sakisgri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Marti87 είπε Πήγε στην Γενική Ταχυδρομική και δε μπορούν να μου δώσουν κάποιο έγγραφο καθώς δεν έχουν τέτοια υπηρεσία αλλά και δεν είναι δικός τους αυτός ο αριθμός tracking και παράλληλα η κοπέλα για να με βοηθήσει κοίταξε τον αριθμό tracking online στο google κ μου είπε πως αφού βλέπουν ότι το δεμα πήγε στον αποστολέα του πίσω, τι ζητάνε; Μήπως στείλω και αυτό ότι είναι πίσω στον sender. Παράλληλα για να μαζέψω όσα πιο πολλά evidence γίνεται σκέφτηκα να βάλω και το tracking number στη σελίδα της γενικής που δείχνει ότι ο αριθμός δεν αναγνωρίζεται από την γενική άρα δεν υπήρξε ποτε στην Ελλάδα! Τι λες και εσυ που είσαι πιο έμπειρος σε αυτά; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να βάλω; Γιαυτό έγραψα η Γενική Ταχυδρομική ειναι ότι να ναι. Το δέμα δεν έφτασε στον πωλητή όπως σου είπαν από την Γενική, στης 13/12/23 ξεκίνησε να πάει πίσω. Όσα 5UGR έχουν έρθει Ελλαδα από το Aliexpress τα έχει παραδώσει η Γενική Ταχυδρομική. Αν δεις εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking/5UGR000358505 δεξιά γράφει "Delivery Company Geniki" Πες τους στο Aliexpress ότι σου είπε η Γενική Ταχυδρομική, και ναι ανέβασε και από την Γενική Ταχυδρομική μαζί με το parcelsapp και κανε highlight εκεί που γράφει "Delivery Company Geniki" Και επίσης αν δεν το έκανες πες τους και αυτό που έγραψε πιο πίσω δλδ - Πες τους μπορείτε να μου δείξετε σε ποιο site παρακολουθήσεις δείχνει ότι το δέμα μου έφτασε ποτέ Ελλαδα και ποια μεταφορική στην Ελλαδα θα έκανα την παραδοση, γιατι εγώ όπου και να κοίταξα γράφει ότι έφτασε μεχρι το "warehouse ruse" που ειναι στην Βουλγαρία, και μετά από 20 μέρες είδα επιστρέφει πίσω. 4 ώρες πριν, Dimitrisko292 είπε Παρόμοιο θέμα και εγώ με κάτι που θα πρέπει να το έχω μέχρι τις αρχές του έτους Με Με China Post Air Parcel Το περιμένω λογικά με ΕΛΤΑ Πρέπει να περάσει και τελώνιο και είναι κολλημένο από τις 1.12 Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει στα κοντά ; Έχει κανεις καμία αντίστοιχη εμπειρία ώστε να γνωρίζει Εσένα ειναι άλλη περίπτωση, το δέμα σου δεν έφυγε ακόμα από Κίνα. Οι πτήσεις για βαριά και ογκώδη αντικείμενα ειναι θέμα τύχης πότε θα φύγουν από Κίνα, δλδ αν φύγει σήμερα η πτήση και έκανες την παραγγελία πριν λίγες μέρες θα έχει φύγει γρήγορα, αν όμως θα είχες κάνει την παραγγελία 15 μέρες πριν την πτήση δεν θα έχει φύγει γρήγορα. Λογικά όταν φύγει από Κίνα θα φτάσει γρήγορα στην Ελλαδα, αλλά μετά λογικά εδώ θα υπάρξει μια καθυστέρηση μεχρι να περασει τελωνείο και να σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2023 από sakisgri
Marti87 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, sakisgri είπε Γιαυτό έγραψα η Γενική Ταχυδρομική ειναι ότι να ναι. Το δέμα δεν έφτασε στον πωλητή όπως σου είπαν από την Γενική, στης 13/12/23 ξεκίνησε να πάει πίσω. Όσα 5UGR έχουν έρθει Ελλαδα από το Aliexpress τα έχει παραδώσει η Γενική Ταχυδρομική. Αν δεις εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking/5UGR000358505 δεξιά γράφει "Delivery Company Geniki" Πες τους στο Aliexpress ότι σου είπε η Γενική Ταχυδρομική, και ναι ανέβασε και από την Γενική Ταχυδρομική μαζί με το parcelsapp και κανε highlight εκεί που γράφει "Delivery Company Geniki" Και επίσης αν δεν το έκανες πες τους και αυτό που έγραψε πιο πίσω δλδ - Πες τους μπορείτε να μου δείξετε σε ποιο site παρακολουθήσεις δείχνει ότι το δέμα μου έφτασε ποτέ Ελλαδα και ποια μεταφορική στην Ελλαδα θα έκανα την παραδοση, γιατι εγώ όπου και να κοίταξα γράφει ότι έφτασε μεχρι το "warehouse ruse" που ειναι στην Βουλγαρία, και μετά από 20 μέρες είδα επιστρέφει πίσω. Εσένα ειναι άλλη περίπτωση, το δέμα σου δεν έφυγε ακόμα από Κίνα. Η πτήσεις για βαριά και ογκώδη αντικείμενα ειναι θέμα τύχης πότε θα φύγουν από Κίνα, δλδ αν φύγει σήμερα η πτήση και έκανες την παραγγελία πριν λίγες μέρες θα έχει φύγει γρήγορα, αν όμως θα είχες κάνει την παραγγελία 15 μέρες πριν την πτήση δεν θα έχει φύγει γρήγορα. Λογικά όταν φύγει από Κίνα θα φτάσει γρήγορα στην Ελλαδα, αλλά μετά λογικά εδώ θα υπάρξει μια καθυστέρηση μεχρι να περασει τελωνείο και να σου το παραδώσουν. Φίλε μου, δε γράφει πουθενά ότι παραδόθηκε στη γενική! Το εκανα screenshot από εκεί που μου έστειλες 3 λεπτά πριν, Marti87 είπε Φίλε μου, δε γράφει πουθενά ότι παραδόθηκε στη γενική! Το εκανα screenshot από εκεί που μου έστειλες Σορρυ από το κινητό δε το δείχνει! Μόνο από υπολογιστή! Να τους δείξω και αυτό το screenshot όμως γιατί; Φαίνεται πάντως ότι tracked with couriers έγινε μόνο από Cainiao…
sakisgri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Marti87 είπε Φίλε μου, δε γράφει πουθενά ότι παραδόθηκε στη γενική! Το εκανα screenshot από εκεί που μου έστειλες Φαίνεται από pc 44 λεπτά πριν, Marti87 είπε Φίλε μου, δε γράφει πουθενά ότι παραδόθηκε στη γενική! Το εκανα screenshot από εκεί που μου έστειλες Σορρυ από το κινητό δε το δείχνει! Μόνο από υπολογιστή! Να τους δείξω και αυτό το screenshot όμως γιατί; Φαίνεται πάντως ότι tracked with couriers έγινε μόνο από Cainiao… Εκεί ειναι το πρόβλημα, ότι η ίδια η Γενική δεν αναγνωρίζει το tracking number που οι ίδιοι διαχειρίζονται. Γιαυτό και δείχνει μόνο Cainiao. Δεν εχεις και κάτι άλλο καλύτερο να τους δείξεις, αυτό, το tracking από το site της Γενικής, αυτά που σου είπε η Γενική και αυτό που σου έγραψα να τους πεις. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2023 από sakisgri 1
dimitrisd87 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, wasd είπε Προσθέστε και εμένα με δέμα κολλημένο στο import customs clearance complete απο 25/11. Άλλα δέματα που πήρα μετά από αυτό, πέρασαν το στάδιο και πλέον περιμένω acs να δουλέψει και να μου φέρει τα δέματα. Δεν μπορώ να το ξέρω σίγουρα αλλά η κοινή λογική μου, μου λέει ότι κάτι έγινε εκείνη την μέρα, τα δέματα έμειναν πίσω και όταν ήρθαν τα επόμενα απλά μπήκαν μπροστά από τα δικά μας και πήραν σειρά. Σε μαιλ που έστειλα σε dpd κτλ, έλαβα απαντήσεις του τύπου "δεν είναι ακόμα Ελλάδα" κτλ. Κρίμα και τα ήθελα για Χριστούγεννα.. Ομολογώ ότι βρήκα μια μικρή ανακούφιση στο ότι είναι γενικό και όχι μόνο στο δικό μου δέμα το πρόβλημα. Αναγκαστικά θα περιμένουμε. και εγώ 2 δέματα που είχα μετά απο το κολλημένο στις 15/11 ηρθαν αν και με καθυστέρηση αλλα οχι και έτσι, τωρα εκείνη η παρτίδα τι έγινε απο οτι βλέπω δεν γνωρίζει κανείς αλλα που θα πάει θα μάθουμε.. το σίγουρο ειναι παντως οτι μεχρι το τελωνείο της βουλγαρίας πηγαν και πέρασαν μετά δεν γνωρίζουμε και εγω ειχα ενα ανταλλακτικό που χρειάζομαι για την δουλειά μου και δεν ηρθε ενω τα αλλα 2 που ηρθαν δεν τα βιαζόμουν και τοσο, κλασικά πράγματα δηλαδή.
