sakisgri Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, skelos είπε καλημερα ξερει κανενας που μπορω να βρω ποιος θα μου παρααδωσει το δεμα? Φαινεται να ειναι ελλαδα αλλα δε μπορω να το εντοπησω Latest Tracking Number: 4076926243 Ευχαριστω Η ACS θα σου το παραδώσει. Δεν έφτασε Ελλαδα ακόμα, δες το εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking/4076775146 Γράφει DPD Greece, Η DPD συνεργάζεται με την ACS. Θα φανεί και η ACS όταν φτάσει Ελλαδα, και θα μπορεις να το κοιτάς και στο site της ACS. Θα σου στείλει και μήνυμα στο viber η ACS την ημέρα που θα σου το παραδώσει. Το γράφω και στη σελίδα 294, έχω και άλλες πληροφορίες αν σε ενδιαφέρει. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από sakisgri 2
geofak Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Ότι έρχεται με UA*****HU έχω παρατηρήσει να εμφανίζεται 1 με 2 μέρες μετά στο site των ΕΛΤΑ από την τελευταία ενημέρωση στο parcelsapp. πχ. 15 Μαΐ 2023 - 10:00 Received by local delivery company (Parcelsapp) 16/05/2023 10:03 ΟΥΓΓΑΡΙΑ Αποστολή αντικειμένου (ΕΛΤΑ)
thanasis00 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Για το δικό μου άφαντο πακέτο από 04/04/2023, έστειλα ένα ερώτημα στο τελωνείο Ουγγαρίας, και πρακτικά μου είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν το combined package tracking number, και δε μπορούν να δουν και τα επιμέρους tracking numbers που έχει το κάθε πακέτο (έχουν valid tracking number για την Ουγγαρία, αλλά δε σκανάρονται ποτέ επειδή είναι στο μεγαλύτερο πακέτο από το combined delivery), οπότε δε μπορούν να δουν τίποτα εν τέλει. Οπότε συμπεραίνω ότι στην Ουγγαρία δεν ασχολούνται καν με αυτά τα πακέτα, και απλά τα προωθούν οπότε ίσως να έχει έρθει Ελλάδα το πακέτο μου αλλά να έχει "χαθεί" εδώ κάπου, μιας και δεν έχει σκαναριστεί καθόλου από τότε. Έχει κανείς κάποιο tracking από combined delivery του Aliexpress να δούμε που σκανάρεται πρώτη φορά στην Ελλάδα; Είναι στη dpd ή είναι στο τελωνείο;
sakisgri Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, thanasis00 είπε Για το δικό μου άφαντο πακέτο από 04/04/2023, έστειλα ένα ερώτημα στο τελωνείο Ουγγαρίας, και πρακτικά μου είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν το combined package tracking number, και δε μπορούν να δουν και τα επιμέρους tracking numbers που έχει το κάθε πακέτο (έχουν valid tracking number για την Ουγγαρία, αλλά δε σκανάρονται ποτέ επειδή είναι στο μεγαλύτερο πακέτο από το combined delivery), οπότε δε μπορούν να δουν τίποτα εν τέλει. Οπότε συμπεραίνω ότι στην Ουγγαρία δεν ασχολούνται καν με αυτά τα πακέτα, και απλά τα προωθούν οπότε ίσως να έχει έρθει Ελλάδα το πακέτο μου αλλά να έχει "χαθεί" εδώ κάπου, μιας και δεν έχει σκαναριστεί καθόλου από τότε. Έχει κανείς κάποιο tracking από combined delivery του Aliexpress να δούμε που σκανάρεται πρώτη φορά στην Ελλάδα; Είναι στη dpd ή είναι στο τελωνείο; Πρώτα η dpd και σκανάρεται στην Θεσσαλονίκη και μετά η ACS. Τελωνείο δεν πάει το δέμα σου, πέρασε στην Ουγγαρία τελωνείο.
miltgiorg Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Καλησπέρα παιδιά. Επανέρχομαι για το δέμα από Ολλανδία. Μέθοδος heavy parcel line. Παραγγελία στις 12/4. Ο Κινέζος το έστειλε 18/4. Έκτοτε είχε κολλήσει στην φάση Pre-declaration of the item has been received by customs. Στις 16/5 ξεκόλλησε και προχώρησε στην φάση Το φορτηγό γραμμής μεταφοράς έφτασε στο Λιέγη του Βελγίου, Liege, Belgium. Και σήμερα ως δια μαγεία ξαφνικά προχώρησε σε 14 status update και πλέον το στέλνουν Ελλάδα 😁 1
sakisgri Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, miltgiorg είπε Καλησπέρα παιδιά. Επανέρχομαι για το δέμα από Ολλανδία. Μέθοδος heavy parcel line. Παραγγελία στις 12/4. Ο Κινέζος το έστειλε 18/4. Έκτοτε είχε κολλήσει στην φάση Pre-declaration of the item has been received by customs. Στις 16/5 ξεκόλλησε και προχώρησε στην φάση Το φορτηγό γραμμής μεταφοράς έφτασε στο Λιέγη του Βελγίου, Liege, Belgium. Και σήμερα ως δια μαγεία ξαφνικά προχώρησε σε 14 status update και πλέον το στέλνουν Ελλάδα 😁 Καλησπέρα. Αν τα "Cainiao heavy parcel line" πάνε Ολλανδία πλέον, μάλλον θα πρέπει να υπολογίζουμε παράδοση σε 45-60 μέρες, όπως και τα "Cainiao standard for special goods". Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από sakisgri 1
miltgiorg Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα. Αν τα "Cainiao heavy parcel line" πάνε Ολλανδία πλέον, μάλλον θα πρέπει να υπολογίζουμε παράδοση σε 45-60 μέρες, όπως και τα "Cainiao standard for special goods". Ναι Ολλανδία πάνε. Και εγώ εκεί το υπολογίζω. Τώρα περιμένω να έρθει από Ολλανδία Ελλάδα. Ελπίζω να μην κάνει κάνα μήνα όπως έκανε για Κίνα - Ολλανδία 😛
MacGyverLarisa Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Στις 17/5/2023 στις 1:20 ΠΜ, sakisgri είπε Ναι αυτό ακριβώς, τράβα βίντεο και δείξε το κουτί από όλες τις πλευρές και άνοιξε το ενώ τραβάς, αν δεις κάτι σπασμένο να κεντράρεις σε αυτό το σημείο. Αν το κάνεις τοποθέτηση μη βγάλεις τυχόν αυτοκόλλητα, κούμπωσε την και δες αν λειτουργεί κανονικά, αν όχι τράβα βίντεο και αυτό το κομμάτι. Καλησπέρα Τράβηξα βίντεο το άνοιξα και έκανε φασαρία το σακουλάκι με τα εργαλεία. Τζάμπα αγχώθηκα. Μένει να τοποθετηθεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση 1
sakisgri Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, MacGyverLarisa είπε Καλησπέρα Τράβηξα βίντεο το άνοιξα και έκανε φασαρία το σακουλάκι με τα εργαλεία. Τζάμπα αγχώθηκα. Μένει να τοποθετηθεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση Καλησπέρα. Ωραία, Καλά ειναι πάντα να τραβάς, ασχέτως με το αν ακουγότανε κάτι η όχι. Επίσης επειδή εχεις το Unboxing βίντεο και φαίνεται ακριβώς το προϊόν που βγήκε από το πακέτα, όπως αυτοκόλλητα που έχει, στο βίντεο με την τοποθέτηση (αν χρειαστεί) θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ειναι ακριβώς αυτό το προϊόν. Το λέω γιατι υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που προσπαθεί να κλέψει τους πωλητές και κάνουν διάφορα να πάρουν τζάμπα προϊόν, και το Aliexpress το ξέρει και ειναι λίγο επιφυλακτικοί. Έτσι όμως ειναι ξεκάθαρο, και κερδίζεις σίγουρα dispute. 1
MacGyverLarisa Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα. Ωραία, Καλά ειναι πάντα να τραβάς, ασχέτως με το αν ακουγότανε κάτι η όχι. Επίσης επειδή εχεις το Unboxing βίντεο και φαίνεται ακριβώς το προϊόν που βγήκε από το πακέτα, όπως αυτοκόλλητα που έχει, στο βίντεο με την τοποθέτηση (αν χρειαστεί) θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ειναι ακριβώς αυτό το προϊόν. Το λέω γιατι υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που προσπαθεί να κλέψει τους πωλητές και κάνουν διάφορα να πάρουν τζάμπα προϊόν, και το Aliexpress το ξέρει και ειναι λίγο επιφυλακτικοί. Έτσι όμως ειναι ξεκάθαρο, και κερδίζεις σίγουρα dispute. Καλημέρα Ευτυχώς εγώ είμαι από τους τυχερούς δεν έχει χρειαστεί να κάνω dispute για κάτι σοβαρό. 1
dimitrisd87 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Καλημέρα, αν μπορείτε θυμίστε μου λίγο πόσο ειναι το χρηματικό όριο μαζί με τα μεταφορικά και λοιπά που δεν σε πιάνει το τελωνείο με AliExpress Standard Shipping. Ευχαριστώ!
sakisgri Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, dimitrisd87 είπε Καλημέρα, αν μπορείτε θυμίστε μου λίγο πόσο ειναι το χρηματικό όριο μαζί με τα μεταφορικά και λοιπά που δεν σε πιάνει το τελωνείο με AliExpress Standard Shipping. Ευχαριστώ! Είναι 186€ με Φ.Π.Α (VAT included) και Χωρίς τα μεταφορικά. Επειδή φαίνεται πολλοί έχουν ακόμα την απορία κάνω copy paste απάντηση που έδωσα σε έναν φίλο σε pm. Είναι 150€ καθαρή αξία (μόνο το κόστος του αντικειμένου), με Φ.Π.Α βγαίνει 186€ , επειδή το Aliexpress έχει τον Φ.Π.Α μέσα στη τιμή (vat included) το όριο ειναι 186€. Το καταλαβαίνεις πολύ απλά, όταν πατήσεις checkout (στο checkout δεν πληρώνεις ακόμα) αν το προϊόν κάνει από 186€ και κάτω θα γράφει vat included, σε αυτή την περίπτωση πληρώνεις τον Φ.Π.Α στο Aliexpress και δεν περνάει τελωνείο. Αν βάλεις κάτι που κάνει πάνω από 186€ θα δεις να γράφει price adjustment εκεί αφαιρεί τον Φ.Π.Α, σε αυτή την περίπτωση περνάει τελωνείο στην Ελλαδα και πληρώνεις στην Ελλαδα τον Φ.Π.Α, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί. Επίσης 186€ vat included ειναι χωρίς μεταφορικά, αν εχεις άλλα π.χ 100€ μεταφορικά, πάλι δεν περνάει τελωνείο, και ας βγαίνει 286€ σύνολο. Πάλι θα γράφει vat included στο checkout. Κάνω copy paste από εδώ - https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio CIF (Cost, insurance, and freight) είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης. Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου. Με λίγα λόγια αν αγοράσετε κάτι το οποίο έχει ξεκάθαρα στις χρεώσεις, άλλη χρέωση αντικειμένου και άλλη χρέωση αποστολής, το όριο ειναι η αξία του αντικειμένου είναι ΜΟΝΟ η δικιά του. Δεν προσμετράτε σε αυτή το κόστος των μεταφορικών. Σας το αντιγράφω και απο το taxheaven.gr που τα λένε καλύτερα απο εμένα. Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται: α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο· β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης. Βάζω 2 φωτογραφίες κάτω που καλύπτω όσα γράφω και για το Φ.Π.Α και για τα μεταφορικά, αν εχεις κάποια απορία ρώτα. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2023 από sakisgri 1 1
teo010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δέμα από aliexpress με μέθοδο AliExpress Saver Shipping ήρθε στην Ελλάδα σε 15 μέρες 3
sakisgri Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Εχθές έκανα παραγγελία 4 προϊόντα από το 3+ items from US $2,99 (Choice), συνολική αξία 11,36€. Εστάλη με "Aliexpress selection standard" και πήρε tracking number 10ψηφιο άρα έρχεται με ACS, λογικά μέσω Ουγγαρίας. Θα επανέλθω όταν προχωρήσει το δέμα. Γράφω γιατι ένας φίλος μερικές σελίδες πίσω είχε γράψει με Aliexpress selection standard πήγε μέσω Ολλανδίας, και δεν ξανά παραγγέλνει με Aliexpress selection standard λόγο καθυστέρησης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα