Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, iceman είπε
03 Apr 202310:32

Package arrived at facility of the local delivery company

'Όταν είμαστε εδώ σε παραγγελία 5UGR σε τι στάδιο βρισκόμαστε; 

Έχει φύγει απο Ουγγαρία και βρίσκεται προς παράδοση στη Γενική στη Βουλγαρία

Σε λίγες ημέρες περιμένεις μήνυμα απο Γενική σε Viber  η SMS στον αριθμό που δήλωσες

Στο μήνυμα αυτό θα ενημερωθείς για το καινούριο tracking

Eίχα μιλήσει με Γενική και μου είπαν πώς αν πας στο κατάστημα με το όνομα σου μπορείς να αναζητήσεις να δεις αν εχει δημιουργηθεί κάποιο label αποστολής στο δίκτυο της γενικής, έτσι μπορείς να ενημερωθείς *ίσως* πιο γρήγορα για το επόμενο tracking

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, aces είπε

in transit/καθ οδον δειχνει

https://parcelsapp.com/en/tracking/LA043821119HU

Ακομη δεν εχει γινει/ολοκληρωθει η εκκαθαριση απο τον ενδιαμεσο σταθμο δηλ. απο Ουγγαρία. Δειχνει να εφυγε απο τελωνειο εκει αλλα ειναι καθ οδον.

Οταν φυγει θα γινει νεα καταχωριση κ στο τρακ των ΕΛΤΑ https://elta.gr/track?code=LA043821119HU

Αν κοιτάξεις όλο το ιστορικό είχε περάσει πιο πριν από Ουγγαρία τελωνείο.. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Peterpanta είπε

Σε ευχαριστώ πολύ , με βοήθησες πολυ με αυτά που έγραψες. Θα βάζω παραγγελίες μαζεμένα στο εξής για να γίνονται combined ώστε να αλλάζει σε aliexpress standard. το παράξενο είναι ότι δεν έλαβα καμία ειδοποίηση ούτε sms ούτε viber από την Γενική... Δεν θα έπρεπε? Επίσης γιατί στο σάιτ τους γ΄ραφει για το U5GRχχχχχχχ ότι δεν βρέθηκε καμία πληροφορία? Προφανώς αυτοί έκαναν την κατσιγκανιά και δεν μου παρέδοσαν το δέμα.

Τπτ, να σαι καλά, Τα 5UGR ειναι με Aliexpress standard shipping, μπορεί να πάρεις πάλι το ίδιο tracking number όταν γίνει combined. Κανονικά ναι θα έπρεπε να σου στειλουν ειδοποίηση, τσεκάρισε τον αριθμό του κινητού σου στο Aliexpress αν δεν εχεις κάνει κάποιο λάθος, η μπορεί για κάποιο λόγο να μη φαινόταν καλά και να μη μπορούσαν να στειλουν μήνυμα η να κάνανε την κατσιγκανιά όπως λες. Δυστυχώς ειναι το μοναδικό tracking number που δεν έχει ενημέρωση όταν το παραλαμβάνει η μεταφορική (Γενική Ταχυδρομική) στην Ελλαδα, που ειναι γελοίο για συστημένο δέμα.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις για την επόμενη φορά ειναι όταν θα το παρακολουθεις το δέμα σου στο parcelsapp και δεις  ειναι στη φάση που έχω σε κόκκινο στις φώτο κάτω, μετά από 5 μέρες αν δεν σου έχουν στείλει μήνυμα για παράδοση να πας από το κατάστημα και με το όνομα σου (μόνο) μπορούν να αναζητήσουν το δέμα σου, αν δεν το παραλαβεις σε 15 μέρες τοτε το στέλνουν πίσω στην Κίνα.

13 ώρες πριν, Peterpanta είπε

Μπήκα στο parcelapp που γράφεις και δείχνει το παρακάτω... Είναι ακόμα Ουγγαρία? Τι γίνεται τελικά με τις αποστολές ?

Screenshot_13.png

Λογικά το δέμα ειναι Ελλαδα, αλλά δεν έχουν ανοίξει τον σάκο με το δέμα σου μέσα ακόμα, όταν το κάνουν θα το σκαναρουν και τοτε θα δεις να γράφει "Arrived at local delivery center", από εκεί θα κάνει 7-10 μέρες πάνω κάτω να σου το παραδώσουν. Από τα ΕΛΤΑ δεν θα δεις κάτι άλλο, αυτό θα το δεις από το parcelsapp και cainiao

5UGR.JPG

5UGR.PNG

10 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Αν κοιτάξεις όλο το ιστορικό είχε περάσει πιο πριν από Ουγγαρία τελωνείο.. 

Είναι λίγο μπέρδεμα έτσι πως το γράφει τα ΕΛΤΑ, βασικά αυτό που εννοεί ειναι το δέμα βρίσκεται - Ουγγαρια (περιοχή) και αποστέλλεται προς τα ΕΛΤΑ δλδ Αποστολή αντικειμένου από Ουγγαρια προς ΕΛΤΑ.

Εδώ που δείχνει και ο @acesειναι λίγο πιο ξεκάθαρο https://elta.gr/track?code=LA043821119HU

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 3

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν  καθυστερήσεις στο ΓΕΤΑ τελωνείο αυτό τον καιρό? Από χθες 05/04/2023 έχει κολλήσει το δέμα "Αντικείμενο προς εκτελονισμό" Θέλω να πω, πόσες ημέρες συνήθως κάνει? Το λέω γιατί διάβασα κάτι ποστ περσινά και γράφουν 15 μέρες.

15 ώρες πριν, sakisgri είπε

Τπτ, να σαι καλά, Τα 5UGR ειναι με Aliexpress standard shipping, μπορεί να πάρεις πάλι το ίδιο tracking number όταν γίνει combined. Κανονικά ναι θα έπρεπε να σου στειλουν ειδοποίηση, τσεκάρισε τον αριθμό του κινητού σου στο Aliexpress αν δεν εχεις κάνει κάποιο λάθος, η μπορεί για κάποιο λόγο να μη φαινόταν καλά και να μη μπορούσαν να στειλουν μήνυμα η να κάνανε την κατσιγκανιά όπως λες. Δυστυχώς ειναι το μοναδικό tracking number που δεν έχει ενημέρωση όταν το παραλαμβάνει η μεταφορική (Γενική Ταχυδρομική) στην Ελλαδα, που ειναι γελοίο για συστημένο δέμα.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις για την επόμενη φορά ειναι όταν θα το παρακολουθεις το δέμα σου στο parcelsapp και δεις  ειναι στη φάση που έχω σε κόκκινο στις φώτο κάτω, μετά από 5 μέρες αν δεν σου έχουν στείλει μήνυμα για παράδοση να πας από το κατάστημα και με το όνομα σου (μόνο) μπορούν να αναζητήσουν το δέμα σου, αν δεν το παραλαβεις σε 15 μέρες τοτε το στέλνουν πίσω στην Κίνα.

Λογικά το δέμα ειναι Ελλαδα, αλλά δεν έχουν ανοίξει τον σάκο με το δέμα σου μέσα ακόμα, όταν το κάνουν θα το σκαναρουν και τοτε θα δεις να γράφει "Arrived at local delivery center", από εκεί θα κάνει 7-10 μέρες πάνω κάτω να σου το παραδώσουν. Από τα ΕΛΤΑ δεν θα δεις κάτι άλλο, αυτό θα το δεις από το parcelsapp και cainiao

5UGR.JPG

5UGR.PNG

Είναι λίγο μπέρδεμα έτσι πως το γράφει τα ΕΛΤΑ, βασικά αυτό που εννοεί ειναι το δέμα βρίσκεται - Ουγγαρια (περιοχή) και αποστέλλεται προς τα ΕΛΤΑ δλδ Αποστολή αντικειμένου από Ουγγαρια προς ΕΛΤΑ.

Εδώ που δείχνει και ο @acesειναι λίγο πιο ξεκάθαρο https://elta.gr/track?code=LA043821119HU

!000 ευχαριστώ, να είσαι καλά!!!! επιτέλους κατάλαβα τι γίνεται και τι πρέπει να κάνω. Για αυτά που γύρισαν πίσω ευτυχώς κατάφερα και πήρα πίσω τα χρήματα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, σήμερα το πρωί έστειλα στο ΓΕΤΑ μήνυμα με την αξία του δέματος και τα στοιχεία μου και πρακτικά τους παρακάλεσα μπας και γίνει ποιο σύντομα ο εκτελωνισμός, τους έγραψα επείγον κλπ μιας και είναι Πάσχα και ότι είναι για δώρο κλπ. Για να δούμε αν θα καταφέρουμε τίποτα, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον Μάιο το δέμα δλδ σύνολο 50-μέρες κάπου εκεί το κόβω. Επόμενη φορά DHL το ξέρω γίνομαι κουραστικός συγγνώμη για αυτό άλλα προτιμώ να τα σκάσω όσο όσο παρά να σκάσω από την αναμονή, αν και ήξερα τι με περιμένει.

Προς τους φίλους που περιμένουν τελωνείο τα δέματα τους, 1-2 εβδομάδες κάνουν για να εκτελωνιστούν και 4-6 μέρες για να φτάσει σπίτι ιδιοποίηση.

Επεξ/σία από lafayetter

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, lafayetter είπε

Καλημέρα, σήμερα το πρωί έστειλα στο ΓΕΤΑ μήνυμα με την αξία του δέματος και τα στοιχεία μου και πρακτικά τους παρακάλεσα μπας και γίνει ποιο σύντομα ο εκτελωνισμός, τους έγραψα επείγον κλπ μιας και είναι Πάσχα και ότι είναι για δώρο κλπ. Για να δούμε αν θα καταφέρουμε τίποτα, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον Μάιο το δέμα δλδ σύνολο 50-μέρες κάπου εκεί το κόβω. Επόμενη φορά DHL το ξέρω γίνομαι κουραστικός συγγνώμη για αυτό άλλα προτιμώ να τα σκάσω όσο όσο παρά να σκάσω από την αναμονή, αν και ήξερα τι με περιμένει.

Προς τους φίλους που περιμένουν τελωνείο τα δέματα τους, 1-2 εβδομάδες κάνουν για να εκτελωνιστούν και 4-6 μέρες για να φτάσει σπίτι ιδιοποίηση.

Κοίτα μη τα ισοπεδώνουμε όλα, έτυχε αυτό που πήρες να ειναι κατηγορία ειδικά υλικά που πάντα καθυστερούν όπως έχω ξανα πει και κάνουν από 45-60 μέρες. Αν πάρεις κάτι άλλο που δεν ειναι ειδικά υλικά θα έρθει μέσω Ουγγαρίας και θα παραλαβεις σε 16-20 μέρες, στη χειρότερη αν έρθει με ΕΛΤΑ θα κάνει από 20-30 μέρες, σε αυτή την περίπτωση αν έρθει με DHL μπορεί να κάνει τις ίδιες μέρες η να κερδίσεις το πολύ κάνα 2 μέρες, αλλά θα πληρωσεις πολλά παραπάνω που δεν αξίζει σε καμία περίπτωση, χώρια το τελωνείο ειναι δεδομένο, ανεξαρτήτως τιμή!

Έχω πάρει ηλεκτρονικά με ενσωματωμένη μπαταρία λιθιου με Aliexpress standard shipping μέσω Ουγγαρίας στις μέρες που αναφέρω παραπάνω, κανονικά δεν θα έπρεπε να το στείλει με αυτόν τον τρόπο αλλά πιο πολλές φορές περνάει κανονικά.

Με λίγα λόγια και να έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθιου αν έχει ως τρόπο αποστολής Aliexpress standard shipping κατά 95% να έρθει μέσω Ουγγαρίας γρήγορα. Αν ειναι με τρόπο αποστολής Cainiao standard for special goods τοτε θα κάνει από 45-60 μέρες μέσω Ολλανδίας.

Το τελωνείο πιο παλιά έκανε κάνα 2 βδομάδες μπορεί και παραπάνω, τους τελευταίους μήνες συνήθως κάνει από λίγες ώρες έως μερικές μέρες, από ότι έχουν αναφέρει άτομα που πέρασε το δέμα τους τελωνείο τελευταία (από ebay και Amazon)

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Κοίτα μη τα ισοπεδώνουμε όλα, έτυχε αυτό που πήρες να ειναι κατηγορία ειδικά υλικά που πάντα καθυστερούν όπως έχω ξανα πει και κάνουν από 45-60 μέρες. Αν πάρεις κάτι άλλο που δεν ειναι ειδικά υλικά θα έρθει μέσω Ουγγαρίας και θα παραλαβεις σε 16-20 μέρες, στη χειρότερη αν έρθει με ΕΛΤΑ θα κάνει από 20-30 μέρες, σε αυτή την περίπτωση αν έρθει με DHL μπορεί να κάνει τις ίδιες μέρες η να κερδίσεις το πολύ κάνα 2 μέρες, αλλά θα πληρωσεις πολλά παραπάνω που δεν αξίζει σε καμία περίπτωση, χώρια το τελωνείο ειναι δεδομένο, ανεξαρτήτως τιμή!

Έχω πάρει ηλεκτρονικά με ενσωματωμένη μπαταρία λιθιου με Aliexpress standard shipping μέσω Ουγγαρίας στις μέρες που αναφέρω παραπάνω, κανονικά δεν θα έπρεπε να το στείλει με αυτόν τον τρόπο αλλά πιο πολλές φορές περνάει κανονικά.

Με λίγα λόγια και να έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθιου αν έχει ως τρόπο αποστολής Aliexpress standard shipping κατά 95% να έρθει μέσω Ουγγαρίας γρήγορα. Αν ειναι με τρόπο αποστολής Cainiao standard for special goods τοτε θα κάνει από 45-60 μέρες μέσω Ολλανδίας.

Το τελωνείο πιο παλιά έκανε κάνα 2 βδομάδες μπορεί και παραπάνω, τους τελευταίους μήνες συνήθως κάνει από λίγες ώρες έως μερικές μέρες, από ότι έχουν αναφέρει άτομα που πέρασε το δέμα τους τελωνείο τελευταία (από ebay και Amazon)

Saki έχεις απόλυτο δίκιο, βέβαια μετά το email ξεκολλησε και τώρα είναι στο στάδιο μεταφοράς 😅🤣

Οπότε έπιασε η γκρίνια χαχαχα, όλα καλά λοιπόν.

20230407_185549.jpg.4a403679bef48c4ac5f894d4cc6c7ecc.jpg

• Like 1

Μεγάλοι καραγκίοζηδες τα ΕΛΤΑ. 2 δεματακια, το ένα φαινεται να έχει Ελλαδα στις 20/3 και το αλλο 27/3. Την δευτερα 3/4 παρελαβα το δεματακι που ειχε ερθει 27/3, αυτο απο 20/3 αγνοείται.....

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, vorlon68 είπε

Μεγάλοι καραγκίοζηδες τα ΕΛΤΑ. 2 δεματακια, το ένα φαινεται να έχει Ελλαδα στις 20/3 και το αλλο 27/3. Την δευτερα 3/4 παρελαβα το δεματακι που ειχε ερθει 27/3, αυτο απο 20/3 αγνοείται.....

Η μόνη λύση ειναι να παίρνεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα και να τα πληρώνεις ταυτόχρονα για να γίνουν combined και συστημένο, έτσι εχεις πιο πολλές πιθανότητες να έρθει με ιδιωτική εταιρία courier και γρήγορα.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/4/2023 στις 1:35 ΠΜ, sakisgri είπε

Αν δεν το έκανες θα μιλήσεις με τον πωλητή, μπορεί να τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί και να σου βγάλει τιμή με όλα μέσα δλδ εκτελωνισμό, Φ.Π.Α και δασμοί (αν υπάρχουν) και να τα πληρωσεις όλα στο κατάστημα. Γράφει πιο κάτω στο FAQS ότι αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το τελωνείο και να το παραδώσουν στη πόρτα σου (ερώτηση 5).

Επίσης στο FAQS γράφει 1. Whats our payments terms? We accepts T/T or WEST UNION.30% deposit,70% before delivery. Καλά ειναι να πληρωσεις μέσα από την πλατφόρμα του Aliexpress.

Αν κάνεις την αγορά και πληρωσεις κανονικά μέσα από την πλατφόρμα του Aliexpress εχεις ασφάλεια από το ίδιο το Aliexpress, τα χρήματα πάνε στο Aliexpress και όταν παραλαβεις και δηλώσεις όλα καλά τοτε θα δοθούν στον πωλητή. Αν κάτι πάει στραβά, δεν παραλαβεις για κάποιο λόγο η δεν ειναι όπως θα έπρεπε κάνεις αμφισβήτηση και θα σου βρει λύση το Aliexpress, αλλά κοίτα να τραβήξεις βίντεο όταν το παραλαβεις και το ανοίξεις για να εχεις αποδείξεις.

Φαντάζομαι τα 800€ που λες ειναι αφού έχει αφαιρεθεί ο Φ.Π.Α από την αρχική τιμή που γράφει VAT Included (τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α) Το μόνο που μπορώ να σου πω ειναι ότι στην Ελλαδα θα χρεωθείς τον Φ.Π.Α που όπως βλέπεις και στις φώτο κάτω ειναι στα 192€, δασμοί φαίνεται να μη έχει.

Βρήκα σε άλλο κατάστημα αυτό εδώ https://vi.aliexpress.com/item/4000866675628.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.5d5b1c46Itx5Rv&algo_pvid=afaa592d-2cae-43f3-b86d-9400380857d9&algo_exp_id=afaa592d-2cae-43f3-b86d-9400380857d9-1&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"10000009741783663"}&pdp_npi=3%40dis!EUR!813.37!813.37!!!!!%40211bf31716803859462336838d06ce!10000009741783663!sea!GR!0&curPageLogUid=ZrValvEwcVP7 ειναι χωρίς στρώμα και γράφει set δεν ξέρω αν εννοεί ότι έχει και τα κομοδίνα, μπορεις να ρωτήσεις τον πωλητή. Edit: μπορεί να ειναι χωρίς κομοδίνα, στο SPECIFICATIONS γράφει - With Storage Space:  Without Drawer. Αλλά ρώτα τον πωλητή, μπορεί να εννοεί αποθηκευτικό συρτάρι κάτω από το κρεβάτι.

Είναι στα 813,37€ και έχει έξοδα αποστολής 244,97€, όπως θα δεις και στην φώτο κάτω στο checkout αφαιρεί τον Φ.Π.Α (price adjustment) -204,84 και το σύνολο βγαίνει στα 853,49€.  Στην Ελλαδα θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α που αφαιρέθηκε, δασμοί μάλλον δεν έχει και έξοδα εκτελωνισμού που ειναι ανάλογα ποια εταιρία θα αναλάβει τον εκτελωνισμό, τα ΕΛΤΑ έχουν τιμοκατάλογο  https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf  και βγαίνει στα 25€ από 500€ μεχρι τα 1000€ και 50€ για πάνω από 1000€, αλλά δεν ξέρω αν αναλαμβάνει τέτοιου τύπου δέματα. Άλλες εταιρίες έχουν δικές τους τιμές πιο ανεβασμένες και χρεώνουν και άλλα, θα πρέπει να μάθεις ποια θα αναλάβει τον εκτελωνισμό και να ρωτήσεις τι θα σου χρεώσουν πέρα από το Φ.Π.Α που ειναι σίγουρο.

Leather bed calculator.JPG

leather bed δασμοι.JPG

FAQS.JPG

Screenshot_20230402_005403_AliExpress.jpg

Καλημέρα παιδιά! Καταρχήν, σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου SAKISGRI για την βοήθειά σου! Δεν ενημέρωσα αμέσως, γιατί προσπαθούσα να προχωρήσω με την αγορά!

A )Δυστυχώς, η συνομιλία με το εναλλακτικό κατάστημα δεν καρποφόρησε, γιατί μου είπε ότι δεν στέλνει Ελλάδα και άλλαξε και την τιμή των μεταφορικών, οπότε επανερχόμαστε στο αρχικό μαγαζί!

(μου έγραψε κατά λέξη: ‘’please find shipping cargo yourself friend, we don’t have to Greece/no shipping forwarder to Greece, please find yourself shipping cargo yourself dear’’)

https://vi.aliexpress.com/item/4000866675628.html?pdp_npi=2%40dis%21USD%21US%20%24699.00%21US%20%24699.00%21%21%21%21%21%402101c84d16804280214475513e5871%2110000009741783663%21im&gatewayAdapt=glo2vnm

B) Β)Οπότε μάλλον μια επιλογή έχουμε τώρα από μαγαζί, όπου η συνομιλία έχει ως εξής:

‘’-hello, dear! to Greece, we just can send to port only, cannot send to your door ,the shipping cost is usd650 to Piraeus port

you need to do custom in your side, pay local destination port cost and imported tax

-Ok, i understood! One other problem is that in the site, 1) you don’t have any color option to select (I want the red bed with the 2 tables) and when i select red picture the photo is still pink in the shopping cart 2) an option with the bed and the 2 tables without the mattress and 3)to correct the shipping cost in the site, because it is above 3000usd. Can you please fix these?

https://vi.aliexpress.com/item/1005001699492570.html?fbclid=IwAR2B0-AuOgU0rCT4matYX4BuuR2B-MCHvIe3an9WHIlg_C8MdGiBY9YYnzk&gatewayAdapt=glo2vnm

-we will remark it on our order .don’t worry                                                                                                                                                    may I have your email ,and full name                                                                                                                                                                  we make order for you now                                                                                                                                                                                   then you can pay

-Thank you Shelley! As i said above, i want the red bed with the 2 red beside tables! One last clarification...with also the mattress the cost to the Piraeus port is above 3000usd?

-no problem. we will remark it on our order for red round bed with 2 beside tables

-yes, you told me that, but without the mattress! With the mattress, the cost remain the same?

-when our bed reach port, u need to do custom, pay local destination port cost and imported tax

it is same, dear

can you send us your email, phone number and full name

then we will send u order link

after that you can pay it directly

-ok, i understood that! And If the shipping cost to Piraeus port remain the same with the mattress, i will also include and the mattress in our order!

-may I have ur full name, phone number and email

I draft order now

-Let me check first the local cost and then we will continue! Just give me a short time!’’

Γ)Αφού σας κούρασα με τα παραπάνω, οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω:

1)Αυτή μου λέει ότι θα επισημάνει τις αλλαγές στην παραγγελία, αλλά στο site δεν βλέπω αλλαγή στις επιλογές αγοράς, αλλά λέει να της δώσω τα στοιχεία μου και μετά θα μου στείλει το λινκ της παραγγελίας (θα είναι μέσω της πλατφόρμας του aliexpress για να είμαι κατοχυρωμένος μην πάει κάτι στραβά ή άλλο άσχετο λινκ ή δεν παίζει ρόλο γιατί υπάρχει σαν αποδεικτικό η συνομιλία μας στο aliexpress;)

ΥΓ. (Εγώ θέλω το κόκκινο κρεβάτι, με τα 2 κόκκινα κομοδίνα και το στρώμα τελικά, γιατί είναι ίδια τα μεταφορικά μου λέει)

2)Όταν λέει ότι θα μου στείλουν τα πράγματα μέχρι το λιμάνι του Πειραιά τι εννοεί; Ότι αυτόματα από τον Πειραιά πηγαίνουν τελωνείο, με ειδοποιούν μετά από το τελωνείο και μετά βρισκω εγώ μεταφορική να το φέρω επαρχία που μένω;

3)Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ρωτήσω πριν προχωρήσω στην παραγγελία που μου διαφεύγει;

ΥΓ. (Πολύ βιαστική και πιεστικη θα ελεγα η Κινέζα να προχωρήσει την παραγγελία)

Επεξ/σία από Geosss
  • Like 1

2 ώρες πριν, Geosss είπε

it is same, dear

can you send us your email, phone number and full name

then we will send u order link

after that you can pay it directly

-ok, i understood that! And If the shipping cost to Piraeus port remain the same with the mattress, i will also include and the mattress in our order!

-may I have ur full name, phone number and email

I draft order now

-Let me check first the local cost and then we will continue! Just give me a short time!’’

Γ)Αφού σας κούρασα με τα παραπάνω, οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω:

1)Αυτή μου λέει ότι θα επισημάνει τις αλλαγές στην παραγγελία, αλλά στο site δεν βλέπω αλλαγή στις επιλογές αγοράς, αλλά λέει να της δώσω τα στοιχεία μου και μετά θα μου στείλει το λινκ της παραγγελίας (θα είναι μέσω της πλατφόρμας του aliexpress για να είμαι κατοχυρωμένος μην πάει κάτι στραβά ή άλλο άσχετο λινκ ή δεν παίζει ρόλο γιατί υπάρχει σαν αποδεικτικό η συνομιλία μας στο aliexpress;)

ΥΓ. (Εγώ θέλω το κόκκινο κρεβάτι, με τα 2 κόκκινα κομοδίνα και το στρώμα τελικά, γιατί είναι ίδια τα μεταφορικά μου λέει)

2)Όταν λέει ότι θα μου στείλουν τα πράγματα μέχρι το λιμάνι του Πειραιά τι εννοεί; Ότι αυτόματα από τον Πειραιά πηγαίνουν τελωνείο, με ειδοποιούν μετά από το τελωνείο και μετά βρισκω εγώ μεταφορική να το φέρω επαρχία που μένω;

3)Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ρωτήσω πριν προχωρήσω στην παραγγελία που μου διαφεύγει;

ΥΓ. (Πολύ βιαστική και πιεστικη θα ελεγα η Κινέζα να προχωρήσει την παραγγελία)

Καλησπέρα. Πρώτων να επισημάνω δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, απλώς γράφω τι θα έκανα εγώ με βάση τις πληροφορίες που μας δίνεις.

1) Απ' ότι καταλαβαίνω θα ετοιμάσουν την παραγγελία να γράφει κόκκινο κρεβάτι με κομοδίνα  και στρώμα. Δεν θα δεις τις αλλαγές έτσι, θα τις δεις μέσα από το link που θα σου στειλουν με την παραγγελία και θα γράφει αυτά που συμφωνήσατε.

Λογικά θα ειναι μέσα από το Aliexpress (μόνο μέσα από Aliexpress θα το δεχτείς) θα βλέπεις ότι ακριβώς βλέπεις και τώρα με την διαφορά θα έχει άλλη τιμή για τα μεταφορικά και θα επισημάνει το χρώμα τα κομοδίνα και αν ειναι με στρώμα η όχι. Αν κάτι δεν φαίνεται ξεκάθαρα τι ακριβώς παραγγέλνεις να ζητήσεις να διορθωθεί πριν κάνεις την παραγγελία.

2) Από το λιμάνι στο τελωνείο είσαι εσύ υπεύθυνος να πάει. Πριν κάνεις οτιδήποτε θα έβρισκα μεταφορική να αναλάβει να παραλάβει το δέμα από το λιμάνι να το εκτελωνίσει και να σου το παραδώσει, πάρε τιμές. Και καλά ειναι να δείξεις και σε αυτούς που ειναι πιο έμπειροι τι συμφωνήσατε.

3) Η αρχική τιμή ειναι με Φ.Π.Α, κοίτα αν θα το έχει αφαιρέσει στο checkout, όπως φαίνεται στη φώτο που είχα ανεβάσει την προηγούμενη φορά, την ξανά βάζω κάτω.

Νομίζω η μεταφορική που θα επιλεξεις εδώ στην Ελλαδα θα σε βοηθήσει αν κάτι μας διαφεύγει.

Αυτά, ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Screenshot_20230402_005403_AliExpress.jpg

• Like 1

Στις 6/4/2023 στις 12:11 ΜΜ, omokas είπε

Έχει φύγει απο Ουγγαρία και βρίσκεται προς παράδοση στη Γενική στη Βουλγαρία

Σε λίγες ημέρες περιμένεις μήνυμα απο Γενική σε Viber  η SMS στον αριθμό που δήλωσες

Στο μήνυμα αυτό θα ενημερωθείς για το καινούριο tracking

Eίχα μιλήσει με Γενική και μου είπαν πώς αν πας στο κατάστημα με το όνομα σου μπορείς να αναζητήσεις να δεις αν εχει δημιουργηθεί κάποιο label αποστολής στο δίκτυο της γενικής, έτσι μπορείς να ενημερωθείς *ίσως* πιο γρήγορα για το επόμενο tracking

Ποσο καιρό τα κρατανε ; Και πως στο καλό επικοινωνήσεις με τη Γενική ταχυδρομική ; 
Μου έχει ήδη παραδωθει από την προηγούμενη εβδομάδα παραγγελία από 23/3 στο κέντρο αλλά άλλη που έγινε 20/3 με ίδια σχεδόν πράγματα ακόμα να έρθει στο Μαρουσι.  
Παίζει να τα κρατανε στην αποθήκη εδώ ; 

2 ώρες πριν, iceman είπε

Ποσο καιρό τα κρατανε ; Και πως στο καλό επικοινωνήσεις με τη Γενική ταχυδρομική ; 
Μου έχει ήδη παραδωθει από την προηγούμενη εβδομάδα παραγγελία από 23/3 στο κέντρο αλλά άλλη που έγινε 20/3 με ίδια σχεδόν πράγματα ακόμα να έρθει στο Μαρουσι.  
Παίζει να τα κρατανε στην αποθήκη εδώ ; 

Είναι και τα δύο που αναφέρεις με 5UGR? Πιο πιθανο είναι να κόλλησε λίγο το 2ο σε καμία Ουγγαρία και να άργησε να φτάσει Βουλγαρία στη Γενική. Για την επικοινωνία, κάλεσα το τοπικό κατάστημα, πιο παλαιά δεν απαντούσαν αλλά τώρα κανονικά σε λίγα λεπτά είχα μιλήσει μαζί τους. Αν θες μιλά με τα κεντρικά. Ωστόσο μου είπαν ότι για να δεις αν έχει δημιουργηθεί label στο όνομα σου για να μάθεις το νέο tracking μπορείς μόνο από κατάστημα. Αν ευκαιρείς πετάξου μια να ρωτήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...