sakisgri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε και εγώ 2 δέματα που είχα μετά απο το κολλημένο στις 15/11 ηρθαν αν και με καθυστέρηση αλλα οχι και έτσι, τωρα εκείνη η παρτίδα τι έγινε απο οτι βλέπω δεν γνωρίζει κανείς αλλα που θα πάει θα μάθουμε.. το σίγουρο ειναι παντως οτι μεχρι το τελωνείο της βουλγαρίας πηγαν και πέρασαν μετά δεν γνωρίζουμε και εγω ειχα ενα ανταλλακτικό που χρειάζομαι για την δουλειά μου και δεν ηρθε ενω τα αλλα 2 που ηρθαν δεν τα βιαζόμουν και τοσο, κλασικά πράγματα δηλαδή. Τελωνείο περνάνε στο linhaul office, Budapest δλδ Ουγγαρια. Μετά απ' ότι έχω καταλάβει το παίρνει το δέμα η dpd και το παραδίδει στην ACS στην Βουλγαρία, και από εκεί μπαίνει Ελλαδα.
dimitrisd87 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, sakisgri είπε Τελωνείο περνάνε στο linhaul office, Budapest δλδ Ουγγαρια. Μετά απ' ότι έχω καταλάβει το παίρνει το δέμα η dpd και το παραδίδει στην ACS στην Βουλγαρία, και από εκεί μπαίνει Ελλαδα. αρα υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει η dpd η να τα έχει δώσει στην acs και απλά να μην τα σκάναρε ακόμα για να φανούν οτι ειναι στην Ελλάδα?
sakisgri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε αρα υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει η dpd η να τα έχει δώσει στην acs και απλά να μην τα σκάναρε ακόμα για να φανούν οτι ειναι στην Ελλάδα? Έτσι φαινεται. Γιατι εμένα γράφει "Departed from customs, Leaving customs" Αν δεν κάνω λάθος σε αυτή την φάση η dpd παρέλαβε το δέμα και το πήγε στην Βουλγαρία. Εκεί μπορεί να τα πετάξαν στην αποθήκη και μπήκαν άλλα πολλά μετά μπροστά που ήρθαν π.χ από BF και Cyber Monday και να στέλνουν αυτά πρώτα μεχρι να φτάσουν στα δικά μας. 1
radiotv Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε αρα υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει η dpd η να τα έχει δώσει στην acs και απλά να μην τα σκάναρε ακόμα για να φανούν οτι ειναι στην Ελλάδα? και η dpd έχει καθυστερήσεις, εκτός από AliExpress παραλαμβάνω και δέματα από Banggood και TEMU που χρησιμοποιούν την dpd. 1
villasg Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Γενικα ενα μπαχαλακι γινεται τελευταια . Standard shipping πακετο combined που εφυγε 2023-11-29 το παρελαβα σημερα . Πακετο που εφυγε 2023-11-15 εχει κολλησει στο 25/11 Arrive at transit country or facility Αλλο που εφυγε 2023-11-16 εχει κολλησει στο 23/11 Import customs clearance complete
gsxr1100 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπερα μια βοηθεια αν μπορειτε σκεφτομαι να αγορασω ενα κοντερ για μοτοσυκλετα απο aliexpress απο κινα μαλλον απο οτι βλεπω ειναι..τι πρεπει να προσεξω με τι μεταφορικη θα το στειλει κατι αλλο?? διαβασα λετε κατι για αποθηκες που εχουν στην ευρωπη πως το βλεπω αυτο?? να σας πω εχω ασχοληθει μονο με ebay δεν ειμαι καν γραμμενος στο αλι εξπρεςς..Paypal εχω κτ.λ..
sakisgri Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, gsxr1100 είπε Καλησπερα μια βοηθεια αν μπορειτε σκεφτομαι να αγορασω ενα κοντερ για μοτοσυκλετα απο aliexpress απο κινα μαλλον απο οτι βλεπω ειναι..τι πρεπει να προσεξω με τι μεταφορικη θα το στειλει κατι αλλο?? διαβασα λετε κατι για αποθηκες που εχουν στην ευρωπη πως το βλεπω αυτο?? να σας πω εχω ασχοληθει μονο με ebay δεν ειμαι καν γραμμενος στο αλι εξπρεςς..Paypal εχω κτ.λ.. Για ασφαλής τρόποι αποστολής από Κίνα δες σελίδα 294 ανάρτηση μου, τα γράφω όλα αναλυτικά. Αν εχεις κάποια απορία ρώτα. Βασικά αν το προϊόν κοστίζει κάτω από 186€ και έχει ως τρόπο αποστολής "Aliexpress standard shipping", επιλέγεις αυτό και είσαι οκ. Για Ευρωπαϊκές αποθήκες θα κάνεις αναζήτηση το προϊόν στο search, ακριβώς από κάτω δεξιά θα δεις Filter πατάς εκεί και μετά στο Shipping from θα επιλεξεις μια Ευρωπαϊκή χώρα, θα δεις αν υπάρχει το προϊόν, μετά ξανά πατάς Filter επιλέγεις άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και πάει λέγοντας. Το Aliexpress δεν υποστηρίζει paypal για Ελλαδα.
gsxr1100 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Για ασφαλής τρόποι αποστολής από Κίνα δες σελίδα 294 ανάρτηση μου, τα γράφω όλα αναλυτικά. Αν εχεις κάποια απορία ρώτα. Βασικά αν το προϊόν κοστίζει κάτω από 186€ και έχει ως τρόπο αποστολής "Aliexpress standard shipping", επιλέγεις αυτό και είσαι οκ. Για Ευρωπαϊκές αποθήκες θα κάνεις αναζήτηση το προϊόν στο search, ακριβώς από κάτω δεξιά θα δεις Filter πατάς εκεί και μετά στο Shipping from θα επιλεξεις μια Ευρωπαϊκή χώρα, θα δεις αν υπάρχει το προϊόν, μετά ξανά πατάς Filter επιλέγεις άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και πάει λέγοντας. Το Aliexpress δεν υποστηρίζει paypal για Ελλαδα. σε ευχαριστω και πως πληρωνεις με χρεωστικη?γιατι εγω ebay paypal Πληρωνω αλλα μου δινει και την επιλογη κατευθειαν με την καρτα μου 2 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε σε ευχαριστω και πως πληρωνεις με χρεωστικη?γιατι εγω ebay paypal Πληρωνω αλλα μου δινει και την επιλογη κατευθειαν με την καρτα μου..κατι ακομα vat πληρωνεις στο aliexpress για να μην φας τελωνειο?Στο ebay οτι ειναι εκτος ευρωπης πληρωνεις vat συν στην τιμη 1
sakisgri Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε σε ευχαριστω και πως πληρωνεις με χρεωστικη?γιατι εγω ebay paypal Πληρωνω αλλα μου δινει και την επιλογη κατευθειαν με την καρτα μου Τπτ, να σαι καλά. Ναι χρεωστική, προπληρωμένη, revolut ότι εχεις. Φτιάχνεις λογαριασμό και βάζεις τα στοιχεία της κάρτας. 1
gsxr1100 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, sakisgri είπε Τπτ, να σαι καλά. Ναι χρεωστική, προπληρωμένη, revolut ότι εχεις. Φτιάχνεις λογαριασμό και βάζεις τα στοιχεία της κάρτας. vat πληρωνεις στο αλι εξπρες?
sakisgri Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, gsxr1100 είπε vat πληρωνεις στο αλι εξπρες? Μέχρι το όριο που ειναι 186€, ειναι μέσα στη τιμή. θα δεις ότι γράφει Vat Included (με Φ.Π.Α) Πάνω από τα 186€ αφαιρεί τον Φ.Π.Α στο checkout και περνάει τελωνείο στην Ελλαδα για να εισπράξουν τον Φ.Π.Α μαζί με τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Αν χρειαστεί ποτέ να πάρεις κάτι πάνω από 186€ γράψε εδώ να σε βοηθήσουμε. Γιατι θα πρέπει να έρθει με τα ΕΛΤΑ για να πληρωσεις τα λιγότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα