Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Σήμερα το παρατήρησα !! Τις προηγούμενες μέρες που είχα μπει είχε κι αλλά  προϊόντα !! Το περίεργο είναι όμως αφού το έχει στείλει γιατί δεν έχει πάρει  ενημέρωση το Ali και είναι ακόμα to be shipped ?

Έχει τύχει και σε έμενα, και ήρθε κανονικά. Μαλλον όταν αλλάζει τρόπο αποστολής από αυτόν που αρχικά επέλεξες (από Γαλλία) δεν φαίνεται στο Aliexpress.

Επίσης έχω πάρει με Yun express με κανένα πρόβλημα, χωρίς εξτρά χρέωση.

1 ώρα πριν, vagosvts7 είπε

Πάντως έχουν ξεπεταχτει πολλά store στο Aliexpress που στέλνουν και καλά από Γαλλία.. Ότι έχω πάρει από Κίνα αποστολή μου έχουν έρθει σε λιγότερο από μήνα , αλλά το ζητούμενο είναι ότι έχω παραλάβει ότι αγόρασα .. 

Την επόμενη φορά που θέλεις να παραγγείλεις από Ευρωπαικη αποθήκη καλά ειναι να ρωτάς τον πωλητή πρώτα αν μπορεί να στείλει από την συγκεκριμένη χώρα. Έτσι έχεις και μια απόδειξη παραπάνω αν δεν το κάνει. Αν και όσες φορές ρώτησα και απάντησαν θετικά πάντα το έστελναν από εκεί.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δεν γνωρίζω, αλλά βασικά έχει 2 επιλογές, request finished (το αίτημα ολοκληρώθηκε) και Refund information (Πληροφορίες Αποζημίωσης). 

Άρα λογικά έχεις αποζημιωθεί, θα πατούσα Refund information (Πληροφορίες Αποζημίωσης) πρώτα για να δω τι γράφει, μιας και ειναι απλώς πληροφορίες. 

Αν κολλήσεις ανέβασε πάλι εδώ screenshot τι γράφει να δούμε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Αν θέλεις ενημέρωσε μας να ξέρουμε και εμείς.

Λοιπόν, έγραψα αξιολόγηση και πρέπει να είναι η σωστή κίνηση στη σωστή σειρά. 
Δεν πάτησα το αίτημα ολοκληρώθηκε. Φαίνεται πως το αίτημα έχει δρομολογηθεί.

Επεξ/σία από hercoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, hercoulis είπε

Λοιπόν, έγραψα αξιολόγηση και πρέπει να είναι η σωστή κίνηση στη σωστή σειρά. 
Δεν πάτησα το αίτημα ολοκληρώθηκε. Φαίνεται πως το αίτημα έχει δρομολογηθεί.

Όταν λες έγραψες αξιολόγηση δλδ αξιολόγησες την εμπειρία σου (add review), όπως κάνουμε όταν παραλαμβάνουμε ένα προϊόν? δεν κατάλαβα.

Μόλις κοίταξα ένα παλιό dispute που είχα και γράφει ακριβώς όπως έβαλες πιο πάνω δλδ, request finished και Refund information, άρα λογικά είσαι στη φάση περιμένεις να μπούνε τα χρήματα στον λογαριασμό σου.

Αν πατήσεις στο request finished  θα δεις σε τι φάση βρίσκεται η επιστροφή χρημάτων. Βασικά ότι και να πατήσεις το ίδιο δείχνει.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sakisgri είπε

-Ναι ακριβώς αυτό, έγραψα κανονική αξιολόγηση. Το περίεργο είναι με τον πωλητή που μου έδωσε τρακ νάμπερ και έφυγε για διακοπές!! (Όπως τα λέει ο φίλος μας στο βίντεο που ανέβασες).

Τι να πω...

-Ναι, φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί η επιστροφή. Έως 6 μέρες. Επίσης ήρθε και αποδεικτικό στο μειλ.

(Μεταξύ μας, έχω μια ελπίδα πως ίσως πάει το προϊόν, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία 🤣)

Επεξ/σία από hercoulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Παιδιά αγόρασα 1 Μαρτίου το anbernic rg35xx από το TYWE Store (Aliexpress) που έστελνε από Γαλλία χωρίς tracking number!! Χθες του έστειλα μήνυμα πότε θα το στείλει ή αν δεν τον έχει το προϊόν σε απόθεμα και μου απάντησε το εξής Dear friend, your package has been sent. Your parcel tracking number is: YT2306821266052096. The background logistics information has not been updated in time, please wait patiently. After the package is sent, it will arrive within 1-2 weeks. If you have any questions, you can contact us. Have a nice day!

Στο  order της αγοράς μου φαίνεται όμως ότι δεν το έχει στείλει ακόμα  (This order will ship in 8 days. If not, your refund will be issued automatically.)

Στο μεταξύ μπαίνω σήμερα στο store αυτό και δεν έχει τίποτα από προϊόντα για πούλημα TYWE Store - Amazing products with exclusive discounts on AliExpress

Και το προϊόν που αγόρασα δεν είναι διαθέσιμο πλέον RG35XX Retro Handheld Game Console Linux System 3.5 Inch IPS Screen Cortex A9 Portable Pocket Video Player 5000+ Games| | - AliExpress

Τι κάνω τώρα ? Παίζει να είναι fake όλη η φάση ? Περιμένω 8 μέρες ακόμα να δω αν κλείσει αυτόματα η αγορά και γίνει refund? H να εμπιστευτώ το tracking που μου έδωσε μέσω προσωπικού μηνύματος ( YT2306821266052096)? O τρόπος αποστολής ήταν αυτός (Shipping From France to Greece via FR_LOCAL_DHL_EU)

ΥΓ. Ο εκτιμώμενος χρόνος παραλαβής που έγραφε ήταν 9 Μαρτίου γιαυτό και επέλεξα από Γαλλία αποστολή (μόνο από εκεί έστελνε ο συγκεκριμένος).. Πάντως έχουν ξεπεταχτει πολλά store στο Aliexpress που στέλνουν και καλά από Γαλλία.. Ότι έχω πάρει από Κίνα αποστολή μου έχουν έρθει σε λιγότερο από μήνα , αλλά το ζητούμενο είναι ότι έχω παραλάβει ότι αγόρασα .. 

Screenshot_20230314_183739_com.gspace.android.jpg

Screenshot_20230314_185130.jpg

Screenshot_20230314_185636.jpg

Μην σε πιάνει πανικός, και πάμε να πάρουμε τα πράγματα ένα ένα.

Καταρχήν, όταν ο πωλητής χρησιμοποιεί ΜΗ 'προβλεπόμενο' τρόπο αποστολής από την πλατφόρμα του Aliexpress, πολλές φορές ΔΕΝ θα δεις καν update στο tracking number (μέσα μόνο στην πλατφόρμα του Aliexpress). Αυτό γίνεται γιατί, το Aliexpress εμφανίζει τα updates κατευθείαν όπως εμφανίζονται στην Cainiao logistics (https://global.cainiao.com/). Αν ο πωλητής χρησιμοποιήσει κάποιον 'περίεργο' τρόπο αποστολής, τότε η Cainiao logistics δεν εμφανίζει updates.

Ο πωλητής σου έδωσε tracking number από την Yun Express-YT2306821266052096-. Η Yun express είναι ένας εντελώς 'ξένος' προς το Aliexpress τρόπος αποστολής. Για αυτό και αν δώσεις στο Parcelsapp το tracking number, βλέπεις ότι τα updates 'βγάινουν' μονό από την Yun Express (τα έχω σημειώσει με κόκκινο χρώμα)-το Parcelsapp έχει την ιδιότητα να 'ψάχνει' όλες τις εταιρίες, για αυτό και σχεδόν πάντα βλέπεις τα updates ενός tracking number εκεί-. Ταυτόχρονα, βλέπεις ότι με το tracking number 62093792941 θα παραδοθεί το δέμα από κάποιον courier στην Ελλάδα (αυτό θα αρχίσει να έχει updates όταν φτάσει εδώ στην Ελλάδα)-το έχω συμπληρώσει με πράσινο χρώμα.

Αυτό που βλέπεις είναι πολύ γνωστό 'κόλπο' στους Κινέζους. Βάζεις Shipping από Ευρωπαική Ένωση, αλλά αυτός το στέλνει με Yun Express από Κίνα για να έρθει πολύ γρήγορα, γιατί δεν έχει αποθήκη εδώ, αλλά ταυτόχρονα η Yun express 'καθαρίζει' και την ιστορία με το τελωνείο, όπου δεν έχεις πρόβλημα!!

Το πρόβλημα για τον πωλητή (και το ξέρω από προσωπική εμπειρία) είναι ότι αν του ανοίξεις dispute για 'incompatible shipping method' ή και για το ότι το tracking number δεν έχει updates, υπάρχει ο 'κίνδυνος' για αυτόν να την φάει κανονικά, ενώ ταυτόχρονα εσύ να πάρεις το προϊόν (καθώς όπως είπα η πλατφόρμα κοιτάει τα updates από την Cainiao logistics).

Αν θες να το πάω και πιο βαθιά, υπάρχει και το γεγονός πολλές φορές ο Κινέζος να του βγαίνουν τα ίδια σχεδόν μεταφορικά με το Aliexpress standard shipping, αλλά αυτός να ζητάει ένα μεγάλο ποσό για να κάνει shipping με Yun express!! Είχα πωλητή που του έβαλα παλιότερα να μου στείλει πολλά smartwatch μαζί, και επειδή το δέμα τότε ξεπερνούσε τα 22 ευρώ, τον έβαλα να στείλει με Yun Express ΧΩΡΙΣ να μου ζητήσει κάτι περισσότερο-σε σύγκριση με το China post που χρησιμοποιούσε-. Αυτό το είχα κάνει για να αποφύγω το τελωνείο, όπως και έγινε!!! Όπως είχα ξαναγράψει στο προηγούμενο μου σχόλιο, ήταν ένας τρόπος για να αποφύγεις το τελωνείο (προ καλοκαιριού '21), αλλά κανένας δεν το είχε πάρει χαμπάρι τότε. Εγώ 'δυστυχώς' είχα αρχίσει να σχηματίζω το puzzle το πως θα αποφύγεις τότε το τελωνείο, αλλά αυτή ήταν τη στιγμή λίγο πριν βάλει η ίδια η πλατφόρμα το ΦΠΑ. Είχα καταφέρει επιτυχώς με 'πειραματισμούς' (με διάφορους τρόπους αποστολής) να μην πηγαίνουν καν τα δέματα στον τελωνειακό έλεγχο (και όχι απλά να περνούν από τύχη επειδή έβαλε ο πωλητής μικρότερη τιμή στο δέμα)!!!

Χωρίς τίτλο.png

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/2/2023 στις 1:35 ΠΜ, sakisgri είπε

ΑΠΟ ALIEXPRESS ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ (Για κάτω από 186€ τελική τιμή)

Όλοι οι παρακάτω τρόποι αποστολής ειναι ασφαλής, κανένας τρόπος δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα.

• Aliexpress Selection Saver                    (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Aliexpress Saver Shipping                     (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Aliexpress Selection Standard                  (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Aliexpress Standard Shipping                   (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Aliexpress Super Economy Global        (semitrackable)  Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Super Economy Global             (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Super Economy                         (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα.
  • Cainiao Standard For Special Goods       (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.
  • Cainiao Heavy Parcel Line                         (trackable)        Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο.

AliExpress Premium Shipping   (trackable)  Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. ΠΡΟΣΟΧΗ ειναι 50/50 ανάλογα με ποιο courier θα έρθει και δεν αξίζει, κερδίζεις λίγες μέρες μόνο και πληρώνεις πολλά περισσότερα από το "AliExpress Standard Shipping"

Προσοχή και με το "Cainiao super economy for special goods" δεν είναι ασφαλής (προς το παρόν) γιαυτό δεν το έχω στην λίστα.

Οι καλύτεροι τρόποι ειναι αυτοί που έχουν Aliexpress μπροστά. Τα Cainiao (semitrackable) πολλές φορές έχουν μεγάλη καθυστέρηση.

Αν πάρουμε πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με οποιοδήποτε τρόπο αποστολής semitrackable/trackable (εκτος απο Cainiao Standard For Special Goods και Cainiao Heavy Parcel Line)  τα δέματα θα πάνε σε ενοποιημένη αποθήκη (Consolidated Warehouse)  και θα γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα αναβαθμίζεται η αποστολή σε Aliexpress Standard Shipping έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο.

Αν το tracking number ειναι LA*******HU / UA********HU, Το δέμα θα πάει Ουγγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να το παραδώσει τα ΕΛΤΑ με καμία επιπλέον χρέωση. (παράδοση σε 30 μέρες πάνω κάτω)

Αν το tracking number ειναι 10ψηφιο, Το δέμα θα πάει Ουγγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να το παραδώσει η ACS με καμία επιπλέον χρέωση. (παράδοση σε 22 μέρες πάνω κάτω)

Αν το tracking number ειναι 5UGR*******, Το δέμα θα πάει Ουγγαρία πρώτα, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να το παραδώσει η Γενική Ταχυδρομική με καμία επιπλέον χρέωση. (παράδοση σε 22 μέρες πάνω κάτω)

Το "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ. Το ίδιο και το "Cainiao super economy for special goods" που δεν είναι ασφαλής.

• Γιαυτό προτιμάμε το "Cainiao Standard For Special Goods" για ειδικά υλικά, που ειναι ασφαλής. Το tracking number ειναι τύπου LT********NL / LS********NL το δέμα θα πάει πρώτα Ολλανδία, θα περάσει εκεί τελωνείο και θα το παραλάβει να το παραδώσει τα ΕΛΤΑ με καμία επιπλέον χρέωση. (παράδοση σε 45-60 μέρες)

Τα semitrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Για μπαταρίες επειδή ειναι ιδιαίτερο προϊόν και επικίνδυνες δεν μπορεί να σταλεί με κάποιο τρόπο από τους παραπάνω. Θα δούμε τρόπο αποστολής "Seller's Shipping Method". Ο ασφαλής τρόπος αποστολής ειναι με την MEEST Group με tracking number τύπου GR************** και την παράδοση την κάνει η speedex στην Ελλάδα με καμιά επιπλέον χρέωση. Αλλά καλά ειναι να ρωτάμε τον πωλητή με ποιο τρόπο θα σταλεί να είμαστε σίγουροι.

Τα tracking τα ψάχνουμε εδώ https://parcelsapp.com/en/tracking  

Η στην εφαρμογή   https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brightstripe.parcels&hl=en_US&gl=US

Ποτέ δεν παραγγέλνουμε από τρίτες χώρες να μας το φέρουν ιδιωτικές εταιρίες κουριερ τύπου dsl,fedex ups κτλ. πάντα θα περάσει τελωνείο και ας έχουμε πληρώσει τον φπα.

Από Ευρωπαϊκές χώρες δεν μας νοιάζει ο τρόπος αποστολής επιλέγουμε ότι μας συμφέρει, μιας και δεν πρόκειται να περάσει τελωνείο.

Φίλε μου μπράβο σου και ευχαριστούμε για τον κόπο σου είναι πολύ χρήσιμο και συνοπτικό αυτό που γράφεις.

Ενα γενικο συμπέρασμα διορθώστε με εαν κάνω λαθος είναι πως η ενοποίηση χρησιμεύει μόνο εάν αυτά που θέλουμε να πάρουμε είναι  "Cainiao super economy for special goods" ή γενικότερα Cainiao (εκτος απο Cainiao Standard For Special Goods και Cainiao Heavy Parcel Line) έτσι ώστε να μετατραπει σε Aliexpress Standard Shipping ο οποίος είναι ο πιο ασφαλής και γρήγορος τρόπος.

Στην περίπτωση που αποστέλλετε και μόνο του ένα αντικείμενο με ασφαλή τρόπο δεν έχει νόημα να το ομαδοποιήσουμε γιατί δεν γλιτώνουμε ούτε shipping fee και μπορει να αργήσει περισσότερο η παράδοση λόγω καθυστέρησης που μπορεί να έχει η αναμονή κάποιου προϊόντος για ομαδοποίηση.

Επεξ/σία από MySql
  • Thanks 1

@sakisgri και λοιποί για ενημέρωση τα λεφτά μπήκαν σήμερα πρωί. 2 μέρες δηλαδή… 

Αυτό που δε καταλαβαίνω όμως είναι γιατί να μπει σε τέτοιο κόπο ο πωλητής δηλαδή να εκτυπώσει δελτίο αποστολής χωρίς να στείλει τίποτα, οι λόγοι είναι δύο: μήπως το έστειλε κ κόλλησε σε κάποιο τελωνείο ή δεν το είχε σε απόθεμα είδη, ή γίνεται εσκεμμένα και κάτ´ επανάληψη γιατί κάποιοι απλά δε γνωρίζουν το τρόπο διαχείρισης της πλατφόρμας και τσιμπάνε χρήμα αβέρτα τα λαμόγια. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosgiann78 είπε

Μην σε πιάνει πανικός, και πάμε να πάρουμε τα πράγματα ένα ένα.

Καταρχήν, όταν ο πωλητής χρησιμοποιεί ΜΗ 'προβλεπόμενο' τρόπο αποστολής από την πλατφόρμα του Aliexpress, πολλές φορές ΔΕΝ θα δεις καν update στο tracking number (μέσα μόνο στην πλατφόρμα του Aliexpress). Αυτό γίνεται γιατί, το Aliexpress εμφανίζει τα updates κατευθείαν όπως εμφανίζονται στην Cainiao logistics (https://global.cainiao.com/). Αν ο πωλητής χρησιμοποιήσει κάποιον 'περίεργο' τρόπο αποστολής, τότε η Cainiao logistics δεν εμφανίζει updates.

Ο πωλητής σου έδωσε tracking number από την Yun Express-YT2306821266052096-. Η Yun express είναι ένας εντελώς 'ξένος' προς το Aliexpress τρόπος αποστολής. Για αυτό και αν δώσεις στο Parcelsapp το tracking number, βλέπεις ότι τα updates 'βγάινουν' μονό από την Yun Express (τα έχω σημειώσει με κόκκινο χρώμα)-το Parcelsapp έχει την ιδιότητα να 'ψάχνει' όλες τις εταιρίες, για αυτό και σχεδόν πάντα βλέπεις τα updates ενός tracking number εκεί-. Ταυτόχρονα, βλέπεις ότι με το tracking number 62093792941 θα παραδοθεί το δέμα από κάποιον courier στην Ελλάδα (αυτό θα αρχίσει να έχει updates όταν φτάσει εδώ στην Ελλάδα)-το έχω συμπληρώσει με πράσινο χρώμα.

Αυτό που βλέπεις είναι πολύ γνωστό 'κόλπο' στους Κινέζους. Βάζεις Shipping από Ευρωπαική Ένωση, αλλά αυτός το στέλνει με Yun Express από Κίνα για να έρθει πολύ γρήγορα, γιατί δεν έχει αποθήκη εδώ, αλλά ταυτόχρονα η Yun express 'καθαρίζει' και την ιστορία με το τελωνείο, όπου δεν έχεις πρόβλημα!!

Το πρόβλημα για τον πωλητή (και το ξέρω από προσωπική εμπειρία) είναι ότι αν του ανοίξεις dispute για 'incompatible shipping method' ή και για το ότι το tracking number δεν έχει updates, υπάρχει ο 'κίνδυνος' για αυτόν να την φάει κανονικά, ενώ ταυτόχρονα εσύ να πάρεις το προϊόν (καθώς όπως είπα η πλατφόρμα κοιτάει τα updates από την Cainiao logistics).

Αν θες να το πάω και πιο βαθιά, υπάρχει και το γεγονός πολλές φορές ο Κινέζος να του βγαίνουν τα ίδια σχεδόν μεταφορικά με το Aliexpress standard shipping, αλλά αυτός να ζητάει ένα μεγάλο ποσό για να κάνει shipping με Yun express!! Είχα πωλητή που του έβαλα παλιότερα να μου στείλει πολλά smartwatch μαζί, και επειδή το δέμα τότε ξεπερνούσε τα 22 ευρώ, τον έβαλα να στείλει με Yun Express ΧΩΡΙΣ να μου ζητήσει κάτι περισσότερο-σε σύγκριση με το China post που χρησιμοποιούσε-. Αυτό το είχα κάνει για να αποφύγω το τελωνείο, όπως και έγινε!!!

Χωρίς τίτλο.png

1000 ευχαριστώ Νίκο για τις πληροφορίες.. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παραλάβω το προϊόν που παράγγειλα και ας αργήσει παραπάνω να έρθει.. Απλά έφαγα σκάλωμα που έλεγε από Γαλλία αποστολή και είχαν περάσει μέρες και όταν το ρώτησα πότε θα το στείλει μου είπε ότι το στείλε και μου έδωσε αυτό το tracking ενώ στη πλατφόρμα του Ali φαίνεται ότι ακόμα το στέλνει(του έχουν απομείνει 7 μέρες ακόμα γράφει).. Αυτό που με καθησυχάσε λίγο είναι ότι στο tracking number γράφει 35100 Λαμία δηλαδή.. Και ότι το δέμα είναι 321 γραμμάρια.. Τώρα πότε θα παραλάβω και αν είναι σωστό το προϊόν θα το δείξει η αυτοψία.. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.. Πότε δεν έχω κάνει dispute, refund κτλ απο AliExpress.. 

Ααα με την ευκαιρία ξανά ευχαριστώ και το Σάκη που γενικά βοηθάει σε αυτό το νήμα και έχει γράψει και χρήσιμες οδηγίες περί αποστολές από AliExpress.. Και σε όλα τα παιδιά που προσφέρουν τις γνώσεις τους και μας βοηθάνε 😎😎👌👍

ΥΓ. Νίκο επειδή είσαι ψαγμένος περί τελωνείου από Geekbying με priority line από Κίνα παραγγελνουμε άφοβα αν γνωρίζεις?Τους είχα στείλει και ερώτηση αν συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ στα προϊόντα τους και πήρα απάντηση τυποποιημένη.. 

Επεξ/σία από vagosvts7
  • Like 3

45 λεπτά πριν, hercoulis είπε

Αυτό που δε καταλαβαίνω όμως είναι γιατί να μπει σε τέτοιο κόπο ο πωλητής δηλαδή να εκτυπώσει δελτίο αποστολής χωρίς να στείλει τίποτα, οι λόγοι είναι δύο: μήπως το έστειλε κ κόλλησε σε κάποιο τελωνείο ή δεν το είχε σε απόθεμα είδη, ή γίνεται εσκεμμένα και κάτ´ επανάληψη γιατί κάποιοι απλά δε γνωρίζουν το τρόπο διαχείρισης της πλατφόρμας και τσιμπάνε χρήμα αβέρτα τα λαμόγια. 

ο πωλητής δεν εισπράττει έως ότου να πατήσεις το confirm receipt, όταν παραλάβεις του δίνει το AliExpress τα λεφτά,το ίδιο ισχύει και στο Ebay, ειδικά για το Ebay ξέρω οτι σε ορισμένους καλούς πωλητές με μεγάλο τζίρο και αξιοπιστία του δίνει τα λεφτά πιο γρήγορα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, MySql είπε

Φίλε μου μπράβο σου και ευχαριστούμε για τον κόπο σου είναι πολύ χρήσιμο και συνοπτικό αυτό που γράφεις.

Ενα γενικο συμπέρασμα διορθώστε με εαν κάνω λαθος είναι πως η ενοποίηση χρησιμεύει μόνο εάν αυτά που θέλουμε να πάρουμε είναι  "Cainiao super economy for special goods" ή γενικότερα Cainiao (εκτος απο Cainiao Standard For Special Goods και Cainiao Heavy Parcel Line) έτσι ώστε να μετατραπει σε Aliexpress Standard Shipping ο οποίος είναι ο πιο ασφαλής και γρήγορος τρόπος.

Στην περίπτωση που αποστέλλετε και μόνο του ένα αντικείμενο με ασφαλή τρόπο δεν έχει νόημα να το ομαδοποιήσουμε γιατί δεν γλιτώνουμε ούτε shipping fee και μπορει να αργήσει περισσότερο η παράδοση λόγω καθυστέρησης που μπορεί να έχει η αναμονή κάποιου προϊόντος για ομαδοποίηση.

Να σαι καλά.

Κοίτα γράφω ότι το "Cainiao super economy for special goods" δεν ειναι ασφαλής, επίσης πιο κάτω γράφω ότι το "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά όπως και το "Cainiao super economy for special goods". Άρα όπως δεν μπορεί το "Cainiao Standard For Special Goods" να γίνει combined έτσι δεν μπορεί ούτε το "Cainiao super economy for special goods" αλλά δεν το έγραψα γιατι το αποκλείω σαν τρόπο αποστολής από την αρχή ( όπως και το" AliExpress Premium Shipping")  και δεν θα πρέπει να το επιλεξεις ούτε μόνο του. Γιατί όπως έγραψα δεν ειναι ασφαλής και 99% περνάει τελωνείο.

Με λίγα λόγια, Cainiao super economy for special goods, Cainiao Standard For Special Goods, Cainiao Heavy Parcel Line και AliExpress Premium Shipping δεν γίνονται combined.

Αυτό που κερδίζεις με το combined ειναι έρχεται σαν ένα δέμα, αλλά κυρίως ότι έρχονται συστημενα τα απλά δέματα (σαν απλό έχει ενημέρωση μεχρι να φτάσει Αθήνα). Αν ένα απλό δέμα φτάσει Ελλαδα και δεν το παραλάβεις ποτέ, δεν παίρνεις χρήματα πίσω, επειδή βλέπει το Aliexpress ότι έφτασε στα ΕΛΤΑ (όπως το βλέπουμε και εμείς) και δεν ξέρει αν πράγματι παρέλαβες η όχι θα σου πει ειναι στο τοπικό ταχυδρομείο σου να πας να το παραλάβεις και κλείνει το dispute, ενώ με το συστημένο αφού έχει ενημέρωση μεχρι το σπίτι και θέλει και υπογραφή βλέπουν αν δεν παρέλαβες  και παίρνεις τα χρήματα πίσω ( όπως ο φίλος πιο πάνω)

Με Aliexpress saver shipping η Aliexpress selection saver θα σου έλεγα πάρτα και σαν ένα δέμα, θα έρθει και περίπου ίδιο χρόνο με το standard. Αλλά για τα Cainiao Super Economy Global και Cainiao Super Economy όχι, γιατι έχουν πολύ μεγάλη καθυστέρηση και κάποιοι έχουν αναφέρει δεν παρέλαβαν ποτέ (ενώ έφτασε στα ΕΛΤΑ) και δεν πήραν χρήματα πίσω για τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω και αναγκάστηκαν να κάνουν αμφισβήτηση στην τράπεζα για λίγα ευρώ.

.

9 ώρες πριν, hercoulis είπε

Μα το έχει στείλει το δέμα σου, πήγε στο Βιετνάμ και όταν έφυγε από το Βιετνάμ χάθηκε, μπορεί να μη φταίει ο ίδιος μπορεί να κλάπηκε η να καταστράφηκε κάπως. Το περίεργο ήταν το tracking number που ειναι άγνωστο με αυτά που ξέρουμε και ότι πήγε Βιετνάμ, αααα και η διακοπές, εντάξει μπορεί όντος να πήγε διακοπές ο άνθρωπος η να παντρεύτηκε και να πήγε γαμήλιο ταξίδι, όλα μέσα ειναι θα φανεί αν γυρίσει 😄  

Δεν ξέρω τρόπο αποστολής που είχες επιλέξει, αν ήταν Cainiao super evonomy for special goods έχει λογική αυτό το tracking number, αλλά αν ερχόταν το δέμα θα περνούσε μάλλον τελωνείο με χρέωση.

EDIT: Δεν γίνεται να ήταν με Cainiao super economy for special goods γιατι αυτός ο τρόπος ειναι απλός δλδ για δέματα αξίας από 8,5€ και κάτω.

Vietnam.PNG

9 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

1000 ευχαριστώ Νίκο για τις πληροφορίες.. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παραλάβω το προϊόν που παράγγειλα και ας αργήσει παραπάνω να έρθει.. Απλά έφαγα σκάλωμα που έλεγε από Γαλλία αποστολή και είχαν περάσει μέρες και όταν το ρώτησα πότε θα το στείλει μου είπε ότι το στείλε και μου έδωσε αυτό το tracking ενώ στη πλατφόρμα του Ali φαίνεται ότι ακόμα το στέλνει(του έχουν απομείνει 7 μέρες ακόμα γράφει).. Αυτό που με καθησυχάσε λίγο είναι ότι στο tracking number γράφει 35100 Λαμία δηλαδή.. Και ότι το δέμα είναι 321 γραμμάρια.. Τώρα πότε θα παραλάβω και αν είναι σωστό το προϊόν θα το δείξει η αυτοψία.. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.. Πότε δεν έχω κάνει dispute, refund κτλ απο AliExpress.. 

Ααα με την ευκαιρία ξανά ευχαριστώ και το Σάκη που γενικά βοηθάει σε αυτό το νήμα και έχει γράψει και χρήσιμες οδηγίες περί αποστολές από AliExpress.. Και σε όλα τα παιδιά που προσφέρουν τις γνώσεις τους και μας βοηθάνε 😎😎👌👍

ΥΓ. Νίκο επειδή είσαι ψαγμένος περί τελωνείου από Geekbying με priority line από Κίνα παραγγελνουμε άφοβα αν γνωρίζεις?Τους είχα στείλει και ερώτηση αν συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ στα προϊόντα τους και πήρα απάντηση τυποποιημένη.. 

Κοιτώντας την διεύθυνση του καταστήματος βγάζει όντως ειναι στην Γαλλία αλλά ειναι κινέζικο εστιατόριο γιαυτό πρόσεχε μη αντί για κονσόλα σου στείλει 321 γραμμάρια sushi 😂

Πλάκα κάνω, το σκέφτηκα και έπρεπε να το γράψω 😉 Απ' ότι φαίνεται έχει εστιατόριο και έχει και online κατάστημα και πουλάει πράγματα μέσο του Aliexpress. Μάλλον έχει και αποθήκη και να στέλνει και κάποια πράγματα που έχει στοκ από Γαλλία γιατι σαν κατάστημα έχει καλή αξιολόγηση 94,7% και ειναι σχετικά καινούργιο κατάστημα, άνοιξε στης 10/6/22.

business info.PNG

tripadvisor.PNG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
  • Thanks 2

4 ώρες πριν, lafayetter είπε

Καλημερα, σημερα ανανεωθηκε το tracking σε Leaving from departure country/region φανταζομαι πεταξε για Κατω Χωρες?

Καλησπέρα, ναι έφυγε/φεύγει από Κίνα.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Να σαι καλά.

Κοίτα γράφω ότι το "Cainiao super economy for special goods" δεν ειναι ασφαλής, επίσης πιο κάτω γράφω ότι το "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά όπως και το "Cainiao super economy for special goods". Άρα όπως δεν μπορεί το "Cainiao Standard For Special Goods" να γίνει combined έτσι δεν μπορεί ούτε το "Cainiao super economy for special goods" αλλά δεν το έγραψα γιατι το αποκλείω σαν τρόπο αποστολής από την αρχή ( όπως και το" AliExpress Premium Shipping")  και δεν θα πρέπει να το επιλεξεις ούτε μόνο του. Γιατί όπως έγραψα δεν ειναι ασφαλής και 99% περνάει τελωνείο.

Με λίγα λόγια, Cainiao super economy for special goods, Cainiao Standard For Special Goods, Cainiao Heavy Parcel Line και AliExpress Premium Shipping δεν γίνονται combined.

Αυτό που κερδίζεις με το combined ειναι έρχεται σαν ένα δέμα, αλλά κυρίως ότι έρχονται συστημενα τα απλά δέματα (σαν απλό έχει ενημέρωση μεχρι να φτάσει Αθήνα). Αν ένα απλό δέμα φτάσει Ελλαδα και δεν το παραλάβεις ποτέ, δεν παίρνεις χρήματα πίσω, επειδή βλέπει το Aliexpress ότι έφτασε στα ΕΛΤΑ (όπως το βλέπουμε και εμείς) και δεν ξέρει αν πράγματι παρέλαβες η όχι θα σου πει ειναι στο τοπικό ταχυδρομείο σου να πας να το παραλάβεις και κλείνει το dispute, ενώ με το συστημένο αφού έχει ενημέρωση μεχρι το σπίτι και θέλει και υπογραφή βλέπουν αν δεν παρέλαβες  και παίρνεις τα χρήματα πίσω ( όπως ο φίλος πιο πάνω)

Με Aliexpress saver shipping η Aliexpress selection saver θα σου έλεγα πάρτα και σαν ένα δέμα, θα έρθει και περίπου ίδιο χρόνο με το standard. Αλλά για τα Cainiao Super Economy Global και Cainiao Super Economy όχι, γιατι έχουν πολύ μεγάλη καθυστέρηση και κάποιοι έχουν αναφέρει δεν παρέλαβαν ποτέ (ενώ έφτασε στα ΕΛΤΑ) και δεν πήραν χρήματα πίσω για τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω και αναγκάστηκαν να κάνουν αμφισβήτηση στην τράπεζα για λίγα ευρώ.

.

Μα το έχει στείλει το δέμα σου, πήγε στο Βιετνάμ και όταν έφυγε από το Βιετνάμ χάθηκε, μπορεί να μη φταίει ο ίδιος μπορεί να κλάπηκε η να καταστράφηκε κάπως. Το περίεργο ήταν το tracking number που ειναι άγνωστο με αυτά που ξέρουμε και ότι πήγε Βιετνάμ, αααα και η διακοπές, εντάξει μπορεί όντος να πήγε διακοπές ο άνθρωπος η να παντρεύτηκε και να πήγε γαμήλιο ταξίδι, όλα μέσα ειναι θα φανεί αν γυρίσει 😄  

Δεν ξέρω τρόπο αποστολής που είχες επιλέξει, αν ήταν Cainiao super evonomy for special goods έχει λογική αυτό το tracking number, αλλά αν ερχόταν το δέμα θα περνούσε μάλλον τελωνείο με χρέωση.

EDIT: Δεν γίνεται να ήταν με Cainiao super economy for special goods γιατι αυτός ο τρόπος ειναι απλός δλδ για δέματα αξίας από 8,5€ και κάτω.

Vietnam.PNG

Κοιτώντας την διεύθυνση του καταστήματος βγάζει όντως ειναι στην Γαλλία αλλά ειναι κινεζικό εστιατόριο γιαυτό πρόσεχε μη αντί για κονσόλα σου στείλει 321 γραμμάρια sushi 😂

Πλάκα κάνω, το σκέφτηκα και έπρεπε να το γράψω 😉 Απ' ότι φαίνεται έχει εστιατόριο και έχει και online κατάστημα και πουλάει πράγματα μέσο του Aliexpress. Μάλλον έχει και αποθήκη και να στέλνει και κάποια πράγματα που έχει στοκ από Γαλλία γιατι σαν κατάστημα έχει καλή αξιολόγηση 94,7% και ειναι σχετικά καινούργιο κατάστημα, άνοιξε στης 10/6/22.

business info.PNG

tripadvisor.PNG

Χαχαχα αυτό μου έλειπε να περιμένω τόσο καιρό sushi 😂.. Ποιο πολύ με έριξε στα μηνύματα πριν το παραγγείλω ήταν ευγενικός και απαντούσε.. Γενικά όσες φορές του έστειλα απαντούσε.. Αλλά εκτός από αυτό το κατάστημα είναι αρκετά που στέλνουν από Γαλλία κονσόλες retro handheld console που έψαχνα.. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δεν ξέρω τρόπο αποστολής που είχες επιλέξει, αν ήταν Cainiao super evonomy for special goods έχει λογική αυτό το tracking number, αλλά αν ερχόταν το δέμα θα περνούσε τελωνείο με μια μικρή χρέωση 2,5€.

Vietnam.PNG

Προχθές που τα είπαμε εδώ, την επομένη το πρωί μίλησα με το ταχυδρομείο του Βιετνάμ και μου είπαν πως δεν το βλέπουν. Ε, αυτό ήταν και πάτησα αμφισβήτηση. Όχι, Δε το έστειλε με τη φθηνή. 
Και αν μια στις 1000 το έστειλε, αυτό θα πρέπει να έχει κολλήσει στη Σιγκαπούρη. Αν αυτό  ισχύει, κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει. 67 ημέρα σήμερα. Δηλαδή πως είναι δυνατόν τα λογιστικά του Αλί και το global tracking να λένε τα ίδια, δηλαδή Βιετνάμ και το ταχυδρομείο της χώρας να μη το βλέπει. Πρέπει να έχει κολλήσει σε τελωνείο και δεν ενημερώνεται.

F46975CB-B26A-4107-80D5-19909DBE40AD.png

Επεξ/σία από hercoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, hercoulis είπε

Προχθές που τα είπαμε εδώ, την επομένη το πρωί μίλησα με το ταχυδρομείο του Βιετνάμ και μου είπαν πως δεν το βλέπουν. Ε, αυτό ήταν και πάτησα αμφισβήτηση. Όχι, Δε το έστειλε με τη φθηνή. 
Και αν μια στις 1000 το έστειλε, αυτό θα πρέπει να έχει κολλήσει στη Σιγκαπούρη. Αν αυτό  ισχύει, κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει. 67 ημέρα σήμερα 😄

F46975CB-B26A-4107-80D5-19909DBE40AD.png

Μάλλον οι Βιετναμέζοι το φάγανε, και κάνουν τον Αλέκο τώρα 😄 γιατι εδώ δείχνει έφτασε Βιετνάμ. Λογικά θα έχει ασφάλεια και θα πάρει και ο πωλητής τα χρήματα του πίσω.

singpost.PNG

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...