Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, atsoum είπε

Αν κάνουμε παραγγελία πολλά πράγματα με μια πληρωμή και σε κάποια η μέθοδος shipping δεν είναι AliExpress, είναι σίγουρο ότι θα συγκεντρωθούν κ θα συγχωνευθούν σε AliExpress Standard Shipping? Θα μπορούσε δλδ κάποιος να παραγγείλει 10 πράγματα και να επιλέξει μόνο σε ένα μέθοδο AliExpress?

Πιο πιθανό ναι. Μπορεί να μη εχεις κανένα Aliexpress και πάλι να γίνουν combined. Ο @radiotv παίρνει συνέχεια με cainiao και γίνονται combined κανονικά.

Οι τρόποι αποστολής πρέπει να ειναι με κάποια από τα παρακάτω. Γνώμη μου ειναι, όσα semitrackable μπορεις να επιλεξεις Aliexpress Saver Shipping  με μια μικρή διαφορά στη τιμή μπορεί να ειναι καλύτερα, αν ειναι μεγάλη η διαφορά επέλεξε Cainiao.

• Aliexpress Saver Shipping                     (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσειΑθήνα.
  • Aliexpress Standard Shipping                   (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Aliexpress Super Economy Global        (semitrackable)  Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Super Economy Global             (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Super Economy                         (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.

Βασικά Cainiao και Aliexpress ειναι ακριβώς ίδια και ίδια εταιρία (Alibaba group) Απλώς αυτά που ειναι Aliexpress τα διαχειρίζεται το ίδιο το Aliexpress.

Αν ειναι πολλές οι παραγγελίες παίζει ρόλο ανάλογα το μέγεθος και βάρος τον δεμάτων, μπορεί να γίνουν όλα ένα δέμα, μπορεί και 2 διαφορετικά δέματα combined. Δεν σε απασχολεί αυτό, και 2 να γίνουν μπορεί πάλι να τα παραλάβεις την ίδια μέρα (παρέλαβα 3 προχθές, την ίδια μέρα).

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 ώρες πριν, atsoum είπε

Αν κάνουμε παραγγελία πολλά πράγματα με μια πληρωμή και σε κάποια η μέθοδος shipping δεν είναι AliExpress, είναι σίγουρο ότι θα συγκεντρωθούν κ θα συγχωνευθούν σε AliExpress Standard Shipping? Θα μπορούσε δλδ κάποιος να παραγγείλει 10 πράγματα και να επιλέξει μόνο σε ένα μέθοδο AliExpress?

και με την φθηνή αποστολή Cainiao super economy global αν παραγγείλεις από διαφορετικούς πωλητές και τα βάλεις όλα μαζί στο καλάθι το πιθανότερο είναι να σου συγχωνεύσει κάποια και να τα στείλει με standard shipping και Acs,έχω παραλάβει δεκάδες φορές χωρίς προβλήματα. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ιστορια σημερα ελαβα την επιστροφη ποσου απο την τραπεζα κανοντας αιτηση αμφισβητησης πριν 10 μερες μεσα απο την εφαρμογη της εθνικης τραπεζας στο κινητο. Ας περιγραψω την ιστορια μου γιατι εχει και λιγο γελιο νομιζω.

14 Φεβρουαριου κανω παραγγελια μια οθονη κινητου αξιας 27κατι ευρω με αποστολη aliexpress standard shipping. Τελος του φεβρουαριου παραλαμβανω αλλα η οθονη ηταν ελαττωματικη. Τραβαω βιντεο τη διαδικασια τοποθετησης και μετα απο επικοινωνια με τον πωλητη, αυτος μου προτεινε να μου στειλει αλλη μεσω μιας αλλης παραγγελιας αξιας 0,10€. Συμφωνησα και στις 2 Μαρτιου καταχωρειται η νεα παραγγελια αλλα με τροπο αποστολης Cainiao super economy global. Απο 24 Μαρτιου φαινοταν οτι ηρθε Ελλαδα και απο κει και περα τιποτα. Σε επομενη επικοινωνια ο πωλητης εκανε τον κινεζο. Περασαν 90 μερες απο τη δευτερη παραγγελια και κανω παραπονο στο ali μεσω chat οτι ο πωλητης με εβαλε να περιμενω σαν το μ...α χανοντας την προθεσμια να κανω dispute την αρχικη παραγγελια και τωρα το μονο που μπορω να διεκδικησω ειναι τα 0,10€ της 2ης παραγγελιας. Το ali μετα απο μια ημερα μου απαντησε με email κονσερβα οτι εφοσον περασε το χρονικο περιθωριο δεν εχει εχει ευθυνη. Στις 6 Ιουνιου κανω αμφισβητηση στην τραπεζα (την αρχικη παραγγελια) περιγραφοντας ολα τα παραπανω. Και εδω ερχεται το αστειο: στις 9 Ιουνιου μου πεταει ο ταχυδρομος το δεματακι στην πορτα. Ναι καλα ακουτε με καθυστερηση πανω απο τρεις μηνες παρακαλω. Ειχε το μικρο μου ονομα μονο και αριθμο τηλεφωνου αλλα ντι αλλων. Ανοιγω και μου βγαινει ο ζονγκ: κατι εργαλειακια της πλακας αλλα η οθονη πουθενα! Χαχα ο κινεζος πηγε να με κοροιδεψει. Σημερα ομως αυτος και το ali μαζι, πηραν τα φρυδια μου. Αυτα.

Επεξ/σία από user27
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, user27 είπε

Για την ιστορια σημερα ελαβα την επιστροφη ποσου απο την τραπεζα κανοντας αιτηση αμφισβητησης πριν 10 μερες μεσα απο την εφαρμογη της εθνικης τραπεζας στο κινητο. Ας περιγραψω την ιστορια μου γιατι εχει και λιγο γελιο νομιζω.

14 Φεβρουαριου κανω παραγγελια μια οθονη κινητου αξιας 27κατι ευρω με αποστολη aliexpress standard shipping. Τελος του φεβρουαριου παραλαμβανω αλλα η οθονη ηταν ελαττωματικη. Τραβαω βιντεο τη διαδικασια τοποθετησης και μετα απο επικοινωνια με τον πωλητη, αυτος μου προτεινε να μου στειλει αλλη μεσω μιας αλλης παραγγελιας αξιας 0,10€. Συμφωνησα και στις 2 Μαρτιου καταχωρειται η νεα παραγγελια αλλα με τροπο αποστολης Cainiao super economy global. Απο 24 Μαρτιου φαινοταν οτι ηρθε Ελλαδα και απο κει και περα τιποτα. Σε επομενη επικοινωνια ο πωλητης εκανε τον κινεζο. Περασαν 90 μερες απο τη δευτερη παραγγελια και κανω παραπονο στο ali μεσω chat οτι ο πωλητης με εβαλε να περιμενω σαν το μ...α χανοντας την προθεσμια να κανω dispute την αρχικη παραγγελια και τωρα το μονο που μπορω να διεκδικησω ειναι τα 0,10€ της 2ης παραγγελιας. Το ali μετα απο μια ημερα μου απαντησε με email κονσερβα οτι εφοσον περασε το χρονικο περιθωριο δεν εχει εχει ευθυνη. Στις 6 Ιουνιου κανω αμφισβητηση στην τραπεζα (την αρχικη παραγγελια) περιγραφοντας ολα τα παραπανω. Και εδω ερχεται το αστειο: στις 9 Ιουνιου μου πεταει ο ταχυδρομος το δεματακι στην πορτα. Ναι καλα ακουτε με καθυστερηση πανω απο τρεις μηνες παρακαλω. Ειχε το μικρο μου ονομα μονο και αριθμο τηλεφωνου αλλα ντι αλλων. Ανοιγω και μου βγαινει ο ζονγκ: κατι εργαλειακια της πλακας αλλα η οθονη πουθενα! Χαχα ο κινεζος πηγε να με κοροιδεψει. Σημερα ομως αυτος και το ali μαζι, πηραν τα φρυδια μου. Αυτα.

έτσι θέλουν, χτύπημα αλύπητα,το ίδιο τους έκανα και εγώ για κάποια γάντια ποδηλάτου που δεν μου ήρθαν ποτέ 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, user27 είπε

Γιαυτό ποτέ δεν μιλάμε με τον πωλητή, ότι και να σου πει ειναι λόγια του αέρα, πάντα ανοίγουμε dispute και ότι και αν θέλει να σου προτείνει το κάνει μέσα από το dispute με μάρτυρα το Aliexpress.

Εφόσον είχες αποδείξεις έπρεπε να ανοίξεις dispute και να ζητήσεις όλο το ποσό πίσω και να κρατήσεις το προϊόν, θα το κέρδιζες.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Γιαυτό ποτέ δεν μιλάμε με τον πωλητή, ότι και να σου πει ειναι λόγια του αέρα, πάντα ανοίγουμε dispute και ότι και αν θέλει να σου προτείνει το κάνει μέσα από το dispute με μάρτυρα το Aliexpress.

Εφόσον είχες αποδείξεις έπρεπε να ανοίξεις dispute και να ζητήσεις όλο το ποσό πίσω και να κρατήσεις το προϊόν, θα το κέρδιζες.

Συμφωνω. Το ali ομως προτεινει σαν πρωτο βημα να επικοινωνησουμε με τον πωλητη και αν δεν βρουμε λυση τοτε να ανοιξουμε dispute αλλα οταν εγω δεν βρηκα λυση με τον πωλητη τοτε ηθελαν να βγαλουν τον κ...ο τους απεξω....

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, user27 είπε

Συμφωνω. Το ali ομως προτεινει σαν πρωτο βημα να επικοινωνησουμε με τον πωλητη και αν δεν βρουμε λυση τοτε να ανοιξουμε dispute αλλα οταν εγω δεν βρηκα λυση με τον πωλητη τοτε ηθελαν να βγαλουν τον κ...ο τους απεξω....

Έτσι ειναι, αλλά με αυτά που έχω διαβάσει προσωπικά δεν το ρισκάρω. Εγώ το μόνο που κάνω ειναι τους γράφω το πρόβλημα και τους λέω συγνώμη αλλά θα αναγκαστώ να ανοίξω dispute. Αν έχει να μου προτείνει κάτι ας το κάνει μέσα από το dispute.

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, user27 said:

Απαράβατος κανόνας,  μόνο refund απο Κινέζο και νέα παραγγελία αν θέλεις το είδος, ότι άλλο εμπεριέχει να σου κάνει μαμουνια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα παραγγελία που έκανα πρίν 11 ημέρες στις 5 Ιουνίου έφτασε Ελλάδα και είναι πρός παράδοση απο την ACS!!

Μπορεί και αύριο να την παραλάβω δείχνει να έχει φτάσει Αθήνα!

Μιλάμε χρόνος ρεκόρ δεν έχω ξαναλάβει κάτι ποτέ τόσο γρήγορα απο Aliexpress 

Και τα περίμενα για τέλος του μήνα δε με χάλασε 😆 

image.png.6325c72166f88c579f269d4fd9c3b369.png

image.png.d0e42c381f357662cac07913fa06c9d2.png

Επεξ/σία από omokas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, omokas είπε

Παιδία καλησπέρα παραγγελία που έκανα πρίν 11 ημέρες στις 5 Ιουνίου έφτασε Ελλάδα και είναι πρός παράδοση απο την ACS!!

Μπορεί και αύριο να την παραλάβω δείχνει να έχει φτάσει Αθήνα!

Μιλάμε χρόνος ρεκόρ δεν έχω ξαναλάβει κάτι ποτέ τόσο γρήγορα απο Aliexpress 

Και τα περίμενα για τέλος του μήνα δε με χάλασε 😆 

image.png.6325c72166f88c579f269d4fd9c3b369.png

image.png.d0e42c381f357662cac07913fa06c9d2.png

Ίδια ακριβώς περίπτωση παρέλαβα την Δευτέρα, 13 μέρες! Ήταν 3 προϊόντα Choice Combined με τρόπο αποστολής Aliexpress selection standard shipping.

Επίσης έκανα 3 παραγγελίες από Choice πάλι αξίας 4,59€, 4,18€ και 2,75€ όλα στάλθηκαν με Aliexpress selection standard shipping και πήραν 10ψηφιο, ξεχωριστά 3 δέματα. Πιο παλιά θα ερχόταν με ΕΛΤΑ και θα περιμέναμε κανένα μήνα, και χωρίς ενημέρωση.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, sakisgri said:

Ίδια ακριβώς περίπτωση παρέλαβα την Δευτέρα, 13 μέρες! Ήταν 3 προϊόντα Choice Combined με τρόπο αποστολής Aliexpress selection standard shipping.

Επίσης έκανα 3 παραγγελίες από Choice πάλι αξίας 4,59€, 4,18€ και 2,75€ όλα στάλθηκαν με Aliexpress selection standard shipping και πήραν 10ψηφιο, ξεχωριστά 3 δέματα. Πιο παλιά θα ερχόταν με ΕΛΤΑ και θα περιμέναμε κανένα μήνα, και χωρίς ενημέρωση.

Πολύ καλό αυτό Σάκη! Πραγματικά απίστευτοι χρόνοι μακάρι να το κρατήσουν! 

Τα Choice νομίζω έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πάρουν 10ψήφιο, όσα έχω παραγγείλει ήρθαν με ΑCS

Αλλά τώρα τελευταία και τα Standard και Saver κανουν combine σε 10ψήφιο, 5UGR έχω να δώ πολύ καιρό παίζει και να είχαν θέμα τελικά, εμένα τώρα ήταν όλα αντικείμενα απο γενικά καταστήματα χωρίς Choice κλπ

Είχα κάνει και λάθος σε κάποια, παρήγγειλα τα σωστά ώρες μετά και έγιναν όλα μαζί combine σε ένα που είναι πολύ βολικό!

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω ενα mini pc απο το topton μέσω aliexpress. Το στέλνει μεσω κίνας με μέθοδο aliexpress standard shipping.

image.png.c60b0c0d71440b86f972dfd101992851.png

Γνωρίζω οτι λογικά θα σταματήσει τελωνείο καθώς αφαιρεί το φπα στο aliexpress. Η ερώτησή μου είναι η εξής, πλέον, τι πληρώνουμε οταν έρθει εδώ; Μόνο το φπα 24% ή έχει και εξτρα χρεώσεις εκτελωνισμού κτλ κτλ;

Δηλαδή, με βάση το παραπάνω, θα πληρώσω μόνο το φπα που αναλογεί στα 163.41€;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, wasd είπε

Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω ενα mini pc απο το topton μέσω aliexpress. Το στέλνει μεσω κίνας με μέθοδο aliexpress standard shipping.

image.png.c60b0c0d71440b86f972dfd101992851.png

Γνωρίζω οτι λογικά θα σταματήσει τελωνείο καθώς αφαιρεί το φπα στο aliexpress. Η ερώτησή μου είναι η εξής, πλέον, τι πληρώνουμε οταν έρθει εδώ; Μόνο το φπα 24% ή έχει και εξτρα χρεώσεις εκτελωνισμού κτλ κτλ;

Δηλαδή, με βάση το παραπάνω, θα πληρώσω μόνο το φπα που αναλογεί στα 163.41€;

Καλησπέρα.

Πρώτον θα κοιτούσα αν υπάρχει με αποστολη από Ευρωπαϊκή αποθήκη. Η αν υπάρχει στο Banggood πάλι από Ευρωπαϊκή αποθήκη. Η από κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό κατάστημα.

Η μετά αν υπάρχει από το Aliexpress από Κίνα αλλά με μεταφορικά δλδ η τιμή του προϊόντος με Φ.Π.Α να ειναι κάτω από το όριο 186€ και τα υπόλοιπα να ειναι μεταφορικά, τοτε θα ειναι Vat Included γιατι τα όριο ειναι 186€ χωρίς μεταφορικά.

Αν θέλεις βάλε λινκ από το προϊόν να σε βοηθήσουμε.

Τώρα αν έρθει όπως ειναι το θέμα ειναι ποιος θα σου το παραδώσει στην Ελλαδα.

Απ,ότι ξέρω (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) τα δέματα που ειναι πάνω από το όριο (186€) το Aliexpress τα στέλνει με τα ΕΛΤΑ με tracking number τύπου LA*********HU, αυτό συμφέρει και εσένα.

Αν έρθει έτσι (με ΕΛΤΑ) τοτε στην Ελλαδα θα χρεωθείς τον Φ.Π.Α που αφαιρέθηκε και τέλη εκτελωνισμού που ειναι 20€, δλδ περίπου 60€. Δασμοί δεν έχουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Αν έρθει με courier τοτε η χρέωση θα ειναι παραπάνω, κανένα 50€ παραπάνω σίγουρα δλδ  110€+.

Δεν νομίζω να έρθει με courier αλλά δεν μπορώ και να σου το πω με σιγουριά.

Επίσης υπάρχουν και άλλες λύσεις, αν θέλει ο πωλητής. Στείλε μήνυμα και πες του ότι θέλεις να αγοράσεις το ταδε προϊόν αλλά φοβάσαι θα χρεωθείς πολλά στο τελωνείο. Μπορεί να σου προτείνει κάτι άλλο, άμα θες μετά στείλε μου μήνυμα τι σου πρότεινε να σου πω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα.

Πρώτον θα κοιτούσα αν υπάρχει με αποστολη από Ευρωπαϊκή αποθήκη. Η αν υπάρχει στο Banggood πάλι από Ευρωπαϊκή αποθήκη. Η από κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό κατάστημα.

Η μετά αν υπάρχει από το Aliexpress από Κίνα αλλά με μεταφορικά δλδ η τιμή του προϊόντος με Φ.Π.Α να ειναι κάτω από το όριο 186€ και τα υπόλοιπα να ειναι μεταφορικά, τοτε θα ειναι Vat Included γιατι τα όριο ειναι 186€ χωρίς μεταφορικά.

Αν θέλεις βάλε λινκ από το προϊόν να σε βοηθήσουμε.

Τώρα αν έρθει όπως ειναι το θέμα ειναι ποιος θα σου το παραδώσει στην Ελλαδα.

Απ,ότι ξέρω (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) τα δέματα που ειναι πάνω από το όριο (186€) το Aliexpress τα στέλνει με τα ΕΛΤΑ με tracking number τύπου LA*********HU, αυτό συμφέρει και εσένα.

Αν έρθει έτσι (με ΕΛΤΑ) τοτε στην Ελλαδα θα χρεωθείς τον Φ.Π.Α που αφαιρέθηκε και τέλη εκτελωνισμού που ειναι 20€, δλδ περίπου 60€. Δασμοί δεν έχουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Αν έρθει με courier τοτε η χρέωση θα ειναι παραπάνω, κανένα 50€ παραπάνω σίγουρα δλδ  110€+.

Δεν νομίζω να έρθει με courier αλλά δεν μπορώ και να σου το πω με σιγουριά.

Επίσης υπάρχουν και άλλες λύσεις, αν θέλει ο πωλητής. Στείλε μήνυμα και πες του ότι θέλεις να αγοράσεις το ταδε προϊόν αλλά φοβάσαι θα χρεωθείς πολλά στο τελωνείο. Μπορεί να σου προτείνει κάτι άλλο, άμα θες μετά στείλε μου μήνυμα τι σου πρότεινε να σου πω.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. 

Το link είναι αυτό. Ελπίζω να μην έχει κανένα affiliate. 

Spoiler

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! € 242,02  35%OFF | 12th Gen Fanless Firewall Soft Router Intel i3 N305 N200 N100 DDR5 4800MHz 4xi226-V 2.5G LAN Mini PC Proxmox ESXi Host Server
https://a.aliexpress.com/_mLaM4d6

Δυστυχώς για το συγκεκριμένο δεν έχει την μέθοδο που λέει στην φώτο και σε συνομιλία με τον πωλητή μου είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει μέθοδο αποστολής. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, wasd είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. 

Το link είναι αυτό. Ελπίζω να μην έχει κανένα affiliate. 

Απόκρυψη περιεχομένων

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! € 242,02  35%OFF | 12th Gen Fanless Firewall Soft Router Intel i3 N305 N200 N100 DDR5 4800MHz 4xi226-V 2.5G LAN Mini PC Proxmox ESXi Host Server
https://a.aliexpress.com/_mLaM4d6

Δυστυχώς για το συγκεκριμένο δεν έχει την μέθοδο που λέει στην φώτο και σε συνομιλία με τον πωλητή μου είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει μέθοδο αποστολής. 

Όταν λες δεν έχει την μέθοδο που λέει στην φώτο, εννοείς δεν έχει με DDP and Charter Flight εδώ σωστά? https://vi.aliexpress.com/item/1005005499530921.html

Υπάρχει και εδώ και με Aliexpress Standard shipping και με Cainiao Heavy Parcel Line. https://vi.aliexpress.com/item/1005005411300587.html Με Cainiao Heavy Parcel Line έρχεται σίγουρα με τα ΕΛΤΑ, αλλά κάνει από 45-60 μέρες συνήθως. Βγαίνει λίγο πιο ακριβά, γιατι δεν έχει την έκπτωση που έχει το άλλο κατάστημα.

Στη θέση σου θα έστελνα στους πωλητές που πουλάνε αυτό που θες για κάποια λύση δλδ να φανεί το δέμα κάτω από τα 186€ Vat included (όχι πολύ όμως, καλά ειναι να ειναι κοντά στα 186€ π.χ 180€ Vat Included) και να πάρουν τα υπόλοιπα χρήματα με άλλο τρόπο, γίνεται και το κάνουν συχνά. Εννοείτε με τρόπο αποστολής Aliexpress standard shipping.

Μερικά καταστήματα ακόμα με Aliexpress standard shipping, το πρώτο έχει και Cainiao Heavy Parcel Line

https://vi.aliexpress.com/item/1005005383178084.html

https://vi.aliexpress.com/item/1005005500175897.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...