Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά έχω βάλει μια παραγγελία και έκανα την κοτσάνα να μην κοιτάξω την επιλογή Shipping method ώστε να επιλέξω κάποιον ασφαλή τρόπο όπως AliExpress.... η Cainao.... σαν αυτούς εν ολίγοις που έχουν προαναφερθεί και στο εν λόγω νήμα.

Όσες παραγγελίες έχω βάλει δεν αναφέρουν την μέθοδο αποστολής.

Στις εικόνες δείχνω πως έχει οριστεί η μέθοδος αποστολής.

insomn.jpg.2a415119066ff3d7cf084dd0c8908a6c.jpginsom.jpg.6cafa3092333996176526f06a105919d.jpg

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Να περιμένω την λυπητερή απο το τελωνείο; Αν ναι υπάρχει περίπτωση να ζητήσω επιστροφή χρημάτων;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 λεπτά πριν, boombastic είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω βάλει μια παραγγελία και έκανα την κοτσάνα να μην κοιτάξω την επιλογή Shipping method ώστε να επιλέξω κάποιον ασφαλή τρόπο όπως AliExpress.... η Cainao.... σαν αυτούς εν ολίγοις που έχουν προαναφερθεί και στο εν λόγω νήμα.

Όσες παραγγελίες έχω βάλει δεν αναφέρουν την μέθοδο αποστολής.

Στις εικόνες δείχνω πως έχει οριστεί η μέθοδος αποστολής.

insomn.jpg.2a415119066ff3d7cf084dd0c8908a6c.jpginsom.jpg.6cafa3092333996176526f06a105919d.jpg

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Να περιμένω την λυπητερή απο το τελωνείο; Αν ναι υπάρχει περίπτωση να ζητήσω επιστροφή χρημάτων;;

Όχι φίλε, είσαι οκ. Στα Choice δεν επιλέγεις τρόπο αποστολής όλα στέλνονται με Aliexpress τρόπο αποστολής, και λογικά θα πάρεις tracking number της μορφής 408******* και θα έρθει με την ACS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Όχι φίλε, είσαι οκ. Στα Choice δεν επιλέγεις τρόπο αποστολής όλα στέλνονται με Aliexpress τρόπο αποστολής, και λογικά θα πάρεις tracking number της μορφής 408******* και θα έρθει με την ACS.

Τέλεια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Επεξ/σία από boombastic
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα 

Θελω να κανω μια παραγγελία ένα φωτιστικό από Aliexpress 

Αξίας 223.11€ 

Με Aliexpress Standard Shipping 

Κάνει Προσαρμογη της τιμης (price adjustment ) -40.09€ 

Με τελική τιμή να Πληρώσω 167.02€

Απο ότι διάβασα θα περάσει τελώνιο καθώς είναι πάνω από 186€ σωστά ; 

αλλα δεν γνωρίζω τι Ποσο θα μου ζητήσουν και αν καθυστερήσει 

Αν μπορει κάποιος να με κατατοπίσει θα με βοηθούσε πολύ 

Ευχαριστω 

IMG_7772.jpeg

IMG_7773.png

Επεξ/σία από Dimitrisko292

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dimitrisko292 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα 

Αξίας 223.11€ 

Ευχαριστω 

IMG_7772.jpeg

IMG_7773.png

Ακυρο

Επεξ/σία από Nnoutas

1 hour ago, Dimitrisko292 said:

Καλησπέρα στην ομάδα 

Αξίας 223.11€ 

Ευχαριστω 

IMG_7772.jpeg

IMG_7773.png

καλή ερώτηση......αν έχει κάποιος αγοράσει κάτι με τόσο μεγάλη εκπτωση να μας πει σε ποιο ποσό θα βγει ο δασμός και το ΦΠΑ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dimitrisko292 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα 

Αξίας 223.11€ 

Ευχαριστω 

IMG_7772.jpeg

IMG_7773.png

3 ώρες πριν, kostasbm είπε

καλή ερώτηση......αν έχει κάποιος αγοράσει κάτι με τόσο μεγάλη εκπτωση να μας πει σε ποιο ποσό θα βγει ο δασμός και το ΦΠΑ

Καλησπέρα. Στην σελίδα 277 εξηγώ πως μπορούμε να δούμε πόσο % δασμοί θα πληρώσουμε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους.

Τώρα για το προϊόν που θέλεις να πάρεις, ας ξεκινήσουμε με τον τρόπο αποστολής. Αυτό που μας ενδιαφέρει ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ για να πληρώσουμε λίγα. (με courier βγαίνει περίπου 80€ πάνω κάτω παραπάνω)

Κάποτε με Aliexpress standard shipping τα δέματα ερχόταν με τα ΕΛΤΑ, πλέον έχει αλλάξει και έρχονται με την ACS. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος όταν ένα προϊόν ξεπερναει τα 186€ που ειναι το όριο πιστεύω και διάβασα σε μια σελίδα με ένα προϊόν ότι το Aliexpress τα στέλνει με τα ΕΛΤΑ (όπως παλιά) και όχι με την ACS για να μη έχουμε μεγάλο κόστος. Αλλά όπως έγραψα δεν είμαι σίγουρος γιατι ούτε κάποιος έχει γράψει κάτι ούτε εγώ ο ίδιος αγόρασα από Κίνα κάτι πάνω από 186€.

Αν κάποιος έχει κάνει αγορά με Aliexpress standard shipping πάνω από τα 186€ ας μας πει να ξέρουμε με σιγουριά.

Έχει όμως και τρόπο αποστολής "From China to Greece via China Post Air Parcel" που ειναι με το Κινέζικο κρατικό ταχυδρομείο και συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ. Νομίζω κάνει περίπου 30 μέρες.

Και επίσης έχει και "From China to Greece via Cainiao Heavy Parcel Line" που ειναι για βαρύ και ογκώδη δέματα πάλι και αυτά έρχονται με τα ΕΛΤΑ αλλά καθυστερούν δλδ 45-60 μέρες περίπου.

Αν με Aliexpress standard shipping έρθει με τα ΕΛΤΑ, θα κάνει περίπου 30 μέρες.

Αν το δέμα έρθει με έναν τρόπο που θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ τοτε στο Aliexpress θα πληρωσεις τα 167€ που σου βγάζει και στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α (που αφαιρέθηκε) 40,09€, τέλη εκτελωνισμού ΕΛΤΑ 20€ (https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf) και δασμοί (https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf), έψαξα για τους δασμούς που έχει το φωτιστικό και πιστεύω θα χρεωθείς ένα από τα 2 που θα δεις στη φώτο κάτω δλδ η 2,7% η 3,7% που αντιστοιχεί σε 4,5€ η 6,1€ δλδ σύνολο στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις κάπου στα 65€ + τα 167€ που θα εχεις πληρώσει στο Aliexpress θα σου βγει σύνολο κάπου στα 232€.

Εδώ ένα λινκ με το ίδιο προϊόν αλλά 30€* φθηνότερο και το έχει και με"RC remote dimming"  η με"APP with RC Dimmable" με λίγα ευρώ παραπάνω αν σε ενδιαφέρει.https://www.aliexpress.us/item/1005005430789891.html

φωτιστικό.JPG

Επεξ/σία από sakisgri

57 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα. Στην σελίδα 277 εξηγώ πως μπορούμε να δούμε πόσο % δασμοί θα πληρώσουμε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους.

Τώρα για το προϊόν που θέλεις να πάρεις, ας ξεκινήσουμε με τον τρόπο αποστολής. Αυτό που μας ενδιαφέρει ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ για να πληρώσουμε λίγα. (με courier βγαίνει περίπου 80€ πάνω κάτω παραπάνω)

Κάποτε με Aliexpress standard shipping τα δέματα ερχόταν με τα ΕΛΤΑ, πλέον έχει αλλάξει και έρχονται με την ACS. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος όταν ένα προϊόν ξεπερναει τα 186€ που ειναι το όριο πιστεύω και διάβασα σε μια σελίδα με ένα προϊόν ότι το Aliexpress τα στέλνει με τα ΕΛΤΑ (όπως παλιά) και όχι με την ACS για να μη έχουμε μεγάλο κόστος. Αλλά όπως έγραψα δεν είμαι σίγουρος γιατι ούτε κάποιος έχει γράψει κάτι ούτε εγώ ο ίδιος αγόρασα από Κίνα κάτι πάνω από 186€.

Αν κάποιος έχει κάνει αγορά με Aliexpress standard shipping πάνω από τα 186€ ας μας πει να ξέρουμε με σιγουριά.

Έχει όμως και τρόπο αποστολής "From China to Greece via China Post Air Parcel" που ειναι με το Κινέζικο κρατικό ταχυδρομείο και συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ. Νομίζω κάνει περίπου 30 μέρες.

Και επίσης έχει και "From China to Greece via Cainiao Heavy Parcel Line" που ειναι για βαρύ και ογκώδη δέματα πάλι και αυτά έρχονται με τα ΕΛΤΑ άλλα καθυστερούν δλδ 45-60 μέρες περίπου.

Αν το δέμα έρθει με έναν τρόπο που θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ τοτε στο Aliexpress θα πληρωσεις τα 167€ που σου βγάζει και στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α (που αφαιρέθηκε) 40,09€, τέλη εκτελωνισμού ΕΛΤΑ 20€ (https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf) και δασμοί (https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf), έψαξα για τους δασμούς που έχει το φωτιστικό και πιστεύω θα χρεωθείς ένα από τα 2 που θα δεις στη φώτο κάτω δλδ η 2,7% η 3,7% που αντιστοιχεί σε 4,5€ η 6,1€ δλδ σύνολο στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις κάπου στα 65€ + τα 167€ που θα εχει πληρωσει στο Aliexpress θα σου βγει σύνολο κάπου στα 232€.

Εδώ ένα λινκ με το ίδιο προϊόν αλλά 20€ φθηνότερο και το έχει και με"RC remote dimming"  η με"APP with RC Dimmable" με λίγα ευρώ παραπάνω αν σε ενδιαφέρει.https://www.aliexpress.us/item/1005005430789891.html

φωτιστικό.JPG

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθεια σου !! 

• Like 1

Στις 13/11/2023 στις 10:46 ΜΜ, sakisgri είπε

Σωστός, αλλά μια διόρθωση.

Το όριο ειναι 186€ χωρίς τα μεταφορικά. Αν το προϊόν με τον Φ.Π.Α κάνει έως 186€ όσο και να ειναι τα μεταφορικά δεν περνάει τελωνείο.

Κάνω copy paste από εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου.

Με λίγα λόγια αν αγοράσετε κάτι το οποίο έχει ξεκάθαρα στις χρεώσεις, άλλη χρέωση αντικειμένου και άλλη χρέωση αποστολής, το όριο ειναι η αξία του αντικειμένου είναι ΜΟΝΟ η δικιά του. Δεν προσμετράτε σε αυτή το κόστος των μεταφορικών.

Σας το αντιγράφω και απο το taxheaven.gr που τα λένε καλύτερα απο εμένα.

Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται:
α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·
β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης.

Γράφει "εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο" στο Aliexpress αναγράφονται ξεχωριστά στο τιμολόγιο.

Και ένα παράδειγμα (που το έχω ξανά βάλει στο παρελθόν) Στις φώτο κάτω θα δεις το ίδιο προϊόν στη μια περίπτωση ειναι δωρεάν μεταφορικά και φεύγει τα 186€ και περνάει τελωνείο και στην άλλη περίπτωση κάνει 68€ με 140€ μεταφορικά πάλι φεύγει τα 186€ αλλά δεν περνάει τελωνείο.

Screenshot_20230421_232030_AliExpress.webp.6a36fdad45fc335a779a38f2bc344414.webpScreenshot_20230421_232221_AliExpress.webp.5a09c865dfe54371b434e4ef92178c6a.webp

Δες και μια στη σελίδα 294 έχω λίστα με ασφαλή τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες.

Με την διαφορά έχω τα Cainiao super economy for special goods (που ειναι για ειδικά υλικά) ως μη ασφαλής, αλλά έχει αλλάξει ο τρόπος αποστολής και πλέον ειναι ασφαλή.

Και τα Choice που δεν τα έχω (γιατι δεν υπήρχαν τοτε) ειναι ασφαλή, και έρχονται με Aliexpress τρόπο αποστολής.

Μια ερωτηση ακομα γιατι μπερδευτηκα διαβαζοντας το κειμενακι αυτο.Γενικα το ποσο των 186 ευρο απο που εχει προκυψει για το aliexpress??

Επισεις λεει "Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου."

Αν παρω αυτο που ειναι στα 182 ευρο τα ελτα τι θα χρεωσουν??Ρωταω γιατι ειναι πανω απο 150ευρο.

Ειπατε οτι αγορες μεχρι 186 ευρο γινονται χωρις φοβο αλλα το συγκεκριμενο ποσο του αντικειμενου ερχετε σε αντιθεση με τα κριτηρια που εχει στην σελιδα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, c.f.w είπε

Μια ερωτηση ακομα γιατι μπερδευτηκα διαβαζοντας το κειμενακι αυτο.Γενικα το ποσο των 186 ευρο απο που εχει προκυψει για το aliexpress??

Επισεις λεει "Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου."

Αν παρω αυτο που ειναι στα 182 ευρο τα ελτα τι θα χρεωσουν??Ρωταω γιατι ειναι πανω απο 150ευρο.

Ειπατε οτι αγορες μεχρι 186 ευρο γινονται χωρις φοβο αλλα το συγκεκριμενο ποσο του αντικειμενου ερχετε σε αντιθεση με τα κριτηρια που εχει στην σελιδα....

Είναι επειδή το όριο που ειναι 150€ όπως γράφει αφορά μόνο το κόστος του αντικειμένου δλδ χωρίς τον Φ.Π.Α.

Όταν προσθέσουμε στα 150€ και τον Φ.Π.Α που πρέπει να έχουμε προπληρώσει για να μη περασει τελωνείο και που το Aliexpress το έχει ήδη προσθέσει στη τιμή (γραφει Vat Included), το όριο πάει στα 186€, 150€ κόστος μόνο του αντικειμένου + 36€ Φ.Π.Α (150€ * 24% = 186€)

Έτσι το όριο γενικά για αγορές από τρίτες χώρες και όχι μόνο στο Aliexpress ειναι τα 186€ με Φ.Π.Α (Vat Included)

Το καταλαβαίνεις πολύ απλά, όταν πατήσεις checkout (στο checkout δεν πληρώνεις ακόμα) αν το προϊόν (χωρίς τα μεταφορικά) κάνει από 186€ και κάτω θα γράφει vat included, σε αυτή την περίπτωση πληρώνεις τον Φ.Π.Α στο Aliexpress και δεν περνάει τελωνείο.

Αν βάλεις κάτι που κάνει πάνω από 186€ θα δεις να γράφει price adjustment, εκεί αφαιρεί τον Φ.Π.Α. Σε αυτή την περίπτωση περνάει τελωνείο στην Ελλαδα και πληρώνεις στην Ελλαδα τον Φ.Π.Α, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί.

Τώρα συνδύασε αυτό που έγραψα πιο πάνω δλδ το vat included με το price adjustment με τις εικόνες που έχω ως παράδειγμα στην πίσω σελίδα και πιστεύω να καταλάβεις.

Αν πάρεις αυτό που λες στα 182€ δεν θα περασει τελωνείο και δεν θα πληρωσεις τπτ παραπάνω από αυτά που θα εχεις πληρώσει στο Aliexpress. Δεν θα σου το φέρει τα ΕΛΤΑ αλλά η ACS και πολύ πιο γρήγορα, περίπου 12 με 16 μέρες.

Για ασφαλής τρόποι αποστολής δες ανάρτηση μου στη σελίδα 294.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
  • Thanks 2

12 hours ago, sakisgri said:

Και επίσης έχει και "From China to Greece via Cainiao Heavy Parcel Line" που ειναι για βαρύ και ογκώδη δέματα πάλι και αυτά έρχονται με τα ΕΛΤΑ αλλά καθυστερούν δλδ 45-60 μέρες περίπου.

Αν το δέμα έρθει με έναν τρόπο που θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ τοτε στο Aliexpress θα πληρωσεις τα 167€ που σου βγάζει και στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α (που αφαιρέθηκε) 40,09€, τέλη εκτελωνισμού ΕΛΤΑ 20€ (https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf) και δασμοί (https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf), έψαξα για τους δασμούς που έχει το φωτιστικό και πιστεύω θα χρεωθείς ένα από τα 2 που θα δεις στη φώτο κάτω δλδ η 2,7% η 3,7% που αντιστοιχεί σε 4,5€ η 6,1€ δλδ σύνολο στα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις κάπου στα 65€ + τα 167€ που θα εχεις πληρώσει στο Aliexpress θα σου βγει σύνολο κάπου στα 232€.

Εδώ ένα λινκ με το ίδιο προϊόν αλλά 30€* φθηνότερο και το έχει και με"RC remote dimming"  η με"APP with RC Dimmable" με λίγα ευρώ παραπάνω αν σε ενδιαφέρει.https://www.aliexpress.us/item/1005005430789891.html

φωτιστικό.JPG

αν αγοράσω κάτι 305 ευρώ και έχω έκπτωση 290  θα πληρώσω για τη μικτή αξία cif χωρις την εκπτωση η θα αφαιρεθει η εκπτωση για να βγει η μικτη αξια cif για να υπολογιστει ο δασμος η και φπα ?   305+μτφ+ασφ  η  305-290=15+μτφ+ασφ ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...