jasonas21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Στις 2/6/2023 στις 9:32 ΜΜ, jasonas21 είπε Εχω παραγγείλει απο 5/05 ενα δεματακι με saver shipping και κωδικό που ξεκινάει με UA......... HU! Απο 19/05 στο tracking εχει κολλήσει στο Arrived at Local delivery center! Τι έχει παιχτεί, ξέρει κανενας? Να μιλήσω με Ελτα? Ηρθε τελικα σημερα η παραγγελια, εκανε εναν μηνα και κατι! Το τρακινγκ ανυπαρκτο, αν βαλεις τον αριθμο στο τρακινγκ των ΕΛΤΑ το δειχνει ακομα στην Ουγγαρια! Επισης οι τυποι το εφεραν στην πορτα της πολυκατοικιας και το πεταξαν εκει, ουτε ενημερωση ουτε να χτυπησουν ενα κουδουνι να το αφησουν απο μεσα τουλαχιστον ουτε τιποτα! Σε φαση οποιοσδηποτε περαστικος θα μπορουσε να το ειχε παρει και να εφευγε... ευτυχώς το ειδα στο πρωτο τεταρτο-μισαωρο και το πηρα!
sakisgri Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, omokas είπε Σάκη πραγματικά αυτό με το IOSS έχει παραγίνει το κακό. Εγώ με του Ali δεν είχα ποτέ κανένα θέμα με χρεώσεις αλλά από eBay UK κλπ πάντα με χρέωναν ενώ υπήρχε IOSS. Μια φορά μέχρι και την προϊσταμένη έφερναν γιατί αρνούμουν να πληρώσω διπλή φορά τον ΦΠΑ είχα μαζί τυπωμένο και το χαρτί από το eBay με ανάλυση της πληρωμής ωστόσο δεν γινόταν τίποτα δεν βγάζεις άκρη. Τους λέω σε μια φάση αν το πάρω και φύγω χωρίς να διπλόπληρώσω ΦΠΑ εγώ είμαι ο παράνομος η εσείς και δεν είχαν τι να μου απαντήσουν, φαντάσου πόσο ούφο είναι δεν είχαν καν ακούσει για IOSS σύστημα μου έδειχνε τους προηγούμενους κανονισμούς επί 17 ποτέ ήταν ότι νάνε. Δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες αλλά δεν αποκλείεται κιόλας, και να το ρίχνουν στα καταστήματα. Μπράβο που το έψαξες περαιτέρω αλλά επειδή στην Ελλάδα είμαστε δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από το να ρίχνουν άλλου της ευθύνες. Εγώ μετά βρίσκω άκρη με το eBay στέλνω τις αποδείξεις και μου έκαναν refund έχει ειδική φόρμα για τέτοιες περιπτώσεις, μέχρι και οι πωλητές προθυμοποιήθηκαν να μου στείλουν τη διαφορά αλλά δεν ήθελα διότι την χρεώνονται εκείνοι από ερώτηση που τους έκανα και τα βρήκα με το eBay. Με το Aliexpress και Banggood (νομίζω και geekbuying, αν και δεν έχω ψωνίσει από εκεί) δεν έχουμε πρόβλημα γιατι όπως όλοι ξέρουμε τα δέματα πάνε πρώτα σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και περνάνε εκεί τελωνείο (δεν ειναι τυχαίο). Και εφόσον ένα δέμα από τρίτη χώρα περασει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα τελωνείο δεν μπορεί να ξανά περασει σε άλλη. Το ξέρουν οι Κινέζοι γιαυτό και το κάνουν έτσι. Αλλιώς δεν θα ψωνίζαμε από εκεί αν χρεωνόμασταν ξανά. Ξέρουν πολύ καλά στα ΕΛΤΑ τι ειναι το IOSS αλλά ποντάρουν στο να μη ξέρουμε εμείς (αν και ο περισσότερος κόσμος δεν ειναι ενημερωμένοι και θεωρούν ότι λογικά χρεώνονται). Αν δεν ήξεραν, δεν θα ήξεραν ότι καταργήθηκε η ατέλεια τον 22€ και θα περνούσαν τα δέματα κάτω από 22€ έτσι. Το κάνουν? όχι, τυχαίο ? δεν νομίζω αφού η νομοθεσία βγήκε μαζί. Αλλά ξέρουν αυτό που τους συμφέρει και δεν ξέρουν αυτό που δεν τους συμφέρει. Με λίγα λόγια μας περνάνε για χαζούς. Μόνο αν βγει στη φόρα σε κανένα κανάλι μπορεί να αλλάξει κάτι αλλιώς δυστυχώς έτσι θα πάει. Επίσης αν διαβάσει κανεις τον τιμοκατάλογο εκτελωνισμού από τα ΕΛΤΑ το έχουν έτσι γραμμένο που και ο Αϊνστάιν να ήταν δεν θα έβγαζε άκρη. Περισσότερα μάθαμε και ξέρουμε συνδυάζοντας το παζλ πότε πληρώνουμε, τι πληρώνουμε, με Φ.Π.Α, χωρίς μεταφορικά και πάει λέγοντας στη πράξη παρά διαβάζοντας τον τιμοκατάλογο. Ούτε αυτό νομίζω ειναι τυχαίο. Θα μπορούσαν να το γράψουν πολύ πιο απλά και ξεκάθαρα όπως εξηγούμε εμείς εδώ και όλοι καταλαβαίνουν. 1 ώρα πριν, jasonas21 είπε Ηρθε τελικα σημερα η παραγγελια, εκανε εναν μηνα και κατι! Το τρακινγκ ανυπαρκτο, αν βαλεις τον αριθμο στο τρακινγκ των ΕΛΤΑ το δειχνει ακομα στην Ουγγαρια! Επισης οι τυποι το εφεραν στην πορτα της πολυκατοικιας και το πεταξαν εκει, ουτε ενημερωση ουτε να χτυπησουν ενα κουδουνι να το αφησουν απο μεσα τουλαχιστον ουτε τιποτα! Σε φαση οποιοσδηποτε περαστικος θα μπορουσε να το ειχε παρει και να εφευγε... ευτυχώς το ειδα στο πρωτο τεταρτο-μισαωρο και το πηρα! Έτσι γίνεται με τα UA*******HU. Το δέμα σου ήταν semitrackable δλδ απλή αποστολη. Σε αυτά δεν εχεις ενημέρωση μεχρι την παράδοση. Μπορείς ομως παίρνοντας και κάτι ακόμα από διαφορετικό κατάστημα να γίνει combined και να έρθει συστημένο δλδ με Aliexpress standard shipping και με courier ACS σε 16-22 μέρες πάνω κάτω. Κάνω copy paste τι γράφω για αυτο στη σελίδα 294 Τα semitrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα). Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Αν πάρουμε πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με ενα απο τους παρακατω τρόπος αποστολής Aliexpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσειΑθήνα. Aliexpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Aliexpress Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη (Consolidated Warehouse) και θα γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από sakisgri 1
muspozepsu Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα. Συνηθίζω να παραγγέλνω από Aliexpress, αλλά έκανα μια εξαίρεση και πήρα από ebay γιατί ήταν φθηνότερο. Συμπέρασμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ EBAY!!!! Τα ΕΛΤΑ έκαναν και σε εμένα τα "κόλπα" τους και ζητάνε για μικροαντικείμενο αξίας <2 ευρώ να πάω εγώ ο ίδιος να τους πληρώσω ΦΠΑ + 2.5 ευρώ τέλη! Για τέτοια αντικείμενα δεν αξίζει ούτε το χρόνο ούτε τη βενζίνη που θα κάψεις. Δε σκοπεύω να παραλάβω, θα κάνω refund.
villasg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, muspozepsu είπε Καλησπέρα. Συνηθίζω να παραγγέλνω από Aliexpress, αλλά έκανα μια εξαίρεση και πήρα από ebay γιατί ήταν φθηνότερο. Συμπέρασμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ EBAY!!!! Τα ΕΛΤΑ έκαναν και σε εμένα τα "κόλπα" τους και ζητάνε για μικροαντικείμενο αξίας <2 ευρώ να πάω εγώ ο ίδιος να τους πληρώσω ΦΠΑ + 2.5 ευρώ τέλη! Για τέτοια αντικείμενα δεν αξίζει ούτε το χρόνο ούτε τη βενζίνη που θα κάψεις. Δε σκοπεύω να παραλάβω, θα κάνω refund. με αρνηση παραλαβης ΔΕΝ παιρνεις refund
NikosKallithea Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Το αλι τελευταία με την acs πετάει σε 10-15 μέρες ειναι ολα στην πόρτα σου, ουτε τρέχα στα ταχυδρομεία ούτε τίποτα. Μπράβο 4
special_ta Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Καλησπερα και από μενα. Μπορείτε σας παρακαλώ να τσεκάρετε τη περίπτωση μου, υπάρχει περίπτωση να παραλάβω ; Η παραγγελία έγινε στις 1 ΜαΪου, αποστάλθηκε γύρω στις 6 Μαϊου . Ευχαριστω.
omokas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 45 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το αλι τελευταία με την acs πετάει σε 10-15 μέρες ειναι ολα στην πόρτα σου, ουτε τρέχα στα ταχυδρομεία ούτε τίποτα. Μπράβο Και εγώ τελευταία παρόμοια εμπειρία έχω στις 3 εβδομάδες από τη παραγγελία γίνεται η παράδοση και είμαι σε νησί, πρέπει να έχουν κόψει και τα 5UGR εμένα στο παρελθόν ήταν όλα 5UGR τώρα για κάποιο λόγο όλα γίνονται combine και παίρνουν 10 ψηφίο Η πιο πρόσφατη μου παραγγελία για ανταλλακτικά κινητού για επισκευή, όπου έκανα και λάθος και έκανα μερική ακύρωση σε κάποια τεμάχια και εκ νέου αγορά σε κάποια. Έγιναν όλα combine στο ίδιο δέμα μετά από 2 ημέρες και πήρε 10ψηφιο ACS Μάλλον θα κρατήσουν αυτή τη συνεργασία αποτι φενεται η οποία είναι η καλύτερη μέχρι τώρα 1
sakisgri Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 47 λεπτά πριν, special_ta είπε Καλησπερα και από μενα. Μπορείτε σας παρακαλώ να τσεκάρετε τη περίπτωση μου, υπάρχει περίπτωση να παραλάβω ; Η παραγγελία έγινε στις 1 ΜαΪου, αποστάλθηκε γύρω στις 6 Μαϊου . Ευχαριστω. Καλησπέρα. Το δέμα σου πήγε Ολλανδία, αυτά που πάνε Ολλανδία χρόνος παράδοσης ειναι 45-60 μέρες. Πιστεύω μεχρι τέλος της άλλης βδομάδας μπορεί να εχεις παραλάβει. Μάλλον τρόπος αποστολής θα πρέπει να ήταν η Cainiao heavy parcel line η Cainiao standard for special goods η μπορεί και Aliexpress selection standard. Αν θυμάσαι και θες γράψε έτσι από περιέργεια.
special_ta Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 9 λεπτά πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα. Το δέμα σου πήγε Ολλανδία, αυτά που πάνε Ολλανδία χρόνος παράδοσης ειναι 45-60 μέρες. Πιστεύω μεχρι τέλος της άλλης βδομάδας μπορεί να εχεις παραλάβει. Μάλλον τρόπος αποστολής θα πρέπει να ήταν η Cainiao heavy parcel line η Cainiao standard for special goods η μπορεί και Aliexpress selection standard. Αν θυμάσαι και θες γράψε έτσι από περιέργεια. ευχαριστώ για την απάντηση, ομολογω ψιλοηρέμησα, από ότι βλέπω είναι μάλλον, aliexpress standard shipping 1
sakisgri Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Το αλι τελευταία με την acs πετάει σε 10-15 μέρες ειναι ολα στην πόρτα σου, ουτε τρέχα στα ταχυδρομεία ούτε τίποτα. Μπράβο Και με μήνυμα στο viber με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης μέσα σε ένα 2ωρο. Η ASC κάποτε (εδώ που μένω εγώ) ήταν από τα χειρότερα courier, τώρα έχει γίνει το καλύτερο και με διαφορά! 10 λεπτά πριν, special_ta είπε ευχαριστώ για την απάντηση, ομολογω ψιλοηρέμησα, από ότι βλέπω είναι μάλλον, aliexpress standard shipping Έχει λογική να ήταν με Aliexpress standard shipping γιατι το αρχικό tracking number που πήρε το δέμα σου ήταν 10ψηφιο (4077131542), αυτό το tracking number το παίρνουν δέματα που ειναι με Aliexpress standard shipping, πάνε Ουγγαρια και τα παραδίδει η ACS σε 16 μέρες πάνω κάτω. Το δικό σου για κάποιο λόγο άλλαξε tracking number (CK058471224NL) πήγε Ολλανδία και θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από sakisgri
special_ta Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Και με μήνυμα στο viber με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης μέσα σε ένα 2ωρο. Η ASC κάποτε (εδώ που μένω εγώ) ήταν από τα χειρότερα courier, τώρα έχει γίνει το καλύτερο και με διαφορά! Έχει λογική να ήταν με Aliexpress standard shipping γιατι το αρχικό tracking number που πήρε το δέμα σου ήταν 10ψηφιο (4077131542), αυτό το tracking number το παίρνουν δέματα που ειναι με Aliexpress standard shipping, πάνε Ουγγαρια και τα παραδίδει η ACS σε 16 μέρες πάνω κάτω. Το δικό σου για κάποιο λόγο άλλαξε tracking number (CK058471224NL) πήγε Ολλανδία και θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ. Έγινε Σάκη, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. 1
βασιλιάς βάτραχος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Καλημέρα, με DPD ξέρουμε αν έρχονται πιο γρήγορα?
nikosgiann78 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, special_ta είπε Καλησπερα και από μενα. Μπορείτε σας παρακαλώ να τσεκάρετε τη περίπτωση μου, υπάρχει περίπτωση να παραλάβω ; Η παραγγελία έγινε στις 1 ΜαΪου, αποστάλθηκε γύρω στις 6 Μαϊου . Ευχαριστω. Αν και είχα καιρό να μπω εδώ, εντούτις κάτι δεν μου αρέσει εδώ: βλέπουμε τελευταίο tracking number update το 'The item is at the PostNL sorting center', που σημαίνει ότι το δέμα είναι στο κέντρο διαλογής του PostNL. Κανονικά, πρέπει μετά να δούμε ότι το δέμα γίνεται επεξεργασία (processed) στο κέντρο διαλογής.... και μετά το δέμα να στέλνεται στην Ελλάδα (The item is on transport to the country of destination). Θα έπρεπε να δούμε αυτά κανονικά (αν και μου έχει τύχει 1 φορά να μην υπάρχουν τα updates αλλα το δέμα να έρθει κανονικά -προφανώς ξέχασαν να το scanαρουν)!!! Πάντως, και αυτό μου έχει τύχει (και το δέμα το 'επεξεργάστηκαν' μετά από 2 μήνες, από την στιγμή που έφτασε στο κέντρο διαλογής του PostNL!!!!). Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από nikosgiann78
sakisgri Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, βασιλιάς βάτραχος είπε Καλημέρα, με DPD ξέρουμε αν έρχονται πιο γρήγορα? Όχι δεν έρχονται πιο γρήγορα. Πιο γρήγορος τρόπος αποστολής ειναι με Aliexpress standard shipping, καμιά 15αρια μέρες. Πέρα από αυτό, μακριά από ιδιωτικές εταιρίες courier τύπου dsl, fedex, ups, dpd κτλ.από τρίτες χώρες, πάντα θα περάσει τελωνείο και θα χρεωθείς ακριβά. Δες ανάρτηση μου στη σελίδα 294 τι ειναι safe και τι οχι. 4 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Αν και είχα καιρό να μπω εδώ, εντούτις κάτι δεν μου αρέσει εδώ: βλέπουμε τελευταίο tracking number update το 'The item is at the PostNL sorting center', που σημαίνει ότι το δέμα είναι στο κέντρο διαλογής του PostNL. Κανονικά, πρέπει μετά να δούμε ότι το δέμα γίνεται επεξεργασία (processed) στο κέντρο διαλογής.... και μετά το δέμα να στέλνεται στην Ελλάδα (The item is on transport to the country of destination). Θα έπρεπε να δούμε αυτά κανονικά (αν και μου έχει τύχει 1 φορά να μην υπάρχουν τα updates αλλα το δέμα να έρθει κανονικά -προφανώς ξέχασαν να το scanαρουν)!!! Πάντως, και αυτό μου έχει τύχει (και το δέμα το 'επεξεργάστηκαν' μετά από 2 μήνες, από την στιγμή που έφτασε στο κέντρο διαλογής του PostNL!!!!). Καλησπέρα Νίκο and welcome back. Μάλλον όπως έγραψες θα ξεχάσαν να το σκαναρουν. Γιατί έχει ενημέρωση στα ΕΛΤΑ ότι περιμένουν το δέμα από της 15-05-2023 (Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού ΟΛΛΑΝΔΙΑ) και στης 16-05-2023 (Αποστολή αντικειμένου ΟΛΛΑΝΔΙΑ). Πιστεύω η έρχεται η έφτασε αλλά δεν άνοιξαν το σάκο με το δέμα μέσα ακόμα. Επίσης εξαρχής είχε πάρει 10ψηφιο αριθμό αποστολής το δέμα και ήταν να έρθει μέσω Ουγγαρίας. Δεν ξέρω αλλά μπορεί το δέμα να είχε καμία ενσωματωμένη μπαταρία λιθιου και να το άλλαξαν σε Cainiao standard for special goods η μπορεί να ξεπερνούσε τα 2κιλα και να έγινε Cainiao heavy parcel line. Όπως ξέρουμε αυτά πάντα έχουν καθυστέρηση και μάλλον μετακινούνται οδικώς. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από sakisgri
special_ta Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Το αντικείμενο είναι ογκωδες, αλλά μάλλον όχι τόσο βαρύ, είναι ένα προστατευτικό νίκελ, για το πισω προφυλακτήρα. Πάντως μικροαντικείμενα που έχω παραγγείλει , εχουν έρθει πολύ πιο γρήγορα, αυτό γύρισε όλο το κόσμο. Υπάρχει περίπτωση να μην έρθει καθόλου, ή απλά θα καθυστερήσει ; Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα