Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα. Ναι τα 10ψηφια πάνε Ουγγαρια - Βουλγαρία - Ελλαδα/Θεσσαλονίκη και μετά όπου πρέπει να καταλήξουν.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. 

Επεξ/σία από ppmarkos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να κάνω μια ερώτηση μήπως γνωρίζετε…

Ο κουνιαδος μου είναι resident στο Dubai. Έχει visa δηλαδή όχι τουριστική γιατί δουλεύει εκεί τα τελευταία χρόνια… Αν έρθει Ελλάδα έχοντας αγοράσει ένα κινητό και 2 smartwatch θα έχει θέμα με τελωνειο, δασμούς ή ΦΠΑ; 

Παλιοτερα είχα διαβάσει ότι για να φέρεις κάποιο κινητό από Dubai, βάζεις το κινητό τσέπη και το κουτί βαλίτσα… Έτσι δεν υπάρχει θέμα, κ καλά είναι για προσωπική χρήση. 
Αυτό για κάποιον με τουριστική visa. 

Ισχύει ακόμα αυτό; Δηλαδή αν ειναο να φέρει τα συγκεκριμένα πρέπει να τα αφαιρέσει από κουτια και να τα έχει πάνω του;; 

3 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Ισχύει ακόμα αυτό; Δηλαδή αν ειναο να φέρει τα συγκεκριμένα πρέπει να τα αφαιρέσει από κουτια και να τα έχει πάνω του;; 

Σωστό.

Αφαιρεί όλα τα κουτιά – ζελατίνες και φέρνει ότι συσκευή θέλει… κινητό… λαπτοπ…

Γεια σας!!Γράφω για πρώτη φορά και θα ήθελα την βοήθειά σας! Έχω κάνει μια παραγγελία με αποστολή AliExpress standard shipping (το οποίο το έμαθα από εσάς🥰) και 10ψηφιο κωδικό. Λέει ότι εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης θα είναι αύριο αλλά φαίνεται κολλημένο στο τελωνείο εδώ και 17 μέρες ενώ λέει ότι είμαι οκ από τελωνείο (Import customs clearance complete). Φαίνεται tracking notice: Your package has been stuck for more than 14 days. Please tap below for help και σαν βοήθεια λέει να επικοινωνήσω με το τελωνείο. Ξέρετε τι παίζει και γιατί αργεί??με ποιον θα μπορούσα να επικοινωνήσω???Σας επισυνάπτω και logistics info του αντικειμένου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

IMG_20230528_163504.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, guitar hero είπε

Γεια σας!!Γράφω για πρώτη φορά και θα ήθελα την βοήθειά σας! Έχω κάνει μια παραγγελία με αποστολή AliExpress standard shipping (το οποίο το έμαθα από εσάς🥰) και 10ψηφιο κωδικό. Λέει ότι εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης θα είναι αύριο αλλά φαίνεται κολλημένο στο τελωνείο εδώ και 17 μέρες ενώ λέει ότι είμαι οκ από τελωνείο (Import customs clearance complete). Φαίνεται tracking notice: Your package has been stuck for more than 14 days. Please tap below for help και σαν βοήθεια λέει να επικοινωνήσω με το τελωνείο. Ξέρετε τι παίζει και γιατί αργεί??με ποιον θα μπορούσα να επικοινωνήσω???Σας επισυνάπτω και logistics info του αντικειμένου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

IMG_20230528_163504.jpg

Γεια σου. Δεν φαίνεται εδώ αλλά λογικά το δέμα σου πήγε Ουγγαρια, αν το ψάξεις εδώ https://parcelsapp.com/ ειναι πιο ξεκάθαρο. Επίσης θα δεις ότι θα έχει και dpd που θα παραλάβει το δέμα από την Ουγγαρια να το παραδώσει στην ACS στην Θεσσαλονίκη και η ACS θα το παραδώσει σε εσένα.

Η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης δεν ειναι standard, ειναι μια εκτίμηση με βάση κάποιο αριθμό δεμάτων που έχουν παραδοθεί το τελευταίο διάστημα.

Κανονικά δεν καθυστερούν τόσο, αλλά συμβαίνει καμια φορά. Προς το παρόν δεν μπορεις να κάνεις κάτι παρά να περιμένεις. Αν δεν παραλάβεις σε 90 μέρες (φαίνεται πόσες μέρες απομένουν αν μπεις και δεις την παραγγελία σου πάνω πάνω) τοτε θα μπορεις να ανοίξεις dispute και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Εκτός αν φανεί κάτι άλλο στο tracking όπως το δέμα επιστρέφει στην Κίνα, τοτε θα μπορεις να ανοίξεις dispute νωρίτερα.

Έχεις ξανά κάνει παραγγελία από Aliexpress, η ειναι πρώτη φορά ? ρωτάω γιατι μήπως δεν έγραψες σωστά την διεύθυνση σου με λατινικούς χαρακτήρες.

Επεξ/σία από sakisgri

1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Γεια σου. Δεν φαίνεται εδώ αλλά λογικά το δέμα σου πήγε Ουγγαρια, αν το ψάξεις εδώ https://parcelsapp.com/ ειναι πιο ξεκάθαρο. Επίσης θα δεις ότι θα έχει και dpd που θα παραλάβει το δέμα από την Ουγγαρια να το παραδώσει στην ACS στην Θεσσαλονίκη και η ACS θα το παραδώσει σε εσένα.

Η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης δεν ειναι standard, ειναι μια εκτίμηση με βάση κάποιο αριθμό δεμάτων που έχουν παραδοθεί το τελευταίο διάστημα.

Κανονικά δεν καθυστερούν τόσο, αλλά συμβαίνει καμια φορά. Προς το παρόν δεν μπορεις να κάνεις κάτι παρά να περιμένεις. Αν δεν παραλάβεις σε 90 μέρες (φαίνεται πόσες μέρες απομένουν αν μπεις και δεις την παραγγελία σου πάνω πάνω) τοτε θα μπορεις να ανοίξεις dispute και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Εκτός αν φανεί κάτι άλλο στο tracking όπως το δέμα επιστρέφει στην Κίνα, τοτε θα μπορεις να ανοίξεις dispute νωρίτερα.

Έχεις ξανά κάνει παραγγελία από Aliexpress, η ειναι πρώτη φορά ? ρωτάω γιατι μήπως δεν έγραψες σωστά την διεύθυνση σου με λατινικούς χαρακτήρες.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!έχω από το 2015 που παραγγέλνω και παλιά πάντα αργούσαν, αλλά τώρα με το θέμα του τελωνείου και το AliExpress standard shipping πάντα οι παραγγελίες έρχονταν στην ώρα τους και πολλές φορές μέσα σε 15 ημέρες!Είπα μην έχει πρόβλημα με το τελωνείο. Δεν βλέπω καν να παραδόθηκαν σε μεταφορική και ανησυχώ γιατί αν παραδοθεί αργότερα δεν το χρειάζομαι καν (σακουλάκια για ρύζι για γάμο αγόρασα....). IMG_20230528_184757.jpg.60022f91c1a9fdd080779b61de65c0bb.jpg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/5/2023 στις 12:26 ΜΜ, radiotv είπε

Άλλο ρωτάω, μήπως το προϊόν είχε σήμανση Choice;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα, όχι, δεν είχε καμία σήμανση Choice.

Επεξ/σία από bill_viper
  • Like 1

2 ώρες πριν, sxiotis είπε

Καλησπέρα παιδιά. Ξέρουμε σε πόσες περίπου μέρες θα φτάσει; το tracking number είναι δεκαψηφιο .Ευχαριστώ .

Screenshot_2023-05-29-22-31-57-154_com.android.chrome.jpg

Καλησπέρα, Θα έλεγα σε καμια βδομάδα. Τα 10ψηφιο κάνουν περίπου 16-22 (συνήθως το πιο χαμηλό νούμερο) Τα γράφω στη σελίδα 294 μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

• Like 1

Εχετε το νου σας γιατί κάτι άσχημο παίζεται με τα δέματα που έρχονται μέσω Ουγγαρίας. Δύο δέματα από 27/3 φαίνονται ότι βρίσκονται προς παράδοση αλλά δεν έχω πάρει τίποτα. Εκανα κρούση στο τοπικό γραφείο ΕΛΤΑ όπου με ενημέρωσαν ότι βρίσκονται στο Ελ. Βενιζέλος και ότι "κάποια" στιγμή θα τα πάρω. Το ένα από αυτά έληξε ο χρόνος των 90 ημερών άνοιξα dispute στο aliexpress αλλά δεν μου έδωσαν τίποτα επειδή φαίνεται ότι το δεμα είναι προς παράδοση. Είμαι πελάτης στο aliexpress εδώ και 6-7 χρόνια έχω πάρει πάνω απο 150 δέματα αλλά αυτό το χάλι πρώτη φορά το βλέπω. Πρός στιγμήν σταμάτησα να ψωνίζω από αυτούς γιατί και δεν παραλαμβάνω και δεν αποζημιώνομαι. Δεν ξέρω τι παίζεται εδώ ούτε και μπορώ να βγάλω καποια άκρη. Ευτυχώς τα δέματα ήταν μικρής αξίας (4-6ευρώ) οπότε δεν με πολυνοιάζει. Εχετε παρόμοια θέματα τώρα τελευταία?

14 λεπτά πριν, konpan123 είπε

Εχετε το νου σας γιατί κάτι άσχημο παίζεται με τα δέματα που έρχονται μέσω Ουγγαρίας. Δύο δέματα από 27/3 φαίνονται ότι βρίσκονται προς παράδοση αλλά δεν έχω πάρει τίποτα. Εκανα κρούση στο τοπικό γραφείο ΕΛΤΑ όπου με ενημέρωσαν ότι βρίσκονται στο Ελ. Βενιζέλος και ότι "κάποια" στιγμή θα τα πάρω. Το ένα από αυτά έληξε ο χρόνος των 90 ημερών άνοιξα dispute στο aliexpress αλλά δεν μου έδωσαν τίποτα επειδή φαίνεται ότι το δεμα είναι προς παράδοση. Είμαι πελάτης στο aliexpress εδώ και 6-7 χρόνια έχω πάρει πάνω απο 150 δέματα αλλά αυτό το χάλι πρώτη φορά το βλέπω. Πρός στιγμήν σταμάτησα να ψωνίζω από αυτούς γιατί και δεν παραλαμβάνω και δεν αποζημιώνομαι. Δεν ξέρω τι παίζεται εδώ ούτε και μπορώ να βγάλω καποια άκρη. Ευτυχώς τα δέματα ήταν μικρής αξίας (4-6ευρώ) οπότε δεν με πολυνοιάζει. Εχετε παρόμοια θέματα τώρα τελευταία?

Θα ερθουν, ειναι βλέπεις στην μεση τα αργοελτα που πανε ποια για κλείσιμο

• Like 1

Πήρα ένα τηλεχειριστήριο για την γκαραζοπορτα το οποίο δεν μπορώ να το προγραμματίσω με κανένα από τα Remote control που έχω. Επικοινώνησα με τον πωλητή, μου έστειλε οδηγίες οι οποίες δεν έχουν αποτέλεσμα, του έστειλα βιντεάκι με το ό, τι δεν γίνεται και μου λέει θα σου κάνω refund. Ανοίγω dispute λοιπόν ότι το reomote control είναι ελαττωματικό, και μου στέλνει να το κλείσω και να ανοίξω νέο και να βάλω για λόγω :προσωπικούς λόγους, ώστε να μη φαίνεται ελαττωματικό το προϊόν. Ισχύει κάτι τέτοιοι ή αν το κλείσω δεν θα μπορέσω να ανοίξω νέο; 

19 λεπτά πριν, konpan123 είπε

Μια λύση ειναι,

Αν πάρουμε πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με τρόπο αποστολής κάποιο από τα παρακάτω. (καλά ειναι να τα βάλουμε στο καλάθι και να τα πληρώσουμε ταυτόχρονα).

• Aliexpress Saver Shipping                     (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα
  • Aliexpress Standard Shipping                   (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Aliexpress Super Economy Global        (semitrackable)  Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Super Economy Global             (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Super Economy                         (semitrackable) 

Τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη (Consolidated Warehouse) θα γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping που ειναι συστημένο, έτσι θα έρθει ένα δέμα, και κατά 99%  με courier.

9 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Πήρα ένα τηλεχειριστήριο για την γκαραζοπορτα το οποίο δεν μπορώ να το προγραμματίσω με κανένα από τα Remote control που έχω. Επικοινώνησα με τον πωλητή, μου έστειλε οδηγίες οι οποίες δεν έχουν αποτέλεσμα, του έστειλα βιντεάκι με το ό, τι δεν γίνεται και μου λέει θα σου κάνω refund. Ανοίγω dispute λοιπόν ότι το reomote control είναι ελαττωματικό, και μου στέλνει να το κλείσω και να ανοίξω νέο και να βάλω για λόγω :προσωπικούς λόγους, ώστε να μη φαίνεται ελαττωματικό το προϊόν. Ισχύει κάτι τέτοιοι ή αν το κλείσω δεν θα μπορέσω να ανοίξω νέο; 

Ναι ισχύει. Καλά ειναι να μη μιλάς με τον πωλητή, τις πιο πολλές φορές κοιτάνε να σε κοροϊδέψουν. Τράβα βίντεο να δείχνεις ότι δεν κάνει αυτό που πρέπει, επίσης ανέβασε και screenshot από τη συνομιλία που είχες με τον πωλητή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, konpan123 είπε

μου έχει τύχει πριν λίγους μήνες, έκανα αμφισβήτηση της χρέωσης στην τράπεζα και πήρα τα χρήματα πίσω,το AliExpress μου έλεγε ότι είναι στο ταχυδρομείο πήγαινε να το παραλάβεις και δεν μου έκανε refund,τους τα πήρα με το ζόρι μέσω της τράπεζας.Και το δικό μου ήταν εκεί γύρω στα 4€ αλλά δεν τους τα χάρισα.

Επεξ/σία από radiotv
  • Like 1

4 ώρες πριν, konpan123 είπε

εμενα στις τελευταιες 5-6 παραγγελιες ηρθαν ολα σε διαστημα 20 ημερων

παρα πολυ περιεργο γιατι ερχοντουσαν σε 30-40 μερες ως συνηθως και πιστευα οτι εστρωσαν τα πραγματα

τωρα περιμενω 2 δεματα το 1 απο 17/5 παραγγελια και κατι μου λεει θα ερθει εντος ημερων δεν ξερω ισως φταιει ο τροπος αποστολης

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...