Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Marti87 είπε

Φυσικά και τα είχα όλα! Και διεύθυνση σωστή!!! Και το τηλέφωνο μου το κινητό! Το δεμα δεν παίζει να ήρθε Ελλάδα ποτε γιατί δε πήρα ποτε άλλο tracking number πέρα από το 5UGR.. της κινεζικής cainiao..

Έφτασε Ελλαδα, με τα 5UGR δεν άλλαζε το tracking number και υπήρχανε προβλήματα, μετά έκοψε την Γενική ταχυδρομική το Aliexpress και είχαμε μόνο την ACS. Μετά από πάρα πολύ καιρό ξανά είδα 5UGR, δεν ξέρω αν έστειλαν κάποια δέματα τώρα λόγο τον ημερών και το μεγάλο φόρτο.

3 λεπτά πριν, Marti87 είπε

Appeal κάνω ουσιαστικά από το ίδιο tab που έκανα και το refund? Σωστά; Σε ευχαριστώ παρά πολύ πραγματικά!

τπτ, να σαι καλά. Ναι, από το ίδιο. Αν κολλήσεις κάπου γράψε η ανέβασε screenshot να βοηθήσουμε.

• Like 1
  • Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sakisgri είπε

Έφτασε Ελλαδα, με τα 5UGR δεν άλλαζε το tracking number και υπήρχανε προβλήματα, μετά έκοψε την Γενική ταχυδρομική το Aliexpress και είχαμε μόνο την ACS. Μετά από πάρα πολύ καιρό ξανά είδα 5UGR, δεν ξέρω αν έστειλαν κάποια δέματα τώρα λόγο τον ημερών και το μεγάλο φόρτο.

Μα είχα στείλει μειλ στη Γενική ταχυδρομική και είχα καλέσει κ στην περιοχή που αν ήταν να παραδοθεί θα πήγαινε εκεί και δεν έβρισκαν τίποτα στο σύστημα με το όνομα μου! Και στο μειλ της γενικής μου απάντησαν ότι ήθελα  ένα δελτίο αριθμού αποστολής γιατί δε βρίσκανε κάτι! Αναμένω και άλλη μια παραγγελία με κωδικό 5UGR, λες να έχω θέμα και με αυτήν;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Με αναζήτηση απο την Cainiao ναι θα δεις, παράδειγμα η 1η φώτο κάτω. Αλλά καλύτερα κανε αναζήτηση εδώ https://parcelsapp.com/ γιατι θα φανεί και η dpd και η ACS όταν το παραλάβει, παράδειγμα 2η φώτο.

cainiao.JPG

acs.JPG

Από το parcelapp τα βλέπω σε πόσες μέρες πιστεύεις θα φανεί Ελλάδα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Marti87 είπε

Μα είχα στείλει μειλ στη Γενική ταχυδρομική και είχα καλέσει κ στην περιοχή που αν ήταν να παραδοθεί θα πήγαινε εκεί και δεν έβρισκαν τίποτα στο σύστημα με το όνομα μου! Και στο μειλ της γενικής μου απάντησαν ότι ήθελα  ένα δελτίο αριθμού αποστολής γιατί δε βρίσκανε κάτι! Αναμένω και άλλη μια παραγγελία με κωδικό 5UGR, λες να έχω θέμα και με αυτήν;

Επειδή όπως έγραψα έχει πολύ καιρό να στείλει το Aliexpress με την Γενική ταχυδρομική, και εγώ ποτέ δεν πήρα τέτοιο tracking number αλλα θυμάμαι όταν κάποιος έπαιρνε τηλ. τα ίδια του λέγανε, αλλά όταν πήγαινε από το κατάστημα με το όνομα το βρίσκανε το δέμα.

Ας μας πει κάποιος που έπαιρνε δέματα με 5UGR, αν κάνω λάθος.

Στο άλλο δέμα θα πρέπει να εχεις το νου σου όταν γράψει "Warehouse ruse" μετά από λίγες μέρες αν δεν το έχουν παραδώσει να πας από το κατάστημα.

6 λεπτά πριν, Viviandg είπε

Από το parcelapp τα βλέπω σε πόσες μέρες πιστεύεις θα φανεί Ελλάδα 

Ανάλογα, αυτές τις μέρες δεν ειναι τπτ σίγουρο. Κανονικά κάνανε το πολύ 5 μέρες. Τώρα έχω ένα από της 25/11/23 κολλημένο σε αυτή την φάση. Μπορεί όμως να ξεκολλήσει και πιο γρήγορα από το δικό μου, το έχουμε δει και αυτό.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Επειδή όπως έγραψα έχει πολύ καιρό να στείλει το Aliexpress με την Γενική ταχυδρομική, και εγώ ποτέ δεν πήρα τέτοιο tracking number αλλα θυμάμαι όταν κάποιος έπαιρνε τηλ. τα ίδια του λέγανε, αλλά όταν πήγαινε από το κατάστημα με το όνομα το βρίσκανε το δέμα.

Στο άλλο δέμα θα πρέπει να εχεις το νου σου όταν γράψει "Warehouse ruse" μετά από λίγες μέρες αν δεν το έχουν παραδώσει να πας από το κατάστημα.

Ανάλογα, αυτές τις μέρες δεν ειναι τπτ σίγουρο. Κανονικά κάνανε το πολύ 5 μέρες. Τώρα έχω ένα από της 25/11/23 κολλημένο σε αυτή την φάση. Μπορεί όμως να ξεκολλήσει και πιο γρήγορα από το δικό μου, το έχουμε δει και αυτό.

Και εμένα αυτό είναι το μόνο που έχει κινηθεί έχω και αλλά κολλημένα από 4/12

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sakisgri είπε

Απο οσο μίλησα και με την acs αν το δέμα δεν το σκανάρουν στο κέντρο διαλογής εδώ δεν έχουν ιδέα που ειναι το δέμα, σου λένε οτι δεν ειναι ακόμα Ελλάδα παρόλο που έχουν δικό τους τρακινκ δεν ξέρουν που ειναι, το ίδιο και η γενική, οποια και απο τις Ελληνικές κουριερ να αναλάβει δέματα του εξωτερικού λυγίζει και τα κάνει μαντάρα.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε

Απο οσο μίλησα και με την acs αν το δέμα δεν το σκανάρουν στο κέντρο διαλογής εδώ δεν έχουν ιδέα που ειναι το δέμα, σου λένε οτι δεν ειναι ακόμα Ελλάδα παρόλο που έχουν δικό τους τρακινκ δεν ξέρουν που ειναι, το ίδιο και η γενική, οποια και απο τις Ελληνικές κουριερ να αναλάβει δέματα του εξωτερικού λυγίζει και τα κάνει μαντάρα.

Από την ACS αν εξαιρέσουμε αυτό το διάστημα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα πιο πολλά δέματα τα έχω παραλάβει σε 12-16 μέρες. Σου στέλνουν και μήνυμα με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης, και δεν περιμένεις όλη μέρα αν και πότε θα περασει. Και έχει και το ίδιο tracking number (10ψηφιο) που παίρνουμε από την πρώτη στιγμή από το Aliexpress, ναι μεν μπορεί να μη φαινεται μεχρι να παραλάβουν το δέμα, αλλά βλέπεις στην dpd και στην Cainiao όταν θα φτάσει Ελλαδα.

H Γενική Ταχυδρομική ειναι ότι να ναι, ούτε όταν παραλάβουν το δέμα δεν μπορούν να δούνε οι ίδιοι στο σύστημα τους τα 5UGR. Το δέμα χάνεται όταν φτάνει στα χέρια τους. Έχω διαβάσει πολλές φορές παράπονα να γράφει ο κόσμος ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε ότι το δέμα του ειναι στην Γενική Ταχυδρομική, ούτε κάνανε απόπειρα να το παραδώσουν με αποτέλεσμα να περνάνε 15 μέρες και να το στέλνουν πίσω. Λογικά γιαυτό έφαγαν και άκυρο από το Aliexpress σε μικρο διάστημα αφού συνεργάστηκαν. Τώρα μάλλον λόγο το μεγάλο φόρτο το Aliexpress φαινεται να τους ξανά χρησιμοποιεί.

Η Γενική Ταχυδρομική ειναι χειρότερη και από τα ΕΛΤΑ και δεν μιλάω για τα συστημενα (LA********HU) για τα απλά δέματα (UA********HU) που ειναι semitrackable, τουλάχιστον στα ΕΛΤΑ βλέπεις ότι έφτασε Ελλαδα και όταν θα σκαναρουν το δέμα στην Αθήνα. Με την Γενική ταχυδρομική και τα 5UGR δεν βλέπεις τπτ.

• Like 2
Δημοσ.

Τι μλκία παίζει και ενώ έχουν sticker στο basket που διαφημίζουν πληρωμή με PayPal, όταν πας να πληρώσεις σου λέει μόνο "Add new card"?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, asdf84 είπε

Είχε κανείς καμιά εξέλιξη σχετικά με δέματα που έχουν κολλήσει σε import custom clearance complete στης 25/11;

Εμένα σήμερα κινήθηκε το ένα τα αλλά ακόμα εκεί 

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, aXer είπε

Τι μλκία παίζει και ενώ έχουν sticker στο basket που διαφημίζουν πληρωμή με PayPal, όταν πας να πληρώσεις σου λέει μόνο "Add new card"?

Το Αλί δεν υποστηρίζει paypal

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, aXer είπε

Έχει paypal, αλλά όχι για Ελλαδα. https://reads.alibaba.com/use-paypal-on-aliexpress-as-a-buyer/

1 ώρα πριν, asdf84 είπε

Είχε κανείς καμιά εξέλιξη σχετικά με δέματα που έχουν κολλήσει σε import custom clearance complete στης 25/11;

Έχω ένα κολλημένο στο "Departed from customs, Leaving customs" από της 25/11/23.

Ένα πιο πρόσφατο που ήταν στη φάση "Departed from customs, Leaving customs" στης 4/12/23 εχθές έβγαλε "Leaving transit country/region, Parcel outbound from transit facility"

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, sakisgri είπε

Από την ACS αν εξαιρέσουμε αυτό το διάστημα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα πιο πολλά δέματα τα έχω παραλάβει σε 12-16 μέρες. Σου στέλνουν και μήνυμα με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης, και δεν περιμένεις όλη μέρα αν και πότε θα περασει. Και έχει και το ίδιο tracking number (10ψηφιο) που παίρνουμε από την πρώτη στιγμή από το Aliexpress, ναι μεν μπορεί να μη φαινεται μεχρι να παραλάβουν το δέμα, αλλά βλέπεις στην dpd και στην Cainiao όταν θα φτάσει Ελλαδα.

H Γενική Ταχυδρομική ειναι ότι να ναι, ούτε όταν παραλάβουν το δέμα δεν μπορούν να δούνε οι ίδιοι στο σύστημα τους τα 5UGR. Το δέμα χάνεται όταν φτάνει στα χέρια τους. Έχω διαβάσει πολλές φορές παράπονα να γράφει ο κόσμος ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε ότι το δέμα του ειναι στην Γενική Ταχυδρομική, ούτε κάνανε απόπειρα να το παραδώσουν με αποτέλεσμα να περνάνε 15 μέρες και να το στέλνουν πίσω. Λογικά γιαυτό έφαγαν και άκυρο από το Aliexpress σε μικρο διάστημα αφού συνεργάστηκαν. Τώρα μάλλον λόγο το μεγάλο φόρτο το Aliexpress φαινεται να τους ξανά χρησιμοποιεί.

Η Γενική Ταχυδρομική ειναι χειρότερη και από τα ΕΛΤΑ και δεν μιλάω για τα συστημενα (LA********HU) για τα απλά δέματα (UA********HU) που ειναι semitrackable, τουλάχιστον στα ΕΛΤΑ βλέπεις ότι έφτασε Ελλαδα και όταν θα σκαναρουν το δέμα στην Αθήνα. Με την Γενική ταχυδρομική και τα 5UGR δεν βλέπεις τπτ.

ναι οντως συμφωνώ με οτι λες, γιατι ειναι τόσο δύσκολο να υπάρχει μια μεταφορική που να λειτουργεί σωστα? να εχεις το τρακινκ σου απο οταν ξεκιναει να το παρακολουθείς και να έρχεται οπως στο εξωτερικό βρέξει χιονίσει σε 2 βδομάδες το αργότερο το έχουν λάβει.

Θα το προλάβουμε το 2023 η του χρόνου θα παραλάβουμε άραγε? ειναι και ανταλλακτικό που χρειάζομαι για την δουλειά μου..image.jpeg.9b61beea54c32f3a92cfd1c824122d3c.jpeg

Επεξ/σία από dimitrisd87
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitrisd87 είπε

ναι οντως συμφωνώ με οτι λες, γιατι ειναι τόσο δύσκολο να υπάρχει μια μεταφορική που να λειτουργεί σωστα? να εχεις το τρακινκ σου απο οταν ξεκιναει να το παρακολουθείς και να έρχεται οπως στο εξωτερικό βρέξει χιονίσει σε 2 βδομάδες το αργότερο το έχουν λάβει.

Θα το προλάβουμε το 2023 η του χρόνου θα παραλάβουμε άραγε? ειναι και ανταλλακτικό που χρειάζομαι για την δουλειά μου..image.jpeg.9b61beea54c32f3a92cfd1c824122d3c.jpeg

Η διάφορα μάλλον ειναι ότι στο εξωτερικό το αναλαμβάνει π.χ η DHL από τον πωλητή μεχρι τον παραλήπτη, και συνήθως πάει από την χώρα αποστολής στην χώρα προελεύσεις. 

Σε εμάς αναγκάζεται να αλλάξει 2-3 μεταφορικές εταιρείες το δέμα, και να πάει Ουγγαρια/Ολλανδία για να μη χρεωθούμε αδίκως τελωνείο.

Πάντως ειναι πολύ καλύτερα από πριν 2 χρόνια που άρχισα να ψωνίζω από το Aliexpress, τοτε στην καλύτερη περίπτωση έκανε 30-40 μέρες να έρθει. Όπως έγραψα και πιο πάνω αν εξαιρέσουμε αυτό διάστημα σε γενικές γραμμές καλά ειναι (για την χώρα που ζούμε...)

Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά τα δέματα που από της 25/11/23 ειναι κολλημένα εκεί, περίεργο πάντως. Μακάρι να ξεκολλήσουν και να έρθουν, αλλά κάτι μου λέει μπορεί να συνέβη και κάτι με αυτά, κάποια ατύχημα και να καταστράφηκαν, δεν ξέρω. Μακάρι να κάνω λάθος και να έρθουν.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία,
παρήγγειλα πρώτη φορά από το aliexpress, στο tracking της μου εμφανίζει αυτό, είναι στα τελευταία σταδια της αποστολής (ελπίζω):
image.jpeg.685a808e807e0ab0e5d620c54e2bafe4.jpeg
image.png.4b4ff7c84c7a4f2504655a89cb34cd35.png

Επειδή έχω κάψει με το time zone που είναι +1 και το tracking number που έχει, δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε κάποια εταιρεία κουριερ πχ ACS ή Γενική Ταχυδρομική που είδα οτι παίζουν, από το forum, έχει κανείς ιδέα, σύμφωνα πάντα με αυτά που αναφέρονται, αν βρίσκεται Ελλάδα ή τι παίζει γενικά;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...