Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, evansicaria είπε

Όχι δεν θα περάσει, θα περάσει στην Ουγγαρία. Το VAT ειναι Φ.Π.Α. Μπορεί όμως να έχεις μια καθυστέρηση με το Cainiao super economy global που βλέπω.

Δες 2 σελίδες πίσω (294) μια ανάρτηση μου τα γράφω σχεδόν όλα αναλυτικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα, καλή η ενοποίηση των δεμάτων στην κίνα αλλα πολύ καθυστέρηση.. εχω 11 δέματα τα 7 εγιναν 1 αρα περιμένω 5 δεματα. Τα 2 πρώτα που ηταν ιδια ημερομηνία  με το μεγάλο ηρθαν . Επίσης ηρθαν και τα αλλα 2 που παραγγέλθηκαν 2 βδομάδες μετά το μεγάλο ενω το μεγάλο είναι ακόμα κολλημένο στην κίνα.. και μου έχει τύχει άλλη μια φορά. Αρα καλύτερα να έρχονται ενα ενα.

Στις 14/2/2023 στις 6:47 ΜΜ, sakisgri είπε

Δεν γνωρίζω, μήπως ο @nikosgiann78 γνωρίζει σαν πιο παλιός και έμπειρος.

Κοίταξες σε Ευρωπαϊκή αποθήκη αν υπάρχει το προϊόν;

DPD shipping χρησιμοποιούν γενικά όταν το προϊόν ξεπερνάει τα 2 κιλά σαν βάρος, και οπότε δεν μπορεί να σταλεί σαν επιστολικό ταχυδρομείο (μιας και έχει όριο 2 κιλά εκεί). Κάποιες φορές που έλαβα παλιότερα με DPD shipping δέματα, δεν είχα θέματα με το τελωνείο.

Να ρωτήσω κάτι και εγώ τώρα.... υπάρχουν και άλλοι που έχουν αποστολές με cainiaio super economy for special goods, και χρησιμοποιείται πάλι το Hungarian Post (tracking number UA........HU)? Και από ότι φαίνεται δεν θα υπάρχει θέμα με το τελωνείο. Απλά, έχω παρατηρήσει το εξής σε αυτές τις αποστολές: υπάρχει καθυστέρηση στο να πάει το δέμα από Κίνα στην Ουγγαρία, ενώ την ίδια χρονική στιγμή παραγγελίες με Cainiao super economy Global, Cainiao super economy & Aliexpress saber shipping, παρατήρησα ότι τα δέματα πήγαν πολύ πιο γρήγορα στην Ουγγαρία!!!

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

DPD shipping χρησιμοποιούν γενικά όταν το προϊόν ξεπερνάει τα 2 κιλά σαν βάρος, και οπότε δεν μπορεί να σταλεί σαν επιστολικό ταχυδρομείο (μιας και έχει όριο 2 κιλά εκεί). Κάποιες φορές που έλαβα παλιότερα με DPD shipping δέματα, δεν είχα θέματα με το τελωνείο.

Να ρωτήσω κάτι και εγώ τώρα.... υπάρχουν και άλλοι που έχουν αποστολές με cainiaio super economy for special goods, και χρησιμοποιείται πάλι το Hungarian Post (tracking number UA........HU)? Και από ότι φαίνεται δεν θα υπάρχει θέμα με το τελωνείο. Απλά, έχω παρατηρήσει το εξής σε αυτές τις αποστολές: υπάρχει καθυστέρηση στο να πάει το δέμα από Κίνα στην Ουγγαρία, ενώ την ίδια χρονική στιγμή παραγγελίες με Cainiao super economy Global, Cainiao super economy & Aliexpress saber shipping, παρατήρησα ότι τα δέματα πήγαν πολύ πιο γρήγορα στην Ουγγαρία!!!

ναι έχω ένα εγώ, το έχω γράψει λίγο παραπάνω,δες screenshot ,η παραγγελία ήταν με Cainiao super economy global αλλά ο πωλητής έβαλε Cainiao super economy for special goods με τρακινγκ U.....HU

και κάτι άλλο, παρατήρησα ότι οι ενοποιημένες αποστολές τύπου 5UGR κολλάνε πολλές ημέρες στην Κίνα, δείχνει arrived at transport hub τουλάχιστον 8 ημέρες.

Ίσως για αυτό 5 παραγγελίες που έγιναν μέσα σε ένα διήμερο με Cainiao super economy global δεν τις ενοποίησαν και τις έστειλαν κανονικά με U ....HU , μάλλον έχει μπουκωσει το hub στην Κίνα.

PSX_20230215_071820.png

Επεξ/σία από radiotv
  • Like 3

7 ώρες πριν, dimitrisd87 είπε

Καλημέρα, καλή η ενοποίηση των δεμάτων στην κίνα αλλα πολύ καθυστέρηση.. εχω 11 δέματα τα 7 εγιναν 1 αρα περιμένω 5 δεματα. Τα 2 πρώτα που ηταν ιδια ημερομηνία  με το μεγάλο ηρθαν . Επίσης ηρθαν και τα αλλα 2 που παραγγέλθηκαν 2 βδομάδες μετά το μεγάλο ενω το μεγάλο είναι ακόμα κολλημένο στην κίνα.. και μου έχει τύχει άλλη μια φορά. Αρα καλύτερα να έρχονται ενα ενα.

Καλησπέρα. Τυχαίνει καμία φορά, αλλά σπάνια. Είχα και εγώ κάποια δέματα που περίμεναν ένα που δεν είχε διαθέσιμο ο πωλητής αλλά έβγαλε tracking number από την πρώτη μέρα για να μη μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία και μαζί με αυτό περιμένανε και τα άλλα.

Αλλά σε γενικές γραμμές ειναι καλύτερα, τουλάχιστον για εμένα, γιατι πιο πιθανό να έρθει με courier και να παραλάβεις σε καμιά 20αρια μέρες, ενώ με τα ΕΛΤΑ αν ειναι και απλό κάνει συνήθως καμιά 30αρια. Μετά αν θες να έρθουν ξεχωριστά πρέπει να περιμένεις να φύγει το ένα δέμα από το sorting center και μετά να βάλεις την άλλη παραγγελία. Έτσι πάλι θα έχεις καθυστέρηση.

Πιο πολλές φορές τα φτηνά προϊόντα τα έχουν διαθέσιμα και φεύγουν γρήγορα από τους πωλητές, από καμιά 15αρια combined που έχω πάρει μια φορά έτυχε να καθυστερήσει επειδή περίμεναν ένα δέμα.

Αν κάτι το βιάζεσαι μπορείς να ρωτάς τον πωλητή αν το έχει διαθέσιμο και πόσο γρήγορα θα το στείλει, αν δεν σου ικανοποιεί ρωτάς άλλον πωλητή, έτσι και αλλιώς το ίδιο προϊόν συνήθως το βρίσκεις σε πολλά καταστήματα με περίπου ίδια τιμή.

• Like 1

Γεια σας,

Θέλω να φέρω ένα φωτιστικό που κοστίζει 180ευρω και έχει διαστάσεις 170x8x8 εκ
Θα περάσει τελωνείο ή έχω ελπίδα να το γλιτώσω;

Θέλω 2..  Αλλά αν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσω το τελωνείο να τα παραγγείλω ξεχωριστά. Αλλιώς μαζί και τα 2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dj1951 είπε

Γεια σας,

Θέλω 2..  Αλλά αν υπάρχει ελπίδα να γλιτώσω το τελωνείο να τα παραγγείλω ξεχωριστά. Αλλιώς μαζί και τα 2.

Αν 180€ ειναι τελική τιμή δλδ με μεταφορικά και Φ.Π.Α (VAT) τότε δεν θα πρέπει να περασει τελωνείο στην Ελλαδα. Όταν πατήσεις checkout θα δεις αν το Φ.Π.Α (VAT) ειναι ακόμα μέσα στη τιμή, αν ειναι τότε θα είσαι οκ, αλλά να δεις και τρόπο αποστολής να ειναι ασφαλής, οπως "Aliexpress standard shipping" δες σελίδα 294 μια ανάρτηση μου γράφω ποιοι ειναι και άλλες πληροφορίες.

Και ναι θα πρέπει να παραγγείλεις το ένα και αφού δεις στο tracking ότι έχει φύγει από το κέντρο διαλογής ( Outbound in sorting center) τότε να κάνεις την παραγγελία για το δεύτερο.

Αλλά δες μια αν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή  αποθήκη που θα σου έρθει και πιο γρήγορα, η αν θες βάλε λινκ το προϊόν να κοιτάξω εγώ αν υπάρχει.

Επεξ/σία από sakisgri

17 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Αν 180€ ειναι τελική τιμή δλδ με μεταφορικά και Φ.Π.Α (VAT) τότε δεν θα πρέπει να περασει τελωνείο στην Ελλαδα. Όταν πατήσεις checkout θα δεις αν το Φ.Π.Α (VAT) ειναι ακόμα μέσα στη τιμή, αν ειναι τότε θα είσαι οκ, αλλά να δεις και τρόπο αποστολής να ειναι ασφαλής, οπως "Aliexpress standard shipping" δες σελίδα 294 μια ανάρτηση μου γράφω ποιοι ειναι και άλλες πληροφορίες.

Και ναι θα πρέπει να παραγγείλεις το ένα και αφού δεις στο tracking ότι έχει φύγει από το κέντρο διαλογής ( Outbound in sorting center) τότε να κάνεις την παραγγελία για το δεύτερο.

Αλλά δες μια αν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή  αποθήκη που θα σου έρθει και πιο γρήγορα, η αν θες βάλε λινκ το προϊόν να κοιτάξω εγώ αν υπάρχει.

Έχω ψάξει όσο δεν πάει αλλά σε Ευρ αποθήκη έχουν μόνο το 120εκ απο το οποίο ήδη πήρα 2 κομμάτια... Αλλά θέλω και το 170εκ οπωσδήποτε που βέβαια το καταχρεωνουν αλλά τι να κάνω.

Ναι είναι με vat και μεταφορικά. 

Να τους πω να βάλουν μικρότερη αξία η δεν θα δώσουν σημασία ;

3 λεπτά πριν, dj1951 είπε

Έχω ψάξει όσο δεν πάει αλλά σε Ευρ αποθήκη έχουν μόνο το 120εκ απο το οποίο ήδη πήρα 2 κομμάτια... Αλλά θέλω και το 170εκ οπωσδήποτε που βέβαια το καταχρεωνουν αλλά τι να κάνω.

Ναι είναι με vat και μεταφορικά. 

Να τους πω να βάλουν μικρότερη αξία η δεν θα δώσουν σημασία ;

Το όριο ειναι 150€ καθαρή αξία δλδ 186€ τελική τιμή, αφού ο Φ.Π.Α μένει στην τιμή δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα.

Δεν έχεις να χάσεις κάτι, κανε μια ερώτηση αν μπορεί να δηλώσει πιο χαμηλή τιμή στο δέμα.

• Like 1

8 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα. Τυχαίνει καμία φορά, αλλά σπάνια. Είχα και εγώ κάποια δέματα που περίμεναν ένα που δεν είχε διαθέσιμο ο πωλητής αλλά έβγαλε tracking number από την πρώτη μέρα για να μη μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία και μαζί με αυτό περιμένανε και τα άλλα.

Αλλά σε γενικές γραμμές ειναι καλύτερα, τουλάχιστον για εμένα, γιατι πιο πιθανό να έρθει με courier και να παραλάβεις σε καμιά 20αρια μέρες, ενώ με τα ΕΛΤΑ αν ειναι και απλό κάνει συνήθως καμιά 30αρια. Μετά αν θες να έρθουν ξεχωριστά πρέπει να περιμένεις να φύγει το ένα δέμα από το sorting center και μετά να βάλεις την άλλη παραγγελία. Έτσι πάλι θα έχεις καθυστέρηση.

Πιο πολλές φορές τα φτηνά προϊόντα τα έχουν διαθέσιμα και φεύγουν γρήγορα από τους πωλητές, από καμιά 15αρια combined που έχω πάρει μια φορά έτυχε να καθυστερήσει επειδή περίμεναν ένα δέμα.

Αν κάτι το βιάζεσαι μπορείς να ρωτάς τον πωλητή αν το έχει διαθέσιμο και πόσο γρήγορα θα το στείλει, αν δεν σου ικανοποιεί ρωτάς άλλον πωλητή, έτσι και αλλιώς το ίδιο προϊόν συνήθως το βρίσκεις σε πολλά καταστήματα με περίπου ίδια τιμή.

Με ελτα το απλο το saver καθυστερεί όντως γιατί και ο ταχυδρόμος εδώ και 1 χρόνο έρχεται μόνο μια φορά την εβδομάδα καθε Παρασκευή, αλλα οπως έχω ξαναπεί στην περιοχή μου (ανατολική Θεσσαλονίκη) το συστημένο ελτα μου το φέρνουν πολύ γρήγορα απο την σαπια την γενική ταχυδρομική, δεν ξερω πως το κάνουν αυτό και πλεον παρακαλάω να παρει τρακινκ LA.. οταν παραγγέλνω κάτι.

• Like 1

15 ώρες πριν, dj1951 είπε

Γεια σας,

ΚΑλημερα , το βαζεις (1) στο καλαθι και προχωρας , στο τελος Checkout  πριν την πληρωμη θα δεις εαν εχει μεσα το VAT ή οχι .

μπορει να περασει και τα 180 και να εισαι οκ

https://cdn-bb-eu1.insomnia.gr/file/insomnia-s3/monthly_2023_01/image.png.c1fc8db7f0a830df17225e172aff9967.png

50 λεπτά πριν, villasg είπε

image.png.3c4db0d4ff7d60ed36765dc3f06151be.png

Αυτο ειναι ενα λαθος στα τρακ απο τις πλατφόρμες και τα ελτα, δες το τρακ στα ελτα .

Το δεμα σου ειναι στο κεντρο διανομής πηγαινε παρτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...