aces Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, johnpopexi είπε Αν στην καθισιά σου ρίξεις 5,6,16 παραγγελίες - με ali express standard και διαφορετικά καταστήματα- και ενοποιηθούν τα πακέτα , το όριο των 186€ για τελωνείο αφορά την τιμή που υποθετικά έχει τελικώς το ενοποιημένο ή πάει ανά item/store; Υπάρχει επίσης θέμα με το βάρος του ενοποιημένου; Ότι ειπώθηκε με τη διαφορά ότι θα φύγει το 1ο δέμα θα δώσει κίνηση στο τράκινγκ κ μετά θα βάλεις την επόμενη παραγγελία combined. Αυτο μπορεί να πάρει κ 10 μέρες μέχρι να κινηθεί το tracking της 1η παραγγελίας. Επειδή δεν τα στέλνουν αμεσως Βάζεις 1η παραγγελία πχ με 90 ευρώ κ άλλη μια όταν φύγει η 1η πχ αλλά 120 ευρώ. Το βάρος είναι standard 2 κιλά. Δώσε χρόνο για να φύγουν ξεχωριστά τα δέματα.λόγω συνολικού ορίου. Το όριο παει στο σύνολο παραγγελιών στο συνολικό ποσό κ όχι ανά store/κατάστημα τουλάχιστον από αυτά που ξέρουμε έως σήμερα για το συνολικό όριο γιατί αυτά αλλάζουν δε μένουν για πάντα σταθερά ανά περιόδους. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από aces 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Δεν κατάλαβα ακριβώς, αν μιλάς για tracking number μήπως ήταν 10ψηφιο χωρίς γράμματα ? Στην σελίδα 294 έχω πιο πρόσφατη λίστα, έχω προσθέσει και τα 10ψηφια που έρχονται με ACS και κάποιες άλλες μικρο αλλαγές. Αν μιλάς για τρόπο αποστολής πιο ακριβό από το standard ειναι το "AliExpress Premium Shipping " που το αποφεύγουμε γιατι όχι μόνο ειναι πολύ πιο ακριβό από το Standard, πιο πιθανό να περάσει και τελωνείο, αφού φεύγει με courier από Κίνα και δεν κερδίζεις και τπτ, ίδιες μέρες κάνει η παράδοση. Μέτα έχει με courier Fedex, Dhl κτλ που ισχύει ότι και με το Premium και πανάκριβα, μακριά από όλα αυτά. Επειδή δεν το ξέρω αυτό ούτε έχω διαβάσει να το έχει αναφέρει κάποιος, αν θέλω πχ να πάρω 2 προϊόντα και τα 2 μαζί ξεπερνούν τα 186€ για να μη γίνει ενοποιημένη αποστολή και έχω πρόβλημα, για σιγουριά θα παραγγείλω το ένα και αφού δω ότι έφυγε από το κέντρο διαλογής (Outbound in sorting center) τότε θα κάνω και την άλλη παραγγελία. Για τα κιλά έχει απαντήσει ο @nikosgiann78 στην σελίδα 296, κάνω copy-paste τι έγραψε - DPD shipping χρησιμοποιούν γενικά όταν το προϊόν ξεπερνάει τα 2 κιλά σαν βάρος, και οπότε δεν μπορεί να σταλεί σαν επιστολικό ταχυδρομείο (μιας και έχει όριο 2 κιλά εκεί). Κάποιες φορές που έλαβα παλιότερα με DPD shipping δέματα, δεν είχα θέματα με το τελωνείο. Επίσης για βαριά δέματα χρησιμοποιείτε και το "Cainiao Heavy Parcel Line" Αρχίζει με 5UGR και αριθμούς όπως βλέπω έρχεται από Βουλγαρία λογικά δεν έχει Τελωνείο τώρα άμα αυτοί βάλουν δεν ξέρω γιατί είναι και περίεργοι οι Ελταδες άντε να βγάλεις άκρη, ή θα έρθει με courier; αν και χειρότερα είναι τα Κουριερ (εκκρεμεί απόφαση που έχω στην ΕΕΤ για τα ACS και ΕΛΤΑ κουριερ με τους τελευταίους αν ήμουν σπίτι θα τους σάπιζα κιόλας, εκτός θέματος αυτό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnpopexi Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, aces είπε Επειδή δεν τα στέλνουν αμεσως Βάζεις 1η παραγγελία πχ με 90 ευρώ κ άλλη μια όταν φύγει η 1η πχ αλλά 120 ευρώ. Το βάρος είναι standard 2 κιλά. Δώσε χρόνο για να φύγουν ξεχωριστά τα δέματα.λόγω συνολικού ορίου. Άρα με ali express standard ενοποιούν μέχρι 2 κιλά μόνο; Περίμενα ότι θα αναγκαστώ να τις σπάσω στο ποσό , αλλά μικρό το κακό. Άμα τις σπάσω και στα κιλά θα χρειαστώ είτε 2 μήνες για να τελειώσω είτε 2ο λογαριασμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, johnpopexi είπε Άρα με ali express standard ενοποιούν μέχρι 2 κιλά μόνο; Περίμενα ότι θα αναγκαστώ να τις σπάσω στο ποσό , αλλά μικρό το κακό. Άμα τις σπάσω και στα κιλά θα χρειαστώ είτε 2 μήνες για να τελειώσω είτε 2ο λογαριασμό. Για σιγουριά ναι γιατί κ Τρίτη η μια κ Παρασκευή η άλλη θα τα βάλουν όλα μαζί κ πάει το όριο ίσως κ στα κιλά. . Για πιο safe κ άλλο receiver όνομα κάποιο συγγενή , σύζυγο, ξάδερφο κλπ αν είναι παραγγελία την ίδια ακριβως περίοδο. Το πιο εύκολο ειναι αλλο μηνα αφού φύγει η 1η για σιγουριά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, panos0100 είπε Αρχίζει με 5UGR και αριθμούς όπως βλέπω έρχεται από Βουλγαρία λογικά δεν έχει Τελωνείο τώρα άμα αυτοί βάλουν δεν ξέρω γιατί είναι και περίεργοι οι Ελταδες άντε να βγάλεις άκρη, ή θα έρθει με courier; αν και χειρότερα είναι τα Κουριερ (εκκρεμεί απόφαση που έχω στην ΕΕΤ για τα ACS και ΕΛΤΑ κουριερ με τους τελευταίους αν ήμουν σπίτι θα τους σάπιζα κιόλας, εκτός θέματος αυτό) Το ποστ που κοίταξες ήταν όταν άρχισαν τα 5UGR τότε ερχόταν με Γενική και Speedex επίσης τελωνείο θα περασει στην Ουγγαρία και θα έρθει μέσο Βουλγαρίας στην Ελλαδα. Δες σελίδα 294 για πιο πρόσφατες πληροφορίες. Πλέον έχει ξεκαθαρίσει και τα φέρνει η Γενική ταχυδρομική, αλλά δεν θα έχεις next tracking number, θα σου στειλουν μήνυμα στο viber όταν θα ειναι να σου το παραδώσουν. Αλλά να έχεις και εσύ το νου σου όταν δεις στο tracking εδω https://parcelsapp.com/ να γράφει "Arrived at destination country" τότε το δέμα θα το έχει παραλάβει η Γενική (βάζω φώτο κάτω για παράδειγμα). Αν μετά από λίγες μέρες δεν έχει έρθει μήνυμα να πας από την Γενική να το αναζητήσεις, γιατι αν περάσουν 15 μέρες θα το επιστρέψουν πίσω. 11 λεπτά πριν, johnpopexi είπε Άρα με ali express standard ενοποιούν μέχρι 2 κιλά μόνο; Περίμενα ότι θα αναγκαστώ να τις σπάσω στο ποσό , αλλά μικρό το κακό. Άμα τις σπάσω και στα κιλά θα χρειαστώ είτε 2 μήνες για να τελειώσω είτε 2ο λογαριασμό. Αν τα κιλά ξεπερνάνε τα 2 δεν θα το κάνουν ενοποιημένο το δέμα με όλα τα προϊόντα μαζί, πχ αν έχεις 5 προϊόντα και όλα μαζί ειναι 3 κιλά θα τα κάνουν 2 δέματα, κανένα από τα 2 δέματα να μη ξεπερνάει τα 2 κιλά. Αν κάποιο προϊόν ειναι πάνω από 2 κιλά (μόνο του) δεν θα έχει καν την επιλογή με "Aliexpress standard shipping" θα έχει πχ "Cainiao Heavy Parcel Line" 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisd87 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, sakisgri είπε Το ποστ που κοίταξες ήταν όταν άρχισαν τα 5UGR τότε ερχόταν με Γενική και Speedex επίσης τελωνείο θα περασει στην Ουγγαρία και θα έρθει μέσο Βουλγαρίας στην Ελλαδα. Δες σελίδα 294 για πιο πρόσφατες πληροφορίες. Πλέον έχει ξεκαθαρίσει και τα φέρνει η Γενική ταχυδρομική, αλλά δεν θα έχεις next tracking number, θα σου στειλουν μήνυμα στο viber όταν θα ειναι να σου το παραδώσουν. Αλλά να έχεις και εσύ το νου σου όταν δεις στο tracking εδω https://parcelsapp.com/ να γράφει "Arrived at destination country" τότε το δέμα θα το έχει παραλάβει η Γενική (βάζω φώτο κάτω για παράδειγμα). Αν μετά από λίγες μέρες δεν έχει έρθει μήνυμα να πας από την Γενική να το αναζητήσεις, γιατι αν περάσουν 15 μέρες θα το επιστρέψουν πίσω. Αν τα κιλά ξεπερνάνε τα 2 δεν θα το κάνουν ενοποιημένο το δέμα με όλα τα προϊόντα μαζί, πχ αν έχεις 5 προϊόντα και όλα μαζί ειναι 3 κιλά θα τα κάνουν 2 δέματα, κανένα από τα 2 δέματα να μη ξεπερνάει τα 2 κιλά. Αν κάποιο προϊόν ειναι πάνω από 2 κιλά (μόνο του) δεν θα έχει καν την επιλογή με "Aliexpress standard shipping" θα έχει πχ "Cainiao Heavy Parcel Line" Δεν ειναι στάνταρ οτι θα έρθει το 5UGR με γενική, εμένα μου το έφερε εχθές τα ελτά, οτι ναναι κάνουν.. και απο οτι παρατηρώ πανε τα δεματα που ερχόταν σε 2 βδομάδες οπως ερχόταν μεχρι τον ιανουάριο τώρα πάλι μηνα κάνουν με οτι και να τα παραγγείλεις.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε Δεν ειναι στάνταρ οτι θα έρθει το 5UGR με γενική, εμένα μου το έφερε εχθές τα ελτά, οτι ναναι κάνουν.. και απο οτι παρατηρώ πανε τα δεματα που ερχόταν σε 2 βδομάδες οπως ερχόταν μεχρι τον ιανουάριο τώρα πάλι μηνα κάνουν με οτι και να τα παραγγείλεις.. Ερχόταν και τότε και με τα ΕΛΤΑ αλλά πολύ σπάνια. Έχω καιρό να δω κάποιον να γράφει ήρθε με ΕΛΤΑ το 5UGR. To 5UGR παρέμεινε μεχρι Ελλαδα η άλλαξε σε LA*******HU όταν έφτασε Ουγγαρία? Αν έμεινε 5UGR είχες ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ με το ίδιο tracking? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisd87 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, sakisgri είπε Ερχόταν και τότε και με τα ΕΛΤΑ αλλά πολύ σπάνια. Έχω καιρό να δω κάποιον να γράφει ήρθε με ΕΛΤΑ το 5UGR. To 5UGR παρέμεινε μεχρι Ελλαδα η άλλαξε σε LA*******HU όταν έφτασε Ουγγαρία? Αν έμεινε 5UGR είχες ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ με το ίδιο tracking? αυτο εδω ηταν καμια ενημέρωση απο πουθενα απλα ηρθε η ταχυδρόμος και το εφερε, λεω εγω απο αλλου το περίμενα αυτο μου λεει τι να σας πω σε εμας ηρθε, λεω δεν πειραζει καλύτερα εσεις το φέρνετε σπίτι η γενικη πρεπει να πάω απο εκεί.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε αυτο εδω ηταν καμια ενημέρωση απο πουθενα απλα ηρθε η ταχυδρόμος και το εφερε, λεω εγω απο αλλου το περίμενα αυτο μου λεει τι να σας πω σε εμας ηρθε, λεω δεν πειραζει καλύτερα εσεις το φέρνετε σπίτι η γενικη πρεπει να πάω απο εκεί.. Και όμως είχες next tracking number και ήταν LA**********HU και κανονικά tracking από τα ΕΛΤΑ, απλός δεν το κοίταξες στο parcelsapp. Επειδή θυμάμαι αυτά που ερχόταν με τα ΕΛΤΑ παίρναν tracking τύπου LA******HU. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από sakisgri 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisd87 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, sakisgri είπε Και όμως είχες next tracking number και ήταν LA**********HU και κανονικά tracking από τα ΕΛΤΑ, απλός δεν το κοίταξες στο parcelsapp. Επειδή θυμάμαι αυτά που ερχόταν με τα ΕΛΤΑ παίρναν tracking τύπου LA******HU. α οκ η αλήθεια ειναι οτι σε αυτή την σελίδα δεν το τσέκαρα, πάντως οσο και περίεργο να φαίνεται ηρθε το 5UGR με ελτα, μακάρι να έρθουν και τα άλλα 2 που περιμένω, ειδικά το ενα στις 1 Μαρτίου συμπληρώνει 1 μήνα και ακόμα ειναι στην έξοδο του τελωνείο εισαγωγής..θέλει 7-με 10 μέρες χαλαρά 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, sakisgri είπε Το ποστ που κοίταξες ήταν όταν άρχισαν τα 5UGR τότε ερχόταν με Γενική και Speedex επίσης τελωνείο θα περασει στην Ουγγαρία και θα έρθει μέσο Βουλγαρίας στην Ελλαδα. Δες σελίδα 294 για πιο πρόσφατες πληροφορίες. Πλέον έχει ξεκαθαρίσει και τα φέρνει η Γενική ταχυδρομική, αλλά δεν θα έχεις next tracking number, θα σου στειλουν μήνυμα στο viber όταν θα ειναι να σου το παραδώσουν. Αλλά να έχεις και εσύ το νου σου όταν δεις στο tracking εδω https://parcelsapp.com/ να γράφει "Arrived at destination country" τότε το δέμα θα το έχει παραλάβει η Γενική (βάζω φώτο κάτω για παράδειγμα). Αν μετά από λίγες μέρες δεν έχει έρθει μήνυμα να πας από την Γενική να το αναζητήσεις, γιατι αν περάσουν 15 μέρες θα το επιστρέψουν πίσω. Αν τα κιλά ξεπερνάνε τα 2 δεν θα το κάνουν ενοποιημένο το δέμα με όλα τα προϊόντα μαζί, πχ αν έχεις 5 προϊόντα και όλα μαζί ειναι 3 κιλά θα τα κάνουν 2 δέματα, κανένα από τα 2 δέματα να μη ξεπερνάει τα 2 κιλά. Αν κάποιο προϊόν ειναι πάνω από 2 κιλά (μόνο του) δεν θα έχει καν την επιλογή με "Aliexpress standard shipping" θα έχει πχ "Cainiao Heavy Parcel Line" Έγινε θα έχω το νου μου και θα το παρακολουθώ ευχαριστώ πολύ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, panos0100 είπε Έγινε θα έχω το νου μου και θα το παρακολουθώ ευχαριστώ πολύ Να σαι καλά. Είδα αντέδρασες και στα μηνύματα πιο κάτω, άρα τώρα ξέρεις τι να περιμένεις. Αν δεις next tracking number τύπου LA**********HU τότε θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ, αν παραμείνει 5UGR θα το παραδώσει η Γενική. Σπάνια γινόταν αλλά τα πράγματα αλλάζουν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Να σαι καλά. Είδα αντέδρασες και στα μηνύματα πιο κάτω, άρα τώρα ξέρεις τι να περιμένεις. Αν δεις next tracking number τύπου LA**********HU τότε θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ, αν παραμείνει 5UGR θα το παραδώσει η Γενική. Σπάνια γινόταν αλλά τα πράγματα αλλάζουν. Αν το παραδώσει τα ΕΛΤΑ θα δώσω πάλι τα 3€ όπως έδινα στο ebay; Γιατί πλήρωνα και εκεί VAT και πιστεύω τα 3€ είναι ένα κέρασμα καφέ στον τελωνιακό του ΕΛΤΑ Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από panos0100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, panos0100 είπε Αν το παραδώσει τα ΕΛΤΑ θα δώσω πάλι τα 3€ όπως έδινα στο ebay; Γιατί πλήρωνα και εκεί VAT και πιστεύω τα 3€ είναι ένα κέρασμα καφέ στον τελωνιακό του ΕΛΤΑ Όχι, δεν έχεις καμία εξτρά χρέωση όποια ταχυδρομική υπηρεσία και να σου το παραδώσει από Aliexpress, αρκεί ο τρόπος αποστολής να ειναι ασφαλής όπως αναφέρω στη σελίδα 294. Στην περίπτωση σου ειναι ασφαλής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, sakisgri είπε Όχι, δεν έχεις καμία εξτρά χρέωση όποια ταχυδρομική υπηρεσία και να σου το παραδώσει από Aliexpress, αρκεί ο τρόπος αποστολής να ειναι ασφαλής όπως αναφέρω στη σελίδα 294. Στην περίπτωση σου ειναι ασφαλής. Ωραία έχω βάλει και κάτι μποτάκια για τη μητέρα μου, να βάλω και κανένα καλώδιο για τον υπολογιστή έχει ωραία πράγματα γενικά και βλέπω είναι καλύτερο από το ebay, Ίσως δοκιμάσω και το bangood Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα