sdikr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 11 hours ago, omokas said: Θα συμφωνήσω με @sakisgri δίσκους και μέσα αποθήκευσης απο το Aliexpress πρέπει να τα αποφεύγουμε Τα τσίπ αποθηκευτικού χώρου πιθανών να είναι counterfeit κλόνοι η ακόμη και rejects αυθεντικών που δεν πέρασαν το QA (αργές ταχύτητες κλπ) και για να μήν τους μείνουν - επειδή είναι σε ένα βαθμό λειτουργικά - τα κατασκευάζουν τέτοιους δίσκους, στικάκια κλπ. Το πυρίτιο όντας φυσικό υλικό όταν το κατεργαζόμαστε εμφανίζονται ατέλειες και γιαυτό κάποια αποτυγχάνουν - προφανώς οι εταιρίες θέλουν όσο το δυνατό λιγότερα rejects αλλά είναι αδύνατον να έχεις 0 ελλατωματικά στη διαδικασία. Αυτά δυστηχώς καταλήγουν σε τέτοιας ποιότητας δίσκους και μέσα αποθήκευσης πιστέυω Και εγώ έψαχνα δίσκο M2 NVME 2242 (πιο μικρός σε μέγεθος) για ενα Orange Pi και έβλεπα κάτι εταίριες στο Aliexpress ΚingSpec νομίζω και κάτι τέτοιες άγνωστες. Παρόλο που έχουν και θετικές κριτικές εγώ λέω να το αποφύγω. Μου έσκασε φλασιά εντομεταξύ οτι στο laptop οταν το πήρα είχε εναν μικρό 128GB στο μέγεθος που ψάχνω 2242 και θα βάλω αυτόν. Επίσης και μένα το δικό μου δέμα με Ολλανδικό ταχυδρομείο που το έστειλαν είναι αρκετές μέρες κολλημένο στο ίδιο status "Arrived at departure transport hub", η PostNL ούτε που το δείχνει καν οτι το περιμένει. Το βλέπω το Σεπτέμβρη να έρχεται 😂 Οι Kingspec δεν είναι άγνωστοι, αυτούς μπορεί να τους επιλέξει κάποιος, κάτι Noname είναι που πρέπει να φοβάσαι. 1
MacGyverLarisa Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 13 ώρες πριν, sakisgri είπε Δεν το είχε διαθέσιμο και το έστειλε από Κίνα με τρόπο να φτάσει γρήγορα, έτσι ήρθε κατευθείαν Ελλαδα και τα λαμογια σας χρέωσαν (ενώ δεν θα έπρεπε). Λογικά δεν ξέρει ο πωλητής ότι στην Ελλαδα ειναι λαμογια και θα σε ξανά χρέωναν, καλό πήγε να κάνει. Τέλος πάντων αν θέλεις να ανοίξεις dispute επειδή δεν υπάρχει για αυτόν τον λόγο γιατι το γράφει ότι είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν έξοδα εκτελωνισμού (αλλά εσύ δεν παράγγειλες από Κίνα) τοτε θα πρέπει να δοκιμάσεις να το κάνεις κάπως πλαγίως. Δλδ όπως βλέπεις κάτω στη φώτο και για λόγο να γράψεις κάτι σαν - First of all sorry I chose this reason but there was no other option for my problem. I ordered this product from Spain to not have issues and pay extra money at customs. But the seller sent it from China whithout asking me first which led to paying 2,5€ extra for customs. I would want that money back since I didnt order from China. Thank you. Και να ανεβάσεις φώτο από το πακέτο με το αυτοκόλλητο από το τελωνείο και την απόδειξη. Αν σε απορρίψουν μετά αν θέλεις μιλάς με live agent. Αν θέλεις πρώτα στείλε μήνυμα στον πωλητή και πες του επειδή το έστειλε από Κίνα και όχι Ισπανία χρεώθηκες τελωνείο 2,5€ να δεις τι θα σου πει. Καλημέρα @sakisgri ευχαριστώ πολύ Να σε πω την αλήθεια βαριέμαι να ασχοληθώ 🤣🤣🤣🤣. Κρατάω την γνώση για πιο σοβαρό πόσο 1
iliata2410 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω εκτυπωτή hp 3830 injekt ,και τα μελάνια που βάζω βάζω πάντα αυθεντικά, ένα 33αρι και τα 2 στοιχίζουν,παίρνει το 652 μαυρο και 652 το έγχρωμο αν δεν κάνω λάθος θα ψάξω από περιέργεια να δω διαφορές με Ελλάδα. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από iliata2410
sakisgri Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, Tomzsthetics είπε Καλησπέρα παιδιά έχω να κάνω μια ερώτηση θέλω να πάρω ένα screen replacement από aliexpress...το ποσό είναι στα 200 ευρώ και γραφει vat included, ποια μέθοδο προτιμώ και τι παίζει με τελωνείο σε αυτό το ποσό; Ευχαριστώ Καλησπέρα. Στην αρχική σελίδα του προϊόντος όλα γράφουν VAT Included. Αν ειναι πάνω από το όριο (186€) στο checkout δεν θα γράφει Vat Included αλλά price adjustment, και εκεί θα αφαιρεί τον Φ.Π.Α και περνάει τελωνείο. Δες ανάρτηση μου στη σελίδα 357 τα γράφω πιο αναλυτικά και με παράδειγμα να καταλάβεις. Αν ειναι κάτω από το όριο και ειναι Vat Included στο checkout δες σελίδα 294 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής (χωρίς τελωνείο) Αν ειναι πάνω από το όριο δες αν το βρεις είτε με αποστολη από Ευρωπαικη αποθήκη η αν το βρεις με τιμή προϊόντος κάτω από τα 186€ και να έχει μεταφορικά, γιατι τα μεταφορικά δεν ειναι μέσα στο όριο όταν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, όπως κάνει το Aliexpress. Έτσι θα ειναι VAT Included και με ασφαλή τρόπο αποστολής δεν θα περασει τελωνείο στην Ελλαδα. 2 ώρες πριν, iliata2410 είπε Έχω εκτυπωτή hp 3830 injekt ,και τα μελάνια που βάζω βάζω πάντα αυθεντικά, ένα 33αρι και τα 2 στοιχίζουν,παίρνει το 652 μαυρο και 652 το έγχρωμο αν δεν κάνω λάθος θα ψάξω από περιέργεια να δω διαφορές με Ελλάδα. Υπάρχουν και φτηνά Ανακατασκευασμένο στην Ελλαδα όπως αυτό (έγχρωμο) https://www.euro-jet.gr/product/1841/inkjet-cartridges-hp-hp-652-tri-color-anagomomeno- και μαύρο https://www.euro-jet.gr/product/1840/inkjet-cartridges-hp-hp-652-black-anagomomeno- και τα 2 μαζί με 15€ https://www.euro-jet.gr/product/2015/inkjet-cartridges-hp-hp-652-blackcolor-set-anagomomena- Εγώ μια ζωή τα γεμίζω μόνος μου. Αυτό που έχω τώρα έχει τα 650 και τα γεμίζω μόνος μου. Μελάνια (4 μπουκάλια τον 100ml) είχα από Ελλαδα (ίδια τιμή περίπου έχει και από Κίνα) πήρα μόνο αυτό από Aliexpress https://vi.aliexpress.com/item/1005003505400079.html Αν πιάνει λίγο το χέρι σου μπορεις να πάρεις ένα τέτοιο σετ και να κάνεις το ίδιο https://www.smartjet.gr/hp/258-hp-300-301-901-refill-kit.html Η μνήμη από τον εκτυπωτή κρατάει μεχρι 3 μελάνια αν εχεις παλιά μελάνια και βάλεις τα παλιά ένα ένα και μετά το τρίτο που γέμισες θα το διαβάσει σαν καινούργιο, έτσι θα δείχνει full. Έμενα τρέχει κανονικά χωρίς να κάνω αυτό, έχω τα ίδια εδώ και κάμποσα χρόνια που τα γεμίζω και τα ξανά γεμίζω. Επίσης και άδειο να δείχνει πιο πιθανό να εκτυπώνει κανονικά. Εδώ ένα βίντεο που δείχνει τη διαδικασία γεμίσματος, υπάρχουν πολλά άλλα. Μονο σε αυτό με τα 3 χρώματα κοιτάμε να βάλουμε το σωστό χρώμα στη σωστή τρύπα, όταν βγάλεις το αυτοκόλλητο φαίνεται ξεκάθαρα πιο χρώμα πάει που. 2
iliata2410 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Φίλε μου έχω κακή εμπειρία από μαγαζιά που πήγαινα και τα γέμιζα,οι εκτυπώσεις έβγαιναν χάλια,και με μαυριλες.Ετσι και αλλιώς τα δοχεία έχουν κάποιο όριο ,μετά από κάποια γεμίσματα, αχρηστεύεται το δοχείο.Τα πρώτα 2 χρονια,για να μην χάσω την εγγύηση έπρεπε γνήσια να βάλω.Τωρα έληξε η εγγύηση και θα βάλω μαλλων συμβατά.Δεν ξέρω αν στα συμβατά φαίνεται η στάθμη.Λοιπον ξεφυγαμε πολύ από το θέμα βλέπω,να ζητήσω συγγνώμη από την διαχείριση του φόρουμ. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από iliata2410
panos0100 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα παιδιά, είχα βάλει ένα μικρο μπρελόκ από alliexpress μου λέει ότι έφτασε 21 Ιουνίου στην περιοχή μου άλλα δεν έλαβα κάτι ακόμα, πως θα γίνει να το ψάξω να δω που είναι;
Nnoutas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 31 λεπτά πριν, panos0100 είπε Καλησπέρα παιδιά, είχα βάλει ένα μικρο μπρελόκ από alliexpress μου λέει ότι έφτασε 21 Ιουνίου στην περιοχή μου άλλα δεν έλαβα κάτι ακόμα, πως θα γίνει να το ψάξω να δω που είναι; Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Η μέθοδος αποστολής είναι semi-tracking που σημαίνει ότι μόλις το δέμα φτάσει Ελλάδα δεν έχεις άλλη ενημέρωση κατάστασης. Κάποια στιγμή θα το δεις έξω από την πόρτα σου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το δικό σου έχει αργήσει λίγο αλλά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Υπομονή.
sakisgri Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, panos0100 είπε Καλησπέρα παιδιά, είχα βάλει ένα μικρο μπρελόκ από alliexpress μου λέει ότι έφτασε 21 Ιουνίου στην περιοχή μου άλλα δεν έλαβα κάτι ακόμα, πως θα γίνει να το ψάξω να δω που είναι; Καλησπέρα. Το "Arrived at local delivery center" εμφανίζεται όταν τα ΕΛΤΑ ανοίξουν το σάκο με το δέμα σου μέσα και το σκανάρουν, όχι όταν φτάσει στην περιοχή σου. Λογικά μεχρι τώρα μπορεί και να έχει φτάσει στην περιοχή σου, η πας από εκεί η περιμένεις να το αφήσει ο ταχυδρόμος χωρίς ειδοποίηση.
panos0100 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Τα υπόλοιπα 2 δέματα που είχα πάρει ποιο παλιά από το aliexpress μου ήρθαν με την Γενική, αυτο θα ερθει με το ΕΛΤΑ;
sakisgri Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panos0100 είπε Τα υπόλοιπα 2 δέματα που είχα πάρει ποιο παλιά από το aliexpress μου ήρθαν με την Γενική, αυτο θα ερθει με το ΕΛΤΑ; Ναι τα UA*********HU έρχονται με ΕΛΤΑ. (δες σελίδα 294) Με Γενική ταχυδρομική πρέπει να έχει κόψει το Aliexpress. Πλέον τα απλά έρχονται με ΕΛΤΑ σε 30 μέρες περίπου και τα συστημενα με ACS σε 12-16 μέρες. Τα Cainiao heavy parcel line (για ογκώδη η βαριά δέματα) και Cainiao standard for special goods (για ειδικά υλικά) έρχονται με ΕΛΤΑ με μεγάλη καθυστέρηση, περίπου 2 μήνες. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από sakisgri 1
iliata2410 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δηλαδή όταν κάνεις παραγγελία από aliexpress ανάλογα την μέθοδο αποστολής, πάει αν θα σε έρθει με ταχυδρομείο, η κουριερ; η εξαρτάται από άλλους παράγοντες; Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από iliata2410
sakisgri Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, iliata2410 είπε Δηλαδή όταν κάνεις παραγγελία από aliexpress ανάλογα την μέθοδο αποστολής, πάει αν θα σε έρθει με ταχυδρομείο, η κουριερ; η εξαρτάται από άλλους παράγοντες; Ναι, Τα Aliexpress saver shipping/Aliexpress selection saver/Cainiao super economy/Cainiao super economy global ειναι για φτηνά προϊόντα συνήθως κάτω από 8,5€, αυτά όλα έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Εκτός αν πάρεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα και γίνει ενοποίηση, τοτε θα αναβαθμιστεί σε Aliexpress standard shipping και θα έρθει με courier (ACS) Επίσης τα Cainiao heavy parcel line (για ογκώδη η βαριά δέματα) και Cainiao standard for special goods (για ειδικά υλικά) έρχονται και αυτά με ΕΛΤΑ με μεγάλη καθυστέρηση, περίπου 2 μήνες Τα Aliexpress standard shipping/Aliexpress selection standard και τα ενοποιημένα δέματα έρχονται με courier ACS 1
panos0100 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Κατάλαβα αν είναι με τα ΕΛΤΑ τη βάψαμε ταχυδρόμοι δεν υπάρχουν στην περιοχή αν εμφανιστεί κανένας ανά 15 μέρες έρχεται από καμιά φορά
PrettyNose Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Ξέρουμε αν τα δέματα με Belgium Post εχουν τελωνείο?
aces Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, PrettyNose είπε Ξέρουμε αν τα δέματα με Belgium Post εχουν τελωνείο? Εξαρτάται αν έχει προηγηθεί ο εκτελωνισμός σε άλλη χώρα σαν ενδιάμεσο σταθμο τριγωνική δηλ. ή αν κ έρχονται απευθείας από Ασία με τα γνωστά αυτοκόλλητα CN επάνω στο δέμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα