sakisgri Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, villasg είπε Σχετικα με φορους κλπ Αγορα € 196,83 (Shipping € 17,54 ) VAT included Και το invoice του Το παρέλαβες αυτό, χωρίς εξτρά χρέωση? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chr15t05 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 18 ώρες πριν, sakisgri είπε Τα υπόλοιπα προϊόντα δεν έχουν θέμα με τελωνείο (με Aliexpress standard shipping), απλώς όπως έγραψα μη τα παραγγείλεις όλα μαζί. Τώρα για το άλλο (3) 142,51€ αποστολή με AliExpress Premium Shipping 117,66€) Έβαλα παρόμοιο προϊόν που κάνει 147€ και έχει 88€ μεταφορικά για αγορά, και μου βγάζει ότι περιλαμβάνει τον Φ.Π.Α (VAT Included) που σημαίνει μάλλον στην τελική τιμή δεν περιλαμβάνονται τα μεταφορικά (πιο πιθανό), η στη τιμή δεν θα δηλωθούν τα μεταφορικά, που έτσι το κάνει κάτω από τα 186€. Τώρα αν το κάνει έτσι το Aliexpress για να ειναι πιο χαμηλή η τιμή και να μη περασει τελωνείο, η αν έτσι ειναι δεν το ξέρω, το έχω δει πολλές φορές αλλά δεν έχει αναφέρει κάποιος αν πλήρωσε εξτρά η όχι. Αλλά "λογικά" αφού ειναι μέσα στη τιμή ο Φ.Π.Α δεν θα πρέπει να περασει τελωνείο (στην Ελλαδα) λογικά θα περασει στην Ουγγαρία και θα παραλαβεις με καμία εξτρά χρέωση. Δεν είμαι 100% σίγουρος θα έλεγα 99% να ειναι έτσι, γιατι ο κανόνας λέει αν πληρωσεις Φ.Π.Α τοτε δεν υπάρχει λόγος να περασει τελωνείο (ειδικά στο Aliexpress που πάντα καταβάλει τον Φ.Π.Α στο σύστημα IOSS). Άρα σε όποιο κατάστημα και να το βρεις αν βγάλει Vat included στο checkout λογικά δεν θα πρέπει να έχεις εξτρά χρέωση και να είσαι οκ. Αλλά κοίτα τρόπο αποστολής να ειναι Cainiao heavy parcel line. Τώρα ας πούμε ότι περασει τελωνείο, λογικά δεν χρεώνεσαι Φ.Π.Α αφού το εχεις είδη πληρώσει άρα μένει τέλη εκτελωνισμού και δασμοί, Τέλη εκτελωνισμού θα ειναι 20€ και δασμοί πιστεύω με το ψάξιμο που έκανα (αν δεν κάνω λάθος) να ειναι στη κατηγορία που έβαλα κάτω στη φώτο και να ειναι 1,2% Αν χρεωθείς (που δεν το νομίζω) θα πληρωσεις άλλα 20€ + 3,45€ = 23,45€ Εσένα ήταν 163€ + τον Φ.Π.Α και έτσι έβγαινε πάνω από τα 186€. Του φίλο ειναι 142€ μαζί με το Φ.Π.Α, Απλώς με τα μεταφορικά φεύγει από τα 186€, αλλά το περίεργο ότι δεν του αφαιρεί το Φ.Π.Α άρα πιάνεται για κάτω από τα 186€ Τώρα τι ακριβώς γίνεται δεν ξέρω γιατι δεν το έχει αναφέρει κάποιος αν πλήρωσε εξτρά σε αυτή την περίπτωση. Προσωπικά πιστεύω δεν θα πληρώσει εξτρά αφού θα έχει προπληρώσει τον Φ.Π.Α. Το αν γίνεται αυτό γιατι στην τελική τιμή δεν περιλαμβάνονται τα μεταφορικά (πιο πιθανό), η στη τιμή δεν θα δηλωθούν τα μεταφορικά, που έτσι το κάνει κάτω από τα 186€, δεν το ξέρω. EDIT: τώρα είδα αναφέρεσαι στο λινκ που βγάζει το προϊόν με 76€ και 104€ μεταφορικά, ναι αν έπαιρνε αυτό το προϊόν είτε ειναι έτσι πως γράφω πάνω είτε όχι δεν θα πλήρωνε τπτ παραπάνω. Προσπάθησα να κάνω την παραγγελία αλλά το aliexpress δεν δέχεται προπληρωμένη mastercard. Ξέρει κανείς να μου πει αν ισχύουν τα ίδια για το ebay.com και το τελωνείο, έτσι ώστε να κάνω την αγορά από εκεί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Chr15t05 είπε Προσπάθησα να κάνω την παραγγελία αλλά το aliexpress δεν δέχεται προπληρωμένη mastercard. Ξέρει κανείς να μου πει αν ισχύουν τα ίδια για το ebay.com και το τελωνείο, έτσι ώστε να κάνω την αγορά από εκεί? Δες να κάνεις μια Revolut, ειναι virtual χρεωστική κάρτα. Για Ebay θα πρέπει να δεις πάλι αν θα ειναι VAT included, απ' ότι ξέρω σχεδόν πάντα περνάει τελωνείο και αν έρθει με courier θα ειναι πολύ μεγάλη η χρέωση, επίσης είδα ότι το προϊόν αυτό και στο Ebay πάλι θα σταλεί από Κίνα (αν και όσα είδα λένε δεν κάνουν ship to Greece). Αν θες ρώτα και εδώ Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Το παρέλαβες αυτό, χωρίς εξτρά χρέωση? σωστα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Chr15t05 είπε Προσπάθησα να κάνω την παραγγελία αλλά το aliexpress δεν δέχεται προπληρωμένη mastercard. Ξέρει κανείς να μου πει αν ισχύουν τα ίδια για το ebay.com και το τελωνείο, έτσι ώστε να κάνω την αγορά από εκεί? Δεν ισχύουν τα ίδια δοκίμασε άλλη κάρτα ή την ίδια κάρτα προσθήκη άλλη μέρα/ώρα προσθήκη στο Alipay. ebay περνάνε τελωνείο κ είναι λίγο “φλου” οι τρόποι αποστολής.Δεν υπάρχει κάτι safe & είναι κ ανάλογα το Κατ/μα. Εναλλακτικά geekbuying & banggood από τις EU αποθήκες που έχουν εφόσον βρεις κάποιο προιον διαθέσιμο ή αγορά από Amazon de/fr/it/es. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από aces 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_p Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα. Το traking με μπερδεύει λίγο. Αναφέρει (παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού ) και δίπλα γράφει ελληνικά ταχυδρομεία. Τι είναι σωστό τελικά? Εχει έρθει Ελλάδα η οχι ακόμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lafayetter Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, dimitris_p είπε Καλησπέρα. Το traking με μπερδεύει λίγο. Αναφέρει (παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού ) και δίπλα γράφει ελληνικά ταχυδρομεία. Τι είναι σωστό τελικά? Εχει έρθει Ελλάδα η οχι ακόμα? Καλησπέρα, δεν έχει έρθει Ελλάδα λογικά σήμερα έφυγε από Ουγγαρία και κάποια στιγμή θα φτάσει Ελλάδα. Όταν έρθει θα γράφει arrived in country of destination. Πάντως εμένα έχει κολλήσει στο "Αποστολή Αντικειμένου" εδώ και 7 μέρες. Τα ΕΛΤΑ είναι πιο αργά και από το θάνατο 😄🙂 Κάπως έτσι τους φαντάζομαι... δεν εξηγείται διαφορετικά. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από lafayetter Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geosss Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα την βοήθεια σας! Θέλω να παραγγείλω το συγκεκριμένο κρεβάτι (χωρίς το στρώμα, γιατί δεν συμφέρει λόγω πολύ υψηλών μεταφορικών) μαζί με τα κομοδίνα. Το στρώμα παρόλο που είναι πολύ οικονομικό, ανεβάζει υπερβολικά την τιμή των μεταφορικών. Το κόστος του κρεβατιού (χωρίς το στρώμα) και των κομοδίνων είναι περίπου 800 ευρώ και τα μεταφορικά είναι περίπου 500ευρω μέχρι το λιμάνι του Πειραια και το βάρος όλων αυτών (χωρίς το στρώμα) είναι 300kg, ενώ αν συμπεριλάβουμε και το στρώμα το κόστος είναι περίπου 930ευρω και των μεταφορικών 3000ευρω περίπου!!!!!! (τελείως παράλογο μου φαίνεται) Τα λινκ είναι τα παρακάτω: 1)https://www.aliexpress.com/item/1005001699492570.html?pdp_npi=2%40dis%21USD%21US%20%24799.00%21US%20%24799.00%21%21%21%21%21%40210312ee16785329189381182e7a91%2112000017203712777%21im 2)https://www.alibaba.com/product-detail/hot-sale-round-wedding-leather-bed_62405801148.html Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1)Μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος του τελωνείου στο περίπου να έχω μια ιδέα; 2)Πως μπορώ να κατοχυρωθώ όσο αφορά την ακρίβεια της παραγγελίας από το aliexpress και ότι δεν θα χάσω τα χρήματά μου, επειδή το ποσό είναι μεγάλο; (πρώτη φορά θα παραγγείλω από εκεί) (πχ. με email, whatsapp, messenger?-τι λαμβάνεται υπόψιν για αποδεικτικό) ΥΓ. Η επιλογή αυτού του κρεβατιού είναι μονόδρομος και γνωρίζω ότι θα υπάρχει ρίσκο έτσι και αλλιώς, απλά θέλω να μειώσω τον κίνδυνο να πάει κάτι στραβά! Δυστυχώς, δεν μπορώ να το βρω στην Ευρώπη αυτό το κρεβάτι! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 1 Απριλίου 2023 από Geosss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Geosss είπε Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα την βοήθεια σας! Θέλω να παραγγείλω το συγκεκριμένο κρεβάτι (χωρίς το στρώμα, γιατί δεν συμφέρει λόγω πολύ υψηλών μεταφορικών) μαζί με τα κομοδίνα. Το στρώμα παρόλο που είναι πολύ οικονομικό, ανεβάζει υπερβολικά την τιμή των μεταφορικών. Το κόστος του κρεβατιού (χωρίς το στρώμα) και των κομοδίνων είναι περίπου 800 ευρώ και τα μεταφορικά είναι περίπου 500ευρω μέχρι το λιμάνι του Πειραια και το βάρος όλων αυτών (χωρίς το στρώμα) είναι 300kg, ενώ αν συμπεριλάβουμε και το στρώμα το κόστος είναι περίπου 930ευρω και των μεταφορικών 3000ευρω περίπου!!!!!! (τελείως παράλογο μου φαίνεται) Τα λινκ είναι τα παρακάτω: 1)https://www.aliexpress.com/item/1005001699492570.html?pdp_npi=2%40dis%21USD%21US%20%24799.00%21US%20%24799.00%21%21%21%21%21%40210312ee16785329189381182e7a91%2112000017203712777%21im 2)https://www.alibaba.com/product-detail/hot-sale-round-wedding-leather-bed_62405801148.html Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1)Μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος του τελωνείου στο περίπου να έχω μια ιδέα; 2)Πως μπορώ να κατοχυρωθώ όσο αφορά την ακρίβεια της παραγγελίας από το aliexpress και ότι δεν θα χάσω τα χρήματά μου, επειδή το ποσό είναι μεγάλο; (πρώτη φορά θα παραγγείλω από εκεί) (πχ. με email, whatsapp, messenger?-τι λαμβάνεται υπόψιν για αποδεικτικό) ΥΓ. Η επιλογή αυτού του κρεβατιού είναι μονόδρομος και γνωρίζω ότι θα υπάρχει ρίσκο έτσι και αλλιώς, απλά θέλω να μειώσω τον κίνδυνο να πάει κάτι στραβά! Δυστυχώς, δεν μπορώ να το βρω στην Ευρώπη αυτό το κρεβάτι! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Αν δεν το έκανες θα μιλήσεις με τον πωλητή, μπορεί να τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί και να σου βγάλει τιμή με όλα μέσα δλδ εκτελωνισμό, Φ.Π.Α και δασμοί (αν υπάρχουν) και να τα πληρωσεις όλα στο κατάστημα. Γράφει πιο κάτω στο FAQS ότι αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το τελωνείο και να το παραδώσουν στη πόρτα σου (ερώτηση 5). Επίσης στο FAQS γράφει 1. Whats our payments terms? We accepts T/T or WEST UNION.30% deposit,70% before delivery. Καλά ειναι να πληρωσεις μέσα από την πλατφόρμα του Aliexpress. Αν κάνεις την αγορά και πληρωσεις κανονικά μέσα από την πλατφόρμα του Aliexpress εχεις ασφάλεια από το ίδιο το Aliexpress, τα χρήματα πάνε στο Aliexpress και όταν παραλαβεις και δηλώσεις όλα καλά τοτε θα δοθούν στον πωλητή. Αν κάτι πάει στραβά, δεν παραλαβεις για κάποιο λόγο η δεν ειναι όπως θα έπρεπε κάνεις αμφισβήτηση και θα σου βρει λύση το Aliexpress, αλλά κοίτα να τραβήξεις βίντεο όταν το παραλαβεις και το ανοίξεις για να εχεις αποδείξεις. Φαντάζομαι τα 800€ που λες ειναι αφού έχει αφαιρεθεί ο Φ.Π.Α από την αρχική τιμή που γράφει VAT Included (τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α) Το μόνο που μπορώ να σου πω ειναι ότι στην Ελλαδα θα χρεωθείς τον Φ.Π.Α που όπως βλέπεις και στις φώτο κάτω ειναι στα 192€, δασμοί φαίνεται να μη έχει. Βρήκα σε άλλο κατάστημα αυτό εδώ https://vi.aliexpress.com/item/4000866675628.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.5d5b1c46Itx5Rv&algo_pvid=afaa592d-2cae-43f3-b86d-9400380857d9&algo_exp_id=afaa592d-2cae-43f3-b86d-9400380857d9-1&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"10000009741783663"}&pdp_npi=3%40dis!EUR!813.37!813.37!!!!!%40211bf31716803859462336838d06ce!10000009741783663!sea!GR!0&curPageLogUid=ZrValvEwcVP7 ειναι χωρίς στρώμα και γράφει set δεν ξέρω αν εννοεί ότι έχει και τα κομοδίνα, μπορεις να ρωτήσεις τον πωλητή. Edit: μπορεί να ειναι χωρίς κομοδίνα, στο SPECIFICATIONS γράφει - With Storage Space: Without Drawer. Αλλά ρώτα τον πωλητή, μπορεί να εννοεί αποθηκευτικό συρτάρι κάτω από το κρεβάτι. Είναι στα 813,37€ και έχει έξοδα αποστολής 244,97€, όπως θα δεις και στην φώτο κάτω στο checkout αφαιρεί τον Φ.Π.Α (price adjustment) -204,84 και το σύνολο βγαίνει στα 853,49€. Στην Ελλαδα θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α που αφαιρέθηκε, δασμοί μάλλον δεν έχει και έξοδα εκτελωνισμού που ειναι ανάλογα ποια εταιρία θα αναλάβει τον εκτελωνισμό, τα ΕΛΤΑ έχουν τιμοκατάλογο https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf και βγαίνει στα 25€ από 500€ μεχρι τα 1000€ και 50€ για πάνω από 1000€, αλλά δεν ξέρω αν αναλαμβάνει τέτοιου τύπου δέματα. Άλλες εταιρίες έχουν δικές τους τιμές πιο ανεβασμένες και χρεώνουν και άλλα, θα πρέπει να μάθεις ποια θα αναλάβει τον εκτελωνισμό και να ρωτήσεις τι θα σου χρεώσουν πέρα από το Φ.Π.Α που ειναι σίγουρο. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 @nikosgiann78 καλημέρα, τα Cainiao super economy for special goods που έχεις λάβει πρόσφατα ήρθαν όλα μέσω Ουγγαρίας ή στέλνουν και μέσω Ουζμπεκιστάν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosgiann78 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 19 ώρες πριν, radiotv είπε @nikosgiann78 καλημέρα, τα Cainiao super economy for special goods που έχεις λάβει πρόσφατα ήρθαν όλα μέσω Ουγγαρίας ή στέλνουν και μέσω Ουζμπεκιστάν; Μέσω Ουγγαρίας ήταν.... στα δείχνω κιόλας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radiotv Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Μέσω Ουγγαρίας ήταν.... στα δείχνω κιόλας Το δικό μου έκανε ένα μήνα να φανεί στην Ουγγαρία,παίζει να στέλνουν ακόμη και μέσω Ουζμπεκιστάν; ή καθιερώθηκε η αποστολή μέσω Ουγγαρίας; Αν έχει και κάποιος άλλος στο φόρουμ πρόσφατα αποστολές με Cainiao super economy for special goods ας μας πει μέσω ποιας χώρας τους ήρθαν,προσωπικά περιμένω ένα μόνο που έρχεται μέσω Ουγγαρίας. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από radiotv Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_p Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Καλημέρα. Να υποθέσω οτι το πακέτο ήρθε Ελλάδα οπως γράφει? Ξέρουμε βάση του track number από που θα το παραλάβω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PD73 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Με Cainaio Super Economy Global πάντως μου έκοψαν κουστούμι τα ΕΛΤΑ 3,20 για θήκη 3 ευρώ 👎 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lafayetter Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 μέρες και το δέμα δεν έχει φτάσει/σκαναριστεί. Έλεος με αυτά ΕΛΤΑ βάζουν ότι θέλουν σε τελωνείο, αργούν κάτι χρόνια. Την Παρασκευή εάν δεν έχει αλλάξει κάτι θα κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής μετά ας πάει όπου θέλει και θα το ξανά παραγγείλω με DHL ούτος ή άλλος τα ΕΛΤΑ θα βάλουν ότι θέλουν τουλάχιστον η DHL σου ζητάει τα έγγραφα πριν το τελωνείο. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από lafayetter Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα