Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

36 λεπτά πριν, nas91 είπε

Θελω κ εγω κατι μικροπραματακια αξιας 10-15 ευρω και μου λεει θα ερθουν με Greece via China Post Ordinary Small Packet Plus ..

Προχωραω κανονικα ετσι?Δε ξεπερναω το 20ρικο,οποτε δε θα εχω καπελο σωστα?

Οχι δεν θα πληρωσεις τιποτα απο τελωνειο,κατω τον 20euro αλλα θα σου το στειλουν σαν απλο δλδ το βλεπεις μονο στην κινα και οχι σε ολη την διαδικασια μεχρι να φτασει στα χερια σου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, fotini_20 είπε

Οχι δεν θα πληρωσεις τιποτα απο τελωνειο,κατω τον 20euro αλλα θα σου το στειλουν σαν απλο δλδ το βλεπεις μονο στην κινα και οχι σε ολη την διαδικασια μεχρι να φτασει στα χερια σου..

Το εχω υποψην,δεν ειναι κατι που βιαζομαι,οποτε υπολογιζω εως και 40-50 μερες.Σε ευχαριστω για την απαντηση.Προχωραω στην αγορα!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nas91 είπε

Θελω κ εγω κατι μικροπραματακια αξιας 10-15 ευρω και μου λεει θα ερθουν με Greece via China Post Ordinary Small Packet Plus ..

Προχωραω κανονικα ετσι?Δε ξεπερναω το 20ρικο,οποτε δε θα εχω καπελο σωστα?

περα απο αυτα που σου εγραψε η Φωτεινη που ισχυουν αυτος ο τροπος (unregistered) ειναι συνηθως και ο πιο γρηγορος σε παραδοση. Θα παρακολουθεις τη διαδρομη του πακετου μεχρι Ελλαδα.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Εστειλα μηνυμα στο πωλητη και μου λεει οτι θα ειναι σε διακοπες μεχρι 22 φλεβαρη.

Επειδη θα ειναι η πρωτη μου παραγγελια απο ali,και επειδη μολις εκανα εγγραφη,θελω λιγη βοηθεια.

Διαβασα οτι πρεπει να στελνουμε μηνυμα σε καθε πωλητη τα στοιχεια μας πριν η μετα απο καθε παραγγελια.Ισχυει οντως αυτο?

Η πληρωμη γινεται με paypal η οποια εχει τα στοιχεια μου ετσι κ αλλιως.Θα πρεπει να ενημερωνω και το καθε πωλητη ξεχωριστα?

Επισης απο οτι καταλαβα δεν ειναι σαν το banggood,αλλα σαν το ebay.Δεν ειναι δηλαδη καταστημα,αλλα χιλιαδες πωλητες τυπου ebay.Σωστα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον για να μην ψαχνεσται αδικα .
Τωρα στην κινα ειναι σε εξελιξη η Κινεζικη Πρωτοχρονιά η χρονια του πετεινου που ειναι στις 16/2.
Γιαυτο 1 βδομαδα πριν και μια μετα τιποτα δεν κινειται στην κινα

Γιαυτο αμα παραγγειλεις τωρα βλεπεις το παρακατω :HXEdJhV.png

1 ώρα πριν, nas91 είπε

Διαβασα οτι πρεπει να στελνουμε μηνυμα σε καθε πωλητη τα στοιχεια μας πριν η μετα απο καθε παραγγελια.Ισχυει οντως αυτο?

ΟΧΙ .

1 ώρα πριν, nas91 είπε

Η πληρωμη γινεται με paypal η οποια εχει τα στοιχεια μου ετσι κ αλλιως.Θα πρεπει να ενημερωνω και το καθε πωλητη ξεχωριστα?

Δεν δεχεται Paypal το Ali , εχουν δικο τους αξιοπιστο συστημα

1 ώρα πριν, nas91 είπε

Επισης απο οτι καταλαβα δεν ειναι σαν το banggood,αλλα σαν το ebay.Δεν ειναι δηλαδη καταστημα,αλλα χιλιαδες πωλητες τυπου ebay.Σωστα?

Σωστα τα εχεις καταλαβει .

Οσο για τους τελωνες και τους φαρισαιους διαβαστε προσεκτικα τα παρακατω :

Παιζει μια καλη "πουστι@" που κανουν αρκετοι.
Μιλανε με τον πωλητη και πετυχαινουν μετα απο συνενοηση ως εξης :
Πχ θες να αγορασεις κατι που κανει 250$ , το βαζεις καλαθι και συνεχιζεις προς πληρωμη αλλα ΔΕΝ πληρωνεις ( μενει Unpaid ).
Του λες να σου διορθωσει την τιμη σε 30$ πχ και πληρωνεις τα υπολοιπα 220$με το λινκ που εχει ως "extra fee" [ βαζεις οποσδηποτε αιτιολογια πχ οτι συμπληρωνεις την τιμη της αγορας με order id xxxxx - για τυχων dispuute / refund ) και κανεις και τις 2 πληρωμες αμεσα .
O κινεζος παιρνει ολα τα λεφτα του
Οποτε στο αντικειμενο - αγορα με το traking που εχει ,  εμφανιζεται το ποσο των 30$ και αυτα παρουσιαζεις στους τελωνες .

Απλα πραγματα

Επεξ/σία από villasg

22 λεπτά πριν, villasg είπε

Λοιπον για να μην ψαχνεσται αδικα .
Τωρα στην κινα ειναι σε εξελιξη η Κινεζικη Πρωτοχρονιά η χρονια του πετεινου που ειναι στις 16/2.
Γιαυτο 1 βδομαδα πριν και μια μετα τιποτα δεν κινειται στην κινα

Γιαυτο αμα παραγγειλεις τωρα βλεπεις το παρακατω :HXEdJhV.png

ΟΧΙ .

Σωστα τα εχεις καταλαβει .

Οσο για τους τελωνες και τους φαρισαιους διαβαστε προσεκτικα τα παρακατω :

Παιζει μια καλη "πουστι@" που κανουν αρκετοι.
Μιλανε με τον πωλητη και πετυχαινουν μετα απο συνενοηση ως εξης :
Πχ θες να αγορασεις κατι που κανει 250$ , το βαζεις καλαθι και συνεχιζεις προς πληρωμη αλλα ΔΕΝ πληρωνεις ( μενει Unpaid ).
Του λες να σου διορθωσει την τιμη σε 30$ πχ και πληρωνεις τα υπολοιπα 220$με το λινκ που εχει ως "extra fee" [ βαζεις οποσδηποτε αιτιολογια πχ οτι συμπληρωνεις την τιμη της αγορας με order id xxxxx - για τυχων dispuute / refund ) και κανεις και τις 2 πληρωμες αμεσα .
O κινεζος παιρνει ολα τα λεφτα του
Οποτε στο αντικειμενο - αγορα με το traking που εχει ,  εμφανιζεται το ποσο των 30$ και αυτα παρουσιαζεις στους τελωνες .

Απλα πραγματα

Πλέον εφόσον το ανέφερες εδώ δεν θα είναι απλά τα πράγματα 

Το είδαν 100% κρυφοτελωνες που ζουν ανάμεσα μας..... ;) :P

13 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Πλέον εφόσον το ανέφερες εδώ δεν θα είναι απλά τα πράγματα 

Το είδαν 100% κρυφοτελωνες που ζουν ανάμεσα μας.....

Μα δεν μπορουν να αποδειξουν τιποτα ! ! !

1 ώρα πριν, villasg είπε

HXEdJhV.png

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις,μα αν δε του στειλω διευθηνση που θα ερθουν τα πραγματα?

Στην εγγραφη δε μου ζητησε διευθυνσεις κτλ..

1 ώρα πριν, nas91 είπε

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις,μα αν δε του στειλω διευθηνση που θα ερθουν τα πραγματα?

Στην εγγραφη δε μου ζητησε διευθυνσεις κτλ..

Οταν κανεις λογαριασμο για να πληρωσεις θα σου ζητησει το Alipay

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, villasg είπε

Δέχεται εδώ και πολύ καιρό. Είναι όμως στην ευχέρεια του πωλητή να το βάλει σαν payment method δεν είναι υποχρεωμένος.
Σε χρεώνει και επιπλέον ένα fee πριν την πληρωμή. 

Το ερώτημα είναι: Αξίζει να πληρώσει με paypal στο Aliexress?
H απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ 

Αν ξεχάσουμε το γεγονός ότι σε χρεώνει (αν θυμάμαι καλά 0,89$ επιπλέον) ανα παραγγελία, σε περίπτωση προβλήματος δεν μπορείς να ανοίξεις dispute στο aliexpress. Σε πετάει κατευθείαν στην πλατφόρμα του Paypal. Οπότε εγώ πχ που αγοράζω συνέχεια μικροπράγματα ευτελούς αξίας, και πολλες φορές πολλά δεν έρχονται, δεν είναι καθόλου βολικό να ανοίγεις "χειροκίνητα" dispute στο paypal, η διαδικασία κρατάει ΠΟΛΥ περισσότερο.

Τελείωσε το buyer protection to aliexpress σε αυτά που είχα πάρει (είχα κάνει και επέκταση άλλες 15 μέρες  το protection μπας και φτάνοντας στο σύνολο 75 μέρες) και άνοιξα dispute στην paypal. To refund για τα προϊόντα το πήρα μετά από 3,5 βδομάδες. Στο aliexpress θα τα έπαιρνα σε 3,5 μέρες αντίστοιχα :P
Μιλάμε δλδ τελικά πήρα τα λεφτά πίσω 100 μέρες μετά την παραγγελία.

Λόγω τέτοιον περιστατικών, ενώ πχ πριν τα Χριστούγεννα είχαν πάνω από τους μισούς πωλητές paypal στο aliexpress πλέον είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπίσεις κάποιον που να δέχεται έτσι πληρωμή.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1

Καλήμερα,έχω ετοιμάσει μια παραγγελιά στο aliexpress στα 200 euro διάφορα ψιλοπράγματα(περίπου 100 τεμάχια όλα μαζί) τύπου φτηνά κοσμήματα,βραχιόλια,κρεμαστά κ άλλα τέτοια από διάφορους πωλητές θα πληρώσω σίγουρα τελώνιο έτσι??τα έβαλα China Post Registered Air Mail σε άλλους ήταν free, σε άλλους 1 έως 3 ευρό..

ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, DarkGod είπε

Καλήμερα,έχω ετοιμάσει μια παραγγελιά στο aliexpress στα 200 euro διάφορα ψιλοπράγματα(περίπου 100 τεμάχια όλα μαζί) τύπου φτηνά κοσμήματα,βραχιόλια,κρεμαστά κ άλλα τέτοια από διάφορους πωλητές θα πληρώσω σίγουρα τελώνιο έτσι??τα έβαλα China Post Registered Air Mail σε άλλους ήταν free, σε άλλους 1 έως 3 ευρό..

ευχαριστώ πολύ

Με αυτά που λες δεν θα έρθουν όλα μαζί.

Ο κάθε πωλητής είναι ανεξάρτητος κ στέλνει ξεχωριστά. 

Τελωνείο ίσως πληρώσεις μόνο σε καποια παραγγελία από συγκεκριμένο πωλητή όπου κοστίζουν πάνω από 22€ τα πράγματα που πήρες από αυτόν.

Επεξ/σία από Billator
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ητανε ολα μαζι θα πληρωνες σιγουρα, ξεχωριστα αυτα τα αξεσουαρ (απο διαφορετικους πωλητες = αρα διαφορετικες παραγγελιες = διαφ.καταστηματα) δεν χρεωνονται συνηθως. Αφου το καθε 1 μπρασελε, βραχιολι κλπ ζητημα αν εχει μεγιστη τιμή στα 4 εως μαξ 6 ευρω. Οι αποστολες θα ξαναξεκινησουν μετα τις 20-22 φεβ αφου ειναι αργιες αυτες τις μερες κ δεν κινειται τιποτα.

Επεξ/σία από aces

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...