omokas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 40 λεπτά πριν, sakisgri είπε Μέσο όρο συνήθως 4 ήμερες μεχρι να παραλαβεις. Αν βάλεις το tracking number σου αλλά να αλλάξεις τα τελευταία 2-3 ψηφία προς τα κάτω (μικρότερο αριθμό από αυτό που εχεις) θα δεις δέματα που έχουν παραδοθεί και θα έχεις μια ιδέα. Σάκη σε ευχαριστώ, σκέψου άλλαξα τα εισιτήρια να φύγω μια βδομάδα μετά για να τα προλάβω! Επειδή ειμαι σε νησί θα ήθελε πιστέυω 3-4 εργάσιμες αν ήταν ήδη Θεσσαλονίκη, αν εμφανιστεί αύριο Θεσσαλονίκη τότε το Σάββατο ή τη Δευτέρα θα είναι εδώ πιστεύω, αν αργήσει να μπέι Θεσσαλονίκη τότε πάμε σίγουρα για την άλλη βδομάδα. Το λεω γιατι με τη Γενική π.χ ενα δέμα απο Αθήνα εδώ Χανιά φτάνει μετα απο 2-3 εργάσιμες (κολλάει πάντα μια μέρα Αθήνα και κάποιες φορές και την επόμενη, την μεθεπόμενη φτάνει). Για παράδοση δεν το συζητώ πρέπει να τρέχεις να το πάρεις, στα 8 χρόνια που είμαι εδώ μόνο μια φορά μου έφεραν δέμα στο σπίτι και αυτό επειδή ήταν καραντίνα και ούτε καν οι ίδιοι αλλα ταξί Δυστηχώς στα νησιά ειναι ότι χειρότερο διότι μάλλον τα πηγαίνουν πρώτα σε κεντρικές πόλεις, δηλαδή όπως τα ΕΛΤΑ που αντι να στείλουν απευθείας απο Αθήνα -> Χανιά. Στέλνουν τα πάντα στο Ηράκλειο και απο εκεί μετά θέλει άλλη μια έξτρα μέρα για όπου είναι. Για να γλιτώσουν κόστος απο το να στέλνουν σε κάθε πόλη του νησιού. 1
lafayetter Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, το tracking num έχει κολλήσει στο Αποστολή αντικειμένου ΟΛΛΑΝΔΙΑ 24/03/2023 20:51 (μέσο ΕΛΤΑ track & trace) όπως αντίστοιχα και στο Parcelapp. Ξέρουμε περίπου πόσες μερες κάνει απο Ολλανδία προς Ελλάδα? Ρώτησα ενα νταλικέρη στο Αγ.Στέφανο που πέρναγα και πιάσαμε τη κουβέντα, μου κάνει 3-4 μέρες το πολύ κάνουν από Ολλανδία, έρχονται μέσο Ιταλίας. Το θέμα είναι οτι στο Parcelapp γράφει οτι έφυγε 25/03/2023 και στα ΕΛΤΑ γράφει 24/03/2023. Αν έφυγε 24 είναι πολύ, αν έφυγε 25 δικαιολογείται. Ποιο είναι το σωστό? Μπας και περνάει καμία Ουγγαρία? Εχω αγχωθεί λίγο γιατι διάβασα και προηγούμενα post και τρόμαξα με κατι αναμονές στο τελωνείο 20 μέρες. Πάντως και με DHL απο Γερμανία ως απλή αποστολή (Deutsche Post) μου κάνει 8 μέρες. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από lafayetter
Billator Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 26/3/2023 στις 11:12 ΠΜ, MacGyverLarisa είπε Καλημέρα. Θέλω να πάρω από ένα ζευγάρι γυαλιά που φαίνονται στην φώτο από τον ίδιο πωλητή. Χρεώνει 2 φορές έξοδα αποστολής. Αν πάρω μόνο 2 μαύρα ή μόνο 2 κίτρινα χρεώνει 1 φορά έξοδα αποστολής. Επειδή αλλάζει ο κωδικός του προϊόντος. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο? Αλλάζει κάπως ή να κοιτάξω για άλλον πωλητή? Συνήθως αν "παίξεις" με τον αποστολής πολλές φορές γίνεται merged , αυτό συμβαίνει κυρίως στα AliExpress shipping methods, το κάνω συνέχεια γιατί συμφέρει άπειρα όταν οι πωλητές κάνουν τους "έξυπνους" και χρεώνουν 10-15€ μεταφορικά για 2-3€ προϊόν. Επειδή αγοράζω για φίλους και συγγενείς τα ανταλλακτικά από ηλεκτρικές σκούπες μου βγαίνουν περίπου 20-30% φθηνότερα από το κανονικό έτσι, και όταν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη κάποιοι sellers ζητάνε να πληρώσεις την διαφορά επιπλέον. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από Billator
radiotv Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lafayetter είπε Καλησπέρα, το tracking num έχει κολλήσει στο Αποστολή αντικειμένου ΟΛΛΑΝΔΙΑ 24/03/2023 20:51 (μέσο ΕΛΤΑ track & trace) όπως αντίστοιχα και στο Parcelapp. Ξέρουμε περίπου πόσες μερες κάνει απο Ολλανδία προς Ελλάδα? Ρώτησα ενα νταλικέρη στο Αγ.Στέφανο που πέρναγα και πιάσαμε τη κουβέντα, μου κάνει 3-4 μέρες το πολύ κάνουν από Ολλανδία, έρχονται μέσο Ιταλίας. Το θέμα είναι οτι στο Parcelapp γράφει οτι έφυγε 25/03/2023 και στα ΕΛΤΑ γράφει 24/03/2023. Αν έφυγε 24 είναι πολύ, αν έφυγε 25 δικαιολογείται. Ποιο είναι το σωστό? Μπας και περνάει καμία Ουγγαρία? Εχω αγχωθεί λίγο γιατι διάβασα και προηγούμενα post και τρόμαξα με κατι αναμονές στο τελωνείο 20 μέρες. Πάντως και με DHL απο Γερμανία ως απλή αποστολή (Deutsche Post) μου κάνει 8 μέρες. αν έρθει οδικώς υπολόγισε περίπου μία εβδομάδα μετά θα φανεί στην Ελλάδα,στο τρακινγκ πριν από αυτό που έβαλες δείχνει τίποτα για τελωνείο; αν όχι θα περάσει εδώ τελωνείο. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από radiotv 1
valantis123 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα, σε δέμα που έχει φτάσει στο νησί που είμαι με tracking "UA4740*****HU" που πρέπει να το αναζητήσω γιατί καμία κούριερ δε μου δίνει δεδομένα...
omokas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Να ενημερώσω πώς παρέλαβα απο τα ΕΛΤΑ σήμερα !! Κι όμως συμβαίνουν θαύματα, το εμφάνισε σήμερα 28/3 το πρωί στη μονάδα διαλογής των Χανίων Πράγμα περίεργο καθώς αν δείτε στο tracking ήταν 24/3 στον Αερολιμένα Αθηνών Παλαιότερα υπήρχαν μηνύματα προς ΚΔ Αττικής -> ΚΔ Ηρακλείου -> Μ.Δ Χανίων Μάλλον τα έχουν απενεργοποιήσει να μην εμφανίζονται ή βελτιστοποίησαν τις διαδρομές γιατί και ο χρόνος αυτός είναι ρεκόρ για νησί και ΕΛΤΑ 1 1
nikosgiann78 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, lafayetter είπε Καλησπέρα, το tracking num έχει κολλήσει στο Αποστολή αντικειμένου ΟΛΛΑΝΔΙΑ 24/03/2023 20:51 (μέσο ΕΛΤΑ track & trace) όπως αντίστοιχα και στο Parcelapp. Ξέρουμε περίπου πόσες μερες κάνει απο Ολλανδία προς Ελλάδα? Ρώτησα ενα νταλικέρη στο Αγ.Στέφανο που πέρναγα και πιάσαμε τη κουβέντα, μου κάνει 3-4 μέρες το πολύ κάνουν από Ολλανδία, έρχονται μέσο Ιταλίας. Το θέμα είναι οτι στο Parcelapp γράφει οτι έφυγε 25/03/2023 και στα ΕΛΤΑ γράφει 24/03/2023. Αν έφυγε 24 είναι πολύ, αν έφυγε 25 δικαιολογείται. Ποιο είναι το σωστό? Μπας και περνάει καμία Ουγγαρία? Εχω αγχωθεί λίγο γιατι διάβασα και προηγούμενα post και τρόμαξα με κατι αναμονές στο τελωνείο 20 μέρες. Πάντως και με DHL απο Γερμανία ως απλή αποστολή (Deutsche Post) μου κάνει 8 μέρες. Το tracking number update από το PostNL που λέει 'The item is on transport to the country of destination' είναι το σημείο που το δέμα εστάλη από Ολλανδία στην Ελλάδα και είναι το σωστό. Το 'Αποστολή αντικειμένου' από το σύστημα των ΕΛΤΑ, είναι απλά μια αναφορά 1 1
lafayetter Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, radiotv είπε αν έρθει οδικώς υπολόγισε περίπου μία εβδομάδα μετά θα φανεί στην Ελλάδα,στο τρακινγκ πριν από αυτό που έβαλες δείχνει τίποτα για τελωνείο; αν όχι θα περάσει εδώ τελωνείο. Δυστυχώς δεν πέρασε Ολλανδία τελωνείο, δεν έχει τίποτα πριν σε customs clearance, export customs office κλπ. Θα περάσει εδώ όπως λες και θα είναι μεγάλη η χρέωση. Κάνει όμως μια εβδομάδα από Ολλανδία? Σαν πολύ μου ακούγεται, το πρόβλημα θα ειναι στο τελωνείο, έχω την αίσθηση οτι θα κάτσει μέρες μπορεί και βδομάδες μέχρι να ξεκολλήσει από το τελωνείο αν κάνουν σωστή κοστολόγηση και αν όχι πάλι πίσω και μπλέξιμο γενικά, καλύτερα με DHL. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από lafayetter
radiotv Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, lafayetter είπε Δυστυχώς δεν πέρασε Ολλανδία τελωνείο, δεν έχει τίποτα πριν σε customs clearance, export customs office κλπ. Θα περάσει εδώ όπως λες και θα είναι μεγάλη η χρέωση. Κάνει όμως μια εβδομάδα από Ολλανδία? Σαν πολύ μου ακούγεται, το πρόβλημα θα ειναι στο τελωνείο, έχω την αίσθηση οτι θα κάτσει μέρες μπορεί και βδομάδες μέχρι να ξεκολλήσει από το τελωνείο. έχεις πληρώσει το ΦΠΑ στο checkout? τι αξία έχει το αντικείμενο; στην σελίδα 294 έχει αναλυτικό οδηγό 11 λεπτά πριν, omokas είπε Να ενημερώσω πώς παρέλαβα απο τα ΕΛΤΑ σήμερα !! Κι όμως συμβαίνουν θαύματα, το εμφάνισε σήμερα 28/3 το πρωί στη μονάδα διαλογής των Χανίων Πράγμα περίεργο καθώς αν δείτε στο tracking ήταν 24/3 στον Αερολιμένα Αθηνών Παλαιότερα υπήρχαν μηνύματα προς ΚΔ Αττικής -> ΚΔ Ηρακλείου -> Μ.Δ Χανίων Μάλλον τα έχουν απενεργοποιήσει να μην εμφανίζονται ή βελτιστοποίησαν τις διαδρομές γιατί και ο χρόνος αυτός είναι ρεκόρ για νησί και ΕΛΤΑ όντως τελευταία σε μια εβδομάδα περίπου από την ημέρα που φτάνουν Ελλάδα, παραλαμβάνω και εγώ αντικείμενα εκτελωνισμενα στην Ουγγαρία τρακινγκ τύπου U....HU Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από radiotv 2
lafayetter Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, radiotv είπε έχεις πληρώσει το ΦΠΑ στο checkout? τι αξία έχει το αντικείμενο; στην σελίδα 294 έχει αναλυτικό οδηγό Η αξία είναι 230€ περίπου και πλήρωσα 163€, αφαιρεί τον ΦΠΑ γιατί είναι πάνω από 186€ σύνολο. Δεν πειράζει next order. 15 λεπτά πριν, omokas είπε Να ενημερώσω πώς παρέλαβα απο τα ΕΛΤΑ σήμερα !! Κι όμως συμβαίνουν θαύματα, το εμφάνισε σήμερα 28/3 το πρωί στη μονάδα διαλογής των Χανίων Πράγμα περίεργο καθώς αν δείτε στο tracking ήταν 24/3 στον Αερολιμένα Αθηνών Παλαιότερα υπήρχαν μηνύματα προς ΚΔ Αττικής -> ΚΔ Ηρακλείου -> Μ.Δ Χανίων Μάλλον τα έχουν απενεργοποιήσει να μην εμφανίζονται ή βελτιστοποίησαν τις διαδρομές γιατί και ο χρόνος αυτός είναι ρεκόρ για νησί και ΕΛΤΑ Έρχονται εκλογές γι'αυτό μάλλον😃🙏
sakisgri Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, lafayetter είπε Καλησπέρα, το tracking num έχει κολλήσει στο Αποστολή αντικειμένου ΟΛΛΑΝΔΙΑ 24/03/2023 20:51 (μέσο ΕΛΤΑ track & trace) όπως αντίστοιχα και στο Parcelapp. Ξέρουμε περίπου πόσες μερες κάνει απο Ολλανδία προς Ελλάδα? Ρώτησα ενα νταλικέρη στο Αγ.Στέφανο που πέρναγα και πιάσαμε τη κουβέντα, μου κάνει 3-4 μέρες το πολύ κάνουν από Ολλανδία, έρχονται μέσο Ιταλίας. Το θέμα είναι οτι στο Parcelapp γράφει οτι έφυγε 25/03/2023 και στα ΕΛΤΑ γράφει 24/03/2023. Αν έφυγε 24 είναι πολύ, αν έφυγε 25 δικαιολογείται. Ποιο είναι το σωστό? Μπας και περνάει καμία Ουγγαρία? Εχω αγχωθεί λίγο γιατι διάβασα και προηγούμενα post και τρόμαξα με κατι αναμονές στο τελωνείο 20 μέρες. Πάντως και με DHL απο Γερμανία ως απλή αποστολή (Deutsche Post) μου κάνει 8 μέρες. Το δέμα σου μπορεί και να έχει φτάσει Ελλαδα. Επόμενη ενημερώσει θα δεις όταν τα ΕΛΤΑ αποφασίσουν να σκαναρουν το δέμα σου.... Έχω και εγώ ένα μέσω Ουγγαρίας (LA*******HU) στην ίδια φάση από της 22/3/2023. 1 ώρα πριν, lafayetter είπε Η αξία είναι 230€ περίπου και πλήρωσα 163€, αφαιρεί τον ΦΠΑ γιατί είναι πάνω από 186€ σύνολο. Δεν πειράζει next order. Έρχονται εκλογές γι'αυτό μάλλον😃🙏 Αφού πλήρωσες 163€, στην Ελλαδα θα πληρωσεις φ.π.α και έξοδα εκτελωνισμού, Δασμοί δεν έχει η βιντεοκάμερα όπως θα δεις στη φώτο κάτω, άρα θα πληρωσεις 39,12€ (φ.π.α) και 20€ (έξοδα εκτελωνισμού) = 59,12€ Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από sakisgri 1 1
lafayetter Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 25 λεπτά πριν, sakisgri είπε Το δέμα σου μπορεί και να έχει φτάσει Ελλαδα. Επόμενη ενημερώσει θα δεις όταν τα ΕΛΤΑ αποφασίσουν να σκαναρουν το δέμα σου.... Έχω και εγώ ένα μέσω Ουγγαρίας (LA*******HU) στην ίδια φάση από της 22/3/2023. Αφού πλήρωσες 163€, στην Ελλαδα θα πληρωσεις φ.π.α και έξοδα εκτελωνισμού, Δασμοί δεν έχει η βιντεοκάμερα όπως θα δεις στη φώτο κάτω, άρα θα πληρωσεις 39,12€ (φ.π.α) και 20€ (έξοδα εκτελωνισμού) = 59,12€ Σάκη σε υπερ ευχαριστώ πραγματικά βοηθάς άπειρα! 🙏🙂 Είχα μπει και εγώ στον υπολογισμό τελωνείου στο συγκεκριμένο site άλλα όταν πέταγα υπολογισμό μου έβγαζε κάτι monthly..... exited κάτι τέτοιο δλδ δεν μου έβγαζε results. 1
sakisgri Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, lafayetter είπε Σάκη σε υπερ ευχαριστώ πραγματικά βοηθάς άπειρα! 🙏🙂 Είχα μπει και εγώ στον υπολογισμό τελωνείου στο συγκεκριμένο site άλλα όταν πέταγα υπολογισμό μου έβγαζε κάτι monthly..... exited κάτι τέτοιο δλδ δεν μου έβγαζε results. Να σαι καλά. Ναι το παλιό λινκ που είχα ανεβάσει και σε εμένα έβγαζε το monthly limit, και ας μη το έχω χρησιμοποίηση για καιρό. Βρήκα άλλο που δίνει μεχρι 5 την ήμερα. https://www.simplyduty.com/import-calculator/ Και εδώ θα βρείτε το Ευρετήριο Δασμολογικής Κατάταξης Εμπορευμάτων https://www.aade.gr/teloneia/taric-diaheirisi-dasmologioy πατάμε εκεί που γράφει Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2019/1776 Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2023 από sakisgri 1 1
Chr15t05 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω κάποιες αγορές από Aliexpress και θέλω τα φώτα σας! Σκοπεύω να αγοράσω 5 αντικείμενα συνολικής αξίας 468,86€ (348,52€ τα προϊόντα με ΦΠΑ και 120,33€ μεταφορικά). αναλυτικά: 1) 168,67€ αποστολή με AliExpress Standard Shipping δωρεάν 2) 12,84€*2 (25,68€) αποστολή με AliExpress Standard Shipping δωρεάν 3) 142,51€ αποστολή με AliExpress Premium Shipping 117,66€ 4) 11,67€ αποστολή με AliExpress Standard Shipping 2,67€ Μπορείτε να μου πείτε αν έχω επιλέξει σωστούς τρόπους αποστολής και αν θα πληρώσω τελωνείο; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τη βοήθεια!
radiotv Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Chr15t05 είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω κάποιες αγορές από Aliexpress και θέλω τα φώτα σας! Σκοπεύω να αγοράσω 5 αντικείμενα συνολικής αξίας 468,86€ (348,52€ τα προϊόντα με ΦΠΑ και 120,33€ μεταφορικά). αναλυτικά: 1) 168,67€ αποστολή με AliExpress Standard Shipping δωρεάν 2) 12,84€*2 (25,68€) αποστολή με AliExpress Standard Shipping δωρεάν 3) 142,51€ αποστολή με AliExpress Premium Shipping 117,66€ 4) 11,67€ αποστολή με AliExpress Standard Shipping 2,67€ Μπορείτε να μου πείτε αν έχω επιλέξει σωστούς τρόπους αποστολής και αν θα πληρώσω τελωνείο; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τη βοήθεια! Τελωνείο περνάνε όσα δεν έχουν πληρώσει ΦΠΑ στο checkout, άνω των 186€ με ΦΠΑ πιθανώς το πιο ακριβό που αναφερεις, μακριά από premium shipping κάνει τζιζ,στην σελίδα 294 έχει αναλυτικό οδηγό ο @sakisgri Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2023 από radiotv 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα