flogerakos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα πληκτρολόγιο λάπτοπ από Ali η eBay. Υπάρχει τρόπος να προτείνω κάποιον τρόπο στον seller να γλυτώσω το τελωνείο??? Αν όχι, ο seller είπε μπορεί να βάλει αξία 10$, πόσο τελωνείο θα πληρώσω γι'αυτό??? Η για 20$ αντίστοιχα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
omokas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, flogerakos said: Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα πληκτρολόγιο λάπτοπ από Ali η eBay. Υπάρχει τρόπος να προτείνω κάποιον τρόπο στον seller να γλυτώσω το τελωνείο??? Αν όχι, ο seller είπε μπορεί να βάλει αξία 10$, πόσο τελωνείο θα πληρώσω γι'αυτό??? Η για 20$ αντίστοιχα. Καλησπέρα από AliExpress δεν θα έχεις τελωνείο για τέτοιο ποσό και μέχρι τα 150 Ευρώ (186 με ΦΠΑ) αν δεις πρέπει να λέει vat included Βάλε αν θες και κάτι ακόμη από άλλο πωλητή μπορεί να ενοποιηθούν και να πάρουν 10ψηφιό τράκινγκ και έτσι θα σου έρθει με ACS πιο γρήγορα. Ακόμη και μόνο του μπορεί να πάρει 10ψήψιο. Αν μπορείς επέλεξε AliExpress τρόπους αποστολής (AliExpress Standard η AliExpress Saver) αλλά ακόμη και με άλλους όπως cianiao πάλι κάποιες φορές παίρνει 10ψήφιο Δες και σελ 294 το ποστ του @sakisgri για τους ασφαλείς τρόπους αποστολής Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από omokas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flogerakos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, omokas είπε Καλησπέρα από AliExpress δεν θα έχεις τελωνείο για τέτοιο ποσό και μέχρι τα 150 Ευρώ (186 με ΦΠΑ) αν δεις πρέπει να λέει vat included Βάλε αν θες και κάτι ακόμη από άλλο πωλητή μπορεί να ενοποιηθούν και να πάρουν 10ψηφιό τράκινγκ και έτσι θα σου έρθει με ACS πιο γρήγορα. Ακόμη και μόνο του μπορεί να πάρει 10ψήψιο. Αν μπορείς επέλεξε AliExpress τρόπους αποστολής (AliExpress Standard η AliExpress Saver) αλλά ακόμη και με άλλους όπως cianiao πάλι κάποιες φορές παίρνει 10ψήφιο Καλά δεν είπαμε πως όλα περνάνε από τελωνείο πλέον??? Εδώ παραγγειλα τίς προαλες ένα ανταλλακτικό με προπληρωμένα τα τέλη τελωνείου και μόνο που πέρασε από έλεγχο κόστισε 2,5 €. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliata2410 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 58 λεπτά πριν, flogerakos είπε Καλά δεν είπαμε πως όλα περνάνε από τελωνείο πλέον??? Εδώ παραγγειλα τίς προαλες ένα ανταλλακτικό με προπληρωμένα τα τέλη τελωνείου και μόνο που πέρασε από έλεγχο κόστισε 2,5 €. Από πού το παραγγειλες και πλήρωσες 2'5 ευρώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flogerakos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 27 λεπτά πριν, iliata2410 είπε Από πού το παραγγειλες και πλήρωσες 2'5 ευρώ; Από eBay Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
omokas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 1 hour ago, flogerakos said: Καλά δεν είπαμε πως όλα περνάνε από τελωνείο πλέον??? Εδώ παραγγειλα τίς προαλες ένα ανταλλακτικό με προπληρωμένα τα τέλη τελωνείου και μόνο που πέρασε από έλεγχο κόστισε 2,5 €. Σωστά το λες όλα περνάνε το θέμα είναι το πού περνάνε και αν έχει προπληρωθεί το ΦΠΑ και έχει εφαρμοστεί σωστά IOSS κωδικός. Έχει εφαρμοστεί πλέον ένα σύστημα IOSS με το οποίο προπληρώνεις το ΦΠΑ και ελέγχουν τον αριθμό στην άφιξη και έτσι περνάει απευθείας χωρίς έξτρα χρεώσεις. Όμως για κάποιο λόγο όλα τα δέματα που είχα από eBay δεν λειτούργησε αυτό το σύστημα και έτσι μου ήρθε και εμένα να πληρώσω έξτρα, στου AliExpress λειτουργεί κανονικότητα και περνάνε τελωνείο Ουγγαρία, μετά έρχονται εδώ Ελλάδα χωρίς έξτρα χρεώσεις αυτό μέχρι τα 150 (186 με ΦΠΑ). Στα δέματα του eBay που πλήρωσες διπλά το ΦΠΑ μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω μέσω μιας ειδικής φόρμας που υπάρχει, επισυνάπτεις την απόδειξη από τα ΕΛΤΑ και μετά από λίγες μέρες παίρνεις τα χρήματα πίσω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flogerakos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 29 λεπτά πριν, omokas είπε Σωστά το λες όλα περνάνε το θέμα είναι το πού περνάνε και αν έχει προπληρωθεί το ΦΠΑ και έχει εφαρμοστεί σωστά IOSS κωδικός. Έχει εφαρμοστεί πλέον ένα σύστημα IOSS με το οποίο προπληρώνεις το ΦΠΑ και ελέγχουν τον αριθμό στην άφιξη και έτσι περνάει απευθείας χωρίς έξτρα χρεώσεις. Όμως για κάποιο λόγο όλα τα δέματα που είχα από eBay δεν λειτούργησε αυτό το σύστημα και έτσι μου ήρθε και εμένα να πληρώσω έξτρα, στου AliExpress λειτουργεί κανονικότητα και περνάνε τελωνείο Ουγγαρία, μετά έρχονται εδώ Ελλάδα χωρίς έξτρα χρεώσεις αυτό μέχρι τα 150 (186 με ΦΠΑ). Στα δέματα του eBay που πλήρωσες διπλά το ΦΠΑ μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω μέσω μιας ειδικής φόρμας που υπάρχει, επισυνάπτεις την απόδειξη από τα ΕΛΤΑ και μετά από λίγες μέρες παίρνεις τα χρήματα πίσω Δεν πλήρωσα έξτρα το ΦΠΑ. Θα ανεβάσω αύριο το label το έχω κάπου νομίζω. Έλεγε ΦΠΑ 0€ τελωνειακοί δασμοί 0€ Έλεγχος τελωνείου 2,5€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, flogerakos είπε Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα πληκτρολόγιο λάπτοπ από Ali η eBay. Υπάρχει τρόπος να προτείνω κάποιον τρόπο στον seller να γλυτώσω το τελωνείο??? Αν όχι, ο seller είπε μπορεί να βάλει αξία 10$, πόσο τελωνείο θα πληρώσω γι'αυτό??? Η για 20$ αντίστοιχα. 3 ώρες πριν, omokas είπε Καλησπέρα από AliExpress δεν θα έχεις τελωνείο για τέτοιο ποσό και μέχρι τα 150 Ευρώ (186 με ΦΠΑ) αν δεις πρέπει να λέει vat included Βάλε αν θες και κάτι ακόμη από άλλο πωλητή μπορεί να ενοποιηθούν και να πάρουν 10ψηφιό τράκινγκ και έτσι θα σου έρθει με ACS πιο γρήγορα. Ακόμη και μόνο του μπορεί να πάρει 10ψήψιο. Αν μπορείς επέλεξε AliExpress τρόπους αποστολής (AliExpress Standard η AliExpress Saver) αλλά ακόμη και με άλλους όπως cianiao πάλι κάποιες φορές παίρνει 10ψήφιο Δες και σελ 294 το ποστ του @sakisgri για τους ασφαλείς τρόπους αποστολής Δεν χρειάζεται να πάρει κάτι και από άλλο κατάστημα, έτσι και αλλιώς απ' ότι κατάλαβα η αξία ειναι πάνω από 10€, λογικά τρόπο αποστολής θα έχει Aliexpress standard shipping και θα έρθει με ACS. 1 ώρα πριν, flogerakos είπε Δεν πλήρωσα έξτρα το ΦΠΑ. Θα ανεβάσω αύριο το label το έχω κάπου νομίζω. Έλεγε ΦΠΑ 0€ τελωνειακοί δασμοί 0€ Έλεγχος τελωνείου 2,5€. Κανονικά κάτω από τα 186€ Vat Included (με φ.π.α) δεν θα έπρεπε να περασει κανένα δέμα τελωνείο αν καταβληθεί σωστά το Φ.Π.Α μέσο του IOSS. Τα πιο πολλά καταστήματα το κάνουν κανονικά γιαυτό και βλέπεις το "Vat Included" αλλά τα λαμογια εδώ στην Ελλαδα ταχυδρομείο και courier περνάνε και καλά τα δέματα τελωνείο με το έτσι θέλω. Το Aliexpress και το Banggood (και άλλες πλατφόρμες) έχουν καταλάβει τι γίνεται και για να μας γλυτώσουν από τα λαμογια εδώ στέλνουν τα δέματα πρώτα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να περάσουν εκεί τελωνείο για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος (τζάμπα όπως θα έπρεπε και εδώ), έτσι όταν το δέμα έρχεται στην Ελλαδα δεν μπορεί να ξανά περασει τελωνείο. Βασικά όταν ένα δέμα έρχεται από τρίτη χώρα κατευθείαν Ελλαδα (όπως γίνεται από ebay) σχεδόν πάντα θα περασει τελωνείο, αν πάει πρώτα σε κάποια άλλη Ευρωπαικη χώρα περνάει εκεί τελωνείο και δεν μπορεί να ξανά περασει εδώ. Δες αν θες ανάρτηση μου στη σελίδα 348 τι τράβηξε ένας φίλος με τα λαμογια για να καταλάβεις τι γίνεται. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliata2410 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Μόλις διάβασα στην σελίδα 348 την περιπέτεια του φίλου και με πέσαν τα μαλλιά με αυτά που διάβασα.Παιδια κάποιος πρέπει να βάλει μια τάξη εκεί στα τελωνεία,τα δικά μας. ποιο αρμόδιο υπουργείο είναι για τα τελωνεία; Φανταστείτε οι δικοί μας εδώ να ανακαλύψουν τι γίνεται με aliexpress και banggood,και να σκεφτούν κάποια λαμόγια να μας κάνουν.τους έχω ικανούς για όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mMary Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας!! Περιμένω δυο δέματα και βλέπω πως έφτασαν Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ταχυδρομείο. Το θέμα είναι δεν έχω καποια άλλη πληροφορία, έστειλα στη Γενικη Ταχυδρομικη που υποψιάζομαι ότι εκει πήγαν και θέλουν τον δικό τους αριθμό αποστολής (εγώ τους έστειλα αυτό που στάλθηκε από Κίνα) πως θα γίνει να βρω τα δέματα και να τα παραλάβω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nnoutas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, mMary είπε Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας!! Περιμένω δυο δέματα και βλέπω πως έφτασαν Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ταχυδρομείο. Το θέμα είναι δεν έχω καποια άλλη πληροφορία, έστειλα στη Γενικη Ταχυδρομικη που υποψιάζομαι ότι εκει πήγαν και θέλουν τον δικό τους αριθμό αποστολής (εγώ τους έστειλα αυτό που στάλθηκε από Κίνα) πως θα γίνει να βρω τα δέματα και να τα παραλάβω? Το μήνυμα στο κόκκινο καρτελάκι το διάβασες; Λέει ότι επειδή η μέθοδος αποστολής που επέλεξες είναι κάποια οικονομική, δεν θα έχεις περαιτέρω ενημέρωση στο tracking number αφότου φτάσει Ελλάδα το δέμα. Δεν έρχεται με κούριερ αλλά με ΕΛΤΑ. Και πάλι λόγω της οικονομικής μεθόδου αποστολής τα ΕΛΤΑ διαχειρίζονται τα δέματα αυτά ως απλά που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορείς να ξέρεις πού ακριβώς βρίσκονται. Θα σου παραδωθει στο γραμματοκιβώτιο έξω από την πόρτα σου κάποια στιγμή. Για να είμαστε σίγουροι όμως για όλα τα παραπάνω γράψε γη μορφή που είχε το tracking number Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2023 από Nnoutas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mMary Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, Nnoutas είπε Το μήνυμα στο κόκκινο καρτελάκι το διάβασες; Λέει ότι επειδή η μέθοδος αποστολής που επέλεξες είναι κάποια οικονομική, δεν θα έχεις περαιτέρω ενημέρωση στο tracking number αφότου φτάσει Ελλάδα το δέμα. Δεν έρχεται με κούριερ αλλά με ΕΛΤΑ. Και πάλι λόγω της οικονομικής μεθόδου αποστολής τα ΕΛΤΑ διαχειρίζονται τα δέματα αυτά ως απλά που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορείς να ξέρεις πού ακριβώς βρίσκονται. Θα σου παραδωθει στο γραμματοκιβώτιο έξω από την πόρτα σου κάποια στιγμή. Πωπω εντάξει τι χαζή χαχα! Μόλις πριν λίγο έστειλα ΕΛΤΑ Κουριερ και εκείνοι με είπαν διακινείται η αποστολή με ΕΛΤΑ ελπίζω να μάθω περισσότερα για το που βρίσκεται γιατί οι μέρες πέρασαν. Ευχαριστώ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliata2410 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα προϊόν αξίας πχ 200 Ευρώ,τι επιπλέον θα πληρώσω στο τελωνείο;η υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο να το γλύτωσω; Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2023 από iliata2410 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, iliata2410 είπε Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα προϊόν αξίας πχ 200 Ευρώ,τι επιπλέον θα πληρώσω στο τελωνείο;η υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο να το γλύτωσω; Για την πρώτη ερώτηση κάνω copy paste από μια ανάρτηση μου στη σελίδα 277 να καταλάβεις. Πρώτον θα κοιτούσα αν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή αποθήκη από Aliexpress/Bangood που δεν έχει τελωνείο και δασμοί. Αν δεν ξέρεις πως Για Aliexpress - Κανε αναζήτηση το προϊόν στην εφαρμογή με το search και μετά πάνω δεξιά πάτα εκεί που γράφει Filter και επέλεξε μια Ευρωπαικη χώρα μετά πάτα το κόκκινο (Show ----- results) και δες, κανε το ίδιο με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Για Banggood - Ακριβώς κάτω από το προϊόν έχει "αποστολή από" αν δεις Ευρωπαϊκή χώρα την επιλέγεις. Η μετά από οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό κατάστημα αν υπάρχει το προϊόν. Γενικά από τρίτη χώρα ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΤΑ Αν η τιμή περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.(VAT included) στο checkout θα σου το αφαιρέσει δλδ 250€ - 24% = 201,61€ στην Ελλαδα θα πληρωσεις 48,39€ (Φ.Π.Α) + 20€ (έξοδα εκτελωνισμού ΕΛΤΑ) και δασμοί που το κόστος ειναι με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. Με courier υπολόγισε σίγουρα κανένα 100αρικο παραπάνω, όπως θα δεις και εδώ ένα παράδειγμα από την DHL που έχει τιμοκατάλογο (καλά ειναι να κάθεσαι αν το κοιτάξεις) https://mydhl.express.dhl/gr/el/ship/customs-services.html Πως μπορούμε να δούμε την δασμολογική κατάταξη του είδους - Βρήκα ένα calculator που βάζεις το προϊόν και κάποια άλλα στοιχεία και σου βγάζει πόσο % ειναι οι δασμοί και ένα 10ψηφιο κωδικό HS CODE κοιτάζοντας τον κωδικό στο Ευρετήριο Δασμολογικής Κατάταξης Εμπορευμάτων βλέπεις ότι συνδυάζεται, όπως θα δεις και στις φώτο που θα βάλω κάτω για παράδειγμα. Βέβαια μπορείς να κοιτάξεις κατευθείαν στο Ευρετήριο αλλά θα ειναι λίγο πιο δύσκολο, όποιος κοιτάξει θα καταλάβει. Link για το calculator - https://www.shiplemon.com/teloneio.html Link για το Ευρετήριο Δασμολογικής Κατάταξης Εμπορευμάτων ( πατάμε εκεί που γράφει "Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2019/1776" ) https://www.aade.gr/epiheiriseis/teloneiakes-ypiresies/ilektronikes-synallages-e-customs/teloneia/taric-diaheirisi-dasmologioy Για την δεύτερη ερώτηση αν υπάρχει τρόπος να γλυτώσεις τον Φ.Π.Α κάνω copy paste ανάρτηση μου από την σελίδα 330 Υπάρχει, Ένας τρόπος ειναι αν το δέμα περιεχέι πάνω από ένα αντικείμενο, έτσι μπορεί να σπάσει σε 2 η και παραπάνω δέματα και κανένα δέμα να μη ξεπερνάει τα 186€, αλλά πρέπει να φύγουν με διαφορά λίγες μέρες το ένα με το άλλο. Άλλος τρόπος ειναι αν δηλώσει χαμηλότερη τιμή ο πωλητής και με κάποιο τρόπο να τον δώσεις την διαφορά. Επίσης γίνεται να πληρωσεις κανονικά και να δηλώσει χαμηλότερη τιμή. Και μετά το παράδειγμα στις φώτο κάτω θα δεις το ίδιο προϊόν στη μια περίπτωση ειναι δωρεάν μεταφορικά και φεύγει τα 186€ και περνάει τελωνείο και στην άλλη περίπτωση κάνει 68€ με 140€ μεταφορικά και δεν περνάει τελωνείο, γιατι το όριο ειναι 186€ καθαρή αξία δλδ χωρίς μεταφορικά. Όπως εξηγώ πιο πάνω σε αυτή την σελίδα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliata2410 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Το καλύτερο για εμένα θα ήταν να σπάσουν τα δέματα με διαφορά 2ημερων .Θα μου πεις βέβαια λιγάκι παραπάνω έξοδα αποστολής θα έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα