Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Μια γρήγορη ερώτηση μιας και πρόκειται να αγοράσω πρώτη φορά από αλι.

Η πληρωμή γίνεται από ότι κατάλαβα χωρίς το paypal που χρησιμοποιώ χρόνια πλέον και πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποια κάρτα. Καλά τα γράφω;

Αν εξαιρέσουμε πχ την revolut που την δούλεψα για περίπου ένα έτος και πλέον δεν την έχω και ούτε θα επιθυμούσα να την ξαναχρησιμοποιήσω, υπάρχει κάποιο θέμα εάν χρησιμοποιήσω την μοναδική χρεωστική κάρτα που έχω ή διατρέχω κάποιον κίνδυνο και πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Like 1
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, terrabytegr είπε

Καλημέρα.

Η πληρωμή γίνεται από ότι κατάλαβα χωρίς το paypal που χρησιμοποιώ χρόνια πλέον και πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποια κάρτα. Καλά τα γράφω;

Αν εξαιρέσουμε πχ την revolut που την δούλεψα για περίπου ένα έτος και πλέον δεν την έχω και ούτε θα επιθυμούσα να την ξαναχρησιμοποιήσω, υπάρχει κάποιο θέμα εάν χρησιμοποιήσω την μοναδική χρεωστική κάρτα που έχω ή διατρέχω κάποιον κίνδυνο και πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό;

Καλημέρα, Ναι καλά τα γράφεις.

Με λίγα λόγια όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Για περισσότερα δες στη μέση της σελίδας 237 που απαντάει ο tryfos σε κάποιον χρήστη για αυτό το θέμα και διάβασε και λίγο πιο κάτω.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, terrabytegr είπε

υπάρχει κάποιο θέμα εάν χρησιμοποιήσω την μοναδική χρεωστική κάρτα που έχω ή διατρέχω κάποιον κίνδυνο και πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό;

Για πανω απο 15 χρονια πληρωνω εκει με την ιδια καρτα  ( εκατονταδες μην πω χιλιαδες αγορες  ).
Ποτε δεν προεκυψε προβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα, περιμενω αρκετα δεματακια απο το Aliexpress και σε ολα εχω επιλεξει free shipping , απλο δεμα. Τα εχει αναλαβει η γενικη ταχυδρομικη? Γιατι πριν κανα 6μηνο με χρονο κοντα, τα παντα που ερχοντουσαν με τα ΕΛΤΑ ταχυδρομειο. Το λεω αυτο γιατι απο το Σαββατο μου εχει ερθει μηνυμα απο γενικη ταχυδρομικη οτι η αποστολη θα προωθηθει για παραδοση. Απο Δευτερα μεχρι και Πεμπτη στο tracking της, συνεχεια λεει "Αδυναμια παραδοσης, δρομολογηση αποστολης". Επικοινωνησα μαζι τους με email την Τριτη (διοτι στο Χαιδαρι δεν σηκωνουν ΠΟΤΕ τα τηλεφωνα) και μου ειπαν οτι μιλησαμε με το τοπικο καταστημα και φροντιζουμε να σας παραδοθει το συντομοτερο δυνατο (ΧΑΧΑ γελαμε). Φοβαμαι με τοσες ακυρωσεις που εχει φαει το δεμα, μην το στειλουν πισω οπως και ολα τα αλλα που περιμενω.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, terrabytegr είπε

Καλημέρα.

Δεν εχεις κινδυνο ισα ισα το AliExpress εχει το AliPay που κατα καποιο τροπο ειναι ιδια η ασφαλεια ισως κ λιγο καλυτερη οπως και στο PayPal. Αν κανεις πολλες αγορες ισως συμφερει να βγαλεις προπληρωμενη αν κ εχουν χρεωσεις για καθε φορτιση.

Οτι κανεις με το PayPal κανεις και με το AliPay/AliExpress. Refund/dispute/πληρωμες κλπ. με την μονη διαφορα οτι αρκετες ειναι εκτος ΕΕ. Δεν χρειαζεται να κανεις κατι διαφορετικο.

7 λεπτά πριν, demon777 είπε

Καλημερα, περιμενω αρκετα δεματακια απο το Aliexpress και σε ολα εχω επιλεξει free shipping , απλο δεμα. Τα εχει αναλαβει η γενικη ταχυδρομικη? Γιατι πριν κανα 6μηνο με χρονο κοντα, τα παντα που ερχοντουσαν με τα ΕΛΤΑ ταχυδρομειο. Το λεω αυτο γιατι απο το Σαββατο μου εχει ερθει μηνυμα απο γενικη ταχυδρομικη οτι η αποστολη θα προωθηθει για παραδοση. Απο Δευτερα μεχρι και Πεμπτη στο tracking της, συνεχεια λεει "Αδυναμια παραδοσης, δρομολογηση αποστολης". Επικοινωνησα μαζι τους με email την Τριτη (διοτι στο Χαιδαρι δεν σηκωνουν ΠΟΤΕ τα τηλεφωνα) και μου ειπαν οτι μιλησαμε με το τοπικο καταστημα και φροντιζουμε να σας παραδοθει το συντομοτερο δυνατο (ΧΑΧΑ γελαμε). Φοβαμαι με τοσες ακυρωσεις που εχει φαει το δεμα, μην το στειλουν πισω οπως και ολα τα αλλα που περιμενω.

Αν ξεκινανε με το γνωστο αριθμο αποστολης 5UGRxxxxxx ναι με Γενικη. Να εχεις ανοιχτο και το viber γιατι μονο ετσι επικοινωνουν κ γινεται ενημερωση για την παραλαβη. Αν φαινεται μπορεις να το παραλαβεις και απο το τοπικο κατ/μα για πιο αμεσα.

• Like 3
Δημοσ.
21 ώρες πριν, villasg είπε

δες την νοτια ευβοια και τα ξαναλεμε

image.png.b3a396a2bbdad327ec1b84388785e5e6.png

Οκ, επειδή δεν έχει στη νότια Εύβοια (και στην Αλεξανδρούπολη που κοιτούσαμε μ'ένα παιδί από εδώ μέσα για συναλλαγή δεν έχει) να πετάξουμε τα 1200+ lockers που έχει στην υπόλοιπη Ελλάδα!!

Καλαμάτα και γύρω χωριά!

Screenshot_2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AliExpress saver shipping τύπου U......HU έφτασε στην Ελλάδα στις 13/1 και παραδόθηκε σήμερα 27/1 , μόνο δύο εβδομάδες μετά, μπράβο ΕΛΤΑ 😠

PSX_20230127_131343.png

Επεξ/σία από radiotv
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill_viper είπε

Οκ, επειδή δεν έχει στη νότια Εύβοια (και στην Αλεξανδρούπολη που κοιτούσαμε μ'ένα παιδί από εδώ μέσα για συναλλαγή δεν έχει) να πετάξουμε τα 1200+ lockers που έχει στην υπόλοιπη Ελλάδα!!

Καθενα τον ενδιαφέρει πρωτίστως η περιοχή του και η εξυπηρέτησή του αγαπητέ .

Επισης , μολις τα παρουν χαμπαροι οι αγαπητοι ρομα συμπατριωτες μας , κατσε να δεις ψειρισμα που εχει να πεσει ( επαρχια παντα )

Δημοσ.

Θέλω να παραγγείλω από έναν πωλητή και έχει αυτές τις επιλογές:

China to Greece via Seller's Shipping Method 

και

China to Greece via Cainiao Super Economy Global

και στα δύο λέει: Tracking Unavailable.

Τί από τα δύο άραγε να επιλέξω; Υπερτερεί κάποιο; Από ποιον παραδίδεται το καθένα; Υπάρχει φόβος τελωνείου με κάποιο, μιας που το ΦΠΑ λέει ότι περιλαμβάνεται στην τιμή;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

και

Τί από τα δύο άραγε να επιλέξω; Υπερτερεί κάποιο; Από ποιον παραδίδεται το καθένα; Υπάρχει φόβος τελωνείου με κάποιο, μιας που το ΦΠΑ λέει ότι περιλαμβάνεται στην τιμή;

Το China to Greece via Seller's Shipping Method ειναι επίφοβο, γιατι ο πωλητής μπορεί να επιλέξει όποιον τρόπο θέλει και μπορεί να επιλέξει και το Cainiao super economy for special goods που δεν ειναι ασφαλής (δες σελίδα 271 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής)

Προσωπικά θα κοιτούσα το ίδιο προϊόν σε άλλο κατάστημα να έχει Aliexpress saver/selection saver που έρχονται πιο γρήγορα τα δέματα, αλλά αν δεν έχεις άλλη επιλογή θα έλεγα Cainiao Super Economy Global

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

και

Βρες αλλο πωλητη φας τελωνείο 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Βρες αλλο πωλητη φας τελωνείο 

Όντως; Η λίστα του @sakisgri στη σελίδα 271 τα έχει και τα δύο ως ασφαλή, ότι δεν τρώνε τελωνείο 😕

Μόνο με Aliexpressκατι θα είναι ασφαλές;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Biohazard_ είπε

Όντως; Η λίστα του @sakisgri στη σελίδα 271 τα έχει και τα δύο ως ασφαλή, ότι δεν τρώνε τελωνείο 😕

Μόνο με Aliexpressκατι θα είναι ασφαλές;

Όχι θα ειναι ασφαλές και με τα Cainiao που έχω στη λίστα, όλα κάνουν την ίδια διαδρομή και περνάνε τελωνείο στην Ουγγαρία. Απλώς κάποιες φορές υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση με το Cainiao Super Economy Global και Cainiao Super Economy, και κάποιοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι δεν παρέλαβαν μήνες μετά. Αλλά πολλοί έχουν παραλάβει κανονικά κιόλας.

Θα έλεγα να δώσεις λίγα λεπτά παραπάνω και να επιλεξεις Aliexpress saver/selection saver σε κάποιο άλλο κατάστημα. Αν θες στείλε λινκ με το προϊόν εδώ η σε pm να δω αν το βρω φτηνό με saver.

Η πάρε και κάτι ακόμα από άλλο κατάστημα να γίνει combined και να έρθει με Aliexpress standard shipping συστημένο και πιο πιθανό να σου το παραδώσει courier στην Ελλαδα (Γενική ταχυδρομική/ACS) πολύ πιο γρήγορα, 22 μέρες πάνω κάτω.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

από Geekbuying, αξία προϊόντος 154Ε και Priority Line (έτσι λέει, όχι EU priority line) θα εχω κανενα θεμα με τελωνειο; Εχει παρει κανεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2023 στις 7:20 ΜΜ, sakisgri είπε

Όχι θα ειναι ασφαλές και με τα Cainiao που έχω στη λίστα, όλα κάνουν την ίδια διαδρομή και περνάνε τελωνείο στην Ουγγαρία. Απλώς κάποιες φορές υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση με το Cainiao Super Economy Global και Cainiao Super Economy, και κάποιοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι δεν παρέλαβαν μήνες μετά. Αλλά πολλοί έχουν παραλάβει κανονικά κιόλας.

Θα έλεγα να δώσεις λίγα λεπτά παραπάνω και να επιλεξεις Aliexpress saver/selection saver σε κάποιο άλλο κατάστημα. Αν θες στείλε λινκ με το προϊόν εδώ η σε pm να δω αν το βρω φτηνό με saver.

Η πάρε και κάτι ακόμα από άλλο κατάστημα να γίνει combined και να έρθει με Aliexpress standard shipping συστημένο και πιο πιθανό να σου το παραδώσει courier στην Ελλαδα (Γενική ταχυδρομική/ACS) πολύ πιο γρήγορα, 22 μέρες πάνω κάτω.

Ωραίο κόλπο αυτό. 👍

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...