vagosvts7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, sakisgri είπε Το protection time ειναι 61 μέρες (ξεκινάει 90) και όταν περάσουν αυτές τοτε μπορούμε να ανοίξουμε dispute ότι δεν έχουμε παραλάβει, αλλιώς το Aliexpress μας λέει να περιμένουμε. Αυτό που βλέπεις κάτω ειναι Estimate delivery date - (Εκτίμηση ημερομηνίας παράδοσης) αυτό και να περασει δεν λεει τπτ. Λογικά επειδή έχει τόσες μέρες στην ίδια φάση μετά από 10 μέρες αν παραμείνει έτσι θα το θεωρήσουν χαμένο και θα σου δώσουν το refund. Αν μου κάνουν refund και το παραλάβω μετά από καιρό μπορώ να τους επιστρέψω τα χρήματα? Γιατί αυτό είναι το σωστό! 1
sakisgri Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε Αν μου κάνουν refund και το παραλάβω μετά από καιρό μπορώ να τους επιστρέψω τα χρήματα? Γιατί αυτό είναι το σωστό! Ναι θα μπορεις π.χ με Paypal στον πωλητή. 1
ekrepali Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 14 hours ago, sakisgri said: Να σαι καλά. Ναι ειναι, όλα τα Choice στέλνονται με Aliexpress τρόπο αποστολής, δλδ Aliexpress saver/selection saver για τα πιο φτηνά και Aliexpress standard/selection standard για το πιο ακριβά. Αλλά έχω δει και φτηνά να έρχονται ως συστημενα με Aliexpress selection standard, που μας συμφέρει. Γάντια σκι αξίας 12 ευρώ μου τα έστειλαν με standard (σε φάκελο). 2
sakisgri Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, ekrepali είπε Γάντια σκι αξίας 12 ευρώ μου τα έστειλαν με standard (σε φάκελο). Κανονικά μεχρι τα 8,5€ βλέπουμε saver τρόπο αποστολής, η και τα φτηνά τα Cainiao, βεβαία πάντα υπάρχει και επιλογή να πληρώσουμε παραπάνω και να έρθει με standard. Αλλά πάνω από τα 8,5€ βλέπουμε standard. Με Choice είχα κάνει 8 παραγγελίες μαζί έγιναν 2 δέματα combined και ένα ήρθε μόνο του με standard αλλά η αξία ήταν 2,5€. Και έγινε ακόμα μια φορά πάλι με Choice. 2
IoannisSM Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, sakisgri είπε Κανε appeal και πρόσθεσε σε αυτά που ήδη εχεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι ζητάνε ότι εχεις στείλε αποδείξεις που δειχνουν ξεκάθαρα ότι ο πωλητής έχει παραλάβει το δέμα. Η μίλα με live agent, όπως σου έγραψε και το Aliexpress - You can contact Customer Service for more help. - Εκανα appeal. τους εστειλα tracker απο 17track και parcelsapp. και τους εχω στειλει στο chat και φωτο απο δεμα με tracker number και αποδειξη ΕΛΤΑ. Μολις ηρθε αρνητικη απαντηση. "Your appeal request was closed as the supporting information you provided was not sufficient." Σκετο, χωρις αιτιολογηση. Τι μπορω να κανω? Ετσι απαντανε χωρις αιτιολογηση? πχ λειπει αυτο στειλε το. Πρωτη αγορα απο Ali και εχω ξενερωσει... To απεφευγα λογω μη προστασιας paypal...και τελικα οπως φαινεται ειχα δικιο... Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2023 από IoannisSM
sakisgri Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 54 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Εκανα appeal. τους εστειλα tracker απο 17track και parcelsapp. και τους εχω στειλει στο chat και φωτο απο δεμα με tracker number και αποδειξη ΕΛΤΑ. Μολις ηρθε αρνητικη απαντηση. "Your appeal request was closed as the supporting information you provided was not sufficient." Σκετο, χωρις αιτιολογηση. Τι μπορω να κανω? Ετσι απαντανε χωρις αιτιολογηση? πχ λειπει αυτο στειλε το. Πρωτη αγορα απο Ali και εχω ξενερωσει... To απεφευγα λογω μη προστασιας paypal...και τελικα οπως φαινεται ειχα δικιο... Μίλα με live agent λογικά θα βγάλεις άκρη, αν όχι κοίτα μετά να κάνεις αμφισβήτηση της συναλλαγής με την revolut. https://help.revolut.com/el-GR/help/card-payments-withdrawals/paying-by-card-issues/i-don-t-recognise-a-card-payment/i-was-not-supposed-to-be-charged-by-a-specific-merchant/ https://help.revolut.com/el-GR/help/card-payments-withdrawals/refunds/ 2
sakisgri Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 9 ώρες πριν, IoannisSM είπε Εκανα appeal. τους εστειλα tracker απο 17track και parcelsapp. και τους εχω στειλει στο chat και φωτο απο δεμα με tracker number και αποδειξη ΕΛΤΑ. Μολις ηρθε αρνητικη απαντηση. "Your appeal request was closed as the supporting information you provided was not sufficient." Σκετο, χωρις αιτιολογηση. Τι μπορω να κανω? Ετσι απαντανε χωρις αιτιολογηση? πχ λειπει αυτο στειλε το. Πρωτη αγορα απο Ali και εχω ξενερωσει... To απεφευγα λογω μη προστασιας paypal...και τελικα οπως φαινεται ειχα δικιο... Τώρα που ξανά διάβασα τα πρώτα μηνύματα σου είδα ότι έγραψες το έστειλες πίσω στην αποθήκη - Επεστρεψα το αντικειμενο, αλλά η αποθηκη δεν εχει επιβεβαιωσει την παραλαβη απο αυτους. Εχει περασει η προθεσμια (countdown). Τι κανω? Πως επικοινωνω με Ali? Δεν ξέρω τι διεύθυνση έβαλες αλλά όταν στέλνουμε πίσω το στέλνουμε στη διεύθυνση του πωλητή. Έκανες αυτό? μήπως γιαυτό να σου γράφουν "Your appeal request was closed as the supporting information you provided was not sufficient".
johnny_pane Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Γρήγορη ερώτηση Στο σύστημα λέει ότι έχει φτάσει στη περιοχή μου αλλά στο ταχυδρομείο δεν έχουν λένε κάτι. Τι κάνω;
Nnoutas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 58 λεπτά πριν, johnny_pane είπε Γρήγορη ερώτηση Στο σύστημα λέει ότι έχει φτάσει στη περιοχή μου αλλά στο ταχυδρομείο δεν έχουν λένε κάτι. Τι κάνω; Τίποτα. Περιμένεις.
sakisgri Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, johnny_pane είπε Γρήγορη ερώτηση Στο σύστημα λέει ότι έχει φτάσει στη περιοχή μου αλλά στο ταχυδρομείο δεν έχουν λένε κάτι. Τι κάνω; Τα UA*********HU ειναι semitrackable, δλδ υπάρχει tracking μεχρι να φτάσει Ελλαδα, εδώ θα δεις μόνο μια ενημέρωση. Κάνω copy paste κάτω τι γράφω για αυτά στη σελίδα 294. Επίσης μη δίνεις και πολύ βάση στο tracking μέσα από το Aliexpress δεν ειναι ακριβής. Όταν γράφει ειναι στο GR Customs το δέμα βρίσκεται Ουγγαρια όταν γράφει την πόλη σου έχει φτάσει Αθήνα. Τα semitrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα). Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Μετά από το "Arrived at local delivery center" κάνει συνήθως 5-10 μέρες μεχρι να παραλάβεις. 2
