sakisgri Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 18/9/2023 στις 7:34 ΜΜ, ekrepali είπε Έχω κι εγώ 2 παραγγελίες με απλή αποστολή UΑ*******HU, τελευταίο update 30/8 Arrived at departure transport hub και στη πλατφόρμα του Ali και στο Parcelsapp. Δεν υπάρχει update για line haul και τελωνείο από Ουγγαρία και τώρα ξαφνικά το σύστημα του Ali εμφανίζει αυτό: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όντως έρχεται και δεν υπάρχει tracking πλέον αφού φύγουν από Κίνα; Ή έχουν κολλήσει και το σύστημα του Ali δείχνει άλλα αντί άλλων; 23 ώρες πριν, ekrepali είπε Και τα 2 τα είχα παραγγείλει με Aliexpress Saver Shipping, το ένα απ'τα δυο εστάλη με Cainiao Super Economy Global. Διάβασα τώρα του sakisgri, δε γράφει κάτι που δε γνωρίζω. Έχω ξαναπαραγγείλει με απλά που πάνε Ουγγαρία, ποτέ δεν υπήρχε τόση καθυστέρηση στο tracking όταν φεύγουν από Κίνα. Δεν έχει φύγει από Κίνα ακόμα το δέμα σου. Το Arrived at departure transport hub το βλέπουμε πριν φύγει από Κίνα το δέμα. Δες ένα δικό μου που έχει φτάσει Ελλαδα να καταλάβεις UA237791047HU. Μη δίνεις και πολύ βάση στο tracking από το Aliexpress. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 21 minutes ago, sakisgri said: Δεν έχει φύγει από Κίνα ακόμα το δέμα σου. Το Arrived at departure transport hub το βλέπουμε πριν φύγει από Κίνα το δέμα. Δες ένα δικό μου που έχει φτάσει Ελλαδα να καταλάβεις UA237791047HU. Μη δίνεις και πολύ βάση στο tracking από το Aliexpress. Το ξέρω... αλλά παλιά η μεταφορά Κίνα - Ουγγαρία γινόταν σχεδόν άμεσα. Τι έχει αλλάξει και υπάρχει τέτοια καθυστέρηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, ekrepali είπε Το ξέρω... αλλά παλιά η μεταφορά Κίνα - Ουγγαρία γινόταν σχεδόν άμεσα. Τι έχει αλλάξει και υπάρχει τέτοια καθυστέρηση; Μάλλον απλώς έτυχε π.χ μπορεί να μη υπήρχαν πολλά και θα έπρεπε να μαζευτούν όπως γίνεται με τα Cainiao Heavy parcel Line και Cainiao standard for special goods. Γιατί τα choice τα στέλνουν με ACS ακόμα και τα πιο φτηνά, έτσι ειναι λιγότερα τα saver. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LeGioul Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημερα , χτες εκανα παραγγελια απο aliexpress , ελεγε οτι θα φυγει με το aliexpress standard shipping, σημερα μου ηρθε μηνυμα οτι στειλανε με Cainiao Heavy Parcel Line με voucher του στυλ CK123456789NL . Τελικη αξια παραγγελιας 112 ευρω. Επειδη ειναι η 1η μου παραγγελια απο aliexpress και ειμαι λιγο ψαρωμενος οποτε ρωταω για τις εμπειριες σας, αν ειχατε κανα θεμα , πχ τελωνειο , μεγαλη καθυστερηση, απο ολλανδια χανονται δεματα ευκολα η αργουν πολυ η καταστρεφονται συχνα κτλ κτλ Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από LeGioul Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, LeGioul είπε Καλημερα , χτες εκανα παραγγελια απο aliexpress , ελεγε οτι θα φυγει με το aliexpress standard shipping, σημερα μου ηρθε μηνυμα οτι στειλανε με Cainiao Heavy Parcel Line με voucher του στυλ CK123456789NL . Τελικη αξια παραγγελιας 112 ευρω. Επειδη ειναι η 1η μου παραγγελια απο aliexpress και ειμαι λιγο ψαρωμενος οποτε ρωταω για τις εμπειριες σας, αν ειχατε κανα θεμα , πχ τελωνειο , μεγαλη καθυστερηση, απο ολλανδια χανονται δεματα ευκολα η αργουν πολυ η καταστρεφονται συχνα κτλ κτλ Τη μέθοδο αποστολής δεν την έχω ξανασυναντησει. Ίσως αφορά βαριά η ογκώδη αντικείμενα. Γενικά πάντως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Ούτε συχνά δέματα χάνονται ούτε κατά στρέφονται, ούτε περνάνε τελωνειο αντικείμενα αξίας μέχρι 185€ μαζί με τα