Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, user27 είπε

Σημερα και ακομα τιποτα. Εχω επικοινωνησει με ελτα και λενε οτι επειδη ειναι απλο δεν γνωριζουν αν εχει κολλησει καπου και να περιμενω. Επισης στην τοπικη διανομη δεν υπαρχει κατι. Εχει καποιος απο σας παρομοιο θεμα αυτη την περιοδο; Παρελαβε κανεις σας καμια παρομοια (χρονικα) παραγγελια με τον ιδιο τροπο προσφατα;

έχω παραλάβει αρκετά δέματα με Cainiao super economy global με ΕΛΤΑ ,μέσος χρόνος παράδοσης περίπου ένα μήνα μετά την παραγγελία.Σε μερικές περιπτώσεις έγιναν compined και παραδόθηκαν με Γενική ή Acs με χρόνο παράδοσης περίπου τρεις εβδομάδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, radiotv είπε

έχω παραλάβει αρκετά δέματα με Cainiao super economy global με ΕΛΤΑ ,μέσος χρόνος παράδοσης περίπου ένα μήνα μετά την παραγγελία.Σε μερικές περιπτώσεις έγιναν compined και παραδόθηκαν με Γενική ή Acs με χρόνο παράδοσης περίπου τρεις εβδομάδες.

Εχεις παραλαβει καμια Cainiao super economy global προσφατα; Θελω να βγαλω συμπερασμα μηπως λογω φορτου εργασιας το Πασχα εχουν κολλησει τα δεματα απλου ταχυδρομειου.

Είναι λογικό να έχει κολλήσει δέμα στο τελωνείο από τις 4 Απριλίου; Έχει γίνει combine μια παραγγελία που απαρτίζεται από 4 δέματα, και είναι από τότε στο clearing customs.

Βλέπω τελευταία τρόπο αποστολής τον παρακάτω, ξερει κανεις τι παίζει με το τελωνείο και αν είναι ασφαλής ή όχι, γιατι δεν δίνει και καμιά άλλη επιλογή 

https://a.aliexpress.com/_mNjl25O

Screenshot_2023-05-03-14-47-37-47_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg.a2bb985eb2c62b77ddc8c0f2c632b692.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, user27 είπε

Εχεις παραλαβει καμια Cainiao super economy global προσφατα; Θελω να βγαλω συμπερασμα μηπως λογω φορτου εργασιας το Πασχα εχουν κολλησει τα δεματα απλου ταχυδρομειου.

ναι παρέλαβα πρόσφατα περίπου πέντε, χρόνος παράδοσης περίπου ένας μήνας 

Επεξ/σία από radiotv

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Βλέπω τελευταία τρόπο αποστολής τον παρακάτω, ξερει κανεις τι παίζει με το τελωνείο και αν είναι ασφαλής ή όχι, γιατι δεν δίνει και καμιά άλλη επιλογή 

https://a.aliexpress.com/_mNjl25O

Screenshot_2023-05-03-14-47-37-47_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg.a2bb985eb2c62b77ddc8c0f2c632b692.jpg

Τα Choice έρχονται με Aliexpress τρόπο αποστολής, παρέλαβα 3 εχθές, και τα 3 έγιναν combined (ακόμα και δέμα με ένα προϊόν) και τα 3 ήταν με Aliexpress standard shipping και πήραν 10ψηφιο tracking number, μεχρι και το δέμα με ένα προϊόν που είχε αξία 2,22€ ήρθε με Aliexpress Standard Shipping.

Αν πατήσεις στο ερωτηματικό δίπλα από εκεί που γράφει "ChoiceDay free shipping" θα δεις αυτό στη φώτο που έβαλα κάτω.

11 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Είναι λογικό να έχει κολλήσει δέμα στο τελωνείο από τις 4 Απριλίου; Έχει γίνει combine μια παραγγελία που απαρτίζεται από 4 δέματα, και είναι από τότε στο clearing customs.

Αν πήγε Ουγγαρια  οχι δεν ειναι λογικό, συνήθως κάνουν 2-4 μέρες να φύγουν από Ουγγαρια, στη χειρότερη να κάνουν 7-10 μέρες το πολύ.

Εκτός αν δεν πήγε Ουγγαρια και ήταν κατηγορία ειδικά υλικά και πήγε Ολλανδία, εκεί υπάρχει μεγαλύτερη καθυστέρηση, αν ήταν π.χ με Cainiao standard for special goods μπορεί να κάτσει και τόσο.

Δεν ξέρω που κοιτάς το tracking αλλά δες μια και εδώ- https://parcelsapp.com/

Choice.JPG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Αν πήγε Ουγγαρια  οχι δεν ειναι λογικό, συνήθως κάνουν 2-4 μέρες να φύγουν από Ουγγαρια, στη χειρότερη να κάνουν 7-10 μέρες το πολύ.

Εκτός αν δεν πήγε Ουγγαρια και ήταν κατηγορία ειδικά υλικά και πήγε Ολλανδία, εκεί υπάρχει μεγαλύτερη καθυστέρηση, αν ήταν π.χ με Cainiao standard for special goods μπορεί να κάτσει και τόσο.

Δεν ξέρω που κοιτάς το tracking αλλά δες μια και εδώ- https://parcelsapp.com/

Πήγε Βουδαπέστη ναι, γι΄ αυτό και εμένα δε μου φαίνεται λογικό να έχει αργήσει τόσο. Έγινε combined shipping γιατί πήρα άλλα 2 πραγματάκια την ίδια μέρα. Όλα έλεγαν πάντως AliExpress Standard Shipping κατά τη παραγγελία. Έστειλα στον έναν seller, από το πιο ακριβό αντικείμενο, να δω τι θα πει, αλλά αν έχετε πρόταση πως να κινηθώ, θα ήταν ευπρόσδεκτη. 

Το status τώρα του tracking number είναι το εξής (βέβαια εδώ λέει cainiao...)image.png.abccd672ba3914fa8030b596a039a8c4.png

Λέει ότι θα πάει στη dpd.gr και εκεί το tracking number δουλεύει, και λέει "Παραλήφθηκαν τα δεδομένα της αποστολής ATHENS ", και αυτό έγινε τον Μάρτιο...

Επεξ/σία από thanasis00

1 λεπτό πριν, thanasis00 είπε

Πήγε Βουδαπέστη ναι, γι΄ αυτό και εμένα δε μου φαίνεται λογικό να έχει αργήσει τόσο. Έγινε combined shipping γιατί πήρα άλλα 2 πραγματάκια την ίδια μέρα. Όλα έλεγαν πάντως AliExpress Standard Shipping κατά τη παραγγελία. Έστειλα στον έναν seller, από το πιο ακριβό αντικείμενο, να δω τι θα πει, αλλά αν έχετε πρόταση πως να κινηθώ, θα ήταν ευπρόσδεκτη. 

Το status τώρα του tracking number είναι το εξής (βέβαια εδώ λέει cainiao...)image.png.abccd672ba3914fa8030b596a039a8c4.png

Αν δεν βγάλει το tracking ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το δέμα η ότι επιστρέφει στην Κίνα, θα πρέπει να περιμένεις να περάσουν οι 90 μέρες από τοτε που έφυγε το δέμα για να ανοίξεις dispute.  Αν πατήσεις να δεις την παραγγελία σου θα δεις πάνω πόσες μέρες μένουν μεχρι τις 90.

Και να κάνεις τώρα dispute θα σου πει το Aliexpress να περιμένεις.

Θα έλεγα όπως ρώτησες τον έναν πωλητή να ρωτήσεις και τους άλλους, όλο και κάποιος θα το ψάξει για να σου πει τι γίνετε.

Αν χρειαστεί να ανοίξεις dispute δες στη σελίδα 329 που απαντάω σε άλλον χρήστη πως να κάνει το dispute, με την διαφορά θα χρειαστεί λίγο να τροποποιήσεις την αιτία, γιατι το δικό του δέμα δεν πέρασε τελωνείο και επεστράφη.

18 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Λέει ότι θα πάει στη dpd.gr και εκεί το tracking number δουλεύει, και λέει "Παραλήφθηκαν τα δεδομένα της αποστολής ATHENS ", και αυτό έγινε τον Μάρτιο...

Πέρασε τελωνείο αλλά δεν το παρέλαβε μεταφορική να το μεταφέρει στο επόμενο στάδιο που ειναι Βουλγαρία και μετά Ελλαδα.

2 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Αν δεν βγάλει το tracking ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το δέμα η ότι επιστρέφει στην Κίνα, θα πρέπει να περιμένεις να περάσουν οι 90 μέρες από τοτε που έφυγε το δέμα για να ανοίξεις dispute.  Αν πατήσεις να δεις την παραγγελία σου θα δεις πάνω πόσες μέρες μένουν μεχρι τις 90.

Και να κάνεις τώρα dispute θα σου πει το Aliexpress να περιμένεις.

Θα έλεγα όπως ρώτησες τον έναν πωλητή να ρωτήσεις και τους άλλους, όλο και κάποιος θα το ψάξει για να σου πει τι γίνετε.

Αν χρειαστεί να ανοίξεις dispute δες στη σελίδα 329 που απαντάω σε άλλον χρήστη πως να κάνει το dispute, με την διαφορά θα χρειαστεί λίγο να τροποποιήσεις την αιτία, γιατι το δικό του δέμα δεν πέρασε τελωνείο και επεστράφη.

Υποθέτω λες αυτό το μήνυμα: "The system will automatically confirm receipt after 51 days. If there are any problems, you can apply for a refund/return within 15 days of confirming receipt.".

Οπότε καταλαβαίνω ότι σε 51 μέρες θα γίνει confirmed, και μετά έχω 15 μέρες για να κάνω dispute. Εκτός αν επιστραφεί πίσω ή γενικά αλλάξει κάτι με το tracking number.

1 λεπτό πριν, thanasis00 είπε

Υποθέτω λες αυτό το μήνυμα: "The system will automatically confirm receipt after 51 days. If there are any problems, you can apply for a refund/return within 15 days of confirming receipt.".

Οπότε καταλαβαίνω ότι σε 51 μέρες θα γίνει confirmed, και μετά έχω 15 μέρες για να κάνω dispute. Εκτός αν επιστραφεί πίσω ή γενικά αλλάξει κάτι με το tracking number.

Έτσι ακριβώς, το μόνο τώρα ρώτα τους πωλητές αυτοί μπορούν να δουν και να μάθουν παραπάνω από εμάς, αν κάτι πήγε στραβά ίσως έτσι να μπορεις να το ανοίξεις πιο νωρίς το dispute.

28 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Το status τώρα του tracking number είναι το εξής (βέβαια εδώ λέει cainiao...)

Cainiao και Aliexpress ειναι ίδια μεταφορική και τα 2 ειναι Cainiao. Η Cainiao και το Aliexpress ειναι ίδια εταιρία, ανήκουν στο Alibaba group.

Στις 27/4/2023 στις 9:54 ΜΜ, PanagiotisPC είπε

Καλησπέρα. Έκανα μέσω aliexpress στις 16/4 παραγγελία 2 θήκες κινητού και σήμερα βάσει του tracking εκτελωνίστηκαν (μέθοδος cianiao super economy global). Φαντάζομαι δεν θα περάσουν τελωνείο, καθώς μέσω του parcels app είδα ότι πέρασαν από Ουγγαρία. Το δέμα θα το φέρει η ACS ή τα ΕΛΤΑ και σε πόσες μέρες περίπου; (το tracking number είναι 10ψήφιο).

image.png.78733c95650991770593e6a1010b58f1.png

8 ώρες πριν, user27 είπε

Παρέλαβα σήμερα δέμα που είχα επιλέξει Cainiao Super Economy Global. Είχα κάνει την παραγγελία στις 16/4, ήρθε σήμερα με ACS, από την οποία ενημερώθηκα κι όλας με μήνυμα στο viber και για την προβλεπόμενη ώρα άφιξης. Παρέχει την δυνατότητα και για re-direct σε smart point, lockers ή παράδοση άλλη ώρα ή ημερομηνία. Δεν πίστευα ότι θα είχα τέτοια "προνόμια" από δέματα από την Κίνα.

Είχα να παραγγείλω 2 χρόνια λόγω της καχυποψίας με τα τελωνεία (στο παρελθόν έχω κάνει πάρα πολλές πριν ισχύσουν οι νέες "ρυθμίσεις"), αλλά μου φαίνεται ότι θα ξεκινήσω πάλι να παραγγέλνω. Οι εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές. Έκανε λιγότερο από 3 εβδομάδες, ήρθε με κούριερ και δεν χρειάστηκε να ξενιτευτώ μέχρι τα ΕΛΤΑ που στην περιοχή μου τουλάχιστον είναι ανοιχτά μέχρι τις 14:00 (με αποτέλεσμα όποιος είναι εργαζόμενος να μην μπορεί να παραλάβει από αυτά).

Στις 27/4/2023 στις 6:28 ΜΜ, sakisgri είπε

Αν θες επικοινώνησε αλλά λογικά θα σε πούνε να περιμένεις, αφού δεν έχουν περασει οι 90 μέρες. Αν πριν από τις 90 μέρες βγάλει κάποια ενημέρωση όπως το δέμα επιστρέφει στην Κίνα τοτε θα ακολουθήσεις αυτό-

• Θα βγάλεις screenshots και μέσα από την εφαρμογή και από εδώ https://global.cainiao.com/ και από εδώ https://parcelsapp.com/ και θα ανοίξεις dispute να ζητήσεις τα χρήματα πίσω γιατι δεν παρελαβες το δέμα και επιστρέφει πίσω στην Κίνα και θα ανεβάσεις τα screenshot ως απόδειξη.
  • Στο dispute θα επιλεξεις "Item not recieved" και πιο κάτω "Tracked as returned" και κάτω το max ποσό και στο Provide more info να γράψεις π.χ  I never recieved my item, and now i see it's returning back. Και να ανεβάσεις και τα screenshot που δείχνει ότι επιστρέφει.
  • Λογικά δεν θα το δεχτούνε αλλά μάλλον ειναι αυτοματοποιημένο μήνυμα, θα κάνεις  appeal, βασικά δεν συμφωνείς με το αποτέλεσμα και κάνεις έφεση και επανέρχεσαι με νέα στοιχεία.. Και γράψε ότι το δέμα δεν το παρέλαβα ποτέ και επιστρέφει πίσω, και ξανά ανέβασε τις φώτο.
  • Αν πάλι δεν το δεχτούνε η μιλάς με live agent η στην χειρότερη περίπτωση κάνεις αμφισβήτηση στην τράπεζα και στέλνεις το tracking και screenshots ότι δεν παρελαβες ποτέ και το δέμα εστάλη πίσω και θα πάρεις επιστροφή από την τράπεζα. Αλλά προσπάθησε πρώτα μέσο του Aliexpress να το κάνεις.

Αλλά για τώρα το καλύτερο που μπορεις να κάνεις ειναι να γράψεις στους πωλητές, και άσε να τα ανακατέψουν αυτοί.

Αν δεν παραλαβεις θα τα πάρεις τα χρήματα πίσω γιατι ειναι συστημένο το δέμα και φαίνεται.

προχθες μου ηρθε αυτο το mail απο aliexpress χωρις να τους εχω πει κατι

View details inside
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
AliExpress
Customs clearance unsuccessful
Hi user,
Your Combined Delivery order has been temporarily delayed due to unsuccessful customs clearance. This could have happened for a number of reasons. AliExpress works closely with our logistics partners to ensure your package arrives on time. Please click below to view more details regarding your order.

3 ώρες πριν, MySql είπε

προχθες μου ηρθε αυτο το mail απο aliexpress χωρις να τους εχω πει κατι

View details inside
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
AliExpress
Customs clearance unsuccessful
Hi user,
Your Combined Delivery order has been temporarily delayed due to unsuccessful customs clearance. This could have happened for a number of reasons. AliExpress works closely with our logistics partners to ensure your package arrives on time. Please click below to view more details regarding your order.

Αν και γράφει..

Your Combined Delivery order has been temprarily delayed due to unsuccessful customs clearance. Aliexpress works closely with our logistics partners to ensure your package arrives in time.

Η ενοποιημένη παραγγελία σας έχει καθυστερήσει προσωρινά λόγω ανεπιτυχούς εκτελωνισμού. Το Aliexpress συνεργάζεται στενά με τους εταίρους μας για να διασφαλίσει ότι το πακέτο σας θα φτάσει έγκαιρα.

Στο parcelsapp https://parcelsapp.com/en/tracking/5UGR000331989 και στην Cainiao https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=5UGR000331989&otherMailNoList= Γράφει returned.

Άρα με screenshots όπως σου είχα γράψει νομίζω ειναι η ώρα να ανοίξεις το Dispute.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sakisgri είπε

Αν και γράφει..

Your Combined Delivery order has been temprarily delayed due to unsuccessful customs clearance. Aliexpress works closely with our logistics partners to ensure your package arrives in time.

Η ενοποιημένη παραγγελία σας έχει καθυστερήσει προσωρινά λόγω ανεπιτυχούς εκτελωνισμού. Το Aliexpress συνεργάζεται στενά με τους εταίρους μας για να διασφαλίσει ότι το πακέτο σας θα φτάσει έγκαιρα.

Στο parcelsapp https://parcelsapp.com/en/tracking/5UGR000331989 και στην Cainiao https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=5UGR000331989&otherMailNoList= Γράφει returned.

Άρα με screenshots όπως σου είχα γράψει νομίζω ειναι η ώρα να ανοίξεις το Dispute.

Οκ, ευχαριστω!

Dispute δεν βλεπω να έχει σαν επιλογή λογικα λες το refund/return και επιλογή not received.

Επέλεξα τα παρακάτω μία μία την κάθε παραγγελία, σωστά;

Screenshot_2.jpg

Σε αυτή την περίπτωση θα πάρω refund πιο γρήγορα ή και παλι θα περιμένουν να περασουν 90 μερες για να μου το δώσουν?

Στην περίπτωση που δεν έκανα τίποτα στις 90 μέρες αυτοματοποιημένα μου κάνει refund?

Τέλος τι μπορεί να πήγε στραβά σε αυτή την περίπτωση απο την στιγμή που πέρασε τελωνείο? ήμουν τόσο άτυχος ή τελικα με το combined delivery έχει περισσοτερες πιθανότητες να πάθεις κάτι τετοιο?

Update!

Μου ήρθε στο δεκάλεπτο το παρακάτω feedback τι κάνω?

Screenshot_5.jpg

Screenshot_4.jpg

Screenshot_3.jpg

Επεξ/σία από MySql

Πάντως και εμένα μου τα μασάνε οι πωλητές και για τα  4 αντικείμενα που είναι στο combined shipping. Κάποιοι μου λένε περίμενε θα φτάσει, άλλοι λένε περίμενε να περάσουν οι 90 μέρες και το συζητάμε, και ένας μου λέει ότι έχει φτάσει ελλάδα και είναι δική μου υπαιτιότητα που δεν το έχω παραλάβει ή δεν έχω μιλήσει με το τελωνείο για να δώσω τα απαραίτητα έγγραφα κλπ... Παραλογισμός πλήρης... Οπότε θα περιμένω να περάσουν οι μέρες, για να κάνω dispute, γιατί για να παραλάβω, δε το βλέπω με τη καμία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...