Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, radiotv said:

πάγια τακτική των αργόμισθων ,όταν είναι καλοκαίρι ή πλησιάζουν αργίες κλπ δεν τα φέρνουν, αρκετές φορές έχω πάει και εγώ στην τοπική μονάδα διανομής,μια φορά ένα untracked τύπου U.....HU το είχαν εκεί ένα μήνα.

Απαράδεκτοι.. και μετα νομιζει ο κοσμος πως χαθηκαν τα δέματα του, αν δεν γνωρίζουν που να πάνε να το ψάξουν. Στο κατάστημα πιθανών θα τους έλεγαν οτι είναι ακόμη στο Βενιζέλος αφού μόνο αυτό θα έβλεπαν. Χαίρομαι πάντως που και άλλες μονάδες διαλογής εξυπηρετούν !!

Σε εμάς στην Αθήνα οι λογαριασμοί έφταναν και είχαν ήδη λήξει και είχαμε πρόβλημα, που νομίζω αυτά έχουν και μια προτεραιότητα απο τους λογαριασμούς..

3 hours ago, sakisgri said:

Λογικά την συσκευή θα την φτιάξω γιατί την άνοιξα και βρήκα ένα μικροσκοπικό πυκνωτή (0.05mm*0.07mm) βραχυκυκλωμένο και ασχολούμαι με ηλεκτρονικά και έχω τα απαραίτητα εργαλεία. Κάποιος άλλος όμως ίσως να μη μπορεί.

@sakisgri Σάκη δεν ήξερα οτι ασχολείσαι με τα ηλεκτρονικά ωραίος που βρήκες τι φταίει. Αν έχεις τροφοδοτικό πάγκου που ρυθμίζεις τάση και ένταση μπορείς να κάνεις και voltage injection με χαμηλή τάση π.χ 2V ανεβάζοντας σιγά σιγά ένταση 0.5Α, 0.8Α, 1Α κλπ και θα σου δείξει ποιο εξάρτημα ακριβώς φταίει επειδή θα ζεσταθεί έντονα μόνο εκείνο - χωρίς να διατρέχεις κίνδυνο να το κάψεις γιατί πάντα κυμάινεσαι κάτω απο την ανώτατη τάση του συγκεκριμένου δρόμου. Στο λέω γιατι με τους πυκνωτές μπορεί να έχει 20 στην ιδια γραμμή και να σου δείχνουν όλοι προβλήμα λόγο οτι ένας έχει το πρόβλημα. Συνήθως οι κεραμικοί (αυτοί οι SMD ανοιχτό καφέ - μπέζ) τα παίζουν και ενώνουν οι αγωγοί εσωτερικά, αλλά έχω πετύχει και ηλεκτρολυτικό να έχει βραχυκύκλωμα σίγουρα όμως πιο σπάνιο. 

• Like 3
  • Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ θα πω κάτι άλλο τώρα. Ας πούμε ότι αγοράζω ένα smartwatch, τραβάω όταν το ανοίγω πχ βίντεο φώτο και είναι όλα οκ. Και μετά από 2 ημέρες δεν δουλέψει, για κάποιο λόγο, πως θα αποδείξω κάτι εγώ  σε αυτήν την περίπτωση; θα μου πουν αυτοί ότι χάλασε από δική σου υπαίτιοτητα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, iliata2410 είπε

Εγώ θα πω κάτι άλλο τώρα. Ας πούμε ότι αγοράζω ένα smartwatch, τραβάω όταν το ανοίγω πχ βίντεο φώτο και είναι όλα οκ. Και μετά από 2 ημέρες δεν δουλέψει, για κάποιο λόγο, πως θα αποδείξω κάτι εγώ  σε αυτήν την περίπτωση; θα μου πουν αυτοί ότι χάλασε από δική σου υπαίτιοτητα. 

Αν διαβάσεις πιο πάνω στο δικό μου dispute έτσι ακριβώς έγινε με εμένα, στην αρχή δούλεψε μετά κάηκε τράβηξα βίντεο να δείχνει δεν κάνει τπτ και πήρα τα λεφτά μου πίσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, omokas είπε

@sakisgri Σάκη δεν ήξερα οτι ασχολείσαι με τα ηλεκτρονικά ωραίος που βρήκες τι φταίει. Αν έχεις τροφοδοτικό πάγκου που ρυθμίζεις τάση και ένταση μπορείς να κάνεις και voltage injection με χαμηλή τάση π.χ 2V ανεβάζοντας σιγά σιγά ένταση 0.5Α, 0.8Α, 1Α κλπ και θα σου δείξει ποιο εξάρτημα ακριβώς φταίει επειδή θα ζεσταθεί έντονα μόνο εκείνο - χωρίς να διατρέχεις κίνδυνο να το κάψεις γιατί πάντα κυμάινεσαι κάτω απο την ανώτατη τάση του συγκεκριμένου δρόμου. Στο λέω γιατι με τους πυκνωτές μπορεί να έχει 20 στην ιδια γραμμή και να σου δείχνουν όλοι προβλήμα λόγο οτι ένας έχει το πρόβλημα. Συνήθως οι κεραμικοί (αυτοί οι SMD ανοιχτό καφέ - μπέζ) τα παίζουν και ενώνουν οι αγωγοί εσωτερικά, αλλά έχω πετύχει και ηλεκτρολυτικό να έχει βραχυκύκλωμα σίγουρα όμως πιο σπάνιο. 

Ναι ασχολούμαι έχω και πολλά εργαλεία και έχω γίνει Master στην κόλληση/αποκόλληση. Δάσκαλοι μου ειναι ο Sorin (πολύ ωραίος τύπος ο Sorin) από το Electronics Repair School και για κολλήσεις/αποκολλήσεις και κάποιοι έξυπνοι τρόποι διάγνωσης ο Alex από το NorthridgeFix

Στην αρχή έκανα μια γρήγορη διάγνωση με το πολυμετρο και είδα βραχυκυκλωμένο πυκνωτή αλλά δεν ήθελα να το σκαλίσω άλλο μεχρι να πάρω τα χρήματα πίσω. Μετά έκανα αυτό που γράφεις (voltage injection) έχω τροφοδοτικό πάγκου που πήρα από Banggood Τσεχία στα 50€ προσφορά, τώρα παίζει στα 80€+ και επίσης με θερμική κάμερα (UNI-T 690B) που πάλι πήρα από Banggood Τσεχια σε προσφορά στα 300€ και έδειξε ένα τσιπακι να θερμαίνεται πολύ που ειναι υπεύθυνο για το HDMI δυστυχώς όμως δεν γράφει τπτ πάνω ο κατασκευαστής για να μη αντιγράψουν το προϊόν τους και έτσι δεν μπορώ να ξέρω πιο ακριβώς ειναι να το αλλάξω. Το αφαίρεσα όμως και η συσκευή άναψε κανονικά δεν δουλεύει όμως το HDMI ARC και το Bluetooth το Optical και το Coaxial δουλεύουν κανονικά. Πήρα άλλο αφού ήθελα να το συνδέσω με Bluetooth.

Φοβερό εργαλείο για κάποιον που έχει παλιό σύστημα 5+1 και θέλει να το συνδέσει με Bluetooth η Hdmi Arc, το μόνο αρνητικό ότι αν το συνδέσεις με Hdmi Arc δεν ανεβοκατεβαίνει ένταση από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, με το bluetooth ανεβοκατεβαίνει.

20230113_204515.a.jpg

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 3
Δημοσ.

αγορα μπαταρια για πατινι με Seller's Shipping Method μου εδωσε τρακινγκ μορφης "GR30ΧΧΧΧΧJI00000G"

με τι μπορει να ερχεται?

για ποσο 51€ τελωνειο / φορους πληρωνουμε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Μου ανανεώθηκε σήμερα το tracking από το δέμα που περιμένω. Είναι σε καλό δρόμο ή έχω πολύ μέλλον ακόμα? Ευχαριστώ. Cainiao heavy parcel line με PostNL

Screenshot_2023-07-26-17-06-26-560_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg

Επεξ/σία από Themiss2000
Δημοσ.

..tracking number UAxxxxxxxxxxHU μου το βγαζει στο σαιτ των Ελτα 

23/07/2023 23:46 ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Αποστολή αντικειμένου

αλλη ειδοποιηση θα δω απο τα Ελτα...??..η απλα περιμενω ποτε θα τουs καπνισει να μου το παραδωσουν..?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, kostas_87 είπε

αγορα μπαταρια για πατινι με Seller's Shipping Method μου εδωσε τρακινγκ μορφης "GR30ΧΧΧΧΧJI00000G"

με τι μπορει να ερχεται?

για ποσο 51€ τελωνειο / φορους πληρωνουμε?

(Από σελίδα 294) Για μπαταρίες επειδή ειναι ιδιαίτερο προϊόν και επικίνδυνες δεν μπορεί να σταλεί με κάποιο τρόπο από τους παραπάνω. Θα δούμε τρόπο αποστολής "Seller's Shipping Method". Ο ασφαλής τρόπος αποστολής ειναι με την MEEST Group με tracking number τύπου GR************** και την παράδοση την κάνει η speedex στην Ελλάδα με καμιά επιπλέον χρέωση. Αλλά καλά ειναι να ρωτάμε τον πωλητή με ποιο τρόπο θα σταλεί να είμαστε σίγουροι.

12 ώρες πριν, Themiss2000 είπε

Καλησπέρα σας. Μου ανανεώθηκε σήμερα το tracking από το δέμα που περιμένω. Είναι σε καλό δρόμο ή έχω πολύ μέλλον ακόμα? Ευχαριστώ. Cainiao heavy parcel line με PostNL

Θα έλεγα είσαι περίπου στα 2/3.

9 ώρες πριν, Christos_Tz είπε

..tracking number UAxxxxxxxxxxHU μου το βγαζει στο σαιτ των Ελτα 

23/07/2023 23:46 ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Αποστολή αντικειμένου

αλλη ειδοποιηση θα δω απο τα Ελτα...??..η απλα περιμενω ποτε θα τουs καπνισει να μου το παραδωσουν..?

(Από σελίδα 294)

Τα semitrackable (UA*******HU)  έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 hours ago, Themiss2000 said:

Σε εμένα έκανε άλλες 13 μέρες απο αυτό το στάδιο μέχρι να πάω να το παραλάβω απο ΕΛΤΑ. Όμως ηταν Aliexpress Standard με PostNL μπορεί να διαφέρει το route και οι χρόνοι. Αλλα πιστέυω σε 2 εβδομάδες θα το παραλάβεις

image.png.185ed6f99745e509fa2e451eb9a20e92.png

• Like 2
Δημοσ.
Στις 25/7/2023 στις 4:24 ΜΜ, sakisgri είπε

Ναι ασχολούμαι έχω και πολλά εργαλεία και έχω γίνει Master στην κόλληση/αποκόλληση. Δάσκαλοι μου ειναι ο Sorin (πολύ ωραίος τύπος ο Sorin) από το Electronics Repair School και για κολλήσεις/αποκολλήσεις και κάποιοι έξυπνοι τρόποι διάγνωσης ο Alex από το NorthridgeFix

Στην αρχή έκανα μια γρήγορη διάγνωση με το πολυμετρο και είδα βραχυκυκλωμένο πυκνωτή αλλά δεν ήθελα να το σκαλίσω άλλο μεχρι να πάρω τα χρήματα πίσω. Μετά έκανα αυτό που γράφεις (voltage injection) έχω τροφοδοτικό πάγκου που πήρα από Banggood Τσεχία στα 50€ προσφορά, τώρα παίζει στα 80€+ και επίσης με θερμική κάμερα (UNI-T 690B) που πάλι πήρα από Banggood Τσεχια σε προσφορά στα 300€ και έδειξε ένα τσιπακι να θερμαίνεται πολύ που ειναι υπεύθυνο για το HDMI δυστυχώς όμως δεν γράφει τπτ πάνω ο κατασκευαστής για να μη αντιγράψουν το προϊόν τους και έτσι δεν μπορώ να ξέρω πιο ακριβώς ειναι να το αλλάξω. Το αφαίρεσα όμως και η συσκευή άναψε κανονικά δεν δουλεύει όμως το HDMI ARC και το Bluetooth το Optical και το Coaxial δουλεύουν κανονικά. Πήρα άλλο αφού ήθελα να το συνδέσω με Bluetooth.

Φοβερό εργαλείο για κάποιον που έχει παλιό σύστημα 5+1 και θέλει να το συνδέσει με Bluetooth η Hdmi Arc, το μόνο αρνητικό ότι αν το συνδέσεις με Hdmi Arc δεν ανεβοκατεβαίνει ένταση από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, με το bluetooth ανεβοκατεβαίνει.

20230113_204515.a.jpg

σε κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που δεν αξίζει πλέον ούτε να ασχοληθείς σε θέμα βλάβης, αν είναι κάτι απλό πχ ψυχρή κόλληση, πυκνωτής, δίοδος Ζένερ τότε και μόνο συμφέρει,αν είναι όμως CPU ή παρόμοιο IC δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε τον χρόνο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, radiotv είπε

σε κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που δεν αξίζει πλέον ούτε να ασχοληθείς σε θέμα βλάβης, αν είναι κάτι απλό πχ ψυχρή κόλληση, πυκνωτής, δίοδος Ζένερ τότε και μόνο συμφέρει,αν είναι όμως CPU ή παρόμοιο IC δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε τον χρόνο.

Μπα μη το λες αν έβρισκα ποιο ειναι το τσιπακι στο Aliexpress θα κάνει το πολύ 5€, θα άξιζε, αφού η συσκευή κοστίζει 45€.  Αν εξαιρέσεις cpu και gpu ότι άλλο τσιπακι και να ειναι συμφέρει να το φτιάξεις.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Μπα μη το λες αν έβρισκα ποιο ειναι το τσιπακι στο Aliexpress θα κάνει το πολύ 5€, θα άξιζε, αφού η συσκευή κοστίζει 45€.  Αν εξαιρέσεις cpu και gpu ότι άλλο τσιπακι και να ειναι συμφέρει να το φτιάξεις.

αν κάνεις μια αναζήτηση στο ίντερνετ  με φώτο της πλακέτας ίσως να σου βγάλει κάτι να δεις ποιο τσιπακι είναι.

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, sakisgri said:

Τα semitrackable (UA*******HU)  έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

..οταν μου δειξει "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα)..αυτο σημαινει οτι ειναι στα Ελτα τηs γειτονιαs μου..??...η ειναι στα κεντρικα Αθηνων...οποτε εχω και αλλη αναμονη..??..ρωταω για να παω να το ζητησω μονοs μου οταν δω το "Arrived at local delivery center....

Δημοσ.
43 minutes ago, Christos_Tz said:

Καλησπέρα νομίζω το local delivery center αναφέρεται στην εισαγωγή στην Ελλάδα δηλαδή Αθήνα εξού και το τοπικό γιατί πριν λέει για arrived in transit country που είναι η ενδιάμεση χώρα - συνήθως Ουγγαρία. Δώσε λίγες μέρες θα έλεγα από όταν δεις arrived at local delivery center και μετά πήγαινε στη τοπική μονάδα διαλογής να το αναζητήσεις στους ταχυδρόμους για πιο άμεσα 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Christos_Tz είπε

..οταν μου δειξει "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα)..αυτο σημαινει οτι ειναι στα Ελτα τηs γειτονιαs μου..??...η ειναι στα κεντρικα Αθηνων...οποτε εχω και αλλη αναμονη..??..ρωταω για να παω να το ζητησω μονοs μου οταν δω το "Arrived at local delivery center....

Στα κεντρικά Αθηνών, από τη στιγμή που θα το σκαναρουν τοτε σιγά σιγά παίρνει τον δρόμο προς το τοπικό ταχυδρομείο σου, συνήθως περίπου 7-10 μέρες μετά (μπορεί και πιο νωρίς) Αν περάσουν 10 μέρες αν θες περνάς από την τοπική μονάδα και το αναζητάς.

9 ώρες πριν, radiotv είπε

αν κάνεις μια αναζήτηση στο ίντερνετ  με φώτο της πλακέτας ίσως να σου βγάλει κάτι να δεις ποιο τσιπακι είναι.

Το έκανα, η μοναδική φώτο που θα βρεις στο ίντερνετ ειναι η δική μου που ανέβασα στο reddit AskElectronics 😄 Μονο με reverse engineering θα μπορούσε να το βρει κάποιος και πάλι πάρα πολύ δύσκολα. Δεν πειράζει έτσι και αλλιώς τα πιο πολλά χρήματα τα πήρα πίσω, θα το κρατήσω για ανταλλακτικά άμα πάθει κάτι το άλλο, αρκεί να μη καεί το ίδιο τσιπακι 😄

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...