Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, toni31 είπε

Ξέρετε τι παίζει με αυτόν τον τρόπο?

Screenshot_2023-04-16-22-13-48-172_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg

Είναι με Aliexpress τρόπο αποστολής και ειναι safe., πιο πιθανό Aliexpress saver shipping.

55 λεπτά πριν, anastasis2121 είπε

Γεια σας, παρήγγειλα ένα τσαντάκι (21.50€) από Κίνα με Aliexpress standard shipping και θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα υπηρξει καμία έξτρα χρέωση εκτελωνισμού 

link: https://a.aliexpress.com/_mLZ4zEg

Όχι δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω, θα περασει Ουγγαρία τελωνείο. Δες σελίδα 294 ανάρτηση μου θα δεις ποια εταιρία θα σου το παραδώσει στην Ελλαδα ανάλογα με το tracking number που έχει πάρει η θα πάρει το δέμα σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

παιδια αν εχω καταλαβει σωστα μπορω να κανω αγορες απο aliexpress μεχρι 150 ευρω χωρις να πληρωνω επιπλεον δασμους και τελη στην ελλαδα παρα μονο το VAT στο aliexpress; 

4 ώρες πριν, kover είπε

παιδια αν εχω καταλαβει σωστα μπορω να κανω αγορες απο aliexpress μεχρι 150 ευρω χωρις να πληρωνω επιπλεον δασμους και τελη στην ελλαδα παρα μονο το VAT στο aliexpress; 

Είναι 150€ καθαρή αξία, δλδ χωρίς τον φ.π.α. Εφόσον τον φ.π.α το έχει μέσα στη τιμή (VAT Included), Μέχρι τα 186€ δεν θα εχεις πρόβλημα με τελωνείο. 150€ + 24% = 186€

Μπορείς να το καταλάβεις όταν βάλεις το προϊόν στο καλάθι και πατήσεις Checkout (στο checkout δεν πληρώνεις ακόμα) αν το προϊόν ειναι μεχρι τα 186€ θα δεις  VAT Included, σε αυτή την περίπτωση εχεις πληρωμένο τον Φ.Π.Α και είσαι οκ.

Πάνω από τα 186€ θα γράφει price adjustment και θα αφαιρεί τον φ.π.α από την τιμή, σε αυτή την περίπτωση περνάει τελωνείο στην Ελλαδα και πληρώνεις Φ.Π.Α, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί.

Αν δεν ξέρεις για ασφαλής τρόποι αποστολής δες ανάρτηση μου στη σελίδα 294.

• Thanks 1

27 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Είναι 150€ καθαρή αξία, δλδ χωρίς τον φ.π.α. Εφόσον τον φ.π.α το έχει μέσα στη τιμή (VAT Included), Μέχρι τα 186€ δεν θα εχεις πρόβλημα με τελωνείο. 150€ + 24% = 186€

Μπορείς να το καταλάβεις όταν βάλεις το προϊόν στο καλάθι και πατήσεις Checkout (στο checkout δεν πληρώνεις ακόμα) αν το προϊόν ειναι μεχρι τα 186€ θα δεις  VAT Included, σε αυτή την περίπτωση εχεις πληρωμένο τον Φ.Π.Α και είσαι οκ.

Πάνω από τα 186€ θα γράφει price adjustment και θα αφαιρεί τον φ.π.α από την τιμή, σε αυτή την περίπτωση περνάει τελωνείο στην Ελλαδα και πληρώνεις Φ.Π.Α, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί.

Αν δεν ξέρεις για ασφαλής τρόποι αποστολής δες ανάρτηση μου στη σελίδα 294.

ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση.

• Like 1

Γεια σας παιδια

Ξερω εχει ερωτηθει πολλες φορες αλλα θελω να το επιβεβαιωσω γιατι μολις γυρισα Ελλαδα απο Αμερικη και εκει εχω παραγγειλει και μεχρι προτζεκτορα που εκανε 2000 δολλαρια απο κινα και δεν πληρωσα κατι. 

- Αν καταλαβαινω καλα για δεματα απο κινα (alliexpress) μεχρι 150 ευρω + φπα δηλαδη 186 ευρω δεν πληρωνουμε τελωνειο σωστα? 

- Σε αυτο το ποσο συμπεριλαμβανονται και τα μεταφορικα αποστολης? 

- Παιζει ρολο ποιο τροπο θα επιλεξουμε μεταφορας? 

Ευχαριστω και παλι και χρονια πολλα σε ολους! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, fanisp27 είπε

Γεια σας παιδια

Ξερω εχει ερωτηθει πολλες φορες αλλα θελω να το επιβεβαιωσω γιατι μολις γυρισα Ελλαδα απο Αμερικη και εκει εχω παραγγειλει και μεχρι προτζεκτορα που εκανε 2000 δολλαρια απο κινα και δεν πληρωσα κατι. 

- Αν καταλαβαινω καλα για δεματα απο κινα (alliexpress) μεχρι 150 ευρω + φπα δηλαδη 186 ευρω δεν πληρωνουμε τελωνειο σωστα? 

- Σε αυτο το ποσο συμπεριλαμβανονται και τα μεταφορικα αποστολης?

Γεια σου, 2 Άτομα που κάνανε αγορά και το προϊόν ήταν κάτω από τα 186€ αλλά με τα μεταφορικά έβγαινε πάνω από τα 186€ έμενε ο Φ.Π.Α στη τιμή και δεν πληρώσανε κάτι παραπάνω, άρα τα μεταφορικά δεν συμπεριλαμβάνονται στη τιμή. Αλλά για να είσαι πιο σίγουρος θα το καταλάβεις με τον τρόπο που έγραψα πιο πάνω, κάνω copy-paste εδώ -

• Μπορείς να το καταλάβεις όταν βάλεις το προϊόν στο καλάθι και πατήσεις Checkout (στο checkout δεν πληρώνεις ακόμα) αν το προϊόν ειναι μεχρι τα 186€ θα δεις  VAT Included, σε αυτή την περίπτωση εχεις πληρωμένο τον Φ.Π.Α και είσαι οκ.
  • Πάνω από τα 186€ θα γράφει price adjustment και θα αφαιρεί τον φ.π.α από την τιμή, σε αυτή την περίπτωση περνάει τελωνείο στην Ελλαδα και πληρώνεις Φ.Π.Α, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί.

Επίσης το γράφει και εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

• Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται:
    α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·

Άρα εφόσον τα μεταφορικά δεν ειναι μέσα στη τιμή, όπως κάνει το Aliexpress, σημαίνει ειναι 186€ χωρίς τα μεταφορικά. Δες και φώτο κάτω.

11 ώρες πριν, fanisp27 είπε

- Παιζει ρολο ποιο τροπο θα επιλεξουμε μεταφορας?

Αρκεί να ειναι ασφαλής, δες ανάρτηση μου στη σελίδα 294.

1.JPG

Επεξ/σία από sakisgri

3 ώρες πριν, sakisgri είπε

Γεια σου, 2 Άτομα που κάνανε αγορά και το προϊόν ήταν κάτω από τα 186€ αλλά με τα μεταφορικά έβγαινε πάνω από τα 186€ έμενε ο Φ.Π.Α στη τιμή και δεν πληρώσανε κάτι παραπάνω, άρα τα μεταφορικά δεν συμπεριλαμβάνονται στη τιμή. Αλλά για να είσαι πιο σίγουρος θα το καταλάβεις με τον τρόπο που έγραψα πιο πάνω, κάνω copy-paste εδώ -

• Μπορείς να το καταλάβεις όταν βάλεις το προϊόν στο καλάθι και πατήσεις Checkout (στο checkout δεν πληρώνεις ακόμα) αν το προϊόν ειναι μεχρι τα 186€ θα δεις  VAT Included, σε αυτή την περίπτωση εχεις πληρωμένο τον Φ.Π.Α και είσαι οκ.
  • Πάνω από τα 186€ θα γράφει price adjustment και θα αφαιρεί τον φ.π.α από την τιμή, σε αυτή την περίπτωση περνάει τελωνείο στην Ελλαδα και πληρώνεις Φ.Π.Α, τέλη εκτελωνισμού και δασμοί.

Επίσης το γράφει και εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

• Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται:
    α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·

Άρα εφόσον τα μεταφορικά δεν ειναι μέσα στη τιμή, όπως κάνει το Aliexpress, σημαίνει ειναι 186€ χωρίς τα μεταφορικά. Δες και φώτο κάτω.

Αρκεί να ειναι ασφαλής, δες ανάρτηση μου στη σελίδα 294.

1.JPG

ευχαριστω παρα πολυ!!!! τα 15 ευρω που βλεπω εδω απο 100-150 ευρω αφορουν  τους μη ασφαλεις τροπους αποστολης? 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, fanisp27 είπε

ευχαριστω παρα πολυ!!!! τα 15 ευρω που βλεπω εδω απο 100-150 ευρω αφορουν  τους μη ασφαλεις τροπους αποστολης? 

Ναι, βασικά αν δεν πάει πρώτα σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα να εκτελωνιστεί τοτε περνάει τελωνείο στην Ελλαδα. Αλλά ειναι τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ. Αν έρθει με ιδιωτική εταιρία courier θα ειναι πολύ πιο ανεβασμένες οι τιμές και χρεώνουν και άλλα οπως διαχείριση, αποθήκευση και ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν να ανεβάσουν την τιμή. Σε καμία περίπτωση μη επιλεξεις να έρθει με ιδιωτική εταιρία courier τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και με μεγάλη χρέωση όπως αναφέρω πιο πάνω.

Αν επιλεξεις τρόπο αποστολής ένα από αυτά που έχω στη λίστα δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω. Λογικά θα εχεις επιλογή "Aliexpress standard shipping" που ειναι ο καλύτερος τρόπος, η αν ειναι κάτι ογκώδης/βαρύ θα έχει "Cainiao heavy parcel line" η αν ειναι κατηγορία ειδικά υλικά θα έχει  "Cainiao standard for special goods"  και τα 3 ειναι ασφαλής, το δέμα θα πάει Ουγγαρια η Ολλανδία και θα περασει εκεί τελωνείο.

Αν δεν δεις κάποιο τρόπο που ειναι ασφαλής (σπάνια) τοτε κανε αναζήτηση το προϊόν σε άλλο κατάστημα που να έχει ως τρόπο αποστολής ένα από τα παραπάνω.

Επεξ/σία από sakisgri

3 λεπτά πριν, panostosh είπε

Επειδή είχα καιρό να παραγγείλω, με allienxpress standard shipping  και track τύπου 40760*8540 (10ψηφιο), ξέρουμε με ποια κούριερ έρχεται?

Ναι με ACS, Αν θες δες σελίδα 294 το γράφω εκεί και για άλλα track που μπορεί να πάρεις.

• Like 2

Καλησπέρα σας. Έχω παραγγείλει άπειρα πράγματα από Ali. Έχει τύχει να αργήσουν, να χρεωθώ τελωνείο, να μην μου έρθουν ποτέ. Αλλά πρώτη φορά στο 17track βλέπω τις ακόλουθες πληροφορίες και δεν έχω ιδέα γιατί συνέβη. Αυτό που αγόρασα ήταν ένας ατμοποιητης για ηλεκτρονικό τσιγάρο. Παλαιότερα έχω πάρει τον ίδιο, από ίδιο seller και ήρθε κανονικά. Παίζει να ξερει κανεις τι και πως; IMG_2755.png.3d4ff6c61db73ffec877350fb3106ba8.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε

Καλησπέρα σας. Έχω παραγγείλει άπειρα πράγματα από Ali. Έχει τύχει να αργήσουν, να χρεωθώ τελωνείο, να μην μου έρθουν ποτέ. Αλλά πρώτη φορά στο 17track βλέπω τις ακόλουθες πληροφορίες και δεν έχω ιδέα γιατί συνέβη. Αυτό που αγόρασα ήταν ένας ατμοποιητης για ηλεκτρονικό τσιγάρο. Παλαιότερα έχω πάρει τον ίδιο, από ίδιο seller και ήρθε κανονικά. Παίζει να ξερει κανεις τι και πως; IMG_2755.png.3d4ff6c61db73ffec877350fb3106ba8.png

Καλησπέρα, Απ' ότι φαίνεται γυρίζει πίσω στην Κίνα.

Μάλλον για αυτόν τον λόγο -

Α) Ατμοποιητές

Η εισαγωγή ηλεκτρονικών τσιγάρων, και υγρών συμπλήρωσης απαγορεύεται, και όσα σταματάνε στο τελωνείο ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ. Με λίγα λόγια τα ξεχνάτε. Μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικά για το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο, αρκεί αν μην αποτελούν πάνω απο το 70% των συνολικών μερών του ατμοποιητή, αλλά και αυτό δεν ειναι σιγουρο οτι θα περάσει τελικά τον έλεγχο. Πηγή - https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio

Τώρα θα ακολουθήσεις αυτό που γράφω στη σελίδα 325, κάνω copy paste

• Τώρα θα βγάλεις screenshots και μέσα από την εφαρμογή και από εδώ https://global.cainiao.com/ και από εδώ https://parcelsapp.com/ και θα ανοίξεις dispute να ζητήσεις τα χρήματα πίσω γιατι δεν παρελαβες το δέμα και επιστρέφει πίσω στην Κίνα και θα ανεβάσεις τα screenshot ως απόδειξη.
  • Στο dispute θα επιλεξεις "Item not recieved" και πιο κάτω "Tracked as returned" και κάτω το max ποσό και στο Provide more info να γράψεις π.χ  I never recieved my item, it never passed customs, and now i see it's returning back. Και να ανεβάσεις και τα screenshot που δείχνει ότι επιστρέφει.
  • Λογικά δεν θα το δεχτούνε αλλά μάλλον ειναι αυτοματοποιημένο μήνυμα, θα κάνεις  appeal, βασικά δεν συμφωνείς με το αποτέλεσμα και κάνεις έφεση και επανέρχεσαι με νέα στοιχεία.. Και γράψε ότι το δέμα δεν το παρέλαβα ποτέ γιατι δεν πέρασε τελωνείο και επιστρέφει πίσω, και ξανά ανέβασε τις φώτο.
  • Αν πάλι δεν το δεχτούνε η μιλάς με live agent η στην χειρότερη περίπτωση κάνεις αμφισβήτηση στην τράπεζα και στέλνεις το tracking και screenshots ότι δεν παρελαβες ποτέ και το δέμα εστάλη πίσω και θα πάρεις επιστροφή από την τράπεζα. Αλλά προσπάθησε πρώτα μέσο του Aliexpress να το κάνεις.

Όσο για τις περιπτώσεις που εχεις πληρώσει τελωνείο κτλ ακολούθησε τον οδηγό που έχω αναρτήσει στη σελίδα 294 και δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TasosPk είπε

Ξερει κανενας τι τρακινγκ ειναι αυτο?

GR3820776NS00000G

Δεν το χω ξαναδει ποτε.

Ηταν sellers shipping method, δεν επελεξα κατι εγω.

Ήταν μπαταρία? Γιατί βλέπω έρχεται με την Meest Group https://parcelsapp.com/en/tracking/GR3820776NS00000G

Γράφω για αυτό στη σελίδα 294, κάνω copy paste τι γράφω-

• Για μπαταρίες επειδή ειναι ιδιαίτερο προϊόν και επικίνδυνες δεν μπορεί να σταλεί με κάποιο τρόπο από τους παραπάνω. Θα δούμε τρόπο αποστολής "Seller's Shipping Method". Ο ασφαλής τρόπος αποστολής ειναι με την MEEST Group με tracking number τύπου GR************** και την παράδοση την κάνει η speedex στην Ελλάδα με καμιά επιπλέον χρέωση. Αλλά καλά ειναι να ρωτάμε τον πωλητή με ποιο τρόπο θα σταλεί να είμαστε σίγουροι.

Θέλει προσοχή όταν ειναι με "Seller's Shipping Method" καλά ειναι να ρωτάμε όπως γράφω και πιο πάνω, γιατι υπάρχει περίπτωση να έρθει με κάποιο τρόπο που να μη ειναι ασφαλής.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...