Προς το περιεχόμενο

Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

SnAk3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, MacGyverLarisa είπε

@sakisgri

Καλησπέρα

Να κάνω μια ερώτηση μπαταρίες μήπως έχεις ιδέα με τη τρόπο αποστέλλονται?

Screenshot_20230123-131043_AliExpress.png

Καλησπέρα.

Δεν έχω πάρει αλλά δες ένα ποστ απο τον @nikosgiann78 στην σελίδα 258.

Βασικά αυτό που γράφει, θες δλδ να σταλεί με MEEST Group.

Πιο πιθανό να στείλει με αυτόν τον τρόπο αλλά καλά ειναι να ρωτήσεις πρώτα να είσαι σίγουρος.

κάνω και copy paste και από ένα ποστ πάλι του @nikosgiann78

• Η shipping company λέγεται MEEST Group. Αν θυμάμαι καλά, σου δίνουν ένα tracking number της μορφής GR...... με πολλούς αριθμούς μετά. Τον εκτελωνισμό τον κάνει η ίδια η εταιρία πρακτικά, σε μία χώρα πρώτα της Ε.Ε., και μετά το στέλνει Ελλάδα. Και, σου γίνεται παράδοση με Courier στην Ελλάδα
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, MacGyverLarisa είπε

Καλησπέρα

Ο καθενας εχει το δικο του τροπο εμενα η τελευταια μου σταλθηκε με MEEST GROUP και ηρθε με speedex  ( GR29380ΧΧΧQ00000G )
Διαδρομη : China --->Hong Kong ----> Ολλανδία---->Ουγγαρία---->Ελλάδα speedex

image.png.4a067c2edba227dd8b91fd3f0093bf33.png

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, MacGyverLarisa είπε

@sakisgri

Καλησπέρα

είχα κάνει δύο παραγγελίες μπαταριών λιθίου στο παρελθόν και μου της έστειλαν με την εταιρεία Meest,τις παρέδωσε εδώ η Speedex, ρώτησε τον πωλητή εάν στέλνει με αυτή την εταιρεία.Δεν είχα κάποιο θέμα με το τελωνείο μιας και περνάνε από Ολλανδία και εκτελωνιζονται εκεί.

Επεξ/σία από radiotv
  • Like 1

Καλησπέρα δεν ξέρω εάν είμαι εντός θέματος αλλά αντιμετωπίζω το παρακάτω πρφοβλημα: Έκανα δύο παραγγελίες περί τα τέλη Νοεμβρίου οι οποίες κατά τα μέσα Δεκεμβρίου φαίνονταν στο tracking ότι έφτασαν Ελλάδα. Οι μέρες πέρασαν και λόγω των εορτών υπέθεσα ότι υπήρξε απλά καθυστέρηση. Αρχές του χρόνου δεν είχα παραλάβει ακόμα και ζήτησα επιστροφή των χρημάτων από το aliexpress καθώς πέρασε η ημερομηνία εκτίμησης της παραλαβής.Το aliexpress έκρινε ότι τα δέματα βρίσκονται στο τοπικό ΕΛΤΑ και δεν μου επέστρεψε τα χρήματα. Στο tracking του ΕΛΤΑ μου τα δείχνει ότι ακόμα είναι Ουγγαρία. Όταν επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση στα ΕΛΤΑ μου απάντησαν ότι έχουν έρθει Ελλάδα αλλα δεν ξέρουν που βρίσκονται.... Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία;

41 λεπτά πριν, vasdiam είπε

Καλησπέρα δεν ξέρω εάν είμαι εντός θέματος αλλά αντιμετωπίζω το παρακάτω πρφοβλημα: Έκανα δύο παραγγελίες περί τα τέλη Νοεμβρίου οι οποίες κατά τα μέσα Δεκεμβρίου φαίνονταν στο tracking ότι έφτασαν Ελλάδα. Οι μέρες πέρασαν και λόγω των εορτών υπέθεσα ότι υπήρξε απλά καθυστέρηση. Αρχές του χρόνου δεν είχα παραλάβει ακόμα και ζήτησα επιστροφή των χρημάτων από το aliexpress καθώς πέρασε η ημερομηνία εκτίμησης της παραλαβής.Το aliexpress έκρινε ότι τα δέματα βρίσκονται στο τοπικό ΕΛΤΑ και δεν μου επέστρεψε τα χρήματα. Στο tracking του ΕΛΤΑ μου τα δείχνει ότι ακόμα είναι Ουγγαρία. Όταν επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση στα ΕΛΤΑ μου απάντησαν ότι έχουν έρθει Ελλάδα αλλα δεν ξέρουν που βρίσκονται.... Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία;

Αν βάλεις το tracking number εδώ https://global.cainiao.com/ η εδώ https://parcelsapp.com/   

θα δεις ότι όντως έφτασε στα ΕΛΤΑ και επειδή λογικά ειναι απλή αποστολή με tracking number τύπου UA*********HU και δεν ειναι συστημένο το Aliexpress δεν μπορεί να ξέρει αν παρέλαβες η όχι, αλλά ξέρει ότι ειναι στο Ελληνικό ταχυδρομείο.

Τώρα μια περίπτωση υπάρχει αν μένεις σε πολυκατοικία ειναι τα το έκλεψε κάποιος αφού τα απλά δέματα τα αφήνει ο ταχυδρόμος χωρίς ενημέρωση και υπογραφή, η χάθηκε από τα ΕΛΤΑ η μπορεί και μια μέρα να σκάσει μύτη.

Λογικά τρόπος αποστολής πρέπει να ήταν φτηνό δλδ κάτι με Cainiao, πολλοί έχουν αναφέρει ότι δεν έχουν παραλάβει μήνες μετά με αυτούς τους τρόπους.

Καλά ειναι στις άπλες αποστολές να επιλεγείς Aliexpress saver shipping η Aliexpress selection saver ειναι πιο σίγουρο και γρήγορο, προσωπικά έχω πάρει πάνω από 50 δέματα όλα ήρθαν σε 23-30 μέρες πάνω κάτω.

Και ακόμα καλύτερα αν πάρεις πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με τρόποι αποστολής Aliexpress (εκτός premium) τα δέματα ενώνονται και έρχεται ένα δέμα και η αποστολή αναβαθμίζεται σε συστημένη αποστολή δλδ Aliexpress standard shipping και αυτά τα δέματα τώρα τα παραδίδει courier στην Ελλαδα, πολύ πιο γρήγορα σε 22 μέρες πάνω κάτω.

Δες και στη σελίδα 271 αν θες έχω φτιάξει λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής και άλλες πληροφορίες για Aliexpress.

• Like 1

7 ώρες πριν, vasdiam είπε

μίλα με την τοπική μονάδα διανομής να ψάξουν μήπως το έχουν εκεί,σε δική μου αντίστοιχη περίπτωση πού ένα δέμα τύπου U......HU δεν το έλαβα ποτέ το AliExpress μου έκλεισε το dispute λέγοντας ότι είναι στο ταχυδρομείο πήγαινε πάρτο.Το tracking έδειχνε ότι έφτασε στην Ελλάδα αλλά τα ΕΛΤΑ μου απάντησαν ότι και σε εσένα.Τελικα έκανα αμφισβήτηση της χρέωσης στην Τράπεζα και πήρα τα λεφτά μου πίσω.

• Like 1

Παραγγελία με Cainiao super economy μου έδωσε τρακινγκ U...HU και την έκανε compined με άλλη παραγγελία που είχε AliExpress saver shipping τύπου U.... HU, τελικό τρακινγκ τύπου 5UGR.....,οι παραγγελίες ήταν από διαφορετικά καταστήματα, χαμηλής αξίας 3,90+1,20€ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί  συγχώνευση αποστολής Cainiao και AliExpress μαζί.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/1/2023 στις 1:39 ΜΜ, MacGyverLarisa είπε

@sakisgri

Καλησπέρα

Μπαταρίες κανονικά αποστέλλονται με MEEST Group. Και γράφω την λέξη 'κανονικά', γιατί ... κινητά, ρολόγια κτλ. (που έχουν μέσα μπαταρίες!!!), μπορούν και αποστέλλονται με Aliexpress standard shipping, που κανονικά δεν θα έπρεπε!!!! 😲

Πάντως, όσες φορές έχω παραγγείλει μπαταρία 'σκέτη', πάντα μου ερχόταν με MEEST Group και μου παραδίδονταν κατευθείαν στο σπίτι με courier

11 ώρες πριν, radiotv είπε

Παραγγελία με Cainiao super economy μου έδωσε τρακινγκ U...HU και την έκανε compined με άλλη παραγγελία που είχε AliExpress saver shipping τύπου U.... HU, τελικό τρακινγκ τύπου 5UGR.....,οι παραγγελίες ήταν από διαφορετικά καταστήματα, χαμηλής αξίας 3,90+1,20€ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί  συγχώνευση αποστολής Cainiao και AliExpress μαζί.

Cainiao super economy, Cainiao super economy GLOBAL & Aliexpress saver shipping είναι πρακτικά το ίδιο πράγμα!!! Χρησιμοποιείται ο Unregistered τρόπος του Hungarian Post. Απλά δεν ξέρω γιατί (περιέργως) τους δίνουν καλύτερες τιμές στις αποστολές Cainiao super economy & Cainiao super economy GLOBAL. Περνάνε από το ίδιο κέντρο διαλογής του Aliexpress, για αυτό και μπορούν να γίνουν combined.

Τελευταία, έχω και 2 αποστολές με Cainiao super economy for special goods που έχω Unregistered tracking number από το Hungarian post!!! 😲  Δεν ξέρω αν είναι πραγματικά Cainiao super economy for special goods ή απλά ο πωλητής επέλεξε το Cainiao super economy for special goods και απλά ανέβασε το tracking number.

1.png

2.png

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Thanks 3

8 ώρες πριν, radiotv είπε

μίλα με την τοπική μονάδα διανομής να ψάξουν μήπως το έχουν εκεί,σε δική μου αντίστοιχη περίπτωση πού ένα δέμα τύπου U......HU δεν το έλαβα ποτέ το AliExpress μου έκλεισε το dispute λέγοντας ότι είναι στο ταχυδρομείο πήγαινε πάρτο.Το tracking έδειχνε ότι έφτασε στην Ελλάδα αλλά τα ΕΛΤΑ μου απάντησαν ότι και σε εσένα.Τελικα έκανα αμφισβήτηση της χρέωσης στην Τράπεζα και πήρα τα λεφτά μου πίσω.

@vasdiam

Ο φίλος τέλη Νοεμβρίου έκανε την παραγγελία, δεν έχουν περάσει οι 90 μέρες ακόμα, καλά ειναι να περιμένει.

Παραγγελια που εκανα απο Αλι προσφατα εφτασε σε λιγοτερο απο τρεις βδομαδες.

Με tracking 5UGR και παραδοθηκε απο Γενικη Ταχυδρομικη.

Καλυτερα απο οτι υπολογιζα :)

• Like 1

14 ώρες πριν, kosutasu22 είπε

Παραγγελια που εκανα απο Αλι προσφατα εφτασε σε λιγοτερο απο τρεις βδομαδες.

Με tracking 5UGR και παραδοθηκε απο Γενικη Ταχυδρομικη.

Καλυτερα απο οτι υπολογιζα :)

Τα βλέπω και παίζω τα ρέστα μου :P.
9 του μηνός μπήκε η παραγγελία και πριν από λιγο παρέλαβα με 5UGR και γενική ταχυδρομική,ενώ άλλες 2 που έχω με economy βολτάρουν στας Ευρώπας

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ξέρει κανεις αν γίνεται να στέλνω μήνυμα στο αλι με πια μεταφορική να τα στέλνουν οταν επιλέγω το AliExpress Standard Shipping ? δηλαδή να έρχονται οπως πριν με το LA.. συστημένο με τα ελτά τα φέρναν γρήγορα τον τελευταίο καιρό, με το 5UGR.. γενική ταχυδρομική στην περιοχή μου ειναι οτι χειρότερο καθυστερεί παραπάνω απο τα ελτά και στο 90% των περιπτώσεων πρέπει να παω να το πάρω απο εκεί..

Επεξ/σία από dimitrisd87

58 λεπτά πριν, dimitrisd87 είπε

Καλησπέρα, ξέρει κανεις αν γίνεται να στέλνω μήνυμα στο αλι με πια μεταφορική να τα στέλνουν οταν επιλέγω το AliExpress Standard Shipping ? δηλαδή να έρχονται οπως πριν με το LA.. συστημένο με τα ελτά τα φέρναν γρήγορα τον τελευταίο καιρό, με το 5UGR.. γενική ταχυδρομική στην περιοχή μου ειναι οτι χειρότερο καθυστερεί παραπάνω απο τα ελτά και στο 90% των περιπτώσεων πρέπει να παω να το πάρω απο εκεί..

Μπορεί να γίνεται. Θα πρέπει να ρωτήσεις κάθε πωλητή πριν την παραγγελία γιατι ο ίδιος τυπώνει το tracking number μέσα από την πλατφόρμα του Aliexpress. Η διαδρομή ειναι ίδια το μόνο που αλλάζει ειναι ποιος παραλαμβάνει το δέμα να μας το παραδώσει μετά την Ουγγαρία.

Απ' ότι φαίνεται μάλλον το Aliexpress αποφεύγει τα ΕΛΤΑ στα συστημενα, η θα πάρουν 5UGR και θα έρθουν με Γενική η θα πάρουν 10ψηφιο και θα έρθουν με ACS,

Αν δεν γίνεται με ΕΛΤΑ και αν σε βολεύει με ACS μήπως να ζητούσες 10ψηφιο.

Μόνο τα απλά δέματα (Aliexpress saver/selection saver) έρχονται ακόμα με τα ΕΛΤΑ.

22 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Μπορεί να γίνεται. Θα πρέπει να ρωτήσεις κάθε πωλητή πριν την παραγγελία γιατι ο ίδιος τυπώνει το tracking number μέσα από την πλατφόρμα του Aliexpress. Η διαδρομή ειναι ίδια το μόνο που αλλάζει ειναι ποιος παραλαμβάνει το δέμα να μας το παραδώσει μετά την Ουγγαρία.

Απ' ότι φαίνεται μάλλον το Aliexpress αποφεύγει τα ΕΛΤΑ στα συστημενα, η θα πάρουν 5UGR και θα έρθουν με Γενική η θα πάρουν 10ψηφιο και θα έρθουν με ACS,

Αν δεν γίνεται με ΕΛΤΑ και αν σε βολεύει με ACS μήπως να ζητούσες 10ψηφιο.

Μόνο τα απλά δέματα (Aliexpress saver/selection saver) έρχονται ακόμα με τα ΕΛΤΑ.

Α γίνεται και με acs? ωραία με βολεύει γιατί ειναι άψογη στην περιοχή μου, η γυναίκα μου οποτε παραγγέλνει απο το shein σ ρουχα και έρχονται με acs απο κινα και το αργότερο σε 2 βδομάδες ειναι εδώ και τα φέρνουν παντα στην πόρτα μου. Θα κάνω μια ερώτηση στην επόμενη παραγγελία μου να δω τι θα μου πουνε! Ευχαριστώ πολύ!

• Like 1

Σημερα παρέλαβα δεμα απο αλι μεσω των αυτόνομων θυριδων της BoxNow, στην αρχη ελαβα ένα μήνυμα στο viber που αρχικά πίστεψα οτι είναι απάτη αλλα μετα λίγο ψάξιμο πράγματι το δέμα ήταν σε θυριδα της εταιρίας που ανοίγει με ενα κωδικό. Τρακ βέβαια πουθενά για να ξέρω τι ειναι αυτο που θα παραλάβω 

Καταπληκτικό 😁

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...