Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 15/3/2023 στις 5:41 ΜΜ, sakisgri είπε

Να σαι καλά.

Κοίτα γράφω ότι το "Cainiao super economy for special goods" δεν ειναι ασφαλής, επίσης πιο κάτω γράφω ότι το "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά όπως και το "Cainiao super economy for special goods". Άρα όπως δεν μπορεί το "Cainiao Standard For Special Goods" να γίνει combined έτσι δεν μπορεί ούτε το "Cainiao super economy for special goods" αλλά δεν το έγραψα γιατι το αποκλείω σαν τρόπο αποστολής από την αρχή ( όπως και το" AliExpress Premium Shipping")  και δεν θα πρέπει να το επιλεξεις ούτε μόνο του. Γιατί όπως έγραψα δεν ειναι ασφαλής και 99% περνάει τελωνείο.

Με λίγα λόγια, Cainiao super economy for special goods, Cainiao Standard For Special Goods, Cainiao Heavy Parcel Line και AliExpress Premium Shipping δεν γίνονται combined.

Αυτό που κερδίζεις με το combined ειναι έρχεται σαν ένα δέμα, αλλά κυρίως ότι έρχονται συστημενα τα απλά δέματα (σαν απλό έχει ενημέρωση μεχρι να φτάσει Αθήνα). Αν ένα απλό δέμα φτάσει Ελλαδα και δεν το παραλάβεις ποτέ, δεν παίρνεις χρήματα πίσω, επειδή βλέπει το Aliexpress ότι έφτασε στα ΕΛΤΑ (όπως το βλέπουμε και εμείς) και δεν ξέρει αν πράγματι παρέλαβες η όχι θα σου πει ειναι στο τοπικό ταχυδρομείο σου να πας να το παραλάβεις και κλείνει το dispute, ενώ με το συστημένο αφού έχει ενημέρωση μεχρι το σπίτι και θέλει και υπογραφή βλέπουν αν δεν παρέλαβες  και παίρνεις τα χρήματα πίσω ( όπως ο φίλος πιο πάνω)

Με Aliexpress saver shipping η Aliexpress selection saver θα σου έλεγα πάρτα και σαν ένα δέμα, θα έρθει και περίπου ίδιο χρόνο με το standard. Αλλά για τα Cainiao Super Economy Global και Cainiao Super Economy όχι, γιατι έχουν πολύ μεγάλη καθυστέρηση και κάποιοι έχουν αναφέρει δεν παρέλαβαν ποτέ (ενώ έφτασε στα ΕΛΤΑ) και δεν πήραν χρήματα πίσω για τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω και αναγκάστηκαν να κάνουν αμφισβήτηση στην τράπεζα για λίγα ευρώ.

Kαλησπέρα, μια απορία μην κάνω καποιο λάθος το Aliexpress Selection Super Economy Global  είναι το ίδιο με το Aliexpress Super Economy Global  γίνεται combined delivery κανονικα με άλλα αντικείμενα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

36 λεπτά πριν, MySql είπε

Kαλησπέρα, μια απορία μην κάνω καποιο λάθος το Aliexpress Selection Super Economy Global  είναι το ίδιο με το Aliexpress Super Economy Global  γίνεται combined delivery κανονικα με άλλα αντικείμενα?

Καλησπέρα, νομίζω ειναι το ίδιο και μάλλον θα γίνεται και combined αφού ειναι με Cainiao, ο @radiotv μου είχε πει να το προσθέσω στη λίστα γιατι είχε πάρει ένα δέμα με Aliexress Selection Super Economy Global ίσως θα μπορούσε να δώσει τα φώτα του.

Γράφω 2 σελίδες πίσω (σελίδα 313) γιατι το έψαξα λίγο παραπάνω για τα combined και είχα διαβάσει το εξής.

• πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι για να πραγματοποιηθεί η συνδυασμένη παράδοση, θα πρέπει να πληρώσετε τα πάντα ταυτόχρονα μέσω του καλαθιού αγορών.

Έχεις πιο πολλές πιθανότητες να γίνει έτσι.

7 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα, νομίζω ειναι το ίδιο και μάλλον θα γίνεται και combined αφού ειναι με Cainiao, ο @radiotv μου είχε πει να το προσθέσω στη λίστα γιατι είχε πάρει ένα δέμα με Aliexress Selection Super Economy Global ίσως θα μπορούσε να δώσει τα φώτα του.

Γράφω 2 σελίδες πίσω (σελίδα 313) γιατι το έψαξα λίγο παραπάνω για τα combined και είχα διαβάσει το εξής.

• πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι για να πραγματοποιηθεί η συνδυασμένη παράδοση, θα πρέπει να πληρώσετε τα πάντα ταυτόχρονα μέσω του καλαθιού αγορών.

Έχεις πιο πολλές πιθανότητες να γίνει έτσι.

ολα μαζι θα τα πληρωσω οποτε θα το ρισκαρω μαλλον και θα σας πω τι εγινε για να το προσθεσεις και αυτο.

Στην χειροτερη τι μπορει να γινει να περασει τελωνείο ή να μην έρθει συστημένο μέχρι το σπίτι μου ?

• Like 1

35 λεπτά πριν, MySql είπε

ολα μαζι θα τα πληρωσω οποτε θα το ρισκαρω μαλλον και θα σας πω τι εγινε για να το προσθεσεις και αυτο.

Στην χειροτερη τι μπορει να γινει να περασει τελωνείο ή να μην έρθει συστημένο μέχρι το σπίτι μου ?

Τελωνείο δεν περνάει, απλώς αν κάποιο δέμα δεν γίνει combined θα έρθει μόνο του σαν απλό δέμα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Τελωνείο δεν περνάει, απλώς αν κάποιο δέμα δεν γίνει combined θα έρθει μόνο του σαν απλό δέμα.

Οκ οποτε στην χειροτερη θα γινουν τα υπολοιπα (6 προιόντα) και δεν θα γινει αυτο οποτε θα χάσω 4 ευρώ.

Θα το ρισκάρω για το πειραμα να δουμε τι θα γινει 

Επεξ/σία από MySql

4 λεπτά πριν, MySql είπε

Οκ οποτε στην χειροτερη θα γινουν τα υπολοιπα (6 προιόντα) και δεν θα γινει αυτο οποτε θα χάσω 4 ευρώ.

Θα το ρισκάρω για το πειραμα να δουμε τι θα γινει 

Μπορεί να γίνουν όλα, μπορεί να γίνουν 2 πακέτα combined (δλδ 3+4), μπορεί κάποιο να μείνει απέξω για κάποιο λόγο και να έρθει μόνο του (σπάνια).

• Like 1

3 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Μπορεί να γίνουν όλα, μπορεί να γίνουν 2 πακέτα combined (δλδ 3+4), μπορεί κάποιο να μείνει απέξω για κάποιο λόγο και να έρθει μόνο του (σπάνια).

UPDATE το έκανα και μου το εβγαλε σαν 7 διαφορετικες παραγγελιες θα πρεπει να περιμενω καποιες μέρες να μου τα βγαλει σαν μία ή περισσοτερες το συστημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, MySql είπε

UPDATE το έκανα και μου το εβγαλε σαν 7 διαφορετικες παραγγελιες θα πρεπει να περιμενω καποιες μέρες να μου τα βγαλει σαν μία ή περισσοτερες το συστημα?

Ναι, δεν γίνεται κατευθείαν, θα περασει ένα κέντρο διαλογής και μετά θα πάει στο κέντρο διαλογής που γίνεται το combined.

Δες τα 3  δικά μου που έγιναν combined.το πρώτο πχ στης 7/3/23 πέρασε το πρώτο κέντρο διαλογής και στης 9/3/23 πέρασε το άλλο κέντρο που έγινε combined. Μπορεί να περασει και 2 κέντρα διαλογής πριν γίνει combined, ανάλογα από που φεύγει το δέμα.

https://parcelsapp.com/en/tracking/UA475915224HU

https://parcelsapp.com/en/tracking/UA475052855HU

https://parcelsapp.com/en/tracking/UA474847307HU

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

2 ώρες πριν, MySql είπε

με AliExpress super economy global είχα παραλάβει κάτι,το AliExpress selection super economy global δεν το έχω ξαναδεί, νομίζω ότι αυτά που έχουν το Selection μπροστά στέλνονται ξεχωριστά. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, radiotv είπε

με AliExpress super economy global είχα παραλάβει κάτι,το AliExpress selection super economy global δεν το έχω ξαναδεί, νομίζω ότι αυτά που έχουν το Selection μπροστά στέλνονται ξεχωριστά. 

οκ, γιατι είχες ρωτήσει εδώ γιαυτό

Και για την λίστα έκανα λάθος, μου είχες πει για το Cainiao super economy/Cainiao super economy global.

EDIT: Είχες πει για το AliExpress super economy global να το προσθέσω και μπερδεύτηκα εγώ.

Edit: έχω πάρει με Aliexpress selection saver combined, άρα λογικά θα γίνεται και αυτό.

Λογικά αφού ειναι Aliexpress τρόπο αποστολής θα γίνεται combined.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, sakisgri είπε

οκ, γιατι είχες ρωτήσει εδώ γιαυτό

Και για την λίστα έκανα λάθος, μου είχες πει για το Cainiao super economy/Cainiao super economy global.

EDIT: Είχες πει για το AliExpress super economy global να το προσθέσω και μπερδεύτηκα εγώ.

Edit: έχω πάρει με Aliexpress selection saver combined, άρα λογικά θα γίνεται και αυτό.

Λογικά αφού ειναι Aliexpress τρόπο αποστολής θα γίνεται combined.

έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα, νομίζω πάντως ότι όσα έχουν selection μπροστά δεν γίνονται combined, εφόσον  και τα δύο είναι AliExpress δεν θα έχουν θέμα τελωνείου. 

Για να τα ξεμπερδεψουμε λίγο

Cainiao super economy, Cainiao super economy global, AliExpress saver shipping μου έχουν γίνει combined σε συνδυασμούς μεταξύ τους, δεν παίζει ρόλο το συνολικό ποσό.

Αυτά που γίνονται σίγουρα compined είναι τα Superdeals είχα βάλει παραγγελία δύο πράγματα χαμηλής αξίας σύνολο 4€,το AliExpress μου είχε στείλει διαφημιστικό μήνυμα ότι τα Superdeals αποστέλλονται με δική του ευθύνη.

Ο πιο πιθανός τρόπος για να γίνουν compined παραγγελίες είναι να τα βάλεις όλα μαζί στο καλάθι ή έστω οι παραγγελίες να είναι μέσα σε ένα τριήμερο, μιλάω με βάση την δική μου μέχρι τώρα εμπειρία.

Επεξ/σία από radiotv
  • Like 2

Στις 19/3/2023 στις 9:32 ΠΜ, nikosgiann78 είπε

Εξαρτάται από που τύπωσε το tracking number είναι η απάντηση. Αν με 'μαγκιά' το τύπωσε από την πλατφόρμα του Aliexpress (γιατί κανονικά πλέον το Aliexpress δεν αφήνει το China post σαν shipping carrier για Ελλάδα) τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν το τύπωσε από κάποιο εξωτερικό σύστημα (το πιο πιθανόν) και αυτό δεν έχει ενημερώσει το σύστημα IOSS, τότε θα μπλέξεις με το τελωνείο.

Ρώτα τον πωλητή από ποιο σύστημα τύπωσε το tracking number για να το στείλει!!! (υπάρχει πιθανότητα να σου πει από το σύστημα της 4PX). Το σύστημα της 4PX παλιότερα ΔΕΝ δεχόταν αριθμό IOSS. Αν το άλλαξαν τώρα, αυτό δεν το ξέρω.

Σύμφωνα με το tracking number στην πλατφόρμα Ali express έχει φτάσει Ελλάδα και είναι σε υπκ για delivery

Όμως σύμφωνα με το tracking number στα ΕΛΤΑ δείχνει ακόμα 16/3 αναχώρηση από Κίνα...

Παίζει να άλλαξε και να μην έρχεται με ΕΛΤΑ?

Στις 17/3/2023 στις 5:22 ΜΜ, sakisgri είπε

Πιο πιθανό θα αλλάξει tracking number και θα φύγει κανονικά, μου έχει τύχει πολλές φόρες. Μια φορά ξανά γύρισε στον πωλητή και το έστειλε πάλι με άλλο tracking number (ίδια μορφή), τις άλλες φορές άλλαξε tracking number επιτόπου, αν θυμάμαι καλά την επόμενη η μεθεπόμενη μέρα και έφυγαν κανονικά. Μην ανησυχείς.

Είναι στα ΕΛΤΑ τα δέματα σου. Είναι απλά τα δέματα σου (semitrackable) δεν θα δεις άλλη ενημέρωση, μια μέρα θα σου το αφήσει ο ταχυδρόμος και θα φύγει, μπορεί σε 10 μέρες μπορεί και παραπάνω.

Θα μπορούσες να τα είχες παραγγείλει ταυτόχρονα από το Aliexpress και να ερχόταν και τα 2 μαζί συστημενα (combined delivery) και θα αναβαθμίζονταν αυτόματα η αποστολή σε Aliexpress standard shipping. Δες σελίδα 294 τα γράφω όλα εκεί.

Ευχαριστώ πολύ!!

[Έκανα παραγγελία με 4 πράγματα εκ των οποίων τα δύο έγιναν combined (δεν γνωρίζω πως και γιατί) και ήρθαν με γενική ταχυδρομική πριν μια βδομάδα. Αυτά τα δύο έρχονται ξεχωριστά. Θα πάω να διαβάσω και ότι έχετε γράψει στην σελίδα 294.]

• Like 1

3 ώρες πριν, Starla είπε

Σύμφωνα με το tracking number στην πλατφόρμα Ali express έχει φτάσει Ελλάδα και είναι σε υπκ για delivery

Όμως σύμφωνα με το tracking number στα ΕΛΤΑ δείχνει ακόμα 16/3 αναχώρηση από Κίνα...

Νομίζω στο βγάζει έτσι μολις φτάσει Ουγγαρία (η στην ενδιάμεση χώρα όποια και αν είναι αυτή - transit country) και ψευδώς δείχνει Ελλάδα. Παρακολούθησε το και απο parcelsapp

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Starla είπε

Φίλε, αν δεν έχω tracking number, δεν μπορώ να δω ακριβώς τι παίζει. Αν θες, στείλε μου σε προσωπικό μήνυμα το tracking number.

Μια διευκρίνηση.... Cainiao super economy, Cainiao super economy global & Aliexpress saver shipping/selection saver,......

πρακτικά είναι το ίδιο πράγμα και γίνονται combined εννοείτε με τα άλλα, και εννοείτε δεν υπάρχει και πρόβλημα με το τελωνείο καθώς όλα αυτά τα tracking number τυπώνονται κατευθείαν από την πλατφόρμα του Aliexpress, όπου και ενημερώνει απευθείας το σύστημα IOSS.

Απλά θα ήθελα κάποιος να μου πει αν έχει αποστολή τελευταία με Cainiao super economy for special goods και το σύστημα του έδωσε unregistered tracking number από το Hungarian Post!! Γιατί πήρα 2 τέτοια τελευταία. Το ένα είχε μαγνήτες και το άλλο ήταν υγρό, οπότε θεωρητικά αν τύπωνε ο πωλητής Aliexpress saver shipping tracking number και το έστελνε, κάπου θα 'σκάλωνε' το δέμα.

Χωρίς τίτλο.png

1.png

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...