Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω παραγγείλει από Aliexpress κ το δέμα έρχεται από Γαλλία σε υποτίθεται 7 μέρες παράδοση.

Μεταφορέας είναι η CHRONOPOST. Το πακέτο έχει φύγει στις 11/11 και ακόμη είναι στην Γαλλία κ εχει σταματήσει να παίρνει ανανεώσεις από 18/11.

Στη συνέχεια έβγαλε μήνυμα ¨Sorry,logistics delay΄΄ και τώρα βγάζει μήνυμα :

'Due to the 11.11 sale rush, your order may face a 1-3 day delay.'

Άνοιξα refund request κ μου απάντησαν να περιμένω άλλες 9 ημέρες για  να το επανεξετάσουν.

Σας έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο σε παραλαβή από Γαλλία κ αν ναι ήρθε τελικά το δέμα κάποια στιγμή?

Ευχαριστώ

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, nikam_ioan είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω παραγγείλει από Aliexpress κ το δέμα έρχεται από Γαλλία σε υποτίθεται 7 μέρες παράδοση.

Μεταφορέας είναι η CHRONOPOST. Το πακέτο έχει φύγει στις 11/11 και ακόμη είναι στην Γαλλία κ εχει σταματήσει να παίρνει ανανεώσεις από 18/11.

Στη συνέχεια έβγαλε μήνυμα ¨Sorry,logistics delay΄΄ και τώρα βγάζει μήνυμα :

'Due to the 11.11 sale rush, your order may face a 1-3 day delay.'

Άνοιξα refund request κ μου απάντησαν να περιμένω άλλες 9 ημέρες για  να το επανεξετάσουν.

Σας έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο σε παραλαβή από Γαλλία κ αν ναι ήρθε τελικά το δέμα κάποια στιγμή?

Ευχαριστώ

Θα έρθει, ειναι λόγο τον ημερών. Αυτές τις μέρες υπάρχει καθυστέρηση γενικά, από όπου και να έρθει κάποιο δέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρηγγειλα μια πυτζάμα για τον μικρό πριν 75 μέρες περίπου με AliExpress saver shipping..Ο χρόνος έληξε φυσικά,η πληρωμή έγινε αυτόματα κ δεν με δικαιώνει το αλι γιατί στο tracking δείχνει ότι έφτασε Ελλάδα 12/10 νομίζω κ σταμάτησε εκεί..Δεν μπορώ να κάνω κάτι?

Επεξ/σία από Πανος999
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Παρηγγειλα μια πυτζάμα για τον μικρό πριν 75 μέρες περίπου με AliExpress saver shipping..Ο χρόνος έληξε φυσικά,η πληρωμή έγινε αυτόματα κ δεν με δικαιώνει το αλι γιατί στο tracking δείχνει ότι έφτασε Ελλάδα 12/10 νομίζω κ σταμάτησε εκεί..Δεν μπορώ να κάνω κάτι?

Δες το τρίτο μήνυμα σε αυτή τη σελίδα (393) που απάντησα σε κάποιον άλλον χρήστη, ισχύει το ίδιο.

Αν δεν παραλάβεις το μόνο που μπορεις να κάνεις ειναι αμφισβήτηση στην τράπεζα σου.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φέτος δεν μου ήρθαν 4 παραγγελίες απο ALI. Εκανα τη διαδικασία dispute αλλα δεν μου επιστράφηκαν τα χρήματα, με τη δικαιολογία ότ ιτάχα τα δέματα είναι στην Ελλάδα, ενώ απο κανένα site αυτό δεν αποδεικνυόταν, ούτε κάν απο το site του ταχυδρομείου της Ουγγαρίας, όπου έδειχνε οτι δεν έφτασε ποτέ εκεί.

Η διαδικασια dispute ειναι αυτοματοποιημένη και δεν επεμβαίνει άνθρωπος να δεί, αλλιώς δεν εξηγείτε πως δεν ελήφθησαν τα αρχεία απο τα ταχυδρομεία που κατέβασα.

Σε πέμπτο δέμα , ο πωλητής μου προτεινε να κλεισω το dispute  με τη δικαιολογία οτι θα μου στείλει το ιδιο προιον, εκ νέου.

Αφου ειχα ήδη παθει με τα προηγούμενα δέχθηκα και μου έστειλε το ίδιο προιόν ΄υστερα όμως απο 3 μήνες ( προφανώς το έστελε με κοντεινερ) και μου ζητήθηκε απο τα ΕΛΤΑ 2,5 ευρω τελωνειο για προιoν 7 ευρω.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΩ ΑΠΟ ALI.

.................AMAZON, DE, JP...........TEMU ............SHEIN....................lightinthebox............JOOM 

Επεξ/σία από im2004
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, im2004 είπε

Φέτος δεν μου ήρθαν 4 παραγγελίες απο ALI. Εκανα τη διαδικασία dispute αλλα δεν μου επιστράφηκαν τα χρήματα, με τη δικαιολογία ότ ιτάχα τα δέματα είναι στην Ελλάδα, ενώ απο κανένα site αυτό δεν αποδεικνυόταν, ούτε κάν απο το site του ταχυδρομείου της Ουγγαρίας, όπου έδειχνε οτι δεν έφτασε ποτέ εκεί.

Η διαδικασια dispute ειναι αυτοματοποιημένη και δεν επεμβαίνει άνθρωπος να δεί, αλλιώς δεν εξηγείτε πως δεν ελήφθησαν τα αρχεία απο τα ταχυδρομεία που κατέβασα.

Σε πέμπτο δέμα , ο πωλητής μου προτεινε να κλεισω το dispute  με τη δικαιολογία οτι θα μου στείλει το ιδιο προιον, εκ νέου.

Αφου ειχα ήδη παθει με τα προηγούμενα δέχθηκα και μου έστειλε το ίδιο προιόν ΄υστερα όμως απο 3 μήνες ( προφανώς το έστελε με κοντεινερ) και μου ζητήθηκε απο τα ΕΛΤΑ 2,5 ευρω τελωνειο για προιoν 7 ευρω.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΩ ΑΠΟ ALI.

.................AMAZON, DE, JP...........TEMU ............SHEIN....................lightinthebox............JOOM 

Η διαδικασία dispute ειναι όντως αυτοματοποιημένη. Αλλά μετά έπρεπε να κάνεις appeal (έφεση) δλδ δεν συμφωνείς με την απόφαση. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει άνθρωπος, και αν όπως λες δεν έδειχνε ότι έφτασε το δέμα Ελλαδα θα έπαιρνες τα χρήματα πίσω 100%.

Αν ήταν semitrackable (απλή αποστολη) και φαινόταν έφτασε στα ΕΛΤΑ, θα σου έλεγαν να πας να το παραλαβεις.

Αλλά για εμένα το περίεργο ειναι ότι 5 δέματα στο ίδιο άτομο να μη παραλάβει, μήπως κάτι να μην εχεις βάλει σωστά στη διεύθυνση σου? Γιατι προσωπικά έχω πάρει καμιά 150 δέματα και περίπου τα 40 από αυτά να ήταν semitrackable και τα έχω παραλάβει όλα κανονικά.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω φετος ειχα χαμενα δεματα, σε αλλο post, φαινεται να ειναι πολλοι με παρομοιο προβλημα. Η διαδικασια dispute, δεν ειναι πλεον εδω και ενα χρονο αυτοματοποιημενη αλλα και καραστημενη. Αν ερθει προιον χαλασμενο, η χαλασει μετα λιγες ημερες, ξεχασετο. Καμια απολυτως υποστηριξη.

Το ιδιο προβλημα υπαρχει και εξω, στη Γερμανια απο φιλους εκει, κινουνται και νομικα, υπαρχει και υποστηριξη  απο το υπουργειο.

ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΤΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΚΑΙ Ο ΑΛΙ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

....γιαυτό σταμάτησα και εγω απο αλι

Επεξ/σία από takist2020
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.  Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί αλλά έχει πληρώσει κανείς με Payzy στο Ali; Ενώ αφαιρέθηκαν τα χρήματα (προς εκκαθάριση) στην παραγγελία γράφει ότι είναι unpaid. Θέλει κάποιες ημέρες ίσως; Στην Revolut πάντως δεν συμβαίνει αυτό. Με το που πληρώσεις εμφανίζονται απευθείας στον Κινέζο. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, takist2020 είπε

Και εγω φετος ειχα χαμενα δεματα, σε αλλο post, φαινεται να ειναι πολλοι με παρομοιο προβλημα. Η διαδικασια dispute, δεν ειναι πλεον εδω και ενα χρονο αυτοματοποιημενη αλλα και καραστημενη. Αν ερθει προιον χαλασμενο, η χαλασει μετα λιγες ημερες, ξεχασετο. Καμια απολυτως υποστηριξη.

Το ιδιο προβλημα υπαρχει και εξω, στη Γερμανια απο φιλους εκει, κινουνται και νομικα, υπαρχει και υποστηριξη  απο το υπουργειο.

Για τα χαμένα δέματα απάντησε πιο πάνω ο sakisgri . Το αλι (και το κάθε αλί) για να σε δικαιώσει θέλει αποδεικτικά στοιχεία. Σε δύο δικές μου περιπτώσεις, μία που παρέλαβα λάθος προϊόν και μία που μετά από μερικές ημέρες ένα άλλο χάλασε τράβηξα βίντεο και φωτογραφίες και δικαιώθηκα άμεσα ,εντός 1-2 ημερών. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν παραγγείλω κάτι μπαταρίες για drone ~230€ έχουν και ρίχνει την τιμή γιατί αφαιρεί το τελωνείο στα ~190€ περίπου με αποστολή AliExpress standard shipping, λέτε να έχω τελωνείο ή θα την γλυτώσω γιατί θα έρθει λογικά με meest group; Έχει κάνεις σας εμπειρία;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Για τα χαμένα δέματα απάντησε πιο πάνω ο sakisgri . Το αλι (και το κάθε αλί) για να σε δικαιώσει θέλει αποδεικτικά στοιχεία. Σε δύο δικές μου περιπτώσεις, μία που παρέλαβα λάθος προϊόν και μία που μετά από μερικές ημέρες ένα άλλο χάλασε τράβηξα βίντεο και φωτογραφίες και δικαιώθηκα άμεσα ,εντός 1-2 ημερών. 

Ακριβώς ίδια περίπτωση και σε εμένα. 2 φορές που παρέλαβα ελαττωματικό προϊόν, με βίντεο και φωτογραφίες ζήτησα το 90% πίσω και να κρατήσω το προϊόν και έτσι έγινε. Έχω ανεβάσει την διαδικασία και φωτογραφίες στο παρελθόν, για να βοηθήσω άλλους (σελίδα 364).

Και μια φορά που παράγγειλα 2 προϊόντα και μέσα στο δέμα ήταν το ένα, στην αρχή όπως γράφουν τα παιδιά πιο πάνω το Aliexpress με ακύρωσε, αλλά ήταν αυτοματοποιημένο μήνυμα, έκανα appeal, και πήρα τα χρήματα πίσω (σελίδα 332).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, takist2020 είπε

ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΤΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΚΑΙ Ο ΑΛΙ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

....γιαυτό σταμάτησα και εγω απο αλι

Εχω και εγώ κατα καιρους μη παραδοτέα δέματα απο τον ΑΛΙ.

Το ποτηρι ξεχείλισε όταν παραγγειλα ενα φακό και μου ήρθε ενα εξάρτημα-ανταλλάκτικό μεγάλου μεγέθους,

Επειδη ήμουνα υποψιασμένος εκανα βιντεοσκόπιση το unboxing. Εστειλα το βίντεο και παρόλα ταυτα ο πονηρος κινέζος ΑΛΙ απαίτησε να του το επιστρέψω με δικά μου μάλιστα έξοδα, τα οποία ήταν τριπλάσια της αξίας του φακού, λόγω του όγκου.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΕ SCREENSHOTS ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΟ ΦΑΚΟ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΛΙΔΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ.

Είμαι τωρα σε επαφή με εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με τον αλι και θα δούμε που θα καταλήξει  αυτή η απάτη.

Στη δε εταιρία που δουλεύω υπάρχουν συνάδελφοι και συνεργάτες επίσης παθόντες με ανάλογες απάτες.

Επεξ/σία από nkpap2011
  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nkpap2011 είπε

Εχω και εγώ κατα καιρους μη παραδοτέα δέματα απο τον ΑΛΙ.

Το ποτηρι ξεχείλισε όταν παραγγειλα ενα φακό και μου ήρθε ενα εξάρτημα-ανταλλάκτικό μεγάλου μεγέθους,

Επειδη ήμουνα υποψιασμένος εκανα βιντεοσκόπιση το unboxing. Εστειλα το βίντεο και παρόλα ταυτα ο πονηρος κινέζος ΑΛΙ απαίτησε να του το επιστρέψω με δικά μου μάλιστα έξοδα, τα οποία ήταν τριπλάσια της αξίας του φακού, λόγω του όγκου.

Είμαι τωρα σε επαφή με εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με τον αλι και θα δουμε που θα καταλήξει  αυτή η απάτη.

Στη δε εταιρία που δουλεύω υπάρχουν συνάδελφοι και συνεργάτες επίσης παθόντες με ανάλογες απάτες.

καλημέρα φίλε

Μπορούμε να μιλήσουμε στο προσωπικο?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, takist2020 είπε

καλημέρα φίλε

Μπορούμε να μιλήσουμε στο προσωπικο?

ναι βεβαίως, να σαι καλά.

Επεξ/σία από nkpap2011
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...