SoullessRider Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κι εμένα δεν έχει φτάσει κάτι. Πήγα πριν 1,5 εβδομάδα περίπου στο ταψυδρομείο της περιοχής και το μόνο που μου είπε η υπάλληλος με το tracking number είναι να μπαίνω στη σελίδα των ΕΛΤΑ και να δω πότε θα δείξει πως έφτασε Ελλάδα (?!?!) Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2023 από SoullessRider
sakisgri Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, SoullessRider είπε Κι εμένα δεν έχει φτάσει κάτι. Πήγα πριν 1,5 εβδομάδα περίπου στο ταψυδρομείο της περιοχής και το μόνο που μου είπε η υπάλληλος με το tracking number είναι να μπαίνω στη σελίδα των ΕΛΤΑ και να δω πότε θα δείξει πως έφτασε Ελλάδα (?!?!) Φίλε μου καθυστέρησες πολύ. Ελλαδα έφτασε πριν της 11/8/2023, στης 11/8/2023 σκαναρισε το δέμα σου τα ΕΛΤΑ στην Αθήνα. Αν το tracking number ειναι της μορφης UA**********HU τοτε η για κάποιο λόγο δεν μπορούσαν να το παραδώσουν π.χ κατεστραμμένη η ετικέτα που έγραφε την διεύθυνση σου, η απλώς δεν το παρέδωσαν, όπως και να έχει μετά από καμιά 20αρια μέρες το στέλνουν πίσω το δέμα. Πολύ σπάνια να γίνει αλλά μπορεί και να χάθηκε από τα ΕΛΤΑ. Αλλά αν μένεις σε πολυκατοικία υπάρχει περίπτωση να το άφησε ο ταχυδρόμος και να το έκλεψε κάποιος. Αν το tracking number ειναι της μορφής LA******HU τοτε ειναι συστημένο, άνοιξε dispute να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Τους είπες στα ΕΛΤΑ ότι το δέμα έφτασε Ελλαδα πριν 2 μήνες? Αν όχι ξανά πηγαίνει και πες τους να κοιτάξουν αν υπάρχει εκεί διότι έχει φτάσει Ελλαδα εδώ και 2 μήνες, αν είσαι τυχερός και το έχουν εκεί να το παραλάβεις. 2
SoullessRider Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τους τα είπα, αλλά δεν.... Έκανα προσπάθειες εντοπισμού απο τις 08 Σεπτεμβρίου, γιατί δεν ήξερα πως θα παραδωθεί σε εμένα το δέμα (από ποια υπηρεσία, ιδιωτική ή δημοσίου -> δεν είχα κάνει ξανά παραγγελία από ali), με επικοινωνία στα email που μου έδινε στο ali Τελικά έλαβα ενημέρωση από το ένα email πως θα πρέπει να ψαχτώ σε elta και όχι σε ιδιωτική ταχυδρομική Καθώς δεν είχα ξανακάνει παραγγελία από ali, όπως γράφω και πιο πάνω, είχα τις επιφυλάξεις μου και έκανα ταυτόχρονα από 2 πωλητές παραγγελία, μπας και παραλάβω έστω από τον ένα.... Ευτυχώς τα ποσά είναι μικρά σχετικά, καθώς αφορούν αυτοκόλλητη βάση κράνους για Bluetooth τηλεεπικοινωνίας και βιδωτή βάση αντίστοιχα..... Η μία παραγγελία ήρθε με acs πριν την ώρα της, η άλλη ακόμα αρμενίζει !!! Ο πωλητής λέει πως το σύστημα του δείχνει πως έχω παραλάβει. Το ίδιο και το Ali.... Ευτυχώς μικρό το κακό, καθ'ότι "φύλαξα τα ρούχα μου" για 1η φορά και έκανα μικρές παραγγελίες Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2023 από SoullessRider
aces Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Στις 17/10/2023 στις 8:28 ΠΜ, johnny_pane είπε Γρήγορη ερώτηση Στο σύστημα λέει ότι έχει φτάσει στη περιοχή μου αλλά στο ταχυδρομείο δεν έχουν λένε κάτι. Τι κάνω; Στη μονάδα διανομής είναι μάλλον μετά 1-3 εργάσιμες θα πάει στο τοπικό ταχυδρομείο για παραλαβή. 2
John-n78 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2023 Γίνεται στο Aliexpress ένα αντικείμενο να μην έχει Paypal ως μέθοδο πληρωμής διότι μου εμφανίζει μόνο κάρτα ? Και με την κάρτα υπάρχει ασφάλεια όπως το Paypal ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα