omokas Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Αν θες επικοινώνησε αλλά λογικά θα σε πούνε να περιμένεις, αφού δεν έχουν περασει οι 90 μέρες. Αν πριν από τις 90 μέρες βγάλει κάποια ενημέρωση όπως το δέμα επιστρέφει στην Κίνα τοτε θα ακολουθήσεις αυτό- Θα βγάλεις screenshots και μέσα από την εφαρμογή και από εδώ https://global.cainiao.com/ και από εδώ https://parcelsapp.com/ και θα ανοίξεις dispute να ζητήσεις τα χρήματα πίσω γιατι δεν παρελαβες το δέμα και επιστρέφει πίσω στην Κίνα και θα ανεβάσεις τα screenshot ως απόδειξη. Στο dispute θα επιλεξεις "Item not recieved" και πιο κάτω "Tracked as returned" και κάτω το max ποσό και στο Provide more info να γράψεις π.χ I never recieved my item, and now i see it's returning back. Και να ανεβάσεις και τα screenshot που δείχνει ότι επιστρέφει. Λογικά δεν θα το δεχτούνε αλλά μάλλον ειναι αυτοματοποιημένο μήνυμα, θα κάνεις appeal, βασικά δεν συμφωνείς με το αποτέλεσμα και κάνεις έφεση και επανέρχεσαι με νέα στοιχεία.. Και γράψε ότι το δέμα δεν το παρέλαβα ποτέ και επιστρέφει πίσω, και ξανά ανέβασε τις φώτο. Αν πάλι δεν το δεχτούνε η μιλάς με live agent η στην χειρότερη περίπτωση κάνεις αμφισβήτηση στην τράπεζα και στέλνεις το tracking και screenshots ότι δεν παρελαβες ποτέ και το δέμα εστάλη πίσω και θα πάρεις επιστροφή από την τράπεζα. Αλλά προσπάθησε πρώτα μέσο του Aliexpress να το κάνεις. Αλλά για τώρα το καλύτερο που μπορεις να κάνεις ειναι να γράψεις στους πωλητές, και άσε να τα ανακατέψουν αυτοί. Αν δεν παραλαβεις θα τα πάρεις τα χρήματα πίσω γιατι ειναι συστημένο το δέμα και φαίνεται. Σάκη είχα επικοινωνήσει με το AliExpress μέσω chat με εκπρόσωπο τους και παρόλαυτα δεν είχε άλλη ενημέρωση πέρα από αυτή που εμφανίζεται στο tracking των 5UGR Θα έλεγα πως επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός να κοιτάξει από το κατάστημα με το όνομα για το label αποστολής, σίγουρα θα έχει δημιουργηθεί τόσες ημέρες και σε όλα τα 5UGR που αναλαμβάνει η Γενική η πρώτη καταχώριση στο νέο tracking είναι στη Βουλγαρία καποιες μέρες πριν μπει Ελλάδα, οπότε με το όνομα θα φανεί πιστεύω αν υπάρχει η όχι label Είναι κρίμα που δε μπορούμε να ενημερωθούμε για το επόμενο tracking μέσω του parcelsapp η μέσω γενικής online, θα αποφεύγαμε πολλά προβλήματα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Elias87GR Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 17/12/2022 στις 1:22 ΠΜ, sakisgri είπε Δεν ξέρω για αυτό που ρωτάς αλλά από Aliexpress αν το δέμα έρθει συστημένο δλδ με τρόπο αποστολής Aliexpress Selection Standard, Aliexpress Standard Shipping και Cainiao Standard For Special Goods (που ειναι για ειδικά υλικά) αν δεν παραλάβεις σε 90 μέρες αυτόματα σου επιστρέφονται τα χρήματα απο το Aliexpress. Συνήθως σε 20-30 μέρες παραλαμβάνεις εκτός από το Cainiao Standard For Special Goods που κάνει 45-60 μέρες. Με απλό τρόπο αποστολής (semitrackable) που ειναι για τα πιο φτηνά δέματα κάτω από 8,5€ δεν μπορεί να ξέρει το Aliexpress αν όντως παρέλαβες η όχι διότι δεν ειναι συστημένο και το αφήνει ο ταχυδρόμος χωρίς ειδοποίηση, αλλά βλέπουν ότι έχει φτάσει στα ΕΛΤΑ. Σε αυτή την περίπτωση λίγο δύσκολο αν πάρεις χρήματα πίσω αν δεν έχεις παραλάβει, θα σου πούνε το δέμα ειναι στην ταχυδρομική υπηρεσία να πας να το παραλάβεις. Έχω πάρει πολλά δέματα με απλό τρόπο αποστολής (καμία 50αρια) όλα έχουν έρθει αλλά πάντα επιλέγω τρόπο αποστολής Aliexpress δλδ Aliexpress Selection Saver και Aliexpress Saver Shipping. Οι Cainaio τρόποι αποστολής (semitrackable) πολλές φορές καθυστερούν πολύ και κάποιοι έχουν αναφέρει δεν παρέλαβαν μήνες μετά. Θα ξανά ανεβάσω την λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής παρακάτω διότι έχω αλλάξει το Aliexpress premium shipping μετά από αναφορά ότι κάποιος έχει πληρώσει εξτρά. ΑΠΟ ALIEXPRESS ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ (Για κάτω από 150€ καθαρή αξία) Όλοι αυτοί ειναι ασφαλής, κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα. AliExpress Selection Saver (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. AliExpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. AliExpress Selection Standard (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. AliExpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Standard For Special Goods (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Heavy Parcel Line (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. AliExpress Premium Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. ΠΡΟΣΟΧΗ ειναι 50/50 ανάλογα με ποιο courier θα έρθει και δεν αξίζει, κερδίζεις λίγες μέρες μόνο και πληρώνεις πολλά περισσότερα από το "AliExpress Standard Shipping" Προσοχή και με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλής (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα. Οι καλύτεροι τρόποι ειναι αυτοί που έχουν Aliexpress μπροστά. Αν το tracking number ειναι LA*******HU / UA********HU, Το δέμα θα πάει Ουγγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει τα ΕΛΤΑ με καμία επιπλέον χρέωση. Αν το tracking number ειναι 5UGR*******, Το δέμα θα πάει Βουλγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει η Γενική Ταχυδρομική / Speedex (πιο πιθανών η Γενική) με καμία επιπλέον χρέωση. Τα semitrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα στο αφήσει ο ταχυδρόμος. Έχω πάρει πολλά όλα ήρθαν. Το "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ. Το ίδιο και το "Cainiao super economy for special goods" που δεν είναι ασφαλής. Γιαυτό προτιμάμε το "Cainiao Standard For Special Goods" για ειδικά υλικά, που ειναι ασφαλής. Το tracking number ειναι τύπου LT********NL / LS********NL το δέμα πάει πρώτα Ολλανδία περνάει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να στο παραδώσει τα ΕΛΤΑ με καμία επιπλέον χρέωση. Το tracking ψαξτω εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking Η στην εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=en_US&gl=US Επίσης αν πάρεις πάνω από ενα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με τρόπο αποστολής Aliexpress τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Το semitrackable το αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα και φεύγει χωρίς υπογραφή σαν ένα γραμμα. Ποτέ δεν παραγγέλνεις από τρίτες χώρες να στο φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχεις πληρώσει τον φπα. Από ευρωπαϊκές χώρες δεν μας νοιάζει ο τρόπος αποστολής επιλέγουμε ότι μας συμφέρει, μιας και δεν πρόκειται να περάσει τελωνείο. Εποχές πριν μπει το τελωνείο και το ΦΠΑ στην ζωή μας ψώνιζα συστηματικά από ebay και ali... Και λόγου αυτού του μέτρου σταμάτησα... Καποια στιγμή πέρσι ψώνισα από ali δοκιμαστικά αλλα μου ήρθαν τα μισά και δεν κατάφερα να πάρω τα λεφτά μου πίσω όπως στο ebay και ξανα σταμάτησα, το Ali μου είπε να πάω να μιλήσω με τα ΕΛΤΑ. Λέω να ξανά δοκιμάσω να παραγγείλω από ali και πιστευω με την βοηθεια σας να βγαλω ακρη αμα παει στραβα κατι αυτην την φορα αλλα εχω μερικες αποριες. 1) ¨από Aliexpress αν το δέμα έρθει συστημένο δλδ με τρόπο αποστολής Aliexpress Selection Standard, Aliexpress Standard Shipping και Cainiao Standard For Special Goods (που ειναι για ειδικά υλικά) αν δεν παραλάβεις σε 90 μέρες αυτόματα σου επιστρέφονται τα χρήματα απο το Aliexpress.¨ α) Αυτό ισχύει 100%? β) αν δεν παραλαβω κατι και ζητησω refund δεν θα μου κανουν τον κινεζο να μου πουν να παω στα ΕΛΤΑ και αλλα τετοια? 2) ¨Επίσης αν πάρεις πάνω από ενα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με τρόπο αποστολής Aliexpress τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο¨ α) Αυτό γίνετε 100% β ) Από πόσα προϊόντα ή διαφορετικά καταστήματα πρέπει να αγοράσω ώστε να αναβαθμιστεί συνολικά η παραγγελία σε Aliexpress Standard Shipping ? γ) Μπορώ σαν μέθοδο αποστολής να επιλέξω απ όλα τα καταστήματα AliExpress Saver Shipping (ώστε να πληρώσω λίγα μεταφορικά) και να αναβαθμιστεί συνολικά όλη η παραγγελία σε AliExpress Standard Shipping (trackable)? ή πρέπει σαν μέθοδο αποστολής να επιλέξω απ όλα τα καταστήματα AliExpress Standard Shipping? Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από Elias87GR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanagiotisPC Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έκανα μέσω aliexpress στις 16/4 παραγγελία 2 θήκες κινητού και σήμερα βάσει του tracking εκτελωνίστηκαν (μέθοδος cianiao super economy global). Φαντάζομαι δεν θα περάσουν τελωνείο, καθώς μέσω του parcels app είδα ότι πέρασαν από Ουγγαρία. Το δέμα θα το φέρει η ACS ή τα ΕΛΤΑ και σε πόσες μέρες περίπου; (το tracking number είναι 10ψήφιο). Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από PanagiotisPC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miltgiorg Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδια καλησπερα, Ενας φιλος μου εχει προβλημα με αγορα απο aliexpress που το στελνει απο αποθηκη γαλλιας. Δειτε λιγο το tracking γιατι εχω ψαξει και acs και dpd αλλα δεν βλεπω κατι. XW004456382JF Ειναι το αρχικο tracking και στο parcel ειδα οτι πηρε next 04083121525074W . Τι συμβαινει εδω ? YΓ: Στο σπιτι δεν του αφήσαν κάποιο σημείωμα. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από miltgiorg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Elias87GR είπε Εποχές πριν μπει το τελωνείο και το ΦΠΑ στην ζωή μας ψώνιζα συστηματικά από ebay και ali... Και λόγου αυτού του μέτρου σταμάτησα... Καποια στιγμή πέρσι ψώνισα από ali δοκιμαστικά αλλα μου ήρθαν τα μισά και δεν κατάφερα να πάρω τα λεφτά μου πίσω όπως στο ebay και ξανα σταμάτησα, το Ali μου είπε να πάω να μιλήσω με τα ΕΛΤΑ. Λέω να ξανά δοκιμάσω να παραγγείλω από ali και πιστευω με την βοηθεια σας να βγαλω ακρη αμα παει στραβα κατι αυτην την φορα αλλα εχω μερικες αποριες. 1) ¨από Aliexpress αν το δέμα έρθει συστημένο δλδ με τρόπο αποστολής Aliexpress Selection Standard, Aliexpress Standard Shipping και Cainiao Standard For Special Goods (που ειναι για ειδικά υλικά) αν δεν παραλάβεις σε 90 μέρες αυτόματα σου επιστρέφονται τα χρήματα απο το Aliexpress.¨ α) Αυτό ισχύει 100%? β) αν δεν παραλαβω κατι και ζητησω refund δεν θα μου κανουν τον κινεζο να μου πουν να παω στα ΕΛΤΑ και αλλα τετοια? 2) ¨Επίσης αν πάρεις πάνω από ενα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με τρόπο αποστολής Aliexpress τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη και θα γίνουν ένα δέμα και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο¨ α) Αυτό γίνετε 100% β ) Από πόσα προϊόντα ή διαφορετικά καταστήματα πρέπει να αγοράσω ώστε να αναβαθμιστεί συνολικά η παραγγελία σε Aliexpress Standard Shipping ? γ) Μπορώ σαν μέθοδο αποστολής να επιλέξω απ όλα τα καταστήματα AliExpress Saver Shipping (ώστε να πληρώσω λίγα μεταφορικά) και να αναβαθμιστεί συνολικά όλη η παραγγελία σε AliExpress Standard Shipping (trackable)? ή πρέπει σαν μέθοδο αποστολής να επιλέξω απ όλα τα καταστήματα AliExpress Standard Shipping? Έχω πάρει περίπου 130 δέματα μέσα σε περίπου 20 μήνες, συστημενα και μη. Καμία φορά δεν πλήρωσα κάτι παραπάνω και τα έχω παραλάβει όλα με κανένα πρόβλημα, και όταν ήταν ελαττωματικό προϊόν (2 φορές) πάντα πήρα τα χρήματα πίσω, χωρίς να επιστρέψω το προϊόν, αλλά είχα αποδείξεις δλδ βίντεο το unboxing και να δείχνει αν το προϊόν λειτουργεί η όχι. Δες σελίδα 294 έχω φτιάξει καινούργια λίστα με παραπάνω πληροφορίες. 1) α) Ναι ισχύει 100%, με την μόνη διαφορά δεν θα κάνει 90 μέρες, θα παραλάβεις σε πολύ λιγότερες μέρες ανάλογα με τον τρόπο αποστολής.Θα δεις λεπτομέρειες στη σελίδα 294. β) Με συστημένο δέμα δεν πρόκειται να σου φέρουν κάποια αντίρρηση, με απλό αν δεν φτάσει ποτέ Ελλαδα, παίρνεις κανονικά refund. Αν φαίνεται έχει φτάσει στα ΕΛΤΑ θα σου πούνε να πας να το παραλαβεις. Όπως έγραψα και πιο πάνω εγώ τα έχω παραλάβει όλα κανονικά, καμιά 50αρια ήταν απλά και παρέλαβα από ΕΛΤΑ. Tα δικά μου ήταν όλα με Aliexpress saver shipping, εκτός από ένα που ειναι με Cainiao super economy global και τώρα ειναι στο δρόμο, έρχεται combined μαζί με άλλα 2 που ειναι με Aliexpress saver shipping. 2) Πλέον δεν χρειάζεται να ειναι μόνο με Aliexpress τρόπο αποστολής, και τα Cainiao γίνονται combined. Ούτε πρέπει να ειναι με Aliexpress standard shipping. Τα μόνα που δεν γίνονται combined ειναι το Aliexpress premium shipping (που έρχεται με courier και δεν ειναι safe), τα Cainiao heavy parcel line (που ειναι για βαριά και ογκώδη δέματα), τα Cainiao standard for special goods (που ειναι για ειδικά υλικά, συστημένο) και τα Cainiao super economy for special goods (που επίσης ειναι για ειδικά υλικά αλλά απλή αποστολη, δεν ειναι safe, κάποιοι όμως έχουν αναφέρει παρέλαβαν τελευταία χωρίς πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω αν ειναι 100% ακόμα, στην χειρότερη περίπτωση θα πληρωσεις 2,5€ έξοδα εκτελωνισμού) α) Κατά +95%, Άμα τα βάλεις στο καλάθι και τα πληρωσεις όλα μαζί εχεις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν όλα combined. Από καμιά 30αρια που έχω πάρει, μόνο 2 δεματάκια δεν είχαν γίνει combined και ήρθαν μόνα με κανένα πρόβλημα. β) Πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα γ) Απαντήθηκε πιο πάνω και το γράφω και στη σελίδα 294. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2023 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MacGyverLarisa Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, miltgiorg είπε Παιδια καλησπερα, Ενας φιλος μου εχει προβλημα με αγορα απο aliexpress που το στελνει απο αποθηκη γαλλιας. Δειτε λιγο το tracking γιατι εχω ψαξει και acs και dpd αλλα δεν βλεπω κατι. 2 ώρες πριν, miltgiorg είπε Ειναι το αρχικο tracking και στο parcel ειδα οτι πηρε next 04083121525074W . Τι συμβαινει εδω ? YΓ: Στο σπιτι δεν του αφήσαν κάποιο σημείωμα. Καλησπέρα Σε δίκη περίπτωση με αγορά από Αλί από αποθήκη Γαλλίας ήρθε στο σπίτι μου με την ACS γτ στην Ρόδο δεν έχει DPD. Εσένα χθες έφυγε από Βουλγαρία άρα έχεις λίγες μέρες αναμονή ακόμη. https://parcelsapp.com/en/tracking/XW004456382JF Επεξ/σία 28 Απριλίου 2023 από MacGyverLarisa 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, PanagiotisPC είπε Καλησπέρα. Έκανα μέσω aliexpress στις 16/4 παραγγελία 2 θήκες κινητού και σήμερα βάσει του tracking εκτελωνίστηκαν (μέθοδος cianiao super economy global). Φαντάζομαι δεν θα περάσουν τελωνείο, καθώς μέσω του parcels app είδα ότι πέρασαν από Ουγγαρία. Το δέμα θα το φέρει η ACS ή τα ΕΛΤΑ και σε πόσες μέρες περίπου; (το tracking number είναι 10ψήφιο). Το δέμα σου έγινε combined και αναβαθμίστηκε σε Aliexpress standard shipping. Όχι δεν θα περασει τελωνείο στην Ελλαδα αφού πέρασε στην Ουγγαρια. Θα σου το παραδώσει η ACS με το ιδιο tracking number, όταν φτάσει Ελλαδα θα μπορεις να το κοιτάξεις και στο site της ACS. αλλά και εδώ https://parcelsapp.com/ δείχνει όλες τις εταιρίες που αναλαμβάνουν από Κίνα μεχρι Ελλαδα. Στη σελίδα 294 έχω οδηγό που τα γράφω όλα αυτά και περισσότερα. 4 ώρες πριν, miltgiorg είπε Παιδια καλησπερα, Ενας φιλος μου εχει προβλημα με αγορα απο aliexpress που το στελνει απο αποθηκη γαλλιας. Δειτε λιγο το tracking γιατι εχω ψαξει και acs και dpd αλλα δεν βλεπω κατι. XW004456382JF Ειναι το αρχικο tracking και στο parcel ειδα οτι πηρε next 04083121525074W . Τι συμβαινει εδω ? YΓ: Στο σπιτι δεν του αφήσαν κάποιο σημείωμα. Αυτό που σου έγραψε ο φίλος @MacGyverLarisa πιο πάνω. Καμιά φορά το next tracking number ειναι άσχετο, μπορεί να αφορά εσωτερικό αριθμό αποστολής η αριθμό παραγγελίας η αριθμός barcode. Στην περίπτωση σου δείχνει ότι ακριβώς και το XW004456382JF. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2023 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MacGyverLarisa Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 @sakisgriξανά διάβασα τον οδηγό αν και έχω κάνει αρκετές αγορές από Αλί και έχω ερώτηση πώς γίνεται να κλειδώσω ότι θα έρχονται με ACS? Να υποθέσω AliExpress Selection Shipping + AliExpress Standard Shipping?? Και μετά ερώτηση τον πωλητή τι τρόπο χρησιμοποιεί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, MacGyverLarisa είπε @sakisgriξανά διάβασα τον οδηγό αν και έχω κάνει αρκετές αγορές από Αλί και έχω ερώτηση πώς γίνεται να κλειδώσω ότι θα έρχονται με ACS? Να υποθέσω AliExpress Selection Shipping + AliExpress Standard Shipping?? Και μετά ερώτηση τον πωλητή τι τρόπο χρησιμοποιεί? Μάλλον δεν μπορεις, κάπως τα έχουν μοιράσει δεν ξέρω πως, π.χ εγώ πάντα παίρνω 10ψηφιο, είτε ειναι ένα δέμα μόνο του είτε ειναι combined. Ποτέ δεν έχω πάρει 5UGR, σε άλλους μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο. Δεν εχεις κάτι να χάσεις να ρωτήσεις τον πωλητή αν μπορεί να σου δώσει κάποιο συγκεκριμένο tracking number. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MacGyverLarisa Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, sakisgri είπε Μάλλον δεν μπορεις, κάπως τα έχουν μοιράσει δεν ξέρω πως, π.χ εγώ πάντα παίρνω 10ψηφιο, είτε ειναι ένα δέμα μόνο του είτε ειναι combined. Ποτέ δεν έχω πάρει 5UGR, σε άλλους μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο. Δεν εχεις κάτι να χάσεις να ρωτήσεις τον πωλητή αν μπορεί να σου δώσει κάποιο συγκεκριμένο tracking number. Ευχαριστώ Ούτε εγώ έχω πάρει 5UGR ποτέ. 2-3 10ψηφιο και αρκετά HU. Μόλις εντόπισα ότι όταν έφυγα από το πρακτορείο της ACS έφτασε άλλο πακέτο εκεί από banggood για το οποίο δεν με πήραν τηλέφωνο όπως το προηγούμενο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, omokas είπε Είναι κρίμα που δε μπορούμε να ενημερωθούμε για το επόμενο tracking μέσω του parcelsapp η μέσω γενικής online, θα αποφεύγαμε πολλά προβλήματα Θα έλεγα αν το προτείνεται εσείς που παίρνεται 5UGR στο Aliexpress εδώ https://customerservice.aliexpress.com/home?language=en&from=byr_common&hcMapRule=aeMapRule , ίσως κάτι να άλλαζε. Όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά, και ο κάθε ένας με δικά του λόγια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miltgiorg Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ απλά με ανησύχησε που δείχνει ότι απέτυχε η προσπάθεια μεταφορας και λέω κάτι συνέβη. Θα του το μεταφέρω . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jasonas21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, sakisgri είπε Είπα να περιμένω μήπως κάποιος ξέρει σίγουρο τρόπο, αφού δεν έχει απαντήσει κανείς θα γράψω την γνώμη μου. Όπως σου απάντησα και στο άλλο θέμα, έμενα με βγάζουν με ACS και είμαι υπέρ ευχαριστημένος, γιατι έχει tracking number μεχρι την παράδοση, αντίθετος με την Γενική ταχυδρομική που δεν ξέρεις που βρίσκεται το δέμα σου όταν φτάσει Ελλαδα και απλώς περιμένεις πότε θα σου στειλουν μήνυμα στο viber ποια μέρα θα σου το παραδώσουν, και αν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να το παραδώσουν (όπως δεν αναγράφεται σωστά ο αριθμός τηλ.)το στέλνουν πίσω στην Κίνα χωρίς να καταλάβεις τι έγινε. Τα ΕΛΤΑ ειναι καλά και σταθερά, απλώς κάνει παραπάνω καιρό να σου το παραδώσουν, καμιά 30 μέρες σύνολο. Τώρα στην ερώτηση σου. Δεν ξέρω αν μιλούσες με το support και τους έλεγες το πρόβλημα σου και ζητούσες αν μπορούν να σου βγάζουν διαφορετικό tracking number και έτσι να το καταχωρίσουν στο σύστημα και να παίρνεις αυτόματα το tracking number που σε βολεύει. Θα έλεγα να δοκιμάσεις αυτό πρώτα και αν δεν γίνει μετά δοκίμασε αυτό που γράφω πιο κάτω, σε κάθε παραγγελία. Μετά ρωτώντας τον πωλητή. Αν ο τρόπος αποστολής ειναι Alixpress standard shipping να του έγραφες- Dear seller I am intrested in buying this product but I have a issue with the carrier that delivers the package to me in my country, the problem is with the 10 digit tracking number like 407********. Is there a way to get a different tracking number, something like 5UGR********** or LA*********HU, so it can be delivered by a different carrier? Μετάφραση : Αγαπητέ πωλητή, με ενδιαφέρει να αγοράσω αυτό το προϊόν, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τον μεταφορέα που μου παραδίδει το πακέτο στη χώρα μου, το πρόβλημα είναι με τον 10ψήφιο αριθμό παρακολούθησης όπως 407********. Υπάρχει τρόπος να λάβω διαφορετικό αριθμό παρακολούθησης, όπως 5UGR************ ή LA************HU, ώστε να μπορεί να παραδοθεί από διαφορετικό μεταφορέα; Αν όμως ειναι πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα και τα δέματα πάνε για ενοποίηση (combined delivery) τοτε και να σου δώσουν σε κάποιο δέμα η και σε όλα τα δέματα οι πωλητές το tracking number που θέλεις, όταν πάει στην αποθήκη που θα γίνει η ενοποίηση εκεί θα αλλάξει πάλι και δεν θα μπορεις να ζητήσεις από κάποιον να βάλει αυτό που θες αφού αυτό το κομμάτι το διαχειρίζεται το ίδιο το Aliexpress και όχι οι πωλητές. Ok θα το δοκιμασω στην επομενη παραγγελια μηπως και γλιτωσω την acs! Δυστηχως οσες φορες εχω παραγγειλει και εχει αναλαβει αυτη για delivery, ποτε μα ποτε δεν βρισκει την διευθυνση μου ενω οποιαδηποτε αλλη εταιρια την βρισκει χωρις προβλημα! Τι τηλεφωνα να τους παιρνω και να μην απαντανε, τι τον ιδιο τον κουριερ, τιποτα! Σε εμενα δουλευει καλυτερα η Γενικη η αληθεια ειναι αλλα εχχω δοκιμασει μονο δεματα απο το εσωτερικο! Εχει τυχει να παραγγειλω 12 το μεσημερι κατι απο Θεσσαλονικη και το πρωι της επομενης ηταν στην πορτα μου στην Αθηνα! Εν παση περιπτωσει ευχαριστω για την βοηθεια και θα επανελθω με νεοτερα αν δεχθουν το αιτημα μου ωστε να ξερουν και οι υπολοιποι αν μπορουν να το κανουν! Κατι αλλο που μου προεκυψε χθες με παραγγελια που παρελαβα! Ειχα αγορασει ενα πακετο απο ενα μαγαζι με 3 προιοντα μεσα που ειχαν 7 ευρω + 9 ευρω το shipping! Χθες που μου ηρθε η παραγγελια, ανακαλυψα οτι ειχαν βαλει τα 2 μεσα και ειχαν ξεχασει να βαλουν το 3ο προιον (το οποιο ξεχωριστα κανει περιπου 1,80 + 6,30 ευρω το shipping)! Δεν εχω κανει confirm οτι παρελαβα την παραγγελια και στελνω στον πωλητη οτι δεν μου εστειλαν και τα 3 κομματια, μαζι με φωτο κλπ και του ζηταω ειτε να στειλει το 3ο κομματι χωρις κοστος, ειτε να κανει full refund. Μου απανταει οτι οντως εκαναν λαθος και μου προτεινε να μου κανει refund το κοστος του αντικειμενουν που ελειπε μονο! Το θεμα ειναι το συγκεκριμένο κομματι θελω ουτως η αλλως να το παρω και αν τους πω να μου κανουν refund μονο το 1,80 που ειναι το κοστος και μετα το ξανα αγορασω, θα πρεπει να πληρωσω παλι το shipping! Που σημαινει οτι στο συνολο θα μου παει 8+ ευρω. Τους απαντησα παλι οτι το shipping ειναι πιο ακριβο απο την αξια του αντικειμενου και αν γνεται χωρις κανενα refund απλα να μου στειλουν το αντικειμενο! Στην τελικη δικο τους ειναι το λαθος, ας πληρωσουν αυτοι το shipping! Τι επιλογες εχω? Τι προτεινετε να κανω? Επεξ/σία 28 Απριλίου 2023 από jasonas21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, jasonas21 είπε Ok θα το δοκιμασω στην επομενη παραγγελια μηπως και γλιτωσω την acs! Δυστηχως οσες φορες εχω παραγγειλει και εχει αναλαβει αυτη για delivery, ποτε μα ποτε δεν βρισκει την διευθυνση μου ενω οποιαδηποτε αλλη εταιρια την βρισκει χωρις προβλημα! Τι τηλεφωνα να τους παιρνω και να μην απαντανε, τι τον ιδιο τον κουριερ, τιποτα! Σε εμενα δουλευει καλυτερα η Γενικη η αληθεια ειναι αλλα εχχω δοκιμασει μονο δεματα απο το εσωτερικο! Εχει τυχει να παραγγειλω 12 το μεσημερι κατι απο Θεσσαλονικη και το πρωι της επομενης ηταν στην πορτα μου στην Αθηνα! Εν παση περιπτωσει ευχαριστω για την βοηθεια και θα επανελθω με νεοτερα αν δεχθουν το αιτημα μου ωστε να ξερουν και οι υπολοιποι αν μπορουν να το κανουν! Κατι αλλο που μου προεκυψε χθες με παραγγελια που παρελαβα! Ειχα αγορασει ενα πακετο απο ενα μαγαζι με 3 προιοντα μεσα που ειχαν 7 ευρω + 9 ευρω το shipping! Χθες που μου ηρθε η παραγγελια, ανακαλυψα οτι ειχαν βαλει τα 2 μεσα και ειχαν ξεχασει να βαλουν το 3ο προιον (το οποιο ξεχωριστα κανει περιπου 1,80 + 6,30 ευρω το shipping)! Δεν εχω κανει confirm οτι παρελαβα την παραγγελια και στελνω στον πωλητη οτι δεν μου εστειλαν και τα 3 κομματια, μαζι με φωτο κλπ και του ζηταω ειτε να στειλει το 3ο κομματι χωρις κοστος, ειτε να κανει full refund. Μου απανταει οτι οντως εκαναν λαθος και μου προτεινε να μου κανει refund το κοστος του αντικειμενουν που ελειπε μονο! Το θεμα ειναι το συγκεκριμένο κομματι θελω ουτως η αλλως να το παρω και αν τους πω να μου κανουν refund μονο το 1,80 που ειναι το κοστος και μετα το ξανα αγορασω, θα πρεπει να πληρωσω παλι το shipping! Που σημαινει οτι στο συνολο θα μου παει 8+ ευρω. Τους απαντησα παλι οτι το shipping ειναι πιο ακριβο απο την αξια του αντικειμενου και αν γνεται χωρις κανενα refund απλα να μου στειλουν το αντικειμενο! Στην τελικη δικο τους ειναι το λαθος, ας πληρωσουν αυτοι το shipping! Τι επιλογες εχω? Τι προτεινετε να κανω? Έκανες αμφισβήτηση (dispute) ? Αν όχι και απλώς μίλησες με τον πωλητή, να ανοίξεις dispute. Για άλλη φορά να ξέρεις καλά ειναι να τραβάς βίντεο όταν ανοίγεις τα δέματα, τώρα το παραδέχτηκε, θα μπορούσε να κάνει τον Κινέζο και να πει εγώ το έστειλα, δεν θα είχες αποδείξεις. Τώρα εχεις απόδειξη το μήνυμα ότι παραδέχεται έκανε λάθος και δεν το έστειλε. Θα βγάλεις screenshots τα μηνύματα που παραδέχτηκε δεν έστειλε το δέμα, και θα ανεβάσεις τα screenshot ως απόδειξη, ανέβασε και τα άλλα που λες τράβηξες. Στο dispute θα επιλεξεις "Item not recieved" και πιο κάτω, Αν θυμάμαι καλά κάτι σαν"missing on arrival" και κάτω το max ποσό, λογικά θα πρέπει να ειναι η τιμή του προϊόντος και τα μεταφορικά μαζί το max. Και στο Provide more info να γράψεις π.χ I recieved a package and 1 item was missing from the 3 I ordered. The seller said it was his mistake. Και να ανεβάσεις και τα screenshots. Λογικά θα το δεχτούνε αμέσως,αν δεν το δεχτούνε μάλλον θα ειναι αυτοματοποιημένο μήνυμα, θα κάνεις appeal, βασικά δεν συμφωνείς με το αποτέλεσμα και κάνεις έφεση και επανέρχεσαι με νέα στοιχεία.. Και γράψε το ίδιο με πριν, και ξανά ανέβασε τις φώτο. Αν πάλι δεν το δεχτούνε (δεν νομίζω) μιλάς με live agent μέσα από το support. Αν δεν έχει στη τιμή τα μεταφορικά και έχει max ποσό μόνο την τιμή του προϊόντος (1,80€) Μη συνεχίσεις το dispute, να μιλήσεις κατευθείαν με live agent. Ότι και να σου πει ο πωλητής δεν κλείνουμε ποτέ το dispute, αν σου πει π.χ κλείσε το dispute και θα σου στείλω το προϊόν, μη το δεχτείς, πάρε τα χρήματα πίσω και ξανά βάλε παραγγελία. ΑΝ κλείσεις το dispute και δεν σου στείλε το προϊόν δεν ξανά ανοίγει πάλι. EDIT: Μου είχε τύχει παρόμοια περίπτωση, θα βάλω φώτο κάτω. βλέπω είχα επιλέξει "tracked as delivered but not recieved" δεν έβλεπα κάτι που να ταιριάζει καλύτερα με την περίπτωση μου. (εμένα ήταν 2 δέματα με το ίδιο tracking number, που δεν γίνεται, και ήρθε ένα με ένα προϊόν μέσα). Όπως θα δεις στη συνέχεια έκανα appeal και ξανά έγραψα περίπου το ιδιο και πήρα τα χρήματα πίσω. Δεν θυμάμαι αλλά νομίζω είχα free shipping και δεν ξέρω να σου πω αν τα μεταφορικά θα ειναι μέσα (λογικά θα πρέπει να ειναι) Η τελευταία φώτο ειναι η πρώτη στη σειρά. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2023 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jasonas21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Ωραιος ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω μεσα στην ημερα και θα σας πω τι έγινε! Το μαγαζι συγκεκριμένα μου απάντησε να ανοίξω dispute και να διαλέξω I don't need this product reason για να μου κάνουν refund μονο το ποσό του προϊόντος! Χωρις δηλαδή το shipping 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα