Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

55 λεπτά πριν, radiotv είπε

έχει φτάσει εδώ ή είναι στην Βουλγαρία;

Δεν έχω ιδέα. Στις 24/11 κατά τις 12:30 το μεσημέρι λέει ότι έφτασε Βουδαπέστη, και στις 25 έγραψε "Import customs clearance complete". Και από τότε δεν έχει ενημέρωση 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προσθέστε και εμένα με δέμα κολλημένο στο import customs clearance complete απο 25/11.

Άλλα δέματα που πήρα μετά από αυτό, πέρασαν το στάδιο και πλέον περιμένω acs να δουλέψει και να μου φέρει τα δέματα. 

Δεν μπορώ να το ξέρω σίγουρα αλλά η κοινή λογική μου, μου λέει ότι κάτι έγινε εκείνη την μέρα, τα δέματα έμειναν πίσω και όταν ήρθαν τα επόμενα απλά μπήκαν μπροστά από τα δικά μας και πήραν σειρά. 

Σε μαιλ που έστειλα σε dpd κτλ, έλαβα απαντήσεις του τύπου "δεν είναι ακόμα Ελλάδα" κτλ. 

Κρίμα και τα ήθελα για Χριστούγεννα.. 

Ομολογώ ότι βρήκα μια μικρή ανακούφιση στο ότι είναι γενικό και όχι μόνο στο δικό μου δέμα το πρόβλημα. 

Αναγκαστικά θα περιμένουμε. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα από το καλοκαίρι είναι ακόμα Ουγγαρία. Εν τω μεταξύ έσκασε μήνυμα που πήγε αυτόματα στα ανεπιθήμητα από το κινητο, από νούμερο +919938972364 που ζητάει να ενημερώσω εντός 24h τα στοιχεία για κάποιο δέμα... Λέτε να ξέρουν από την Ουγγαρία πως έχει άλλο όνομα στο κουδούνι μου ?? 😄

Επεξ/σία από SoullessRider

import customs clearance complete το έχω και εγώ από αλλού, δεν είναι μόνο από Ali. 

Απλά το αναφέρω. Πρέπει να έχει φάει σκάλωμα η φάση. Αλλά βλέπω κάποιοι εδώ από Νοέμβριο. Άρα εγώ έχω ψωμί ακόμα..

image.png.ecf7d91931587407f7821d7ff16ee289.png

• Like 1

2 ώρες πριν, radiotv είπε

Στην Βουλγαρία είναι, περίπου σε 10 με 12 ημέρες μετά από το international shipment release θα το δεις στην Acs Θεσσαλονίκη 

Μάλιστα....σε ευχαριστώ πολύ!!

Να κάνω μια πρόταση. Όσοι έχετε δέματα απο 25/11 να στείλετε ένα mail σε dpd. Όχι ότι δεν θα το ξέρουν αλλά τουλάχιστον να φανεί ότι υπάρχει θέμα από τους παραλήπτες μπας και το δώσουν για να ξεκολλήσει η παρτίδα.. 

Παρόμοιο θέμα και εγώ με κάτι που θα πρέπει να το έχω μέχρι τις αρχές του έτους 

Με Με China Post Air Parcel 

Το περιμένω λογικά με ΕΛΤΑ 

Πρέπει να περάσει και τελώνιο 

και είναι κολλημένο από τις 1.12 

Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει στα κοντά ; Έχει κανεις καμία αντίστοιχη εμπειρία ώστε να γνωρίζει 

IMG_8277.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικά το δικό μου Choice ξεκόλλησε και έφτασε Θεσσαλονίκη στην Acs,είχε βγει από το τελωνείο στην Ουγγαρία στις 27/11,στις 29/11 έφτασε Βουλγαρία και σήμερα μπήκε στην Ελλάδα 

PSX_20231215_150915.png

Επεξ/σία από radiotv
  • Like 3

^ δηλαδή το δικό σου από 27/11 ξεκόλλησε σήμερα

από 25/11 ακόμα στο περίμενε και μάλλον γύρω στις 15 μέρες θα κάνει και αυτό όπως το δικό σου

Γεια σας! Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει σχετικά με το Aliexpress. Αν παραγγείλω κάτι ακριβό και ογκώδες όπως ένας laser engraver , που στέλνεται στην Ελλάδα από Τσεχία, θα πληρώσω τελωνείο; Ξέρω πως υποτίθεται πως είναι ελεύθερα, αλλά ίσως λόγω της μεγάλης αξίας ψάχνουν περισσότερο τη σφραγίδα της χώρας προέλευσης. Πιο συγκεκριμένα ,αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο.

https://www.aliexpress.com/item/1005006246577042.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.1e8b2011acPkuo&algo_pvid=4067e17a-8d93-4948-afd7-986e2338b177&algo_exp_id=4067e17a-8d93-4948-afd7-986e2338b177-0&pdp_npi=4%40dis!EUR!3623.12!2173.87!!!3887.47!!%402103277f17026432736486920e078f!12000036453014896!sea!GR!702343803!&curPageLogUid=TvFWTT05mCFX

21 λεπτά πριν, stratos979 είπε

^ δηλαδή το δικό σου από 27/11 ξεκόλλησε σήμερα

από 25/11 ακόμα στο περίμενε και μάλλον γύρω στις 15 μέρες θα κάνει και αυτό όπως το δικό σου

μάλλον 

18 λεπτά πριν, DinokGR είπε

Γεια σας! Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει σχετικά με το Aliexpress. Αν παραγγείλω κάτι ακριβό και ογκώδες όπως ένας laser engraver , που στέλνεται στην Ελλάδα από Τσεχία, θα πληρώσω τελωνείο; Ξέρω πως υποτίθεται πως είναι ελεύθερα, αλλά ίσως λόγω της μεγάλης αξίας ψάχνουν περισσότερο τη σφραγίδα της χώρας προέλευσης. Πιο συγκεκριμένα ,αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο.

https://www.aliexpress.com/item/1005006246577042.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.1e8b2011acPkuo&algo_pvid=4067e17a-8d93-4948-afd7-986e2338b177&algo_exp_id=4067e17a-8d93-4948-afd7-986e2338b177-0&pdp_npi=4%40dis!EUR!3623.12!2173.87!!!3887.47!!%402103277f17026432736486920e078f!12000036453014896!sea!GR!702343803!&curPageLogUid=TvFWTT05mCFX

Λογικά δεν θα περάσει τελωνείο, αλλά καλό είναι να ρωτήσεις τον πωλητή αν όντως φεύγει από αποθήκη της Τσεχίας,δεν είδα κριτικές στο συγκεκριμένο προϊόν, άλλος πωλητής δεν το έχει; καλό είναι πρώτα να διαβάζετε τις κριτικές και του προϊόντος αλλά και του πωλητή.

2 ώρες πριν, SoullessRider είπε

Εμένα από το καλοκαίρι είναι ακόμα Ουγγαρία. Εν τω μεταξύ έσκασε μήνυμα που πήγε αυτόματα στα ανεπιθήμητα από το κινητο, από νούμερο +919938972364 που ζητάει να ενημερώσω εντός 24h τα στοιχεία για κάποιο δέμα... Λέτε να ξέρουν από την Ουγγαρία πως έχει άλλο όνομα στο κουδούνι μου ?? 😄

μπορεί να είναι απάτη το SMS, θέλει προσοχή 

• Like 1
  • Thanks 1

51 λεπτά πριν, radiotv είπε

μπορεί να είναι απάτη το SMS, θέλει προσοχή 

Με λινκ asdwkl.top-κλπ-κλπ εγώ πιστεύω πως είναι Ελληνικότατο , γνησιότατο ELTA PORTAL, όπως γράφει και στο μήνυμα !!
🤣🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DinokGR είπε

ΑΝ σταλεί από Τσεχία όχι δεν θα περασει τελωνείο. Έχω πάρει κάμποσα δέματα από Τσεχία, σε κανένα δε πλήρωσα εξτρά. Ένα μάλιστα ήταν 3d printer.

Εγώ σε αυτή την περίπτωση στέλνω μήνυμα πριν την παραγγελία στο πωλητή και ρωτάω αν θα σταλεί από την συγκεκριμένη χώρα. Μια φορά μόνο δεν μπορούσε (αφού είχα κάνει την παραγγελία) και μου ζήτησε να ακυρώσω την παραγγελία και να την ξανά βάλω αλλά με αποστολη από Κίνα. Ήταν κάτω από 186€, την ακύρωσα αλλά την έκανα από άλλο κατάστημα γιατι ήταν πιο φτηνό.

Ξέρω περιπτώσεις που δεν είχαν διαθέσιμο από Ευρωπαικη αποθήκη και στείλανε από Κίνα αλλά με τρόπο αποστολής που η ίδια logistics εταιρεία έκανε τον εκτελωνισμό χωρίς εξτρά χρέωση.

Πιο πιθανό να έχει και να στείλει από Τσεχία, γιατι βλέπω μόνο αποστολη από Τσεχία έχει, και όχι από Κίνα. Επισης είδα όσα καταστήματα πουλάνε Vevor όλα στέλνουν μόνο από Τσεχία. Αλλά καλού κακού κανε μια ερώτηση.

8 ώρες πριν, radiotv είπε

Όσοι έχετε δέματα κολλημένα στην κατάσταση arrived at transit country or facility, μήπως είναι Choice;

Μια δική μου παραγγελία πέρασε τελωνείο στην Ουγγαρία και είναι κολλημένη στην Βουλγαρία από 29/11 ,είναι Choice και έγραφε fast delivery, συμπλήρωσε μήνα από την ημερομηνία παραγγελίας,τα δικά σας είναι αντίστοιχα Choice ή είναι άλλα ενοποιημένα με AliExpress standard shipping;

Το περίεργο είναι ότι άλλη παραγγελία με Choice μεταγενέστερη της πρώτης έχει φτάσει ήδη στην Ελλάδα.

PSX_20231215_092257.png

Εμένα αυτό που ειναι κολλημένο από 25/11/23 ειναι από το 3+ items (Choice)

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 2

17 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα, τπτ να σαι καλά! Δεν μου έχει τύχη, αλλά αφού ζητάνε απόδειξη ότι η Γενική Ταχυδρομική δεν παρέλαβε το δέμα σου και οι ίδιοι σου λένε δεν το παρέλαβαν, πες τους να σου δώσουν ένα χαρτί που να γράφει αυτό. Αν και χλωμό το βλέπω να σου δώσουν, γιατι πιστεύω ότι το παρέλαβαν αφού ήταν το last mile και οι ίδιοι μάλλον το έστειλαν πίσω.

Μακάρι να κάνω λάθος και όντως να μη παρέλαβαν το δέμα και να εστάλη πίσω από το warehouse ruse, έτσι δεν θα πρέπει να έχουν κάποιο πρόβλημα να σου δώσουν χαρτί.

Καλά ειναι να πας από εκεί με το tracking number, την ταυτότητα σου και να δείξεις και την παραγγελία στο κινητό και να ζητησεις χαρτί που να γράφει δεν παρέλαβαν ποτέ αυτό το δέμα.

Αν δεν σου δώσουν κανε μια προσπάθεια ακόμα να εξηγήσεις το Aliexpress. Πες τους μπορείτε να μου δείξετε σε ποιο site παρακολουθήσεις δείχνει ότι το δέμα μου έφτασε ποτέ Ελλαδα, γιατι εγώ όπου και να κοίταξα γράφει ότι έφτασε μεχρι το "warehouse ruse" που ειναι στην Βουλγαρία, και μετά από 20 μέρες είδα επεστράφη πίσω.

Και αν πάλι δεν σου δώσουν refund μετά κανε αμφισβήτηση στην τράπεζα σου.

Λογικά αν μείνει έτσι στάσιμο το tracking για κάμποσες μέρες ακόμα ίσως να μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια να ζητήσουμε τα χρήματα πίσω, αν δεν γίνει θα περιμένουμε τις 90 μέρες. Μπορεί όμως μια μέρα ξαφνικά να ξυπνήσει και να έρθει.

Πήγε στην Γενική Ταχυδρομική και δε μπορούν να μου δώσουν κάποιο έγγραφο καθώς δεν έχουν τέτοια υπηρεσία αλλά και δεν είναι δικός τους αυτός ο αριθμός tracking και παράλληλα η κοπέλα για να με βοηθήσει κοίταξε τον αριθμό tracking online στο google κ μου είπε πως αφού βλέπουν ότι το δεμα πήγε στον αποστολέα του πίσω, τι ζητάνε; Μήπως στείλω και αυτό ότι είναι πίσω στον sender. Παράλληλα για να μαζέψω όσα πιο πολλά evidence γίνεται σκέφτηκα να βάλω και το tracking number στη σελίδα της γενικής που δείχνει ότι ο αριθμός δεν αναγνωρίζεται από την γενική άρα δεν υπήρξε ποτε στην Ελλάδα! Τι λες και εσυ που είσαι πιο έμπειρος σε αυτά; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να βάλω; 

IMG_6524.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...