μεταφορικά. Τώρα για καθυστερήσεις, ίσως υπάρξουν αλλά ούτε αυτός είναι ο κανόνας. Παλιότερα υπήρχαν περισσότερες αλλά τελευταία το Αλι στέλνει με κούριερ οπότε οι χρόνοι παράδοσης έχουν μειωθεί δραματικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LeGioul Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, Nnoutas είπε Τη μέθοδο αποστολής δεν την έχω ξανασυναντησει. Ίσως αφορά βαριά η ογκώδη αντικείμενα. Γενικά πάντως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Ούτε συχνά δέματα χάνονται ούτε κατά στρέφονται, ούτε περνάνε τελωνειο αντικείμενα αξίας μέχρι 185€ μαζί με τα μεταφορικά. Τώρα για καθυστερήσεις, ίσως υπάρξουν αλλά ούτε αυτός είναι ο κανόνας. Παλιότερα υπήρχαν περισσότερες αλλά τελευταία το Αλι στέλνει με κούριερ οπότε οι χρόνοι παράδοσης έχουν μειωθεί δραματικά. Οντως αφορα cooling βαση για laptop οποτε φανταζομαι ειναι στα ογκωδη, ακομα και τα μεταφορικα ηταν τσιμπημενα στα 20 ευρω απο την αρχη λογω ογκου θεωρω. Μεσω Ολλανδιας πιστευω να μην εχω θεματα με τελωνειο. Απλα απο αυτα που διαβασα πριν παραγγειλω ειδα οτι το aliexpress standard shipping θεωρειτε safe και μεσω Ουγγαριας χωρις τελωνειο οποτε οταν ειδα την αλλαγη στο shipping με πιασε ενα μικρο αγχος και ηθελα να δω αν ειχε κανεις αντιστοιχη εμπειρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, LeGioul είπε Οντως αφορα cooling βαση για laptop οποτε φανταζομαι ειναι στα ογκωδη, ακομα και τα μεταφορικα ηταν τσιμπημενα στα 20 ευρω απο την αρχη λογω ογκου θεωρω. Μεσω Ολλανδιας πιστευω να μην εχω θεματα με τελωνειο. Απλα απο αυτα που διαβασα πριν παραγγειλω ειδα οτι το aliexpress standard shipping θεωρειτε safe και μεσω Ουγγαριας χωρις τελωνειο οποτε οταν ειδα την αλλαγη στο shipping με πιασε ενα μικρο αγχος και ηθελα να δω αν ειχε κανεις αντιστοιχη εμπειρια Και οι 2 τρόποι αποστολής ειναι safe κανένα δεν περνάει τελωνείο. Η διαφορά ειναι με το Aliexpress standard shipping θα ερχόταν σε 12-16 μέρες περίπου με ACS, τα Cainiao Heavy Parcel Line έρχεται μέσω Ολλανδίας και τα παραδίδει τα ΕΛΤΑ στην Ελλαδα και έχουν πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση δλδ 45-60 μέρες περίπου. Αν θες δες σελίδα 294 έχω λίστα και τα γράφω όλα εκεί. Επίσης είπες πλήρωσες 20 Ευρώ για Aliexpress standad shipping, λογικά το Cainiao Heavy Parcel Line θα ήταν πολύ πιο φτηνό η και free shipping, αν μπεις στη σελίδα με το προϊόν και πατήσεις εκεί που γράφει shipping θα το δεις. Νομίζω όταν παραλαβεις μπορεις να ανοίξεις dispute να διεκδικήσεις τα 20€ η πόσο ειναι η διαφορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LeGioul Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, sakisgri είπε Επίσης είπες πλήρωσες 20 Ευρώ για Aliexpress standad shipping, λογικά το Cainiao Heavy Parcel Line θα ήταν πολύ πιο φτηνό η και free shipping, αν μπεις στη σελίδα με το προϊόν και πατήσεις εκεί που γράφει shipping θα το δεις. Νομίζω όταν παραλαβεις μπορεις να ανοίξεις dispute να διεκδικήσεις τα 20€ η πόσο ειναι η διαφορά. Και εγω εκει μπερδευτικα γιατι εκει που λες εχει μονο μια επιλογη που γραφει : Shipping: €21.08 Estimated delivery on Oct 20 From China to Greece via AliExpress Standard Shipping Tracking Available Λες να κανω dispute οταν ερθει? Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από LeGioul Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, LeGioul είπε Και εγω εκει μπερδευτικα γιατι εκει που λες εχει μονο μια επιλογη που γραφει : Shipping: €21.08 Estimated delivery on Oct 20 From China to Greece via AliExpress Standard Shipping Tracking Available Tα Aliexpress standard shipping έχουν όριο τα 2κιλα, αν ειναι παραπάνω δεν θα έπρεπε να έχει Aliexpress standard shipping, ίσως να έκανε λάθος ο πωλητής που είχε Aliexpress standard shipping από την αρχή. Μπορείς να δεις το προϊόν σε άλλα καταστήματα να δεις ποιο τρόπο αποστολής έχουν αυτοί. Αλλά ειναι safe μην ανησυχείς απλώς όπως έγραψα πιο πάνω έχει μεγαλύτερη καθυστέρηση. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antouaa Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Γιατί αργεί τόσο πολύ αυτή η παραγγελία μήπως ξέρει κανείς σας; Είναι 3 μπουκαλάκια με αιθέρια έλαια τον 50ml. Στην μέθοδο αποστολή έγραφε "Cainiao super economy global" τα έστειλε στις 5 Αυγούστου με την SunYou και παράλληλα έδωσε και track number από Dpd! Έχει κολλήσει από 10 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της χώρας προορισμού. Κανονικά δε θα έπρεπε να πάει πρώτα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για εκτελωνισμό; Από ότι βλέπω έχει και άλλος πρόβλημα με το ίδιο θέμα, αλλά τόσο πολύ πρώτη φορά μου συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και σε ξερή περίοδο όπως είναι τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, antouaa είπε Γιατί αργεί τόσο πολύ αυτή η παραγγελία μήπως ξέρει κανείς σας; Είναι 3 μπουκαλάκια με αιθέρια έλαια τον 50ml. Στην μέθοδο αποστολή έγραφε "Cainiao super economy global" τα έστειλε στις 5 Αυγούστου με την SunYou και παράλληλα έδωσε και track number από Dpd! Έχει κολλήσει από 10 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της χώρας προορισμού. Κανονικά δε θα έπρεπε να πάει πρώτα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για εκτελωνισμό; Από ότι βλέπω έχει και άλλος πρόβλημα με το ίδιο θέμα, αλλά τόσο πολύ πρώτη φορά μου συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και σε ξερή περίοδο όπως είναι τώρα. Δεν ξέρω γιατι καθυστερεί. Κανονικά τα "Cainiao super economy global" έρχονται μέσω Ουγγαρίας και τα παραδίδει τα ΕΛΤΑ στην Ελλαδα με tracking number UA**********HU. Όπως τα Aliexpress saver shipping αλλά με μεγαλύτερη καθυστέρηση. Δεν ξέρω αν εστάλη με SunYou επειδή ειναι υγρά (ειδικά υλικά) Αυτό που ξέρω ειναι ότι με την SunYou δεν πάει πρώτα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα για εκτελωνισμό, γιατι τον εκτελωνισμό τον αναλαμβάνει η ίδια η SunYou, και τα δέματα έρχονται απευθείας Ελλαδα. Θα έλεγα ρώτα μια τον πωλητή, αν και μάλλον δεν θα ξέρει και θα σου πει να περιμένεις αλλά δεν εχεις τπτ να χάσεις αν ρωτήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sotirisdim4 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 17/9/2023 στις 10:12 ΜΜ, omokas είπε Μόλις εμφανίσει αυτό το μήνυμα σημαίνει οτι έγινε άφιξη στην Ουγγαρία απότι εχω καταλάβει Ύστερα περνάει τελωνείο στην Ουγγαρία, θα δείς και σχετικό μήνυμα arrived at customs, clearing customs κλπ Και λίγες μέρες μετά το παραλαμβάνει η dpd/acs και στο παραδίδει Στις 18/9/2023 στις 10:46 ΠΜ, aces είπε Απλα οτι σκαναριστηκε χωρις ακομη να περασει τελωνειακο ελεγχο. Μετα θα δεις κατι export customs κλπ κ μετα γινεται αφιξη Ελλαδα. Α να 'στε καλά παιδιά γιατί και μένα σήμερα μου έβγαλε το ίδιο αλλά δεν ανέφερε καν τοποθεσία (απλά έβγαζε συμπληρωμένο το GREECE στο progress bar πάνω πάνω) ούτε καταλάβαινα τι ήταν το linehaul office και δεν καταλάβαινα τι πρέπει να γίνει από κει και μετά, οπότε το είχα απορία... Έχω παραγγείλει κάτι εξαρτήματα για ένα κινητό που επισκευάζω, ξεχωριστές παραγγελίες αλλά μου το αναβάθμισαν σε combined delivery... Θεωρητικά από αύριο θα συνεχίσει κανονικά τη πορεία του ελπίζω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anuminas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω, Αν μου έρθει ενα δέμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οπου θα έχω πληρώσει 200 ευρώ με έξοδα αποστολής, τι τελωνείο θα πληρώσω; Αυτο το επιπλέον ποσό για το τελωνείο το πληρώνω με αντικαταβολή κατά την παραλαβή του δέματος απο το courier; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OmeletaMAN Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Αγορά 480€ εμφανίζει αυτές τις αποστολές. Θα περάσει τελωνείο? Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, Anuminas είπε Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω, Αν μου έρθει ενα δέμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οπου θα έχω πληρώσει 200 ευρώ με έξοδα αποστολής, τι τελωνείο θα πληρώσω; Αυτο το επιπλέον ποσό για το τελωνείο το πληρώνω με αντικαταβολή κατά την παραλαβή του δέματος απο το courier; Γεια σου, Αν ειναι από Aliexpress (δεν νομίζω) Το όριο ειναι 186€ μόνο τιμή προϊόντος με Φ.Π.Α και χωρίς τα μεταφορικά. Δλδ αν το προϊόν με Φ.Π.Α κοστίζει από 186€ και κάτω και ο τρόπος αποστολής ειναι ασφαλής (δες ανάρτηση μου στη σελίδα 294 για ασφαλής τρόποι αποστολής από Aliexpress) τοτε θα δεις Vat Included (με φ.π.α) δεν περνάει τελωνείο στην Ελλαδα. Αν ειναι πάνω από 186€ τοτε θα γράφει price adjustment που αφαιρείται ο Φ.Π.Α και περνάει τελωνείο στην Ελλαδα. Αν δεν ειναι από Aliexpress πάλι ισχύει το 186€ με Φ.Π.Α χωρίς τα μεταφορικά, και τα υπόλοιπα που γράφω πάνω. Με την διαφορά ανάλογα ποια μεταφορική εταιρία θα σου το παραδώσει θα πληρωσεις και το ανάλογο ποσό. Συμφέρει να φύγει με USPS για να σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ στην Ελλαδα, αν γίνει έτσι θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α (Εκτός αν ειναι στη τιμή μέσα και γράφει Vat Included) + 20€ έξοδα εκτελωνισμού ΕΛΤΑ και δασμοί, αν υπάρχουν γιατι πάει ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδος συνήθως ειναι 3,5% η χωρίς δασμοί. Στη σελίδα 367 εξηγώ πως μπορούμε να δούμε αν έχει δασμοί το προϊόν η ποσο % ειναι. Για τα ΕΛΤΑ εδώ θα δεις τον τιμοκατάλογο και αυτά που έγραψα πιο πάνω https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Αν δεν σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ και το παραδώσει κάποιο ιδιωτικό courier τοτε υπολόγισε περίπου 80€ με 100€ παραπάνω. Αν σου το παραδώσει courier και ξέρεις ποια εταιρία ειναι μπορεις να τους ρωτήσεις. Το επιπλέον ποσό το πληρώνεις κατά την παραλαβή του δέματος είτε ειναι από ΕΛΤΑ είτε courier. 44 λεπτά πριν, OmeletaMAN είπε Αγορά 480€ εμφανίζει αυτές τις αποστολές. Θα περάσει τελωνείο? Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ναι θα περασει γιατι ειναι πάνω από 186€. Πρώτον θα κοιτούσα αν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή αποθήκη από Aliexpress που δεν έχει τελωνείο και δασμοί. Αν δεν ξέρεις πως Κανε αναζήτηση το προϊόν στην εφαρμογή με το search και μετά πάνω δεξιά πάτα εκεί που γράφει Filter και επέλεξε μια Ευρωπαικη χώρα μετά πάτα το κόκκινο (Show ----- results) και δες, κανε το ίδιο με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Μετά δες αν υπάρχει στο Banggood, από το Banggood δεν πληρώνεις τελωνείο ανεξαρτήτως τιμή. ακόμα και αν έρθει από Κίνα. Η μετά από οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό κατάστημα αν υπάρχει το προϊόν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα