villasg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σωστος τωρα το θυμηθηκα MEEST Group .... Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από villasg
IoannisSM Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 23 ώρες πριν, sakisgri είπε Αν δεν έφταιγες εσύ κάτι δεν έκανες σωστά. 2 φορές που χρειάστηκε να ανοίξω dispute για προβληματικό προϊόν που η αξία τους ήταν κάπου στα 45€ το κάθε ένα σε και τις 2 περιπτώσεις ζήτησα το 90% της αξίας και να κρατήσω το προϊόν και αυτό πήρα. Από τις 2 προτάσεις που μου έκανε το Aliexpress η μια ήταν η δική μου και η άλλη ήταν να το στείλω πίσω με 100% επιστροφή χρημάτων και τα έξοδα επιστροφής να επιβαρύνουν τον πωλητή. Είχα βίντεο να ανοίγω το δέμα και επιτόπου να το δοκιμάζω και να φαίνεται ξεκάθαρα δεν δουλεύει. Ελειπε βασικο εξαρτημα, οποτε ηταν αχρηστο το υπολοιπο. Εγινε προταση 50% και να το κρατησω, οποτε αρνηθηκα. Είτε να το επιστρεψω με full refund + μεταφορικα και επελεξα αυτη. Έκτοτε ειμαι στο περιμενε...
sakisgri Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, IoannisSM είπε Ελειπε βασικο εξαρτημα, οποτε ηταν αχρηστο το υπολοιπο. Εγινε προταση 50% και να το κρατησω, οποτε αρνηθηκα. Είτε να το επιστρεψω με full refund + μεταφορικα και επελεξα αυτη. Έκτοτε ειμαι στο περιμενε... Οκ. Άρα τα μεταφορικά θα τα πάρεις πίσω. Αν δεν το επέστρεψες ακόμα, αυτά τα βήματα ειναι σημαντικά. Να τραβήξεις βίντεο + φωτογραφίες τι έχεις βάλει στο δέμα. Να προσέξεις την διεύθυνση που θα το στείλεις. Ζήτα από το κατάστημα να σου στείλουν σε ε-μαιλ σαφείς οδηγίες με την διεύθυνση που θα πάει το δέμα. Να ζητήσεις να σταλεί με tracking number. Να βγάλεις φωτογραφία του δέματος πριν βάλουν το tracking number. Να βγάλεις φωτογραφία του δέματος αφού βάλουν το tracking number. Να στείλεις ε-μαιλ στο κατάστημα με ανωτέρω φώτο + tracking number. Αν ο πωλητής αρνείται να δώσει τα χρήματα για τα έξοδα επιστροφής να ενημερώσεις το Aliexpress. Το Aliexpress λέει - Once the item is delivered, inform seller to proceed refund. If the seller violates, reach AliExpress with the return delivery receipt. AliExpress will issue coupon to cover it. Μετάφραση - Μόλις παραδοθεί το προϊόν, ενημερώστε τον πωλητή για να προχωρήσει στην επιστροφή χρημάτων. Εάν ο πωλητής παραβιάσει, επικοινωνήστε με την AliExpress με την απόδειξη παράδοσης επιστροφής. Το AliExpress θα εκδώσει κουπόνι για να το καλύψει. 1 1
greekboy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 παιδια ζητω συγγνωμη εκ των προτερων ξερω οτι σιγουρα θα εχει ξαναπαντηθει. Τι μεθοδο αποστολης πρεπει να επιλεγουμε για να μην σταματαει το τρακ στο Arrived at local delivery center? Ηδη εχω δυο δεματα εκει 1 βδομαδα και παλιοτερα 2 δεν τα παρελαβα και ποτε. Η διαφορα ειναι το Aliexpress Saver και Standard? Το "καλο" ειναι το 2ο? 1
aces Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 33 λεπτά πριν, greekboy είπε παιδια ζητω συγγνωμη εκ των προτερων ξερω οτι σιγουρα θα εχει ξαναπαντηθει. Τι μεθοδο αποστολης πρεπει να επιλεγουμε για να μην σταματαει το τρακ στο Arrived at local delivery center? Ηδη εχω δυο δεματα εκει 1 βδομαδα και παλιοτερα 2 δεν τα παρελαβα και ποτε. Η διαφορα ειναι το Aliexpress Saver και Standard? Το "καλο" ειναι το 2ο? εδω τα εχει αναλυτικα οτι ξεκιναει με AliExpress ειναι safe Οι καλύτεροι τρόποι ειναι αυτοί που έχουν Aliexpress μπροστά. Τα Cainiao (semitrackable) πολλές φορές έχουν μεγάλη καθυστέρηση. 1 1
ekrepali Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, greekboy said: παιδια ζητω συγγνωμη εκ των προτερων ξερω οτι σιγουρα θα εχει ξαναπαντηθει. Τι μεθοδο αποστολης πρεπει να επιλεγουμε για να μην σταματαει το τρακ στο Arrived at local delivery center? Ηδη εχω δυο δεματα εκει 1 βδομαδα και παλιοτερα 2 δεν τα παρελαβα και ποτε. Η διαφορα ειναι το Aliexpress Saver και Standard? Το "καλο" ειναι το 2ο? Το Αliexpress Saver και τα Cainiao global κάνουν πάνω από 1 μήνα να φτάσουν Ελλάδα και κολλάνε τώρα τελευταία στο σημείο που ανέφερες. Αliexpress Standard και Aliexpress Selection έρχονται σε 10-15 μέρες, με last mile απ'την ACS. 1
iliata2410 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που ενώ κάποιος επιλέγει πχ μέθοδο αποστολής της επιλογής του,ο δε πωλητής να την αλλάζει , ισχύει αυτό;
ekrepali Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, iliata2410 said: Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που ενώ κάποιος επιλέγει πχ μέθοδο αποστολής της επιλογής του,ο δε πωλητής να την αλλάζει , ισχύει αυτό; Σε unregistered ναι... μπορεί να πληρώσεις 10-15 cents παραπάνω για Aliexpress Saver και ο πωλητής να το στείλει με Cainio Global. Ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είναι, απλά σου τρώει τα λεφτά. Ή παλιά αντί μπορεί να πλήρωνες για China Post, και να τα έστελναν με Yanwen που ήταν μακράν η πιο αργή και αναξιόπιστη εταιρία logistics. Πάντως αν πληρώσεις Aliexpress Standard, δε πρόκειται να τα στείλουν με άλλη μεταφορική.
sakisgri Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Στις 13/10/2023 στις 5:58 ΜΜ, iliata2410 είπε Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που ενώ κάποιος επιλέγει πχ μέθοδο αποστολής της επιλογής του,ο δε πωλητής να την αλλάζει , ισχύει αυτό; Ναι έχουν αναφερθεί. Πολύ σπάνια να συμβεί αλλά έχει γίνει. Σε έμενα προσωπικά δεν έγινε στα 100+ δέματα που έχω πάρει τα τελευταία 2 χρόνια.
IoannisSM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 13/10/2023 στις 12:44 ΠΜ, sakisgri είπε Οκ. Άρα τα μεταφορικά θα τα πάρεις πίσω. Αν δεν το επέστρεψες ακόμα, αυτά τα βήματα ειναι σημαντικά. Να τραβήξεις βίντεο + φωτογραφίες τι έχεις βάλει στο δέμα. Να προσέξεις την διεύθυνση που θα το στείλεις. Ζήτα από το κατάστημα να σου στείλουν σε ε-μαιλ σαφείς οδηγίες με την διεύθυνση που θα πάει το δέμα. Να ζητήσεις να σταλεί με tracking number. Να βγάλεις φωτογραφία του δέματος πριν βάλουν το tracking number. Να βγάλεις φωτογραφία του δέματος αφού βάλουν το tracking number. Να στείλεις ε-μαιλ στο κατάστημα με ανωτέρω φώτο + tracking number. Αν ο πωλητής αρνείται να δώσει τα χρήματα για τα έξοδα επιστροφής να ενημερώσεις το Aliexpress. Το Aliexpress λέει - Once the item is delivered, inform seller to proceed refund. If the seller violates, reach AliExpress with the return delivery receipt. AliExpress will issue coupon to cover it. Μετάφραση - Μόλις παραδοθεί το προϊόν, ενημερώστε τον πωλητή για να προχωρήσει στην επιστροφή χρημάτων. Εάν ο πωλητής παραβιάσει, επικοινωνήστε με την AliExpress με την απόδειξη παράδοσης επιστροφής. Το AliExpress θα εκδώσει κουπόνι για να το καλύψει. Απαντηση απο Ali: Based on the insufficient proof you provided, we cannot approve this request. You can contact Customer Service for more help. Final Solution: No Refund Proposal:Purchase Protection is running out, but package is still in transit Εγω παντως οτιδηποτε ζητησε τα εστειλα. Αυτοι λενε οτι δεν εστειλα αυτα που επρεπε ως αποδεικτικα. Τι κανω τωρα? Ο seller δεν κανει confirm οτι το πακετο επεστραφη σε αυτον. Μου λεει το Ali να κανω appeal. Τι ειναι αυτο παλι? Τη αγορα την εκανα μεσω revolut. Μηπως αξιζει να κανω εκει report μηπως κια αποζημιωθω απευθειας απο revolut? Φοβαμαι οτι εμπλεξα με το Αλι... Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2023 από IoannisSM
vagosvts7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 13/10/2023 στις 2:52 ΜΜ, ekrepali είπε Το Αliexpress Saver και τα Cainiao global κάνουν πάνω από 1 μήνα να φτάσουν Ελλάδα και κολλάνε τώρα τελευταία στο σημείο που ανέφερες. Αliexpress Standard και Aliexpress Selection έρχονται σε 10-15 μέρες, με last mile απ'την ACS. Όλα σχετικά είναι.. Μου έχουν έρθει δέματα με Cainiao Global και AliExpress saver σε δύο βδομάδες.. Όπως και τώρα το αντίθετο μου συμβαίνει, με dpd αποστολή από της 15 Σεπτεμβρίου, είναι κολλημένο από της 21 Σεπτεμβρίου στο εξής Parcel outbound from transit facility. Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά τελευταία με την dpd και AliExpress πολλά τα αρνητικά σχόλια (dpd courier στη Ελλάδα) από τον προηγούμενο μήνα.. Ο πωλητής μου τον είχε το AliExpress ως choice επιλογή για το αντικείμενο που έψαχνα.. Είδη έχει πέραση η προθεσμία που μου έδινε ότι θα παραλάβω 12 Οκτωβρίου(συν ότι έκανε 14 μέρες να το στείλει και έλεγε μέχρι 7 μέρες) .. Ακόμα είμαι στο περίμενε (το θέμα είναι παραλάβω και ας έχει αργήσει, αν και έχω την υποψία ότι μπορεί να έχουν χαθεί δέματα λόγου κακοκαιρίας).. Παρεμπιπτόντως από Banggood με dpd μου ήρθε στις 15 μέρες! Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2023 από vagosvts7
sakisgri Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, IoannisSM είπε Απαντηση απο Ali: Based on the insufficient proof you provided, we cannot approve this request. You can contact Customer Service for more help. Final Solution: No Refund Proposal:Purchase Protection is running out, but package is still in transit Εγω παντως οτιδηποτε ζητησε τα εστειλα. Αυτοι λενε οτι δεν εστειλα αυτα που επρεπε ως αποδεικτικα. Τι κανω τωρα? Ο seller δεν κανει confirm οτι το πακετο επεστραφη σε αυτον. Μου λεει το Ali να κανω appeal. Τι ειναι αυτο παλι? Τη αγορα την εκανα μεσω revolut. Μηπως αξιζει να κανω εκει report μηπως κια αποζημιωθω απευθειας απο revolut? Φοβαμαι οτι εμπλεξα με το Αλι... Appeal ειναι έφεση, δλδ δεν συμφωνείς με την απόφαση και κάνεις έφεση. Εκεί ανεβάζεις καινούργια στοιχεία αν εχεις η γράφεις κάτι διαφορετικό ότι νομίζεις εσύ να κερδίσεις το dispute. Αν δεν εχεις ανεβάσει screenshot να δείχνει ότι το δέμα έφτασε στον παραλήπτη καν' το τώρα, καλά ειναι να ανεβάσεις από κάνα 2 site παρακολούθησης δεμάτων. Δεν ξέρω αν μπορεις να κάνεις αμφισβήτηση μέσω revolut, λογικά θα γίνεται. Από τράπεζα αν έκανες και έδειχνες τις αποδείξεις που εχεις δλδ ότι το δέμα έχει φτάσει στον παραλήπτη λογικά θα έπαιρνες τα χρήματα πίσω, μάλλον το ίδιο θα γίνεται και με revolut. Αλλά κανε μια προσπάθεια ακόμα με το Aliexpress, κανε appeal και ανέβασε και screenshots από το parcelsapp και από αλλού όπως ΕΛΤΑ αν το έστειλες με τα ΕΛΤΑ και φαινεται εκεί ότι έφτασε, και στείλε και από 17track γιατι ξέρω το χρησιμοποιεί το Aliexpress.
IoannisSM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 16 λεπτά πριν, sakisgri είπε Appeal ειναι έφεση, δλδ δεν συμφωνείς με την απόφαση και κάνεις έφεση. Εκεί ανεβάζεις καινούργια στοιχεία αν εχεις η γράφεις κάτι διαφορετικό ότι νομίζεις εσύ να κερδίσεις το dispute. Αν δεν εχεις ανεβάσει screenshot να δείχνει ότι το δέμα έφτασε στον παραλήπτη καν' το τώρα, καλά ειναι να ανεβάσεις από κάνα 2 site παρακολούθησης δεμάτων. Δεν ξέρω αν μπορεις να κάνεις αμφισβήτηση μέσω revolut, λογικά θα γίνεται. Από τράπεζα αν έκανες και έδειχνες τις αποδείξεις που εχεις δλδ ότι το δέμα έχει φτάσει στον παραλήπτη λογικά θα έπαιρνες τα χρήματα πίσω, μάλλον το ίδιο θα γίνεται και με revolut. Αλλά κανε μια προσπάθεια ακόμα με το Aliexpress, κανε appeal και ανέβασε και screenshots από το parcelsapp και από αλλού όπως ΕΛΤΑ αν το έστειλες με τα ΕΛΤΑ και φαινεται εκεί ότι έφτασε, και στείλε και από 17track γιατι ξέρω το χρησιμοποιεί το Aliexpress. Εστειλα απο 17track που φαινεται οτι εδω κι ενα μηνα εχει παραδοθει. Εστειλα και φωτο με αποδειξη απο ΕΛΤΑ και διπλα το δεμα με το track number επανω κολλημενο και τη διευθυνση του seller δηλ που πηγαινει. Αυτα μου ζητησαν και αυτα εστειλα. και μετα απο 4 μερες μου ερχεται απαντηση οπως τα ποσταρα πιο πανω.
sakisgri Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 57 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε Όλα σχετικά είναι.. Μου έχουν έρθει δέματα με Cainiao Global και AliExpress saver σε δύο βδομάδες.. Όπως και τώρα το αντίθετο μου συμβαίνει, με dpd αποστολή από της 15 Σεπτεμβρίου, είναι κολλημένο από της 21 Σεπτεμβρίου στο εξής Parcel outbound from transit facility. Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά τελευταία με την dpd και AliExpress πολλά τα αρνητικά σχόλια (dpd courier στη Ελλάδα) από τον προηγούμενο μήνα.. Ο πωλητής μου τον είχε το AliExpress ως choice επιλογή για το αντικείμενο που έψαχνα.. Είδη έχει πέραση η προθεσμία που μου έδινε ότι θα παραλάβω 12 Οκτωβρίου(συν ότι έκανε 14 μέρες να το στείλει και έλεγε μέχρι 7 μέρες) .. Ακόμα είμαι στο περίμενε (το θέμα είναι παραλάβω και ας έχει αργήσει, αν και έχω την υποψία ότι μπορεί να έχουν χαθεί δέματα λόγου κακοκαιρίας).. Παρεμπιπτόντως από Banggood με dpd μου ήρθε στις 15 μέρες! Είχα διαβάσει στο Aliexpress πριν κάποιες μέρες (Δεν θυμάμαι ακριβώς μπορεί και να έχει 10-15 μέρες) ότι είχαν κάποια γιορτή στην Κίνα για 8 μέρες αν δεν κάνω λάθος και ότι θα υπάρχει καθυστέρηση στις αποστολές. Έκανα μια παραγγελία στης 1/10/23 (Choice) έφυγε από Κίνα στης 9/10/23 εχθές 14/10/23 έφτασε Θεσσαλονίκη και ειναι προγραμματισμένο για παράδοση στης 16/10/23 αύριο δλδ, που θα έχει κάνει 15 μέρες. Ναι μεν άργησε να φύγει από Κίνα αλλά μετά πήγε σφαίρα. Αλλά και ένα άλλο (Choice) που έκανα στης 13/10/23 την επόμενη μέρα 14/10/23 ειναι ήδη στη φάση Arrived at departure transport hub, δλδ έτοιμο να φύγει από Κίνα. Υπομονή μη ξεχνάμε παραγγέλλουμε από την άλλη πλευρά του πλανήτη, μερικές φορές μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση από την αναμενόμενη. 2 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Εστειλα απο 17track που φαινεται οτι εδω κι ενα μηνα εχει παραδοθει. Εστειλα και φωτο με αποδειξη απο ΕΛΤΑ και διπλα το δεμα με το track number επανω κολλημενο και τη διευθυνση του seller δηλ που πηγαινει. Αυτα μου ζητησαν και αυτα εστειλα. και μετα απο 4 μερες μου ερχεται απαντηση οπως τα ποσταρα πιο πανω. Κανε appeal και πρόσθεσε σε αυτά που ήδη εχεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι ζητάνε ότι εχεις στείλε αποδείξεις που δειχνουν ξεκάθαρα ότι ο πωλητής έχει παραλάβει το δέμα. Η μίλα με live agent, όπως σου έγραψε και το Aliexpress - You can contact Customer Service for more help. -
vagosvts7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, sakisgri είπε Είχα διαβάσει στο Aliexpress πριν κάποιες μέρες (Δεν θυμάμαι ακριβώς μπορεί και να έχει 10-15 μέρες) ότι είχαν κάποια γιορτή στην Κίνα για 8 μέρες αν δεν κάνω λάθος και ότι θα υπάρχει καθυστέρηση στις αποστολές. Έκανα μια παραγγελία στης 1/10/23 (Choice) έφυγε από Κίνα στης 9/10/23 εχθές 14/10/23 έφτασε Θεσσαλονίκη και ειναι προγραμματισμένο για παράδοση στης 16/10/23 αύριο δλδ, που θα έχει κάνει 15 μέρες. Ναι μεν άργησε να φύγει από Κίνα αλλά μετά πήγε σφαίρα. Αλλά και ένα άλλο (Choice) που έκανα στης 13/10/23 την επόμενη μέρα 14/10/23 ειναι ήδη στη φάση Arrived at departure transport hub, δλδ έτοιμο να φύγει από Κίνα. Υπομονή μη ξεχνάμε παραγγέλλουμε από την άλλη πλευρά του πλανήτη, μερικές φορές μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση από την αναμενόμενη. Σίγουρα θέλουν υπομονή οι παραγγελίες από Κίνα μεριά.. Αλλά αποστολή με dpd 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι 21 Σεπτεμβρίου να μην έχω δει άλλη κίνηση στο tracking και να είναι κολλημένο στο Parcel outbound from transit facility , μου φαίνεται περίεργο μήπως έχει χαθεί το δέμα.. Η γιορτή που είχαν ήταν από της 2 Οκτωβρίου μέχρι 8..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα