Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι εννοείς Alipay ? Εγώ με Paypal, εάν πάει κάτι λάθος τότε ανοίγω υπόθεση και παίρνω τα λεφτά μου πίσω. Τώρα η μέθοδος είναι μέσω κάρτας οπότε εάν πάει κάτι λάθος, τότε τί κάνω ? Θα πρέπει να απευθυνθώ στην τράπεζα μου και μετά εάν βγάλω άκρη και όποτε... ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, John-n78 είπε

Τι εννοείς Alipay ? Εγώ με Paypal, εάν πάει κάτι λάθος τότε ανοίγω υπόθεση και παίρνω τα λεφτά μου πίσω. Τώρα η μέθοδος είναι μέσω κάρτας οπότε εάν πάει κάτι λάθος, τότε τί κάνω ? Θα πρέπει να απευθυνθώ στην τράπεζα μου και μετά εάν βγάλω άκρη και όποτε... ?

Το AliPay ειναι οτι εχει το PP κ λιγο καλυτερο. Κανεις dispute μέσα απο to AliExpress αν δεν στειλουν τπτ, αν στειλουν ελατωμματικο, αν δεν φτασει ποτε το προιον, αν περασει η ημ/νια παραλαβης κλπ κλπ

Το AliExpress εχει μονο πληρωμη με καρτα και προστασια με AliPay ποτε δεν υπηρχε PayPal.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aces είπε

Το AliPay ειναι οτι εχει το PP κ λιγο καλυτερο. Κανεις dispute μέσα απο to AliExpress αν δεν στειλουν τπτ, αν στειλουν ελατωμματικο, αν δεν φτασει ποτε το προιον, αν περασει η ημ/νια παραλαβης κλπ κλπ

Το AliExpress εχει μονο πληρωμη με καρτα και προστασια με AliPay ποτε δεν υπηρχε PayPal.

Εν τω μεταξύ μόλις άνοιξα υπόθεση στο Paypal γιατί μου στείλανε ένα διαφορετικό όπλο απ΄ ότι παράγγειλα (όχι αληθινό 😁) και κατευθείαν (λες και έγινε αυτόματα) μου έβαλαν τα λεφτά πίσω. Δεν έχω χάσει ποτέ λεφτά από το Paypal. Μόνο μία φορά άνοιξα υπόθεση γιατί ο ο πωλητής ήταν απατεώνας και μου το είπε στην ψύχρα μόλις πήρε τα χρήματα και ενώ το Paypal δεν με δικαίωσε (έγραφε μέσα στην υπόθεση αυτός ότι φοβάται για την ζωή του και ότι τον απειλώ και άλλες λοιπές μπούρδες... και ενώ τον δικαίωσε το Paypal και δεν μου επέστρεψε τα χρήματα, μετά το κυνήγησα το πράγμα και τα πήρα διπλά πίσω τα λεφτά 😇). Πάντως όλες τις φορές οι υποθέσεις για να κλείσουν θέλουν κάποιο χρόνο (περίπου 10 ημέρες), τώρα η συγκεκριμένη έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα με επιστροφή χρημάτων και φοβόμουν γενικότερα ότι θα μου πουν να επιστρέψω πρώτα το προϊόν με δικά μου έξοδα και μετά θα μου τα βάλει πίσω τα λεφτά. Δηλαδή εν τέλει θα έχανα χρήματα και ότι θα τα έπαιρνα μετά απο καιρό μέχρι να έχει επιστραφεί το αντικείμενο. Πάντως εάν το AliPay είναι τόσο αξιόπιστο και φερέγγυο όσο το Paypal τότε πάω πάσο.

Επεξ/σία από John-n78

1 ώρα πριν, aces είπε

Κανεις dispute μέσα απο to AliExpress αν δεν στειλουν τπτ, αν στειλουν ελατωμματικο, αν δεν φτασει ποτε το προιον, αν περασει η ημ/νια παραλαβης κλπ κλπ

Καλύτερα δηλαδή να έχεις AliPay αντι να περάσεις απευθείας πιστωτική στο AliExpress;

12 ώρες πριν, SoullessRider είπε

Τους τα είπα, αλλά δεν....

Έκανα προσπάθειες εντοπισμού απο τις 08 Σεπτεμβρίου, γιατί δεν ήξερα πως θα παραδωθεί σε εμένα το δέμα (από ποια υπηρεσία, ιδιωτική ή δημοσίου -> δεν είχα κάνει ξανά παραγγελία από ali), με επικοινωνία στα email που μου έδινε στο ali 

image.jpeg

Τελικά έλαβα ενημέρωση από το ένα email πως θα πρέπει να ψαχτώ σε elta και όχι σε ιδιωτική ταχυδρομική
 image.jpeg

Καθώς δεν είχα ξανακάνει παραγγελία από ali, όπως γράφω και πιο πάνω, είχα τις επιφυλάξεις μου και έκανα ταυτόχρονα από 2 πωλητές παραγγελία, μπας και παραλάβω έστω από τον ένα....

Ευτυχώς τα ποσά είναι μικρά σχετικά, καθώς αφορούν 
αυτοκόλλητη βάση κράνους για Bluetooth τηλεεπικοινωνίας
και βιδωτή βάση αντίστοιχα.....

Η μία παραγγελία ήρθε με acs πριν την ώρα της, η άλλη ακόμα αρμενίζει !!!

Ο πωλητής λέει πως το σύστημα του δείχνει πως έχω παραλάβει.
Το ίδιο και το Ali....

Ευτυχώς μικρό το κακό, καθ'ότι "φύλαξα τα ρούχα μου" για 1η φορά και έκανα μικρές παραγγελίες

Ήσουν άτυχος. Και εγώ στην αρχή έκανα 2 μικρές παραγγελίες να δω τι γίνεται και ήρθαν κανονικά. Από τοτε έχω κάνει πάνω από 100, πάντα ήρθαν και πότε δεν πλήρωσα κάτι παραπάνω. Αλλά στα φτηνά όταν παράγγειλα μόνο ένα προϊόν πάντα έδινα κάτι παραπάνω και επέλεγα Aliexpress saver shipping. Με το Aliexpress standard shipping για τα πιο ακριβά προϊόντα δεν υπάρχει θέμα γιατι ειναι συστημένο, το πρόβλημα ειναι με τα απλά (semitrackable) γιατι το Aliexpress όπως και εμείς βλέπουμε ότι το δέμα το έχει παραλάβει τα ΕΛΤΑ από εκεί και πέρα επειδή δεν ειναι συστημένο δεν μπορεί να ξέρει το Aliexpress αν όντως παρέλαβες η όχι. Αν χαθεί πριν το παραλάβει τα ΕΛΤΑ παίρνεις refund 100%.

Φαντάζομαι το δικό σου θα ήταν είτε με Cainiao super economy η Cainiao super economy global με αυτά έχουν γράψει χρήστες στο παρελθόν ότι δεν παρέλαβαν ποτέ (σπάνια αλλά έχει συμβεί) από την άλλη ποτέ δεν θυμάμαι κάποιος να έγραψε δεν παρέλαβε με Aliexpress saver shipping.

Ελάχιστες φορές έχω επιλέξει και εγώ Cainiao super economy και Cainiao super economy global αλλά έκανα πάνω από μια παραγγελία από διαφορετικά καταστήματα, έτσι όλα έγιναν ένα δέμα (combined) και αναβαθμίστηκε σε Aliexpress standard shipping. Έτσι αξίζει να επιλεξεις έναν από αυτούς τους τρόπους αποστολής αλλιώς δίνεις κάτι λίγα παραπάνω και επιλέγεις Aliexpress saver shipping και εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 2

2 ώρες πριν, evts είπε

Καλύτερα δηλαδή να έχεις AliPay αντι να περάσεις απευθείας πιστωτική στο AliExpress;

to AliPay παρεχει οτι προστασια εχει και το paypal.

• Like 2

4 ώρες πριν, aces είπε

Και όμως υπήρχε και υπάρχει ακόμα, αλλά όχι για όλες τις χώρες.

https://www.supdropshipping.com/aliexpress-payment-methods/#h-aliexpress-payment-methods-by-country

Aliexpress payment methods by country.JPG

• Like 1

Στις 17/10/2023 στις 8:28 ΠΜ, johnny_pane είπε

Γρήγορη ερώτηση

Στο σύστημα λέει ότι έχει φτάσει στη περιοχή μου αλλά στο ταχυδρομείο δεν έχουν λένε κάτι. Τι κάνω;

Screenshot_20231017_082508_AliExpress.jpg

Κι εγώ τα ίδια περιμένω Θεσσαλονίκη κέντρο από 12 του μηνός arrived at local delivery center 😳 μάλλον έχουν καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ 

Στις 17/10/2023 στις 8:28 ΠΜ, johnny_pane είπε

Γρήγορη ερώτηση

Στο σύστημα λέει ότι έχει φτάσει στη περιοχή μου αλλά στο ταχυδρομείο δεν έχουν λένε κάτι. Τι κάνω;

Screenshot_20231017_082508_AliExpress.jpg

Κι εγώ τα ίδια περιμένω Θεσσαλονίκη κέντρο από 12 του μηνός arrived at local delivery center 😳 μάλλον έχουν καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cainiao super economy global σε κατάσταση arrived at local delivery center από τις 6/10, όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση στα ΕΛΤΑ

Επεξ/σία από radiotv
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, radiotv είπε

Cainiao super economy global σε κατάσταση arrived at local delivery center από τις 6/10, όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση στα ΕΛΤΑ

Ναι πολύ χάλια είναι και κάπως είχε καλυτερέψει... Αθήνα Θεσσαλονίκη είναι πολύ χάλια 😳😱

Επεξ/σία από ZACHARIS
  • Thanks 1

11 ώρες πριν, radiotv είπε

11 ώρες πριν, ZACHARIS είπε

Ναι πολύ χάλια είναι και κάπως είχε καλυτερέψει... Αθήνα Θεσσαλονίκη είναι πολύ χάλια 😳😱

K τον Νοέμβριο λόγω Black Friday θα πάνε πίσω οι παραδόσεις όπως κάθε χρόνο λόγω αυξημένου φόρτου παραγγελιών.

• Like 1

12 ώρες πριν, radiotv είπε

Ρώτησες μήπως στα ΕΛΤΑ για αυτό που περιμένεις? Υποθέτω πως arrived at local delivery center σημαίνει πως το δεματάκι είναι στο τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και περιμένουμε παραλαβή αυτού 

• Like 1

καλησπερα

Για παραγγελια απο aliexpress  για να αποφυγω το τελωνειο, 2 τεμαχια * 100€ το τεμαχιο, αρα συνολικη παραγγελια 200 ευρω, ειναι καλυτερο να τα παραγγειλω μαζι ή σε ξεχωριστες παραγγελιες? Και με τι τροπο αποστολης?

Ευχαριστω

1 ώρα πριν, kenmex είπε

καλησπερα

Για παραγγελια απο aliexpress  για να αποφυγω το τελωνειο, 2 τεμαχια * 100€ το τεμαχιο, αρα συνολικη παραγγελια 200 ευρω, ειναι καλυτερο να τα παραγγειλω μαζι ή σε ξεχωριστες παραγγελιες? Και με τι τροπο αποστολης?

Ευχαριστω

Ξεχωριστές παραγγελίες και προσπάθησε να έχουν αρκετές μέρες διαφορά γιατί υπάρχει περίπτωση το αλι να τις κανει combined σε μια. Επέλεξε aliexpress standard shipping ή aliexpress selection shipping 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...