Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Ουγγαρία το "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" είναι το τελευταίο μήνυμα στο tracking ή θα φανεί ότι πάτησε Ελλάδα; Έχω δύο δέματα κολλημένα.

Επεξ/σία από evts
  • Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, evts είπε

Από Ουγγαρία το "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" είναι το τελευταίο μήνυμα στο tracking ή θα φανεί ότι πάτησε Ελλάδα; Έχω δύο δέματα κολλημένα.

Για απλή αποστολη (semitrackable) UA********HU

• Από τα ΕΛΤΑ θα δεις μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δεις και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Μετά από το "Arrived at local delivery center" συνήθως κάνει 5-10 μέρες μεχρι να παραλάβεις, ανάλογα που μένεις και πόσο συχνά βγαίνει ο ταχυδρόμος.

Αν ειναι συστημένο δλδ LA********HU / LT********NL / LS********NL θα εχεις ενημερώσεις μεχρι την παράδοση.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω κάνει μια παραγγελία με choice εδώ και τρεις μέρες και ενώ μου έχουν στείλει mail ότι η παραγγελία έχει σταλθεί όταν πατάω track order μου λεει unshipped seller has not shipped the order please contact the seller to confirm shipping date. Έχει τύχει σε κάποιον γιατί πρώτη φορά το βλέπω και έχω κάνει πολλές παραγγελίες από ali.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Γιαννης1968 είπε

Έχω κάνει μια παραγγελία με choice εδώ και τρεις μέρες και ενώ μου έχουν στείλει mail ότι η παραγγελία έχει σταλθεί όταν πατάω track order μου λεει unshipped seller has not shipped the order please contact the seller to confirm shipping date. Έχει τύχει σε κάποιον γιατί πρώτη φορά το βλέπω και έχω κάνει πολλές παραγγελίες από ali.

το ότι σου έδωσε tracking number δεν σημαίνει ότι έφυγε από τον πωλητή ακόμη, περίμενε λίγες ημέρες.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, radiotv είπε

το ότι σου έδωσε tracking number δεν σημαίνει ότι έφυγε από τον πωλητή ακόμη, περίμενε λίγες ημέρες.

Αυτό είναι το θέμα ότι δεν έδωσε tracking number απλά γράφει αυτό που λέω πιο πάνω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιαννης1968 είπε

Αυτό είναι το θέμα ότι δεν έδωσε tracking number απλά γράφει αυτό που λέω πιο πάνω

Είναι φυσιολογικό, συμβαίνει πολλές φορές.

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα,θελω να αγοράσω απο Aliexpress αυτο το πακετακι(2PCS HGR20-1700mm) που στοιχιζει 127ευρο,στην τιμη συμπεριλαμβανεται ο φπα και τα μεταφορικα ειναι δωρεαν.

Σε αυτη την περιπτωση τι γινεται??Θα περασει τελωνειο ή θα ερθει σπιτι κατευθειαν χωρις καποια εξτρα χρεωση??Το ρωταω γιατι σε αλλο ποστ διαβασα οτι κατι που εχει αξια εως 150 ευρο δεν υπαρχει φοβος για τελωνειο.Μπορει καποιος να με διαφωτισει??

Ευχαριστω!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, c.f.w είπε

Καλησπερα στην παρεα,θελω να αγοράσω απο Aliexpress αυτο το πακετακι(2PCS HGR20-1700mm) που στοιχιζει 127ευρο,στην τιμη συμπεριλαμβανεται ο φπα και τα μεταφορικα ειναι δωρεαν.

Σε αυτη την περιπτωση τι γινεται??Θα περασει τελωνειο ή θα ερθει σπιτι κατευθειαν χωρις καποια εξτρα χρεωση??Το ρωταω γιατι σε αλλο ποστ διαβασα οτι κατι που εχει αξια εως 150 ευρο δεν υπαρχει φοβος για τελωνειο.Μπορει καποιος να με διαφωτισει??

Ευχαριστω!

Το συγκεκριμένο το στέλνει από Τσεχία (αν πατήσεις πάνω στο delivery θα δεις τις διαθέσιμες επιλογές) αλλά ακό,η και από Κίνα να ερχόταν δεν θα είχες κανένα πρόβλημα. Το όριο είναι στα 186 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Το συγκεκριμένο το στέλνει από Τσεχία (αν πατήσεις πάνω στο delivery θα δεις τις διαθέσιμες επιλογές) αλλά ακό,η και από Κίνα να ερχόταν δεν θα είχες κανένα πρόβλημα. Το όριο είναι στα 186 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Σε ευχαριστω πολύ!!

Η αληθεια ειναι οτι ειχα να κανω πολλα χρονια αγορες απο εξωτερικο και ειχα μεινει με τα παλια δεδομενα.....

Αρα εως 186 ευρο αγοραζουμε οτι θελουμε χωρις να τρεμει η καρδια μας για τελωνεια ή για έξτρα χρεωσεις,σωστα?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, c.f.w είπε

Σε ευχαριστω πολύ!!

Η αληθεια ειναι οτι ειχα να κανω πολλα χρονια αγορες απο εξωτερικο και ειχα μεινει με τα παλια δεδομενα.....

Αρα εως 186 ευρο αγοραζουμε οτι θελουμε χωρις να τρεμει η καρδια μας για τελωνεια ή για έξτρα χρεωσεις,σωστα?

Από alliexpress ναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Σωστός, αλλά μια διόρθωση.

Το όριο ειναι 186€ χωρίς τα μεταφορικά. Αν το προϊόν με τον Φ.Π.Α κάνει έως 186€ όσο και να ειναι τα μεταφορικά δεν περνάει τελωνείο.

Κάνω copy paste από εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου.

Με λίγα λόγια αν αγοράσετε κάτι το οποίο έχει ξεκάθαρα στις χρεώσεις, άλλη χρέωση αντικειμένου και άλλη χρέωση αποστολής, το όριο ειναι η αξία του αντικειμένου είναι ΜΟΝΟ η δικιά του. Δεν προσμετράτε σε αυτή το κόστος των μεταφορικών.

Σας το αντιγράφω και απο το taxheaven.gr που τα λένε καλύτερα απο εμένα.

Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται:
α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·
β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης.

Γράφει "εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο" στο Aliexpress αναγράφονται ξεχωριστά στο τιμολόγιο.

Και ένα παράδειγμα (που το έχω ξανά βάλει στο παρελθόν) Στις φώτο κάτω θα δεις το ίδιο προϊόν στη μια περίπτωση ειναι δωρεάν μεταφορικά και φεύγει τα 186€ και περνάει τελωνείο και στην άλλη περίπτωση κάνει 68€ με 140€ μεταφορικά πάλι φεύγει τα 186€ αλλά δεν περνάει τελωνείο.

Screenshot_20230421_232030_AliExpress.webp.6a36fdad45fc335a779a38f2bc344414.webpScreenshot_20230421_232221_AliExpress.webp.5a09c865dfe54371b434e4ef92178c6a.webp

29 λεπτά πριν, c.f.w είπε

Σε ευχαριστω πολύ!!

Δες και μια στη σελίδα 294 έχω λίστα με ασφαλή τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες.

Με την διαφορά έχω τα Cainiao super economy for special goods (που ειναι για ειδικά υλικά) ως μη ασφαλής, αλλά έχει αλλάξει ο τρόπος αποστολής και πλέον ειναι ασφαλή.

Και τα Choice που δεν τα έχω (γιατι δεν υπήρχαν τοτε) ειναι ασφαλή, και έρχονται με Aliexpress τρόπο αποστολής.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
Δημοσ.

Παρηγγειλα πριν απο 3-4 μερες κατι και δεν εχει φύγει ακόμη και σήμερα μου έστειλε μήνυμα ο πωλητης

Dear friend, we are sorry to tell you the order can't be shipped out due to unqualified product quality inspection, we will improve it. In order to save your time.could you please cancel the order and then we will refund you in 3-15 days.Thanks for your understanding.

Τι κάνω; Πατάω cancel order ή θα μου κανει καμια μλκια ο κινέζος; Μήπως να περιμένω γιατι στην παραγγελια λεει

Order will ship in 8 days. If shipping is delayed an automatic refund will be issued.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zbutsam είπε

Παρηγγειλα πριν απο 3-4 μερες κατι και δεν εχει φύγει ακόμη και σήμερα μου έστειλε μήνυμα ο πωλητης

Dear friend, we are sorry to tell you the order can't be shipped out due to unqualified product quality inspection, we will improve it. In order to save your time.could you please cancel the order and then we will refund you in 3-15 days.Thanks for your understanding.

Τι κάνω; Πατάω cancel order ή θα μου κανει καμια μλκια ο κινέζος; Μήπως να περιμένω γιατι στην παραγγελια λεει

Order will ship in 8 days. If shipping is delayed an automatic refund will be issued.

Αφού σου λέει ότι δεν πρόκειται να το στείλει μην περιμένεις να λήξει η προθεσμία. Ακύρωσε από τώρα. Το αλι είναι εγγύηση ότι θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω μην ανησυχείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sakisgri Καλησπέρα Σάκη, θυμάσαι την υπόθεση μου που είχα ανοίξει dispute για ένα smartwatch που ήταν στάσιμο από της 22 Σεπτεμβρίου Parcel outbound from transit facility? Ακόμα τίποτα στο aliexpress ανανεώνουν συνέχεια το status σε μέρες από το dispute για refund! Περιμένουν να λήξουν οι 90 μέρες λογικά που έχουν όριο? Δεν πιστεύω να να παραλάβω αυτό το δέμα! Επειτα από τότε  όμως έχω κάνει αρκετές παραγγελίες από το AliExpress και τις εγώ παραλάβει! Λογικά έχει χαθεί το δέμα όπως πίστευα! Το tracking μου 4086393150

Υπάρχει περίπτωση να χάσω την υπόθεση και να μην κάνουν refund ? Με τον πωλητή δεν έχω μιλήσει καθόλου μετά το dispute! 

Screenshot_20231114_201118.jpg

Screenshot_20231114_201023_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

@sakisgri Καλησπέρα Σάκη, θυμάσαι την υπόθεση μου που είχα ανοίξει dispute για ένα smartwatch που ήταν στάσιμο από της 22 Σεπτεμβρίου Parcel outbound from transit facility? Ακόμα τίποτα στο aliexpress ανανεώνουν συνέχεια το status σε μέρες από το dispute για refund! Περιμένουν να λήξουν οι 90 μέρες λογικά που έχουν όριο? Δεν πιστεύω να να παραλάβω αυτό το δέμα! Επειτα από τότε  όμως έχω κάνει αρκετές παραγγελίες από το AliExpress και τις εγώ παραλάβει! Λογικά έχει χαθεί το δέμα όπως πίστευα! Το tracking μου 4086393150

Υπάρχει περίπτωση να χάσω την υπόθεση και να μην κάνουν refund ? Με τον πωλητή δεν έχω μιλήσει καθόλου μετά το dispute! 

Screenshot_20231114_201118.jpg

Screenshot_20231114_201023_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Καλησπέρα φίλε. Ναι θυμάμαι, μάλλον ναι περιμένουν να περάσουν οι 90 μέρες. Δεν πρόκειται να χάσεις λεφτά, θα τα πάρεις πίσω αν δεν παραλάβεις διότι ειναι συστημένο και φαινεται ξεκάθαρα που βρίσκεται και αν εχεις παραλάβει η όχι. Το μόνο που χάνεις ειναι χρόνο.

Αυτό λογικά έχει κλαπεί από κάποιον μέσα από κάποια μεταφορική, σου λέει smartwatch ειναι μπορεί να ειναι κανένα ακριβό. Συνήθως τέτοια πράγματα κλέβουν και κινητά.

Επειδή ειναι στάσιμο σχεδόν 2 μήνες που ειναι πάρα πολλές μέρες και μάλλον δεν θα φτάσει ποτέ, ίσως αν μιλούσες με live agent να έπαιρνες πιο νωρίς τα χρήματα πίσω. Γιατί πιστεύω η ανανέωση να γίνεται αυτόματα αφού το σύστημα δεν βλέπει κάτι να έχει αλλάξει στο tracking.

Η αν έβγαζες ένα screenshot από το parcelsapp και να πατήσεις εκεί που γράφει "upload more photos/videos" να ανέβαζες την φώτο και να γράψεις ότι το δέμα εδώ και 7 βδομάδες ειναι στάσιμο, ίσα ίσα να τους ξυπνήσεις να το ξανά δούνε. Η στείλε και ένα μήνυμα στον πωλητή, δεν εχεις να χάσεις κάτι.

7 ώρες πριν, zbutsam είπε

Το μήνυμα "Order will ship in 8 days. If shipping is delayed an automatic refund will be issued" ειναι από το Aliexpress και όχι από τον πωλητή.

Όταν κάνουμε μια παραγγελία είτε το μετανιώσουμε είτε πατήσαμε καταλάθος για την αγορά, αν δεν το έχει στείλει ο πωλητής μπορούμε να ακυρώσουμε την παραγγελία και παίρνουμε τα χρήματα πίσω.

Και πάλι καλός ο πωλητής που σου λέει υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητας του προϊόντος και πρώτον δεν το στέλνει και δεύτερον σου λέει για να μη χάνεις χρόνο (οι 8 μέρες που αναφέρει το Aliexpress) πάτα τώρα ακύρωση για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω πιο γρήγορα. (πιστεύω το πολύ σε 3 μέρες)

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...