arrived at Facility" από 3/12. Να κάνω υπομονή ; UV*******UZ Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από evts
sakisgri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, evts είπε Έχω πάρει μπαταρίες και είναι στο "Greece, Arrived at Facility" από 3/12. Να κάνω υπομονή ; UV*******UZ Εσένα ειναι semitrackable. Θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ και ισχύει ότι απάντησα σε έναν φίλο στο κάτω μέρος της προηγούμενης σελίδας. Αν δεις στο parcelsapp η cainiao το "Arrived at local delivery center" και έχουν περασει καμιά 15αρια μέρες, αν το βιάζεσαι πήγαινε μια από το υποκατάστημα της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί μπορεί να ειναι εκεί. 1
Stam53 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 ΥΠΟΜΟΝΗ αργά ή γρήγορα όλα τελικά έρχονται. Είχα παραγγείλει ένα μικρό τριπανάκι στις 6/12 και το παρέλαβα σήμερα 28/12 (σε 21 μέρες) μάλλον χρόνος ρεκόρ! Ήρθε με ACS.
GREGtsat Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Κανένα νέο από τα δέματα που κόλλησαν 25/11. ? 1
sakisgri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Stam53 είπε ΥΠΟΜΟΝΗ αργά ή γρήγορα όλα τελικά έρχονται. Είχα παραγγείλει ένα μικρό τριπανάκι στις 6/12 και το παρέλαβα σήμερα 28/12 (σε 21 μέρες) μάλλον χρόνος ρεκόρ! Ήρθε με ACS. Μάλλον η ACS στέλνει ότι βρίσκουν μπροστά τους... Έχω 4 που περιμένω και το πιο πρόσφατο που έγινε παραγγελία στις 12/12/23 ειναι στο υποκατάστημα της περιοχής μου και γράφει θα μου το παραδώσουν αύριο (17 μέρες αύριο). Το πιο παλιό που ειναι ένα από τα κολλημένα (25/11) είχε γίνει η παραγγελία στις 15/11/23, και απ' ότι φαινεται το 2024 θα τα παραλάβουμε. @GREGtsat Πριν το Νοέμβρη ερχόντουσαν σε 12-16 μέρες. Ρεκόρ δικό μου ειναι 11 μέρες.
-WISE- Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, sakisgri είπε Εσένα ειναι semitrackable. Θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ και ισχύει ότι απάντησα σε έναν φίλο στο κάτω μέρος της προηγούμενης σελίδας. Αν δεις στο parcelsapp η cainiao το "Arrived at local delivery center" και έχουν περασει καμιά 15αρια μέρες, αν το βιάζεσαι πήγαινε μια από το υποκατάστημα της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί μπορεί να ειναι εκεί. Μου χτυπάει πάρα πολύ άσχημα ρε παιδί μου αυτό. Να πρέπει να κάνω τον ντετέκτιβ, να αφήσω τη δουλειά μου, να φάω όλο το πρωινό μου να ψάξω μια π@π@ρια των 5 ευρώ που πήρα από τον Κινέζο. Άσε που οι πιθανότητες να βγάλεις άκρη με ΕΛΤΑ είναι σίγουρα όχι με το μέρος σου. Παραγγελία 12/11!!! είναι από 4/12 στο Clearing Customs/Import customs clearance complete... Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από -WISE-
Nnoutas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, -WISE- είπε Μου χτυπάει πάρα πολύ άσχημα ρε παιδί μου αυτό. Να πρέπει να κάνω τον ντετέκτιβ, να αφήσω τη δουλειά μου, να φάω όλο το πρωινό μου να ψάξω μια π@π@ρια των 5 ευρώ που πήρα από τον Κινέζο. Άσε που οι πιθανότητες να βγάλεις άκρη με ΕΛΤΑ είναι σίγουρα όχι με το μέρος σου. Παραγγελία 12/11!!! είναι από 4/12 στο Clearing Customs/Import customs clearance complete... Γι αυτό αποφεύγουμε να κάνουμε αγορές με μεθόδους αποστολής semitrakable. 2
sakisgri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Nnoutas είπε Γι αυτό αποφεύγουμε να κάνουμε αγορές με μεθόδους αποστολής semitrakable. Μάλλον ο φίλος πιο πάνω δεν είχε επιλογη, αφού παράγγειλε μπαταρίες που ειναι ειδικά υλικά και λογικά ο τρόπος αποστολής θα ήταν "Cainiao super economy for special goods". Αλλιώς θα έπρεπε να πληρώσει 3-4€ παραπάνω να πάει σε "Cainiao standard for special goods". Πάλι μπλέκεις με τα ΕΛΤΑ αλλά τουλάχιστον ειναι συστημενα.
FishFIsh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Χρειάζομαι κι εγώ μια βοήθεια... Αν δεν είμαι στο σωστό thread παρακαλώ κατευθύνετε Τακτικός πελάτης τα τελευταία 4 χρόνια ας πούμε στο Ali, παραλαμβάνω 2-3 πακετάκια την εβδομάδα. Κυρίως χαμηλής αξίας πράγματα (0-6€), αλλά μια στο τόσο αγγίζουμε το 70άρι ξέρω γω... Γενικά παραλαμβάνω πράγματα και σε γενικές ευχαριστημένος είμαι. Μια δυο φορές χάθηκε κάτι ασήμαντης αξίας μόνο... Πριν κάνα δίμηνο έκανα μια βαρβάτη παραγγελία. Υπήρχαν μέσα 3 ακριβά πράγματα και καμιά 10αρια μικροπράγματα... Όπως συνηθίζουν στο Ali, τις συνδύασαν τις αποστολές και κατέληξα με 3 αποστολές... Την ίδια μέρα τα παρήγγειλα όλα, ωστόσο πριν 1μιση μήνα εμφανίστηκε το μήνυμα "Import customs clearance complete" στο tracking. Λέω οκ, τέλεια, παραλαμβάνω σε καμιά βδομάδα... Έλα ντε που το tracking δεν προχώρησε ξανά από εκεί και πέρα... Έκανα φιλότιμες προσπάθειες μιλώντας με όποιο mail τελωνείου βρήκα, οι οποίοι μου είπαν να μιλήσω με τον αποστολέα. Ο αποστολέας με έστειλε στην μεταφορική DPD Ελλάδας, η DPD έκανε τον Κινέζο και με έστειλε στον Κινέζο αποστολέα, εγώ ξανά μίλησα στον αποστολέα και είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται με το πακέτο. Στη συνέχει μίλησα με DPD international η οποία με έστειλε στην Speedy (DPD Bulgaria) οι οποίοι ήταν αγενέστατοι και μου είπαν "Να κάνεις αυτό που σου λέω και να κάνεις υπομονή", όπου δεν επιδίωξα περαιτέρω επικοινωνία επειδή ήταν ζώα Στη συνέχεια επικοινωνία με το Ali directly, οπού με συνέδεε με το ΑΙ και του έλεγα σύνδεσε με με εκπρόσωπο, τίποτα... σύνδεσε με με άνθρωπο... τίποτα, επέμενε "πως μπορώ να σας βοηθήσω;". ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΔΕΣΕ ΜΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ! "Πως μπορώ να σας βοηθήσω;" ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟ!!! "Σας συνδέω με εκπρόσωπο" ΟΟΟΟΟ,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ Ο_Ο Ναι, τέσπα... Μίλησα εκεί με μία, θετικότατη, να με βοηθήσει and Stuff... Ο παρονομαστής ακόμα ο ίδιος... Δεν μπορούμε να ξέρουμε που είναι το πακέτο σας, παρακαλούμε κάντε υπομονή. YAY... So... Μήπως έχει κανείς κανένα mail επικοινωνίας για το τελωνείο; Κανένα άλλο mail για κάτι άλλο ίσως;... Κάτι Ο_Ο Σε δυο μέρες ζητάω τα χρήματα μου πίσω, αλλά τα πακέτα ήταν μέρος μια εργασίας που πρέπει να γίνει στο σπίτι και ήδη έχει καθυστερήσει 2-3 εβδομάδες από το αναμενόμενο... Αν πρέπει να ξανά παραγγείλω, θα περιμένω άλλο ένα μήνα... Και δεν υπάρχουν αυτά στην Ελλάδα... ουφ...
sakisgri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, FishFIsh είπε Χρειάζομαι κι εγώ μια βοήθεια... Αν δεν είμαι στο σωστό thread παρακαλώ κατευθύνετε Τακτικός πελάτης τα τελευταία 4 χρόνια ας πούμε στο Ali, παραλαμβάνω 2-3 πακετάκια την εβδομάδα. Κυρίως χαμηλής αξίας πράγματα (0-6€), αλλά μια στο τόσο αγγίζουμε το 70άρι ξέρω γω... Γενικά παραλαμβάνω πράγματα και σε γενικές ευχαριστημένος είμαι. Μια δυο φορές χάθηκε κάτι ασήμαντης αξίας μόνο... Πριν κάνα δίμηνο έκανα μια βαρβάτη παραγγελία. Υπήρχαν μέσα 3 ακριβά πράγματα και καμιά 10αρια μικροπράγματα... Όπως συνηθίζουν στο Ali, τις συνδύασαν τις αποστολές και κατέληξα με 3 αποστολές... Την ίδια μέρα τα παρήγγειλα όλα, ωστόσο πριν 1μιση μήνα εμφανίστηκε το μήνυμα "Import customs clearance complete" στο tracking. Λέω οκ, τέλεια, παραλαμβάνω σε καμιά βδομάδα... Έλα ντε που το tracking δεν προχώρησε ξανά από εκεί και πέρα... Έκανα φιλότιμες προσπάθειες μιλώντας με όποιο mail τελωνείου βρήκα, οι οποίοι μου είπαν να μιλήσω με τον αποστολέα. Ο αποστολέας με έστειλε στην μεταφορική DPD Ελλάδας, η DPD έκανε τον Κινέζο και με έστειλε στον Κινέζο αποστολέα, εγώ ξανά μίλησα στον αποστολέα και είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται με το πακέτο. Στη συνέχει μίλησα με DPD international η οποία με έστειλε στην Speedy (DPD Bulgaria) οι οποίοι ήταν αγενέστατοι και μου είπαν "Να κάνεις αυτό που σου λέω και να κάνεις υπομονή", όπου δεν επιδίωξα περαιτέρω επικοινωνία επειδή ήταν ζώα Στη συνέχεια επικοινωνία με το Ali directly, οπού με συνέδεε με το ΑΙ και του έλεγα σύνδεσε με με εκπρόσωπο, τίποτα... σύνδεσε με με άνθρωπο... τίποτα, επέμενε "πως μπορώ να σας βοηθήσω;". ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΔΕΣΕ ΜΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ! "Πως μπορώ να σας βοηθήσω;" ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟ!!! "Σας συνδέω με εκπρόσωπο" ΟΟΟΟΟ,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ Ο_Ο Ναι, τέσπα... Μίλησα εκεί με μία, θετικότατη, να με βοηθήσει and Stuff... Ο παρονομαστής ακόμα ο ίδιος... Δεν μπορούμε να ξέρουμε που είναι το πακέτο σας, παρακαλούμε κάντε υπομονή. YAY... So... Μήπως έχει κανείς κανένα mail επικοινωνίας για το τελωνείο; Κανένα άλλο mail για κάτι άλλο ίσως;... Κάτι Ο_Ο Σε δυο μέρες ζητάω τα χρήματα μου πίσω, αλλά τα πακέτα ήταν μέρος μια εργασίας που πρέπει να γίνει στο σπίτι και ήδη έχει καθυστερήσει 2-3 εβδομάδες από το αναμενόμενο... Αν πρέπει να ξανά παραγγείλω, θα περιμένω άλλο ένα μήνα... Και δεν υπάρχουν αυτά στην Ελλάδα... ουφ... Αν κοιτάξεις μερικές σελίδες πίσω θα δεις πολλοί έχουμε κολλημένα δέματα, τα πιο πολλά στις 25/11/23 στο "Import customs clearance complete" πριν λίγες μέρες μετά από ένα μήνα έβγαλε ενημέρωση. Λογικά θα ξεκολλήσει κάποια στιγμή όταν το αποφασίσει η ACS. Έτσι και αλλιώς αν δεν περάσουν οι 90 μέρες buyers protection δεν μπορεις να κάνεις κάτι, αν και λογικά πιστεύω δεν θα χρειαστεί. 1
ptaf Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, sakisgri said: Αυτά τα δέματα 99% θα έρθουν, μάλλον το 2024. Και να μη εχεις παραλάβει μεχρι 15/1/24 και ανοίξεις dispute θα σου πούνε να περιμένεις άλλες 10 μέρες, αφού θα δουν ότι πρόσφατα έχει περπατήσει το δέμα. Απ' ότι φαινεται όσο τα δέματα ειναι στα χέρια των Κινέζων (Cainiao) περπατάνε γρήγορα. Μάλλον και η Dpd τα παίρνει από Ουγγαρια γρήγορα και τα πάει Βουλγαρία. Όλη η καθυστέρηση ειναι από την ACS. Και το χειρότερο ειναι ότι δεν απλώς καθυστερούν αλλά χάνουν την σειρά, αυτό δλδ που έγινε με τα δικά μας, έμειναν πίσω και περπάτησαν πιο καινούργια. Αν τα παίρνανε με την σειρά ναι μεν πάλι θα είχαν κάποια καθυστέρηση, αλλά όχι τόσο μεγάλη, και εμείς κατανοώντας των ημερών δεν θα είχαμε παράπονα. Η Cainiao πάει σφαίρα! Το κολλημένο μέσα σε 6 μέρες είχε φύγει από Κίνα και σε 9-10 μέρες είχε περάσει από τελωνείο. Πάντως από όποιον και να καθυστέρησε, στην αρχή όπως εξελιζόταν η παραγγελία νόμιζα θα παραλάμβανα σύντομα. 🦧 Από εκεί και πέρα είναι ακόμα στα χέρια της Cainiao ή της dpd-acs? Αν ήταν θέμα ολιγορίας της ACS, δεν θα φαινόταν έστω καποιο πρόσφατο σκανάρισμα στο tracking της dpd, εκτός από τις φορτωτικές που έχουν ήδη από την 1η/2η μέρα της παραγγελίας? Αν καταλαβαίνω καλά τα tracking sites, τυπικά στα χέρια της Cainiao είναι ακόμα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από ptaf 1
sakisgri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, ptaf είπε Η Cainiao πάει σφαίρα! Το κολλημένο μέσα σε 6 μέρες είχε φύγει από Κίνα και σε 9-10 μέρες είχε περάσει από τελωνείο. Πάντως από όποιον και να καθυστέρησε, στην αρχή όπως εξελιζόταν η παραγγελία νόμιζα θα παραλάμβανα σύντομα. 🦧 Από εκεί και πέρα είναι ακόμα στα χέρια της Cainiao ή της dpd-acs? Αν ήταν θέμα ολιγορίας της ACS, δεν θα φαινόταν έστω καποιο πρόσφατο σκανάρισμα στο tracking της dpd, εκτός από τις φορτωτικές που έχουν ήδη από την 1η/2η μέρα της παραγγελίας? Απ' ότι φαινεται η Cainiao ειναι μεχρι να το παραδώσει στο τελωνείο στην Ουγγαρια. Από εκεί μετά το παραλαμβάνει η Dpd και το πάει στην Βουλγαρία (χωρίς να φαινεται κάτι στο tracking τους) εκεί το παραλαμβάνει η ACS αλλά μόνο όταν το σκανάρει θα φανεί κάτι. Έχω δει να έρχονται πολλές ενημερώσεις μαζί γιατι η ACS δεν το σκανάρισε όταν το παρέλαβε από την Βουλγαρία και το σκανάρισε κατευθείαν η στην Θεσσαλονίκη η στο υποκατάστημα της περιοχής μου. *Μπορεί όμως και να το φέρνει Ελλαδα η Dpd στην Θεσσαλονίκη και να το παραλαμβάνει η ACS από εκεί. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από sakisgri 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα