Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, sakisgri είπε

Με Γενική ταχυδρομική, διάβασε τα μηνύματα πιο πάνω.

@aces@omokas@radiotv@villasg

Κάπου μπορεί να γίνεται μπέρδεμα, βάλε το tracking εδώ https://parcelsapp.com/

και δες αν έχει next tracking number πάνω δεξιά όπως θα δεις στο κύκλο στη φώτο που έβαλα πιο κάτω.

Αν έχει και ειναι LA***********HU τότε θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ, αν όχι θα σου το παραδώσει η Γενική ταχυδρομική όπως γράψαμε πιο πάνω.

Αν και δεν νομίζω γιατι το " last mile accept" το βγάζει όταν έρχεται με Γενική, αλλά να σου φύγει η απορία.

5UGR000000642.JPG

Εγώ τα είχα πει από το καλοκαίρι που ήμουν ο πρώτος που ανέφερα τον τρόπο αποστολής 5UGR... ότι στο θέμα του tracking είναι βήμα πίσω σε σχέση με το παλιό standard LA...HU. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται με κούριερ μεν αλλά να μην μπορείς να παρακολουθήσεις πορεία εντός Ελλάδας. Ή έστω να σου δίνει η Γενική κάτι να έχεις να κοιτάς. Αλλιώς για ποιο tracked μιλάμε, στο saver δίνει πιο πολλά tracking points, και ας είναι τάχα untracked. Ήμουν σίγουρος ότι θα δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα με μη παραδόσεις, απώλειες, επιστροφες κλπ, διότι δεν είναι ούτε όλοι έμπειροι σε τέτοιες αγορές να τα κυνηγάνε ούτε μπορούν να κάθονται όλη μέρα να περιμένουν το κούριερ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Στο Aliexpress το Φ.Π.Α το πληρώνεις στο κατάστημα, ειναι μέσα στη τιμή (VAT included)

2 ώρες πριν, omokas είπε

Μπορείς να το πάρεις απο Aliexpress είτε με Aliexpress Saver Shipping ειτε με Aliexpress Standard Shipping το ενα ειναι απλό το αλλο συστημένο, αν πάρεις και άλλα πράγματα θα γίνει combined shipping (προσοχη να ειναι ολα μεθοδοι αποστολης του AliExpress είτε Saver είτε Standard) και θα ερθει είτε με Γενική είτε με ACS. Στο θέμα των τελωνείων μέχρι τα 150 προπληρώνεις ΦΠΑ στο Aliexpress και έρχεται χωρίς εξτρα χρέωση, θα χρεωθείς οτι βλέπεις τελική τιμή στο AliExpress κατα την εκτέλεση της παραγγελίας.

Οι πιο ασφαλείς μέθοδοι για να μην τύχει και διπλοπληρώσεις ΦΠΑ είναι αυτά που ανέφερα πιο πάνω AliExpress Saver Shipping και Aliexpress Standard Shipping

2 ώρες πριν, sakisgri είπε

Καλησπερα, Από Aliexpress οχι δεν θα περάσει τελωνείο αν ο τρόπος αποστολής ειναι ασφαλής π.χ "Aliexpress standard shipping" δες ανάρτηση μου στη σελίδα 271 έχω λίστα.

Από ebay πολύ πιθανό να περάσει.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

• Like 2

1 ώρα πριν, tryfos είπε

Εγώ τα είχα πει από το καλοκαίρι που ήμουν ο πρώτος που ανέφερα τον τρόπο αποστολής 5UGR... ότι στο θέμα του tracking είναι βήμα πίσω σε σχέση με το παλιό standard LA...HU. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται με κούριερ μεν αλλά να μην μπορείς να παρακολουθήσεις πορεία εντός Ελλάδας. Ή έστω να σου δίνει η Γενική κάτι να έχεις να κοιτάς. Αλλιώς για ποιο tracked μιλάμε, στο saver δίνει πιο πολλά tracking points, και ας είναι τάχα untracked. Ήμουν σίγουρος ότι θα δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα με μη παραδόσεις, απώλειες, επιστροφες κλπ, διότι δεν είναι ούτε όλοι έμπειροι σε τέτοιες αγορές να τα κυνηγάνε ούτε μπορούν να κάθονται όλη μέρα να περιμένουν το κούριερ.

Συμφωνώ απόλυτα, δεν μπορώ να καταλάβω τόσο δύσκολο ειναι για την Γενική ταχυδρομική να βάλει τα 5UGR μέσα στο σύστημα τους.

4 ώρες πριν, sakisgri είπε

Είναι συστημένο. Με combined ξέρω σίγουρα (Aliexpress standard shipping)

Δεν ξέρω αν στέλνουν με 5UGR αν ειναι ένα δέμα μόνο του με Aliexpress standard shipping.

στέλνει και μεμονωμένα, έχω μια παραγγελία που περιμένω με τρακινγκ τύπου 5UGR, χαμηλής αξίας 2€

• Thanks 1

Καλημέρα παιδιά

Θα χρειαστώ την συμβουλή σας αν έχει κάποιος τον χρόνο να με βοηθήσει.

Θέλω να παραγγείλω μια κάρτα pci express to sata που να έχει τον marvell 88se9230 controller πχ https://www.aliexpress.com/item/32952013560.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.6691uoKmuoKmTs&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"66411472699"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!44.51!39.61!!!!!%40211be59e16754085987865445d070e!66411472699!sea&curPageLogUid=EIxzrPasi8fX

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον σχετικά ασφαλή seller και με ποιον τρόπο να την στείλουν?

Ξέρω ότι είναι noob question αλλά πραγματικά θα με βγάλετε από κάτι που με τρώει πολλές μέρες.

Ευχαριστώ όποιον βρει το χρόνο να ασχοληθεί.

4 λεπτά πριν, Neo είπε

Καλημέρα παιδιά

Θέλω να παραγγείλω μια κάρτα pci express to sata που να έχει τον marvell 88se9230 controller πχ https://www.aliexpress.com/item/32952013560.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.6691uoKmuoKmTs&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"66411472699"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!44.51!39.61!!!!!%40211be59e16754085987865445d070e!66411472699!sea&curPageLogUid=EIxzrPasi8fX

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον σχετικά ασφαλή seller και με ποιον τρόπο να την στείλουν?

Ξέρω ότι είναι noob question αλλά πραγματικά θα με βγάλετε από κάτι που με τρώει πολλές μέρες.

Αυτός ο seller ειναι οκ έχει 96,2% αξιολόγηση που ειναι πολύ καλή και η τιμή καλή. Και ο τρόπος αποστολής ειναι ο καλύτερος (Aliexpress standard shipping)

Αν θες δες και μια ανάρτηση μου στη σελίδα 271 έχω λίστα με ασφαλή τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες, και ότι άλλες απορίες έχεις ρώτα.

pci.JPG

Εδώ ειναι λίγο πιο φτηνό και όλα τα άλλα οκ. https://www.aliexpress.com/item/33013809220.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.169423b6PhomZP&algo_pvid=b683ac24-ce74-4ad9-a0cc-7ceba1e2e4af&algo_exp_id=b683ac24-ce74-4ad9-a0cc-7ceba1e2e4af-0&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"67162633428"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!47.87!40.69!!!!!%4021021b4716754099913456893d0688!67162633428!sea&curPageLogUid=B3QV8ORksx4q

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Neo είπε

Καλημέρα παιδιά

αν κάνεις παραγγελία δες κάποιον πωλητή που έχει πουλήσει αρκετά κομμάτια από το συγκεκριμένο προϊόν και δες και τις κριτικές όσων το αγόρασαν.

2 ώρες πριν, radiotv είπε

δες κάποιον πωλητή που έχει πουλήσει αρκετά κομμάτια από το συγκεκριμένο προϊόν και δες και τις κριτικές όσων το αγόρασαν.

Έχω πάρει πολλές φορές προϊόν από πωλητή που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα κομμάτι γιατι είχε καλύτερη τιμή, αλλά κοίταξα τις κριτικές από το ίδιο προϊόν σε άλλο πωλητή που πούλησε πολλά κομμάτια. Το ίδιο έκανα και στο 3 για 9€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα multimedia 2 din αυτοκινητου εφαγε πορτα λεει λογω μπαταριας και μπηκε σε ενναλακτικο routing .
Ειχε λαβει tracking "406***7211" αλλα στην  Fenggang Town  εφαγε πορτα "Prohibited and restricted transportation, security check, active secondary routing"

Τωρα στην σελιδα της παραγγελιας στο Ali δινει τρακ : CK04****462NL ΑΛΛΑ στα https://global.cainiao.com/   &    https://parcelsapp.com    δινει αλλον αριθμο LA040***994HU

Αντε να δουμε που θα καταληξει

image.png.0ff9fd8f9f9616872ee992d3e4f74cba.png

image.png.1e41c1563cf2858f9def4109e7725cdb.png

image.png.8fca9ab614170978d4b04cccb26f81bc.png

Επεξ/σία από villasg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Έχω πάρει πολλές φορές προϊόν από πωλητή που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα κομμάτι γιατι είχε καλύτερη τιμή, αλλά κοίταξα τις κριτικές από το ίδιο προϊόν σε άλλο πωλητή που πούλησε πολλά κομμάτια. Το ίδιο έκανα και στο 3 για 9€.

Αυτες τις πατέντες :rolleyes: :P τις εχουμε κανει αλλα μόνο σε μικροποσά αξιζει το ρισκο & χωρις αξιολογησεις. Υπαρχει και το dispute αν δεν στειλουν κατι ;) 

Οποτε εξαρτάται ανα περιπτωση να δοκιμαζεις/ρισκαρεις και πωλητες ή νεα κατ/ματα χωρις πολλες ή και καθόλου πωλησεις μόνο όμως για μικροποσά.

Επεξ/σία από aces
  • Like 2

12 λεπτά πριν, aces είπε

Αυτες τις πατέντες :rolleyes: :P τις εχουμε κανει αλλα μόνο σε μικροποσά αξιζει το ρισκο & χωρις αξιολογησεις. Υπαρχει και το dispute αν δεν στειλουν κατι ;) 

Οποτε εξαρτάται ανα περιπτωση να δοκιμαζεις/ρισκαρεις και πωλητες ή νεα κατ/ματα χωρις πολλες ή και καθόλου πωλησεις μόνο όμως για μικροποσά.

Κοίτα το κάνω σε καταστήματα που έχουν μεγάλη θετική αξιολόγηση αλλά δεν έχει αγοράσει κανείς το συγκεκριμένο προϊόν, και αυτοί τις πιο πολλές φορές το έχουν και πιο φτηνό. Άλλα πάντα τραβάω και βίντεο το unboxing και αν ειναι κάτι ηλεκτρονικό και μπαλαντέζες έτοιμες να μπει στη πρίζα και να δοκιμαστεί on camera.

2 φορές που κάτι ήρθε χαλασμένο με το βίντεο πήρα περίπου το 95% το ποσού πίσω και κράτησα και το προϊόν. Ασχέτως αν τα έφτιαξα μετά και μου βγήκαν σχεδόν τζάμπα 😎

Να σημειώσω ότι έγινε 3 φορές την άλλη φορά το έφτιαξα και απλός ενημέρωσα τον πωλητή για το πρόβλημα να ξέρει και να ενημερώσει το εργοστάσιο. Δεν ήταν κολλημένη μια επαφή από ένα εξάρτημα πάνω στην πλακέτα. 

Τις άλλες 2 αφού είχα ανοίξει dispute οι Κινέζοι μου ζήτησαν να το κλείσω και θα τα βρούμε και όπως ξέρουμε έτσι και έκλεισες το dispute το έχασες το παιχνίδι γιατι δεν γίνεται να ξανά ανοίξεις, αλλιώς θα τους έστελνα κάποιο ποσό αφού τα έφτιαχνα πρώτα.

• Like 1

1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Κοίτα το κάνω σε καταστήματα που έχουν μεγάλη θετική αξιολόγηση αλλά δεν έχει αγοράσει κανείς το συγκεκριμένο προϊόν, και αυτοί τις πιο πολλές φορές το έχουν και πιο φτηνό. Άλλα πάντα τραβάω και βίντεο το unboxing και αν ειναι κάτι ηλεκτρονικό και μπαλαντέζες έτοιμες να μπει στη πρίζα και να δοκιμαστεί on camera.

2 φορές που κάτι ήρθε χαλασμένο με το βίντεο πήρα περίπου το 95% το ποσού πίσω και κράτησα και το προϊόν. Ασχέτως αν τα έφτιαξα μετά και μου βγήκαν σχεδόν τζάμπα 😎

Να σημειώσω ότι έγινε 3 φορές την άλλη φορά το έφτιαξα και απλός ενημέρωσα τον πωλητή για το πρόβλημα να ξέρει και να ενημερώσει το εργοστάσιο. Δεν ήταν κολλημένη μια επαφή από ένα εξάρτημα πάνω στην πλακέτα. 

Τις άλλες 2 αφού είχα ανοίξει dispute οι Κινέζοι μου ζήτησαν να το κλείσω και θα τα βρούμε και όπως ξέρουμε έτσι και έκλεισες το dispute το έχασες το παιχνίδι γιατι δεν γίνεται να ξανά ανοίξεις, αλλιώς θα τους έστελνα κάποιο ποσό αφού τα έφτιαχνα πρώτα.

Ούτε για τα φθηνά των 1-2€ δεν το ρισκάρω πλέον, κοιτάζω κατευθείαν τις πιο πολλές πωλήσεις και τις καλύτερες κριτικές.

2 ώρες πριν, radiotv είπε

Ούτε για τα φθηνά των 1-2€ δεν το ρισκάρω πλέον, κοιτάζω κατευθείαν τις πιο πολλές πωλήσεις και τις καλύτερες κριτικές.

Μα για το ίδιο προϊόν μιλάμε, κοιτάς τις κριτικές σε κατάστημα που πούλησε πολλά και ξέρεις αν το προϊόν ειναι καλό η όχι, από εκεί και πέρα δεν έχει σημασία από που θα το πάρεις, αρκεί όπως έγραψα και πιο πάνω να έχει καλή αξιολόγηση το κατάστημα.

• Like 1

Περιμένω από με 5UGR το οποίο στο parcel app λέει αυτόScreenshot_20230203-182602.jpg.de20754480598cd32127f5f6ea202b23.jpg

Και μου ήρθε viber από γενική με αυτό το tracking status

Screenshot_20230203-182716.jpg.7846a2185cef07ccd425e1e5f0836b12.jpg

Πέρα του ότι δεν ταιριάζουν μέρες και ημερομηνίες, γιατί λέει ότι είναι εξωτερικό ενώ εδώ αναφέρεται ότι όταν γράφει ladtmile accepted είναι Ελλάδα; που βρίσκεται τελικά και πότε θα έρθει άραγε; 😅

Επίσης σχετικά με αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω, αν θέλω να πάρω κάτι και να έχω μεμονωμένη αποστολή με 5UGR θεωρητικά μπορώ να το επιτύχω επιλέγοντας aliexpress standard shipping? 

49 λεπτά πριν, epir21 είπε

Περιμένω από με 5UGR το οποίο στο parcel app λέει αυτόScreenshot_20230203-182602.jpg.de20754480598cd32127f5f6ea202b23.jpg

Και μου ήρθε viber από γενική με αυτό το tracking status

Screenshot_20230203-182716.jpg.7846a2185cef07ccd425e1e5f0836b12.jpg

Πέρα του ότι δεν ταιριάζουν μέρες και ημερομηνίες, γιατί λέει ότι είναι εξωτερικό ενώ εδώ αναφέρεται ότι όταν γράφει ladtmile accepted είναι Ελλάδα; που βρίσκεται τελικά και πότε θα έρθει άραγε; 😅

Επίσης σχετικά με αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω, αν θέλω να πάρω κάτι και να έχω μεμονωμένη αποστολή με 5UGR θεωρητικά μπορώ να το επιτύχω επιλέγοντας aliexpress standard shipping? 

Κι εμένα ακριβώς αυτό με τις ακριβώς ίδιες ημερομηνίες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...