japetus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Βλέπω στο τρακ για αντικείμενο αξίας 20 ευρώ το παρακάτω: Carrier note: Shipment has departed from a DHL facility SHANDONG PROVINCE-CHN Να ετοιμάζω να βάζω το χέρι στην τσέπη (και πόσο; ), να ακυρώσω, ή να περιμένω να δούμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 21 λεπτά πριν, japetus είπε Βλέπω στο τρακ για αντικείμενο αξίας 20 ευρώ το παρακάτω: Carrier note: Shipment has departed from a DHL facility SHANDONG PROVINCE-CHN Να ετοιμάζω να βάζω το χέρι στην τσέπη (και πόσο; ), να ακυρώσω, ή να περιμένω να δούμε; Τρόπος αποστολής ποιος ήταν? Αναγκαστικά θα περιμένεις δεν γίνεται να ακυρώσεις αφού έχει φύγει το δέμα. Το πόσο εξαρτάται, μπορεί να πάει πρώτα σε κάποια άλλη Ευρωπαικη χώρα (π.χ Γερμανία) πριν έρθει Ελλαδα και να μη εχεις εξτρά χρέωση. Η Dhl ειναι Deutsche Post δλδ Γερμανικό κρατικό ταχυδρομείο και λογικά συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ στην Ελλαδα άρα μπορεί και να μη εχεις εξτρά χρέωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
japetus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 ok θα δούμε λοιπόν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-n78 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, sakisgri είπε Αν το δέμα πάει πρώτα σε μια άλλη Ευρωπαικη χώρα πριν έρθει Ελλαδα περνάει εκεί τελωνείο (βασικά γίνεται έλεγχος αν έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α) τοτε δεν ξανά περνάει όταν φτάσει Ελλαδα γιατι έχει ήδη περασει σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Αν το δέμα έρθει κατευθείαν Ελλαδα (όπως γίνεται από ebay) τοτε πιο πιθανό πληρώνεις τα 2,5€ για παρουσίαση στο τελωνείο, και καλά για να δουν αν πληρώθηκε ο Φ.Π.Α. Η ατέλεια τον 22€ έχει καταργηθεί. Τα 22€ που ήταν παλιά ήταν διαφορετικά, τοτε μεχρι 22€ δεν πλήρωνες Φ.Π.Α και δεν περνούσε τελωνείο. Η διαφορά με τα 186€ ειναι ότι τώρα πληρώνεις Φ.Π.Α από το πρώτο ευρώ (150€ προϊόν * 24% Φ.Π.Α = 186€) Αυτό με τα 2.5€ πρέπει να το έχουμε μόνο εμείς ? Διότι και στην άλλη ευρωπαϊκή χώρα πριν έρθει Ελλάδα ελέγχουν εάν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ και δεν μπαίνει το χρέος των 2.5€. Πρακτικά μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο κάποιος που Π.χ. Ολλανδός που παραγγέλνει από Κίνα με τριγωνική παράδοση και η ενδιάμεση στάση είναι η Ελλάδα, θα χρεώνεται θα 2.5€ επειδή εμείς εδώ είμαστε μέσα στην λαμογιά και θα του έρθει του Ολλανδού με έξτρα χρέωση 2.5€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 5 ώρες πριν, John-n78 είπε Αυτό με τα 2.5€ πρέπει να το έχουμε μόνο εμείς ? Διότι και στην άλλη ευρωπαϊκή χώρα πριν έρθει Ελλάδα ελέγχουν εάν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ και δεν μπαίνει το χρέος των 2.5€. Πρακτικά μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο κάποιος που Π.χ. Ολλανδός που παραγγέλνει από Κίνα με τριγωνική παράδοση και η ενδιάμεση στάση είναι η Ελλάδα, θα χρεώνεται θα 2.5€ επειδή εμείς εδώ είμαστε μέσα στην λαμογιά και θα του έρθει του Ολλανδού με έξτρα χρέωση 2.5€. Μάλλον μόνο εμείς έχουμε (παράνομα) τα 2,5€. Αν ήταν νόμιμο δεν θα περνούσαν τελωνείο τα δέματα μας σε άλλη Ευρωπαικη χώρα, θα ερχόταν εδώ να περάσουν τελωνείο και να χρεωθούμε. Π.χ με τα δέματα που έχουν αξία πάνω από 186€ η αν κάποιο που ειναι κάτω από 186€ και δεν έχει πληρωθεί ο φ.π.α δεν περνάει τελωνείο σε άλλη Ευρωπαικη χώρα και ας πάει εκεί πρώτα, έρχεται εδώ να περασει και να χρεωθείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimxag Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Γεια σας, έχω παραγγείλει κάτι από ali με saver shipping, έχει φτάσει στα ελτα πριν μια εβδομάδα. Θα δείξει αν έχει παραδωθεί στο site των ελτα;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-n78 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στο banggood, έχω παραγγείλει κάτι το οποίο έχει τις παρακάτω πληροφορίες Tracking Number: 13059301353450 shipping method: Ship from CZ via EU Priority Shipping πώς ξέρω ποιά μεταφορική το έχει αναλάβει για να μπορώ με τον κωδικό να το κάνω tracking ? Δοκίμασα κάτι 17track.net και en.trackitonline.ru όπου ψάχνουν σε όλες τις μεταφορικές αλλά δεν βρίσκουν κάποιο αποτέλεσμα. φωφωωωω Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2023 από John-n78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
omokas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 3 hours ago, jimxag said: Γεια σας, έχω παραγγείλει κάτι από ali με saver shipping, έχει φτάσει στα ελτα πριν μια εβδομάδα. Θα δείξει αν έχει παραδωθεί στο site των ελτα;;; Όχι τα saver με ΕΛΤΑ είναι απλά οπότε τα αφήνει ο ταχυδρόμος στο γραμματοκιβώτιο η χύμα αν δεν χωράει, δεν θα δεις παράδοση στο tracking. Αν το είδες άφιξη μια βδομάδα πριν τότε θα σου έρθει μέσα στη βδομάδα ανάλογος ποτέ έχει δρομολόγιο ο ταχυδρόμος για τη περιοχή σου. Αλλιώς μπορείς να πας από κοντά στο κέντρο διαλογής να το πάρεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, John-n78 είπε Στο banggood, έχω παραγγείλει κάτι το οποίο έχει τις παρακάτω πληροφορίες Tracking Number: 13059301353450 shipping method: Ship from CZ via EU Priority Shipping πώς ξέρω ποιά μεταφορική το έχει αναλάβει για να μπορώ με τον κωδικό να το κάνω tracking ? Δοκίμασα κάτι 17track.net και en.trackitonline.ru όπου ψάχνουν σε όλες τις μεταφορικές αλλά δεν βρίσκουν κάποιο αποτέλεσμα. φωφωωωω Λογικά δεν το έχει παραλάβει κάποια μεταφορική ακόμα από το Banggood. Όταν γίνει αυτό λογικά θα αλλάξει το tracking number. Φαίνεται σε ποιο στάδιο βρίσκεται όταν πατήσεις "λογαριασμός" κάτω δεξιά και μετά εκεί που γράφει παραγγελίες. 4 δέματα που έχω πάρει από Banggood CZ (Τσεχία) Ήρθαν και μου τα παρέδωσε η dhl, αφού πρώτα πήγαν Γερμανία. Εμένα είχαν tracking number τύπου CI*********DE και CG*********DE. Καλό site για να παρακολουθεις τα δέματα, και με next tracking number (όταν υπάρχει) και φαίνεται ποια μεταφορική έχει αναλάβει ειναι αυτό https://parcelsapp.com/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 3 hours ago, omokas said: Όχι τα saver με ΕΛΤΑ είναι απλά οπότε τα αφήνει ο ταχυδρόμος στο γραμματοκιβώτιο η χύμα αν δεν χωράει, δεν θα δεις παράδοση στο tracking. Αν το είδες άφιξη μια βδομάδα πριν τότε θα σου έρθει μέσα στη βδομάδα ανάλογος ποτέ έχει δρομολόγιο ο ταχυδρόμος για τη περιοχή σου. Αλλιώς μπορείς να πας από κοντά στο κέντρο διαλογής να το πάρεις Eγώ 2-3 φορές που πήγα απροειδοποίητα στο ταχυδρομείο για τέτοια μικροδέματα που είχαν καθυστερήσει... μου είπανε πως είτε τα έχουν οι ταχυδρόμοι και θα τα φέρουνε, είτε θα φέρει ο ταχυδρόμος ειδοποιητήριο ώστε να πάω εγώ να παραλάβω. Δηλαδή οι υπάλληλοι δεν έχουν ιδέα πού βρίσκονται ώστε να ψάξουν μόνοι τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Περιμένω 2 δέματα από aliexpress. Το ένα θα έρθει με ΕΛΤΑ και μου γράφει Arrived at local delivery center, άρα έχει έρθει; Το άλλο θα έρθει με Acs και στις 19 μέρες γράφει Parcel outbound from transit facility. Συνήθως στις 15 μέρες είχε έρθει, είναι φυσιολογικό να μην ήρθε τόσες μέρες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 38 λεπτά πριν, teo010 είπε Περιμένω 2 δέματα από aliexpress. Το ένα θα έρθει με ΕΛΤΑ και μου γράφει Arrived at local delivery center, άρα έχει έρθει; Το άλλο θα έρθει με Acs και στις 19 μέρες γράφει Parcel outbound from transit facility. Συνήθως στις 15 μέρες είχε έρθει, είναι φυσιολογικό να μην ήρθε τόσες μέρες; Το πρώτο όταν φάνηκε το "Arrived at local delivery center" μόλις άνοιξαν το σάκο με το δέμα σου μέσα τα ΕΛΤΑ και το σκανάρισαν (στην Αθήνα). Συνήθως μετά από αυτή τη φάση κάνει 5- 10 μέρες να το παραλάβεις ανάλογα που μένεις και πόσο συχνά περνάει ο ταχυδρόμος. Το άλλο ναι ειναι φυσιολογικό (αυτό το διάστημα). Τώρα τελευταία υπάρχει μια καθυστέρηση παραπάνω, συνήθως μεχρι να φύγει το δέμα από Κίνα για Ουγγαρία μετά περπατάει όπως και πριν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagosvts7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα παιδιά.. Αύριο λήγει ο προθεσμία που είχε το μαγαζί από aliexpress για το αγαθό που είχα αγοράσει.. Μπήκα στο chat να μιλήσω μαζί τους και έχει αυτόματες ερωτήσεις.. Επέλεξα ότι δεν έχω παραλάβει το αγαθό τι μπορούμε να κάνουμε και μου έβγαλε το εξής.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 ΠΟΤΕ απευθειας με τον πωλητη. Ανοιξε dispute κανονικα αμεσα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
japetus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Στις 9/10/2023 στις 6:30 ΜΜ, sakisgri είπε Τρόπος αποστολής ποιος ήταν? Αναγκαστικά θα περιμένεις δεν γίνεται να ακυρώσεις αφού έχει φύγει το δέμα. Το πόσο εξαρτάται, μπορεί να πάει πρώτα σε κάποια άλλη Ευρωπαικη χώρα (π.χ Γερμανία) πριν έρθει Ελλαδα και να μη εχεις εξτρά χρέωση. Η Dhl ειναι Deutsche Post δλδ Γερμανικό κρατικό ταχυδρομείο και λογικά συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ στην Ελλαδα άρα μπορεί και να μη εχεις εξτρά χρέωση. Τελικά ήταν όντως DHL Express. Τί διαδικασία ακολουθείται τώρα στο aliexpress για ακύρωση; Άρνηση παραλαβής και claim δέκα μέρες μετά την αποστολή; Ο πωλητής δεν έχει απαντήσει στα μηνύματά μου, φαίνονται unread, το αντικείμενο δεν το εμφανίζει πλέον διαθέσιμο στη σελίδα του, ενώ έκανε μια εβδομάδα από την παραγγελία για να το στείλει. Περιμένω συγχρόνως και απάντηση από εκτελωνιστή αν προλάβει να μην προχωρήσει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα