Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω μία εν τάχυ περίληψη για τα τελωνεία και τους δασμούς για να μου πείτε εάν τα έχω καταλάβει σωστά.

1) Εάν παραγγείλουμε ΕΝΤΟΣ Ευρώπης ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ αξίας τότε ΔΕΝ πληρώνουμε κάτι επιπλέον (ούτε τελωνείο, ούτε ΕΛΤΑ, ούτε τίποτα) όπου εάν δεν πληρωθεί ο ΦΠΑ κατα το checkout το πληρώνουμε εδώ μέσα χωρίς άλλο επιπρόσθετο έξοδο.

2) Εάν παραγγείλουμε ΕΚΤΟΣ Ευρώπης (ή Αγγλία) τότε εάν η καθαρή αξία του προϊόντος είναι μέχρι 150 ευρώ (χωρίς να προσμετρούνται τα μεταφορικά ή ο ΦΠΑ) τότε εάν α) έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ κατα την αγορά τότε ΔΕΝ πληρώνουμε τίποτα άλλο ενώ εάν β) ΔΕΝ έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ τότε εκτός του ότι θα πληρώσουμε το ΦΠΑ όταν είναι να παραλάβουμε, θα πληρώσουμε και τα 2.5 ευρώ ή όσα είναι στα ΕΛΤΑ.

3) Εάν παραγγείλουμε ΕΚΤΟΣ Ευρώπης (ή Αγγλία) τότε εάν η καθαρή αξία του προϊόντος είναι πάνω από 150 ευρώ (χωρίς να προσμετρούνται τα μεταφορικά ή ο ΦΠΑ τότε εάν α) έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ κατα την αγορά πληρώνουμε μόνο Δασμούς και Τελωνείο ενώ εάν β) ΔΕΝ εχει πληρωθεί ο ΦΠΑ τότε εκτός του ότι θα πληρώσουμε το ΦΠΑ όταν είναι να παραλάβουμε, θα πληρώσουμε Δασμούς, Τελωνείο και την αμοιβή των ΕΛΤΑ (2.5 ευρώ όσα είναι)

Διορθώστε με εάν τελικά αυτά τα 2.5 ευρώ (ή όσο είναι) που παίρνει τα ΕΛΤΑ είναι ο ΦΠΑ του προϊόντος που δεν έχει πληρωθεί κατα το check out, άρα δεν πρόκειται για κάποιο παραπάνω έξοδο. Επίσης Δασμοί και Τελωνείο είναι το ίδιο και όχι κάτι ξεχωριστό ως έξοδο ? Τέλος να υποθέσω ότι με τις ασφαλές αποστολές απορρίπτουμε τις περιπτώσεις 2,3 και είναι σαν να παραγγέλνουμε πάντα εντός Ευρώπης ?

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, alex89 είπε

Έχω κάνει μία παραγγελία που δεν την παρέλαβα. Έκανα dispute. Πρώτη φορά κάνω και δεν ξέρω τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Είδα αυτό το μήνυμα:

AliExpress's decision:The tracking information shows that the package has arrived at your local post office and waited for your collection. We warmly suggest that you can contact the shipping company Customer Care Center and you will get this package as soon as possible. If the package not in good condition/ goods shortage, you are suggested go to 'Dispute Detail' -- Check 'Dispute Reason-- Click 'Update Reason' to update your reason for filing a dispute.

Από τα λίγα αγγλικά που ξέρω λέει πως είναι στο ταχυδρομείο και να έρθω σε επαφή με τη μεταφορική εταιρία. 
Τι να κάνω; Να πάω στο ταχυδρομείο να ρωτήσω αν υπάρχει κανένα δέμα στο όνομά μου; Με τη μεταφορική εταιρία πως να έρθω σε επαφή; 
Ευχαριστώ!!

αν είναι τύπου U....HU εγώ πηγαίνω στην τοπική διανομή και τα παραλαμβάνω μόνος μου γιατί ο ταχυδρόμος περνάει μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να είναι ήδη στην τοπική σου διανομή 

5 λεπτά πριν, John-n78 είπε

Να κάνω μία εν τάχυ περίληψη για τα τελωνεία και τους δασμούς για να μου πείτε εάν τα έχω καταλάβει σωστά.

1) Εάν παραγγείλουμε ΕΝΤΟΣ Ευρώπης ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ αξίας τότε ΔΕΝ πληρώνουμε κάτι επιπλέον (ούτε τελωνείο, ούτε ΕΛΤΑ, ούτε τίποτα) όπου εάν δεν πληρωθεί ο ΦΠΑ κατα το checkout το πληρώνουμε εδώ μέσα χωρίς άλλο επιπρόσθετο έξοδο.

2) Εάν παραγγείλουμε ΕΚΤΟΣ Ευρώπης (ή Αγγλία) τότε εάν η καθαρή αξία του προϊόντος είναι μέχρι 150 ευρώ (χωρίς να προσμετρούνται τα μεταφορικά ή ο ΦΠΑ) τότε εάν α) έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ κατα την αγορά τότε ΔΕΝ πληρώνουμε τίποτα άλλο ενώ εάν β) ΔΕΝ έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ τότε εκτός του ότι θα πληρώσουμε το ΦΠΑ όταν είναι να παραλάβουμε, θα πληρώσουμε και τα 2.5 ευρώ ή όσα είναι στα ΕΛΤΑ.

3) Εάν παραγγείλουμε ΕΚΤΟΣ Ευρώπης (ή Αγγλία) τότε εάν η καθαρή αξία του προϊόντος είναι πάνω από 150 ευρώ (χωρίς να προσμετρούνται τα μεταφορικά ή ο ΦΠΑ τότε εάν α) έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ κατα την αγορά πληρώνουμε μόνο Δασμούς και Τελωνείο ενώ εάν β) ΔΕΝ εχει πληρωθεί ο ΦΠΑ τότε εκτός του ότι θα πληρώσουμε το ΦΠΑ όταν είναι να παραλάβουμε, θα πληρώσουμε Δασμούς, Τελωνείο και την αμοιβή των ΕΛΤΑ (2.5 ευρώ όσα είναι)

Διορθώστε με εάν τελικά αυτά τα 2.5 ευρώ (ή όσο είναι) που παίρνει τα ΕΛΤΑ είναι ο ΦΠΑ του προϊόντος που δεν έχει πληρωθεί κατα το check out, άρα δεν πρόκειται για κάποιο παραπάνω έξοδο. Επίσης Δασμοί και Τελωνείο είναι το ίδιο και όχι κάτι ξεχωριστό ως έξοδο ? Τέλος να υποθέσω ότι με τις ασφαλές αποστολές απορρίπτουμε τις περιπτώσεις 2,3 και είναι σαν να παραγγέλνουμε πάντα εντός Ευρώπης ?

μην λέμε ξανά τα ίδια πράγματα, σελίδα 294 ο @sakisgri τα έχει γράψει αναλυτικά, συγκεκριμένα για τα 2,5€ είναι η αμοιβή που εισπράττει ο εκτελωνιστής που θα ασχοληθεί με το δέμα σου, ανάλογα με την αξία του προϊόντος αυτό το ποσό αλλάζει.Το 2,5€ είναι η ελάχιστη χρέωση.

• Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, radiotv είπε

μην λέμε ξανά τα ίδια πράγματα, σελίδα 294 ο @sakisgri τα έχει γράψει αναλυτικά, συγκεκριμένα για τα 2,5€ είναι η αμοιβή που εισπράττει ο εκτελωνιστής που θα ασχοληθεί με το δέμα σου, ανάλογα με την αξία του προϊόντος αυτό το ποσό αλλάζει.Το 2,5€ είναι η ελάχιστη χρέωση.

Φίλε μου δεν είναι πάλι τα ίδια. Διάβασα στην 294 και γράφει για ασφαλές αποστολές, semitracking ενώ δεν πιάνει ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις γι΄ αυτό ρώτησα τι γίνεται σε κάθε περίπτωση εάν είναι Εντός/Εκτός Ευρώπης, Άνω/Κάτω των 150 ευρώ & Με/Χωρίς ΦΠΑ κατά την πληρωμή του Check-out. Συνδυάζοντας όλες τις παραμέτρους βγαίνουν 8 περιπτώσεις. Είδες εσύ στην 294 να γράφει ξεχωριστά για κάθε μία απο αυτές τις 8 περιπτώσεις ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, John-n78 είπε

Φίλε μου δεν είναι πάλι τα ίδια. Διάβασα στην 294 και γράφει για ασφαλές αποστολές, semitracking ενώ δεν πιάνει ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις γι΄ αυτό ρώτησα τι γίνεται σε κάθε περίπτωση εάν είναι Εντός/Εκτός Ευρώπης, Άνω/Κάτω των 150 ευρώ & Με/Χωρίς ΦΠΑ κατά την πληρωμή του Check-out. Συνδυάζοντας όλες τις παραμέτρους βγαίνουν 8 περιπτώσεις. Είδες εσύ στην 294 να γράφει ξεχωριστά για κάθε μία απο αυτές τις 8 περιπτώσεις ? 

Μέχρι 185€ μαζί με τον ΦΠΑ δεν πληρώνεις τίποτα εδώ αν παραγγείλεις από ali. Πάνω από αυτό το ποσό πληρώνεις εδώ τον ΦΠΑ και τα έξοδα του τελωνείου. Για αγορές από χώρα της ΕΕ δεν πληρώνεις τίποτα προφανώς ανεξαρτήτου ποσού 

1 λεπτό πριν, Nnoutas είπε

Επεξ/σία από Nnoutas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά αργεί δέμα με dpd από aliexpress .. Το έχουν στείλει από 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι 21 Σεπτεμβρίου γράφει το εξής Parcel outbound from transit facility.. Ενω άλλη αποστολή με dpd από Banggood 18 Σεπτέμβρη την έχω παραλάβει από την Δευτέρα.. Υπάρχει περιπτώση να χάθηκε το δεμα ? Έγιναν και αυτά με τον καιρό και λέω ποτέ δεν ξέρεις.. 

Το χρονικό όριο της παραλαβής από την συγκεκριμένη παραγγελία είναι μέχρι 12 Οκτωβρίου.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/10/2023 στις 10:47 ΠΜ, John-n78 είπε

Στις 6/10/2023 στις 11:21 ΠΜ, John-n78 είπε

Στη σελίδα 294 γράφω ότι χρειάζεται να ξέρεις για αγορά κάτω από 186€. Αν ακολουθήσεις αυτά που γράφω από το Aliexpress δεν θα πληρωσεις 2,5€.

Όπως σου έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, πάνω από τα 186€ στο checkout θα αφαιρεθεί ο φ.π.α από την αρχική τιμή και θα το πληρωσεις στην Ελλαδα μαζί με έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Δες σελίδα 367 γράφω τι θα πληρωσεις και πως βλέπουμε πόσο % δασμοί θα πληρώσουμε. Επίσης δες και ανάρτηση μου στη σελίδα 356 που εξηγώ και έχω παράδειγμα εικόνες για το Vat included και το price adjustment.

Για αγορά από Ευρωπαικη χώρα σε Ευρωπαικη δεν υπάρχει τελωνείο ανεξαρτήτως τιμή, και κατά 99,9% ο φ.π.α θα ειναι μέσα στη τιμή, κάπου θα γράφει vat included η ρωτάς αν δεν γράφει.

Τώρα το Αγγλία που ρωτάς που το είδες στο Aliexpress δεν ξέρω, απ' ότι ξέρω δεν υπάρχει κατάστημα στο Aliexpress που να στέλνει από Αγγλία .

Αυτά που γράφουμε εδώ αφορούν το Aliexpress και μόνο. Για Ebay που στέλνει από Αγγλία αλλάζουν τα πράγματα εκεί το δέμα θα έρθει κατευθείαν Ελλαδα και πιο πιθανό θα εχεις εξτρά χρέωση. Αν θες για Ebay δες και ρώτα εδώ.

Στις 6/10/2023 στις 5:19 ΜΜ, vagosvts7 είπε

Πρώτη φορά αργεί δέμα με dpd από aliexpress .. Το έχουν στείλει από 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι 21 Σεπτεμβρίου γράφει το εξής Parcel outbound from transit facility.. Ενω άλλη αποστολή με dpd από Banggood 18 Σεπτέμβρη την έχω παραλάβει από την Δευτέρα.. Υπάρχει περιπτώση να χάθηκε το δεμα ? Έγιναν και αυτά με τον καιρό και λέω ποτέ δεν ξέρεις.. 

Το χρονικό όριο της παραλαβής από την συγκεκριμένη παραγγελία είναι μέχρι 12 Οκτωβρίου.. 

Όχι, Έτυχε και σε εμένα. Τελευταία υπάρχει μια καθυστέρηση μεχρι να φύγει από Κίνα το δέμα.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Κάνουμε αγορές από ΑΕ εδω και 2 χρονια.Τις τελευταίες μέρες κάναμε 3- Μια  πληρωσα με debit εθνικής (50$) και δυο η αδερφή μου με debit Eurobank (μικρες 3 και 4 δολλαρια αυτες) .Σε όλες  παρουσιάζει εξτρα χρέωση ενα ευρώ. Καινούργιο ειναι αυτο?

2023-10-06-144300-1920x1080-scrot

Επεξ/σία από mecanomecano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, mecanomecano είπε

Κάνουμε αγορές απο ΑΕ εδω και 2 χρονια.Τις τελευταίες μερες καναμε 3- Μια  πληρωσα με debit εθνικής (50$) και δυο η αδερφη μου με debit Eurobank (μικρες 3 και 4 δολλαρια αυτες) .Σε όλες  παρουσιάζει εξτρα χρεωση ενα ευρώ. Καινούργιο ειναι αυτο?

2023-10-06-144300-1920x1080-scrot

Το 1€ Θυμίζει χρέωση ETE εθνικης περισσότερο πάρα του Ali. Μετατροπή νομίσματος??

Σε άλλη σελίδα/κατ/μα εξωτερικου δες/δειτε αν σας το χρεώνει και εκει μελλοντικά όταν ξανακάνετε χρειαστειτε κάποια αγορά  στο μελλον πχ amazon.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, aces said:

Το 1€ Θυμίζει χρέωση ETE εθνικης περισσότερο πάρα του Ali.

Σε άλλη σελίδα/κατ/μα εξωτερικου δες/δειτε αν σας το χρεώνει και εκει μελλοντικά όταν ξανακάνετε χρειαστειτε κάποια αγορά  στο μελλον πχ amazon.

Στην Eurobank λέει "προμήθεια" για την χρέωση 1 ευρω. Μάλλον ειναι ότι πληρώσαμε σε $.

32 minutes ago, aces said:

Μετατροπή νομίσματος??

Αυτο πρέπει να ειναι ^_^
Το ωραίο ειναι οτι αν πλήρωνα σε ευρώ τα 50$ το ΑΕ το βγάζει €49.73

Πληρώνοντας σε $ έδωσα €47.91+1= € 48.91.Οποτε σε αγορες >40$ καλύτερα να πληρώνει κανείς σε $ ενώ σε φτηνότερα σε €

Επεξ/σία από mecanomecano
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/10/2023 στις 5:30 ΜΜ, sakisgri είπε

Στη σελίδα 294 γράφω ότι χρειάζεται να ξέρεις για να αγορά κάτω από 186€. Αν ακολουθήσεις αυτά που γράφω από το Aliexpress δεν θα πληρωσεις 2,5€.

Όπως σου έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, πάνω από τα 186€ στο checkout θα αφαιρεθεί ο φ.π.α από την αρχική τιμή και θα το πληρωσεις στην Ελλαδα μαζί με έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Δες σελίδα 367 γράφω τι θα πληρωσεις και πως βλέπουμε πόσο % δασμοί θα πληρώσουμε. Επίσης δες και ανάρτηση μου στη σελίδα 356 που εξηγώ και έχω παράδειγμα εικόνες για το Vat included και το price adjustment.

Για αγορά από Ευρωπαικη χώρα σε Ευρωπαικη δεν υπάρχει τελωνείο ανεξαρτήτως τιμή, και κατά 99,9% ο φ.π.α θα ειναι μέσα στη τιμή, κάπου θα γράφει vat included η ρωτάς αν δεν γράφει.

Τώρα το Αγγλία που ρωτάς που το είδες στο Aliexpress δεν ξέρω, απ' ότι ξέρω δεν υπάρχει κατάστημα στο Aliexpress που να στέλνει από Αγγλία .

Αυτά που γράφουμε εδώ αφορούν το Aliexpress και μόνο. Για Ebay που στέλνει από Αγγλία αλλάζουν τα πράγματα εκεί το δέμα θα έρθει κατευθείαν Ελλαδα και πιο πιθανό θα εχεις εξτρά χρέωση. Αν θες για Ebay δες και ρώτα εδώ.

Όχι, Έτυχε και σε εμένα. Τελευταία υπάρχει μια καθυστέρηση μεχρι να φύγει από Κίνα το δέμα.

Για αυτό ρώτησα και για Αγγλία λόγω του ebay αλλά και γενικότερα. Το Aliexpress έχει αυτό με τις ασφαλείς αποστολές για ευρωπαϊκές αποθήκες έτσι ώστε να γλιτώνεις πάντα το τελωνείο και τα 2.5 ευρώ ανεξαρτήτου τιμής. Άμα βρεις κάποιο άλλο αντικείμενο στο διαδίκτυο είτε από ebay είτε απο οπουδήποτε και δεν είναι απο Ευρώπη αλλά ούτε κάνουν τριγωνική αποστολή μέσω Ευρώπης ώστε να θεωρηθεί από Ευρώπη τότε τί ισχύει ? ΠΑΝΤΑ τελωνείο για άνω των 150 ευρώ ενώ κάτω του ποσού αυτού δεν υπάρχει ποτέ τελωνείο ? Ενώ εάν ΔΕΝ πληρωθεί ο ΦΠΑ κατά το checkout τότε στην είσοδο εκτός του ΦΠΑ πληρώνουμε και αυτά τα 2.5 ευρώ των ΕΛΤΑ ? Εν ολίγοις αυτά τα 2.5 ευρώ ισχύουν ΜΟΝΟ όταν δεν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ ακόμη και εάν έρχεται από Ευρώπη ?

Επεξ/σία από John-n78
Δημοσ.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για πιο λόγο,τα airwick τα αποσμιτικα χώρου,έχουν ακριβά έξοδα αποστολής;μιλάμε για 20 ευρώ έξοδα αποστολής,.ακόμα και στο ebay πάλι έχουν πολλά έξοδα αποστολής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, John-n78 είπε

Άμα βρεις κάποιο άλλο αντικείμενο στο διαδίκτυο είτε από ebay είτε απο οπουδήποτε και δεν είναι απο Ευρώπη αλλά ούτε κάνουν τριγωνική αποστολή μέσω Ευρώπης ώστε να θεωρηθεί από Ευρώπη τότε τί ισχύει ? ΠΑΝΤΑ τελωνείο για άνω των 150 ευρώ ενώ κάτω του ποσού αυτού δεν υπάρχει ποτέ τελωνείο ? Ενώ εάν ΔΕΝ πληρωθεί ο ΦΠΑ κατά το checkout τότε στην είσοδο εκτός του ΦΠΑ πληρώνουμε και αυτά τα 2.5 ευρώ των ΕΛΤΑ ? Εν ολίγοις αυτά τα 2.5 ευρώ ισχύουν ΜΟΝΟ όταν δεν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ ακόμη και εάν έρχεται από Ευρώπη ?

Για κατω απο 186€ (με φ.π.α) Κανονικά από τρίτη χώρα αν ειναι πληρωμένος ο φ.π.α και έχει δηλωθεί στη πλατφόρμα IOSS τοτε δεν θα πρέπει να πληρωσεις τπτ παραπάνω. Όλα τα καταστήματα πλέον δηλώνουν στο IOSS αλλά στην Ελλαδα μόνο ξανά πληρώνεις. Αν δεν βγει σε κάποιο κανάλι δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Δες ανάρτηση μου στη σελίδα 348 τι τράβηξε ένας φίλος να καταλάβεις τι γίνεται, έκανε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Συνήγορο του Καταναλωτή με αποτέλεσμα να παιδευτεί και να βρει και τον μπελά του στο τέλος.

Για πάνω από 186€ ναι πάντα τελωνείο. και πληρώνεις εδώ Φ.Π.Α, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. Εκτός από Banggood που δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω όσο και να ειναι η αξία ακόμα και όταν έρχεται από Κίνα.

Από Ευρώπη πάντα ο Φ.Π.Α ειναι μέσα στη τιμή, αν δεν ειναι δεν ξέρω τι γίνεται, δεν μου έχει τύχη αλλά τελωνείο δεν περνάει δέμα από Ευρώπη. Όταν παραγγείλουμε κάτι από μια Ευρωπαικη χώρα ειναι ακριβώς το ίδιο σαν να παραγγέλνεις από μια πόλη στην Ελλαδα.

Αυτά που ξέρουμε για αγορές από τρίτες χώρες ειναι από Aliexpress, Banggood, Geekbuying και Shein ειναι safe. Αν θέλεις να πάρεις από κάπου αλλού το Google ειναι ο φίλος σου.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 8/10/2023 στις 12:38 ΠΜ, sakisgri είπε

Για κατω απο 186€ (με φ.π.α) Κανονικά από τρίτη χώρα αν ειναι πληρωμένος ο φ.π.α και έχει δηλωθεί στη πλατφόρμα IOSS τοτε δεν θα πρέπει να πληρωσεις τπτ παραπάνω. Όλα τα καταστήματα πλέον δηλώνουν στο IOSS αλλά στην Ελλαδα μόνο ξανά πληρώνεις. Αν δεν βγει σε κάποιο κανάλι δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Δες ανάρτηση μου στη σελίδα 348 τι τράβηξε ένας φίλος να καταλάβεις τι γίνεται, έκανε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Συνήγορο του Καταναλωτή με αποτέλεσμα να παιδευτεί και να βρει και τον μπελά του στο τέλος.

Για πάνω από 186€ ναι πάντα τελωνείο. και πληρώνεις εδώ Φ.Π.Α, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. Εκτός από Banggood που δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω όσο και να ειναι η αξία ακόμα και όταν έρχεται από Κίνα.

Από Ευρώπη πάντα ο Φ.Π.Α ειναι μέσα στη τιμή, αν δεν ειναι δεν ξέρω τι γίνεται, δεν μου έχει τύχη αλλά τελωνείο δεν περνάει δέμα από Ευρώπη. Όταν παραγγείλουμε κάτι από μια Ευρωπαικη χώρα ειναι ακριβώς το ίδιο σαν να παραγγέλνεις από μια πόλη στην Ελλαδα.

Αυτά που ξέρουμε για αγορές από τρίτες χώρες ειναι από Aliexpress, Banggood, Geekbuying και Shein ειναι safe. Αν θέλεις να πάρεις από κάπου αλλού το Google ειναι ο φίλος σου.

Οκ κατάλαβα. Νόμιζα τουλάχιστον ότι πάνω απο 186 ευρώ στο Bangwood πληρώνεις τελωνείο. Τέσπα, σε ποιά περίπτωση πληρώνεις τα 2,5 ευρώ των ΕΛΤΑ ? Και αυτό με το όριο των 22 ευρώ που λένε, τί είναι ? Είναι το 186 ευρώ όπου παλιά ήταν στα 22 ευρώ ? 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, John-n78 είπε

Οκ κατάλαβα. Νόμιζα τουλάχιστον ότι πάνω απο 186 ευρώ στο Bangwood πληρώνεις τελωνείο. Τέσπα, σε ποιά περίπτωση πληρώνεις τα 2,5 ευρώ των ΕΛΤΑ ? Και αυτό με το όριο των 22 ευρώ που λένε, τί είναι ? Είναι το 186 ευρώ όπου παλιά ήταν στα 22 ευρώ ? 

Αν το δέμα πάει πρώτα σε μια άλλη Ευρωπαικη χώρα πριν έρθει Ελλαδα περνάει εκεί τελωνείο (βασικά γίνεται έλεγχος αν έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α) τοτε δεν ξανά περνάει όταν φτάσει Ελλαδα γιατι έχει ήδη περασει σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Αν το δέμα έρθει κατευθείαν Ελλαδα (όπως γίνεται από ebay) τοτε πιο πιθανό πληρώνεις τα 2,5€ για παρουσίαση στο τελωνείο, και καλά για να δουν αν πληρώθηκε ο Φ.Π.Α.

Η ατέλεια τον 22€ έχει καταργηθεί. Τα 22€ που ήταν παλιά ήταν διαφορετικά, τοτε μεχρι 22€ δεν πλήρωνες Φ.Π.Α και δεν περνούσε τελωνείο. Η διαφορά με τα 186€ ειναι ότι τώρα πληρώνεις Φ.Π.Α από το πρώτο ευρώ (150€ προϊόν * 24% Φ.Π.Α = 186€)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...