Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, σήμερα έφτασε Βέλγιο το δέμα για κάποιο λόγο ενώ προοριζόταν για Ολλανδία.

Γιατί πήγε τελικά εκεί και τι είναι το linehual office?

20230317_093343.jpg.b038923b44e4f40e106f44b27adf4901.jpg

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sakisgri είπε

Τελική τιμή 186€ ειναι με όλα μέσα, δλδ τιμή προϊόντος,μεταφορικά και ασφάλεια αν υπάρχει δλδ το σύνολο που θα ειναι να πληρωσεις.

Ο Φ.Π.Α περιλαμβάνεται στην αρχική τιμή που βλέπεις (VAT included)

Βασικά το καταλαβαίνεις όταν πατήσεις το checkout (πατώντας checkout δεν πληρώνεις σε αυτή την φάση απλώς βλέπεις πόσο κοστίζουν όλα μαζί πριν πληρωσεις) εκεί αν το ποσό ειναι από 186€ και κάτω θα δεις VAT included (περιλαμβάνει Φ.Π.Α) σε αυτή την περίπτωση δεν περνάει τελωνείο.

Αν ειναι πάνω από 186€ θα δεις price adjustment (μειώνει τον Φ.Π.Α) σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται ο Φ.Π.Α από το Aliexpress και θα περασει τελωνείο στην Ελλαδα για να πάρουν τον Φ.Π.Α και μαζί με αυτό τέλη εκτελωνισμού και δασμοί.

Αν ειναι πάνω από 186€ δες μήπως υπάρχει σε Ευρωπαϊκή αποθήκη από Aliexpress, η μετά σε κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό κατάστημα που σίγουρα δεν θα έχεις κάποια εξτρά χρέωση με τελωνείο και λοιπά.

Αν θέλεις στείλε το link από το προϊόν να σου πω με σιγουριά αν περνάει η όχι και αν περασει πόσο θα κοστίσει, και να δω αν υπάρχει σε κάποιο Ευρωπαϊκό κατάστημα.

Το link είναι αυτό:

€ 153,18  35%OFF | Motorcycle Scooters For LONGJIA XDV 250 Si XDV 300 i Carbon Fiber Exhaust System Exhaust Pipe Muffler Exhaust Escape
https://a.aliexpress.com/_mrKPBxU

Στο checkout μου βγάζει 213 ευρώ σύνολο αλλά με vat included 🤔. Με cainiao heavy. Σίγουρα δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκή αποθήκη η συγκεκριμένη..

Θα πιαστεί τελωνείο;

Εχω εμπειρία από ali με άπειρα μικρά δέματα αλλά ποτέ δεν εχω μπλέξει με τελωνείο. Πρώτη φορά αγοράζω κάτι πάνω από 150 ευρω 

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Περιμένω δύο δέματα από το Aliexpress. Και τα δύο έχουν έχουν trackng μορφής UA.......HU. Τα αναζήτησα στο tracking site στα ΕΛΤΑ και μου δείχνει στην κατάσταση: Αποστολή Αντικειμένου. και στην περιοχή: Ουγγαρία.

Αυτό σημαίνει πως δεν το έχουν παραλάβει ακόμα από τα ΕΛΤΑ; Γιατί εχθές δεν το έβρισκε καν το tracking του ΕΛΤΑ. Με έχει μπερδέψει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lafayetter είπε

Καλημέρα, σήμερα έφτασε Βέλγιο το δέμα για κάποιο λόγο ενώ προοριζόταν για Ολλανδία.

τα δύο τελευταία γράμματα του τρακινγκ είναι NL ή BE? Θα εκτελωνιστεί εκεί και μετά συνεχίζει για Ελλάδα 

34 λεπτά πριν, Konny68 είπε

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Περιμένω δύο δέματα από το Aliexpress. Και τα δύο έχουν έχουν trackng μορφής UA.......HU. Τα αναζήτησα στο tracking site στα ΕΛΤΑ και μου δείχνει στην κατάσταση: Αποστολή Αντικειμένου. και στην περιοχή: Ουγγαρία.

Αυτό σημαίνει πως δεν το έχουν παραλάβει ακόμα από τα ΕΛΤΑ; Γιατί εχθές δεν το έβρισκε καν το tracking του ΕΛΤΑ. Με έχει μπερδέψει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στο τρακινγκ του AliExpress θα δεις όταν βγάλει arrived at local delivery office από εκείνη την ημερομηνία και μετά υπολόγιζε μια έως τρεις εβδομάδες για να φτάσει στην πόλη σου, είναι απλή αλληλογραφία ,πρόσεχε γιατί τα πετάνε στην πόρτα και φεύγουν.

Επεξ/σία από radiotv
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημερα σε ολους, 

Παρήγγειλα 2 πράγματα από Κίνα και τα 2 με μέθοδο αποστολής aliexpress standard shipping. 

Το ένα είναι μια φορητή τρόμπα αυτοκινήτου

Το άλλο μια ζυγαριά κουζίνας για καφέ. 

Και τα 2 έχουν ενσωματωμένη μπαταρία. 

Η τρόμπα πήρε αριθμό LA****HU και πέρασε από sorting center κανονικά. 

Η ζυγαριά πήρε αριθμό 5UGR και στο app του ali express  μου γραφει processing delay at sorting center χωρίς να λέει κάτι παραπάνω. Το parcelsapp μου γραφει restricted item - battery item. 

Να ανησυχώ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lafayetter είπε

Το PostNL έχει κέντρα διαλογής και στην Λιέγη στο Βέλγιο.

Να ρωτήσω: ο τρόπος αποστολής είναι 'Cainiao standard for special goods';

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Το PostNL έχει κέντρα διαλογής και στην Λιέγη στο Βέλγιο.

Να ρωτήσω: ο τρόπος αποστολής είναι 'Cainiao standard for special goods';

Το tracking ειναι LS.......NL και ο τρόπος Αποστόλης Aliexpress standard shipping. 

Φαντάζομαι από Δευτέρα, Τρίτη θα έχει φτάσει Ελλάδα/Αθήνα.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Καλημερα σε ολους, 

Παρήγγειλα 2 πράγματα από Κίνα και τα 2 με μέθοδο αποστολής aliexpress standard shipping. 

Η ζυγαριά πήρε αριθμό 5UGR και στο app του ali express  μου γραφει processing delay at sorting center χωρίς να λέει κάτι παραπάνω. Το parcelsapp μου γραφει restricted item - battery item. 

Να ανησυχώ;

κάποια στιγμή θα ξεκινήσει, έλεγχος ρουτίνας είναι.

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, radiotv είπε

τα δύο τελευταία γράμματα του τρακινγκ είναι NL ή BE? Θα εκτελωνιστεί εκεί και μετά συνεχίζει για Ελλάδα 

Στο τρακινγκ του AliExpress θα δεις όταν βγάλει arrived at local delivery office από εκείνη την ημερομηνία και μετά υπολόγιζε μια έως τρεις εβδομάδες για να φτάσει στην πόλη σου, είναι απλή αλληλογραφία ,πρόσεχε γιατί τα πετάνε στην πόρτα και φεύγουν.

Και στα δύο γράφει αυτό: Received by local delivery company από την Δευτέρα και στην εφαρμογή όταν μπαίνω μου γράφει: The packing is now with the destination ountry/region's carrier. Please contact the carrier for details. και έχει το link από τα ΕΛΤΑ από κάτω. 

Ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, lafayetter είπε

Το tracking ειναι LS.......NL και ο τρόπος Αποστόλης Aliexpress standard shipping. 

Φαντάζομαι από Δευτέρα, Τρίτη θα έχει φτάσει Ελλάδα/Αθήνα.

Θα το διαχειριστούν πρώτα στο κέντρο διαλογής του PostNL, θα το εκτελωνίσουν εκεί, και, μετά θα το στείλουν Ελλάδα!!!

5 ώρες πριν, radiotv είπε

κάποια στιγμή θα ξεκινήσει, έλεγχος ρουτίνας είναι.

Το έχω πει πολλές φορές: ειδικά υλικά περνούν τα κέντρα διαλογής (σε τρόπους αποστολής για τα 'κλασσικά πράγματα', αλλά όχι πάντα!

Επεξ/σία από nikosgiann78
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Καλημερα σε ολους, 

Να ανησυχώ;

Πιο πιθανό θα αλλάξει tracking number και θα φύγει κανονικά, μου έχει τύχει πολλές φόρες. Μια φορά ξανά γύρισε στον πωλητή και το έστειλε πάλι με άλλο tracking number (ίδια μορφή), τις άλλες φορές άλλαξε tracking number επιτόπου, αν θυμάμαι καλά την επόμενη η μεθεπόμενη μέρα και έφυγαν κανονικά. Μην ανησυχείς.

10 ώρες πριν, Konny68 είπε

Και στα δύο γράφει αυτό: Received by local delivery company από την Δευτέρα και στην εφαρμογή όταν μπαίνω μου γράφει: The packing is now with the destination ountry/region's carrier. Please contact the carrier for details. και έχει το link από τα ΕΛΤΑ από κάτω. 

Ευχαριστώ πολύ.

Είναι στα ΕΛΤΑ τα δέματα σου. Είναι απλά τα δέματα σου (semitrackable) δεν θα δεις άλλη ενημέρωση, μια μέρα θα σου το αφήσει ο ταχυδρόμος και θα φύγει, μπορεί σε 10 μέρες μπορεί και παραπάνω.

Θα μπορούσες να τα είχες παραγγείλει ταυτόχρονα από το Aliexpress και να ερχόταν και τα 2 μαζί συστημενα (combined delivery) και θα αναβαθμίζονταν αυτόματα η αποστολή σε Aliexpress standard shipping. Δες σελίδα 294 τα γράφω όλα εκεί.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε

Θα το διαχειριστούν πρώτα στο κέντρο διαλογής του PostNL, θα το εκτελωνίσουν εκεί, και, μετά θα το στείλουν Ελλάδα!!!

Δεν παιζει να περάσει τελωνείο εκει απ οτι έχω καταλάβει, 220+ ευρώ ειχε και πλήρωσα μετα απο αφαίρεση ΦΠΑ 163 ευρω, οποτε λογικα θα περάσει Ελλάδα.

Εγω πιστεύω την μεγάλη καθυστέρηση θα την φαει εδω Ελλάδα, τελωνείο και τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ 5-6 μερες σίγουρα.   

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, sexotik είπε

Το link είναι αυτό:

€ 153,18  35%OFF | Motorcycle Scooters For LONGJIA XDV 250 Si XDV 300 i Carbon Fiber Exhaust System Exhaust Pipe Muffler Exhaust Escape
https://a.aliexpress.com/_mrKPBxU

Στο checkout μου βγάζει 213 ευρώ σύνολο αλλά με vat included 🤔. Με cainiao heavy. Σίγουρα δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκή αποθήκη η συγκεκριμένη..

Θα πιαστεί τελωνείο;

Εχω εμπειρία από ali με άπειρα μικρά δέματα αλλά ποτέ δεν εχω μπλέξει με τελωνείο. Πρώτη φορά αγοράζω κάτι πάνω από 150 ευρω 

Ναι το είδα ότι δεν αφαιρεί τον Φ.Π.Α (μπορεί να μη βάζουν τα μεταφορικά στη τιμή, δεν ξέρω)  Λογικά αφού θα ειναι πληρωμένος ο Φ.Π.Α δεν θα πρέπει να περασει τελωνείο, αλλά δεν είμαι σίγουρος και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.

Μια ανάλογη περίπτωση είχε συμβεί και στον @villasg ίσως να μπορούσε να μας δώσει τα φώτα του, αν το έχει παραλάβει και ξέρει.

Μπορείς να στείλεις μήνυμα στον πωλητή και να του πεις ότι θέλεις να αγοράσεις το προϊόν αλλά φοβάσαι θα χρεωθείς πολλά στο τελωνείο και αν μπορεί να κάνει κάτι. Τα ξέρουν και αυτοί και έχουν λύσεις, έτσι έγινε με έναν φίλο μερικές σελίδες πιο πίσω, του πρότεινα να κάνει το ίδιο και του έδωσε κουπόνι άξιας 25€ και έπεσε η τιμή κάτω από τα 186€.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ανανέωσε ως εξής

20230317_190134.jpg.b476c7ede82296e443f35a8d51b3ade0.jpg

Αυτό σημαίνει ότι έφτασε ή έφυγε? Α) Ελλάδα, Β) Ολλανδία, Γ) Βέλγιο και τελευταία ερώτημα, τα επόμενα steps είναι ΓΕΤΑ Τελωνείο Αθήνα αερολιμένας Αθηνών και μετα τοπικό κατάστημα? Πάντως προχωράει γρήγορα μην το ματιάσω😶

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, lafayetter είπε

Ανανέωσε ως εξής

20230317_190134.jpg.b476c7ede82296e443f35a8d51b3ade0.jpg

Αυτό σημαίνει ότι έφτασε ή έφυγε? Α) Ελλάδα, Β) Ολλανδία, Γ) Βέλγιο και τελευταία ερώτημα, τα επόμενα steps είναι ΓΕΤΑ Τελωνείο Αθήνα αερολιμένας Αθηνών και μετα τοπικό κατάστημα? Πάντως προχωράει γρήγορα μην το ματιάσω😶

Είμαι λίγα βήματα πιο πέρα αν θέλεις δες και την δικία μου πορεία δέματος

Νομίζω πως εμένα είναι στη φάση που παραδίδεται προς το Ουγγρικό Ταχυδρομείο (posta.hu)

Και μετά θα παραδωθεί στα ΕΛΤΑ και θα φανεί Αερολιμένα Αθηνών

Αλλα εγώ όπως το βλέπω δεν το προλαβαίνω το δικό μου.. φεύγω 3 Απρίλη και γυρνάω πίσω 26

Μεχρι να μπεί Ελλάδα θα θέλει κάμια 10αριά μέρες ακόμη, βάλε και ΚΔ Αττικής βάλε και οτι είμαι σε νησί πρέπει να πάει Ηράκλειο και μετά Χανιά κλπ.

image.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...