Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. 

Γνωριζει κανεις πως μπορουμε να εχουμε υπο ελεγχο δηλαδη με ποια εταιρεια μεταφορικων στην Ελλαδα, ερχονται οι παραγγελίες απο aliexpress? Συγκεκριμενα σε μενα εχουν ερθει μεσω γενικη ταχυδρομικη και acs, η πως μπορουμε γενικα να επιλεγουμε εμεις με ποια εταιρεια να ερθει.....

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lioner είπε

Καλησπερα παιδια. 

Γνωριζει κανεις πως μπορουμε να εχουμε υπο ελεγχο δηλαδη με ποια εταιρεια μεταφορικων στην Ελλαδα, ερχονται οι παραγγελίες απο aliexpress? Συγκεκριμενα σε μενα εχουν ερθει μεσω γενικη ταχυδρομικη και acs, η πως μπορουμε γενικα να επιλεγουμε εμεις με ποια εταιρεια να ερθει.....

Καλησπέρα.

Τα  Aliexpress standard shipping και Aliexpress selection standard παίρνουν 10 ψηφιο tracking number της μορφής 408******* και έρχονται με ACS και ειναι συστημενα.

Τα Cainiao super economy, Cainiao super economy global, Aliexpress saver shipping, Aliexpress Selection Saver και Aliexpress Super Economy Global παίρνουν tracking number της μορφής UA********HU και έρχονται με τα ΕΛΤΑ και ειναι semitrackable.

Τα Cainiao Heavy Parcel Line (για ογκώδη και βαριά αντικείμενα) έρχονται με τα ΕΛΤΑ και ειναι συστημενα.

Τα Cainiao standard for special goods (συστημένο) και τα Cainiao super economy for special goods (semitrackable) που ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ. Επίσης έρχονται με τα ΕΛΤΑ.

Για μπαταρίες θα έχει Seller's Shipping Method αυτά παίρνουν tracking number της μορφής GR************* και έρχονται με την Speedex.

Δες και σελίδα 294 έχω και κάποιες πληροφορίες παραπάνω.

Για να επιλεξεις το μόνο που μπορεις να κάνεις για να αποφύγεις τα ΕΛΤΑ ειναι στα semitrackable (UA*******HU) να παραγγείλεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα να τα βάλεις στο καλάθι και να τα πληρωσεις όλα μαζί. Έτσι πιο πιθανό θα γίνει ενοποίηση δεμάτων και θα αναβαθμιστεί σε Aliexpress standard shipping και θα έρθει με την ACS.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω κάνει μια παραγγελία στην Αγγλία και έχει μείνει από τις 24/10 στο τελωνείο,πόσο περίπου θα μείνει εκεί και το κόστος μαζί με τα μεταφορικά είναι 198 (138 το προϊόν και 60 τα μεταφορικά) και δεν συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ ,γνωρίζει κανείς πόσο θα μου πάει 

Δημοσ.

Επειδή ψώνισα πρώτη φορά από κίνα  (aliexpress), εδω και 3 μέρες στο site μου λέει processing την παραγγελία μου. Μου στείλανε όμως κατευθείαν με mail tracking number. Ετσι γίνεται, η πάνε τα λεφτά;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, metd είπε

Επειδή ψώνισα πρώτη φορά από κίνα  (aliexpress), εδω και 3 μέρες στο site μου λέει processing την παραγγελία μου. Μου στείλανε όμως κατευθείαν με mail tracking number. Ετσι γίνεται, η πάνε τα λεφτά;

Θελει χρονο 1-2 εργασιμες να φανει στο tracking η ενημερωση. Το τρακινγκ βγαινει αλλα το κατ/μα το στελνει και 1 μερα ή κ 2 μερες μετά αφου ετοιμαζει το πακετο γινεται συλλογη processing κλπ . Απο βδομαδα θα φανει οτι κινειται προς αποστολή. Εφοσον υπαρχει τρακινγκ δεν υπαρχει θεμα τουλαχιστον για τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση που λογικά έχει απαντηθεί ξανά. 

Το ali έχει κάνει σύμβαση με την acs για τις αποστολές απο το AliExpress choice? Γιατί παλιά τα έστελνε με τα ΕΛΤΑ αλλά λόγω δουλειά δεν μπορούσα να τα πάρω και πλέον τα στέλνω σε γειτονική πόλη στους γονείς μου. 

Αλλά παρατήρησα ότι πλέον τους τα πάει η acs και έτσι θα μπορούσα να βάζω την δική μου διεύθυνση. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, p_under είπε

Μια ερώτηση που λογικά έχει απαντηθεί ξανά. 

Το ali έχει κάνει σύμβαση με την acs για τις αποστολές απο το AliExpress choice? Γιατί παλιά τα έστελνε με τα ΕΛΤΑ αλλά λόγω δουλειά δεν μπορούσα να τα πάρω και πλέον τα στέλνω σε γειτονική πόλη στους γονείς μου. 

Αλλά παρατήρησα ότι πλέον τους τα πάει η acs και έτσι θα μπορούσα να βάζω την δική μου διεύθυνση. 

Ότι έχω πάρει από Choice ήρθε με ACS, έχω πάρει αρκετά.

Επίσης ότι δεν ειναι Choice και ειναι με τρόπο αποστολής Aliexpress standard shippig και Aliexpress selection standard πάλι έρχονται με την ACS.

Και τα πιο φτηνά με Aliexpress saver shipping, Aliexpress selection saver, Cainiao super economy και Cainiao super economy global  που κανονικά έρχονται με τα ΕΛΤΑ, αν πάρεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα και τα βάλεις στο καλάθι και τα πληρωσεις όλα μαζί πιο πιθανό (99%)  να γίνει ενοποίηση δεμάτων και να αναβαθμιστεί σε Aliexpress standard shipping, έτσι και αυτά θα έρθουν με ACS.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, learner είπε

Καλησπερα.

Οταν εχει Choice delivery περναει τελωνειο;

Όχι δεν περνάει. Δες και σελίδα 294 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες.

Τότε δεν υπήρχαν τα Choice και δεν τα είχα βάλει, αλλά ειναι ασφαλής αφού έρχονται με Aliexpress τρόπο αποστολής.

Επίσης στην σελίδα 294 έχω τα Cainiao super economy for special goods (που ειναι για ειδικά υλικά) ως μη ασφαλής, αλλά έχει αλλάξει ο τρόπος αποστολής και πλέον ειναι ασφαλή.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Όχι δεν περνάει. Δες και σελίδα 294 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες.

Τότε δεν υπήρχαν τα Choice και δεν τα είχα βάλει, αλλά ειναι ασφαλής αφού έρχονται με Aliexpress τρόπο αποστολής.

Επίσης στην σελίδα 294 έχω τα Cainiao super economy for special goods (που ειναι για ειδικά υλικά) ως μη ασφαλής, αλλά έχει αλλάξει ο τρόπος αποστολής και πλέον ειναι ασφαλή.

ρε παιδια εγω ξερετε τι δεν μπορω με αυτα τα κινεζομαγαζα

να δω τι θα παρω πχ οταν πας τζαμπο βλεπεις πραγματα που δεν ειχες στο μυαλο σου αλλα τα χρειαζεσαι και τα παιρνεις εσεις εκει πως βρισκεται και αγοραζεται οτι θελετε;

Δημοσ.
36 minutes ago, sakisgri said:

Ναι έχω υπόψιν την σελίδα 294. Άρχισα να ψωνίζω από αλι όταν είδα την συμβολή σου εδώ σε αυτό το νήμα και με βοήθησε πολύ, όπως και άλλους εδώ μέσα.

Απλά είδα για πρώτη φορά το choice και λέω τι είναι αυτό. Μην πληρώσουμε τελωνείο.

Ευχαριστώ και πάλι. Να' σαι πάντα καλά να βοηθάς.

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Titos301 είπε

ρε παιδια εγω ξερετε τι δεν μπορω με αυτα τα κινεζομαγαζα

να δω τι θα παρω πχ οταν πας τζαμπο βλεπεις πραγματα που δεν ειχες στο μυαλο σου αλλα τα χρειαζεσαι και τα παιρνεις εσεις εκει πως βρισκεται και αγοραζεται οτι θελετε;

Με τον ίδιο τρόπο, απλώς αντί να τα βλέπεις στο ράφι τα βλέπεις στην εφαρμογή. Άλλες φορές ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, γράφεις στη μπάρα αναζήτησης και σου βγάζει τα προϊόντα. Επισης κάτω αριστερά έχει ένα μεγεθυντικό φακό αν πατήσεις επάνω σου βγάζει διάφορες κατηγορίες.

Η εφαρμογή ειναι πολύ έξυπνη. δλδ όταν αρχίζεις και βλέπεις διάφορα προϊόντα δλδ πατάς επάνω να δεις λεπτομέρειες και αξιολογήσεις η εφαρμογή πλέον ξέρει τι αναζητάς και θα σου βγάζει παρόμοια προϊόντα και άλλα που σχετίζονται με αυτό.

Εγώ κυρίως ψωνίζω ηλεκτρονικά εξαρτήματα, εργαλεία και διάφορα πλαστικά ανταλλακτικά που ειναι σπασμένα στο αμάξι μου και λάμπες led επίσης για το αμάξι, αυτά τα πράγματα στο jumbo δεν υπάρχουν αλλά και σε άλλα καταστήματα ειναι πανάκριβα, συν 5€ μεταφορικά. Οι λάμπες led στην Ελλαδα έχουν 4-5€ η μια, στο Aliexpress παίρνεις 10 με περίπου 2,5€, είτε από Choice η από τις προσφορές "3+ items from US $1.79" στην αρχική σελίδα που ειναι και αυτά Choice, και πάρα πολύ καλές τιμές.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια. Εχω παραγγείλει του μοκρου ενα παιδικο αρκουδακι το οποίο εφυγε με ali saver. Εφτασε Ουγγαρία και μετα Ελλάδα. Ελλαδα εφτασε στις 9 Σεπτέμβριου. Απο τοτε τίποτα. Δεν παρέλαβα τπτ. Σε δε ερώτηση στα ελτα δεν ειναι ανισχευσιμο περα του ότι έφτασε Ελλαδα. Στο ali ανοιξα case αλλα δεν βοηθανε γιατί λεει οτι εχει φτασει Ελλαδα και δεν εχω παει να τα παραλάβω. Μονο με έγγραφο των ελτα ότι δεν εχω παραλάβει κατι τετοιο θα μου επιστραφεί το ποσο που εδωσα, το οποίο δεν θα δώσουν λογικά. Κατι αλλο ξερει κανεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, nebtios είπε

Καλησπέρα παιδια. Εχω παραγγείλει του μοκρου ενα παιδικο αρκουδακι το οποίο εφυγε με ali saver. Εφτασε Ουγγαρία και μετα Ελλάδα. Ελλαδα εφτασε στις 9 Σεπτέμβριου. Απο τοτε τίποτα. Δεν παρέλαβα τπτ. Σε δε ερώτηση στα ελτα δεν ειναι ανισχευσιμο περα του ότι έφτασε Ελλαδα. Στο ali ανοιξα case αλλα δεν βοηθανε γιατί λεει οτι εχει φτασει Ελλαδα και δεν εχω παει να τα παραλάβω. Μονο με έγγραφο των ελτα ότι δεν εχω παραλάβει κατι τετοιο θα μου επιστραφεί το ποσο που εδωσα, το οποίο δεν θα δώσουν λογικά. Κατι αλλο ξερει κανεις;

Καλησπέρα. Άργησες πολύ φίλε μου. Αυτά τα αφήνει ο ταχυδρόμος χωρίς ειδοποίηση και υπογραφή. Αν μένεις σε πολυκατοικία υπάρχει περίπτωση να το άφησε και να το έκλεψε κάποιος. Υπάρχει και περίπτωση απλώς να ειναι ξεχασμένο στο ταχυδρομείο. Πήγαινε στο τοπικό ταχυδρομείο σου με το tracking number και δες αν είσαι τυχερός και ειναι ακόμα εκεί.

Αν δεν ειναι, από το Aliexpress δεν θα πάρεις χρήματα πίσω γιατι όπως έγραψαν ειναι στα ΕΛΤΑ το δέμα, μπορεις όμως να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα σου.

Για άλλη φορά καλά ειναι αν δεις κάτι φτηνό να το βάλεις στο καλάθι και αν βρεις και κάτι άλλο από άλλο κατάστημα να βάλεις και αυτό στο καλάθι και να τα πληρωσεις όλα μαζί, έτσι κατά 99% να γίνει ενοποίηση δεμάτων και να αναβαθμιστεί σε Aliexpress standard shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα με ACS πολύ πιο γρήγορα και συστημένο.

Αν και έχω πάρει πολλά δέματα με Aliexpress saver shipping και ποτέ δεν είχα πρόβλημα, όλα ήρθαν κανονικά.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.

Σχετικά με την συγχώνευση παραγγελιών μίλησα στο chat μαζί τους και ρώτησα αν υπάρχει ελάχιστο όριο ποσού για να γίνει compined shipping η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει ελάχιστο όριο αλλά το σύστημα τους κάνει την συγχώνευση αυτόματα, προσωπικά το χαμηλότερο ποσό που θυμάμαι στις δικές μου συγχωνευμενες παραγγελίες ήταν γύρω στα 6€,σε φόρουμ εξωτερικού αναφέρουν ελάχιστο ποσό τα 5€

PSX_20231113_060147.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...